aktiv-eiendomsmegling
Eiendom beliggende sentralt på Søbakken. Hus i to etasjer.

Elverum Liljevegen 4

Bolighus i to etasjer med sentral beliggenhet på Søbakken. Kort vei til butikk og Glomma.

 • 3 250 000
 • BRA 253 m²
 • PRISANTYDNING3 250 000
 • OMKOSTNINGER97 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 347 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 962
 • AREALP-rom 181 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 276 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  97 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 347 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til denne eneboligen med sentral og attraktiv beliggenhet på Søbakken! Boligen går over to 2 etasjer og kjelleren har eget kjøkken, stue, bad og rom innredet som soverom. Her bor du i nærheten av både barnehage, barneskole og ungdomsskole som gir en enkel hverdag for deg med skolebarn i hus. I tillegg er sentrum og friluftsområder i kort radius fra hjemmet.

Merk deg dette:
2 kjøkken
To bad og separat wc
Ca. 2 km til sentrum
Butikk rett over gata
Kort vei til Sagtjernet og Glomma

Boligen inneholder:
1.etg: Entré, gang, wc, bad, 3 soverom, kjøkken, 2 stuer. Inntilbygget, uinnredet del (påtenkt innredet til hybel).
Kjeller: Entré, kjøkken, bad, stue/soverom. Frittstående utebod.
Huset er i vinkel og det er påbygget glassdel ved kjellernedgang.

Liljevegen 4, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligen har adkomst med gruset innkjøring frem til overbygd inngangsparti. Herfra kommer du inn til gangen med plass for oppbevaring av jakker og sko. Fra gangen er det åpen løsning mot kjøkken og stue, samt adkomst til wc, bad og 3 soverom.

  KJØKKEN
  Lyst og fint kjøkken med glatte fronter på underskap og noen langskap og heltre benkeplate. Integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp og oppvaskmaskin, samt plass for kjøleskap. Forlenget kjøkkenbenk under vinduet med plass for barstoler. Rommet har et pent parkettgulv og lysmalte veggplater. Hvitevarer medfølger.

  STUER
  Todelt stue med gode møbleringsmuligheter. Lyse og fine overflater, samt godt med innlys fra store vindusflater. Den innerste stua har peisvedovn som er satt inn i eksisterende peis.

  TOALETTROM OG BAD
  Bad i 1. etasje med vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegger. Servant på underskap med speil og belysning over, ellers installert dusjkabinett. Separat toalettrom med flislagt gulv og malt strietapet på vegger. Installert toalett og servant.

  SOVEROM
  Boligen har tre soverom i 1. etasjen.

  KJELLER
  Selger har laget til en leilighet i kjelleretasjen med eget kjøkken, stue, bad og soverom. Kjøkkenet har glatte fronter på over- og underskap og laminert benkeplate. Nisje for oppvaskmaskin, samt integrert stekeovn og koketopp. Stue med laminatgulv og malte vegger. Flislagt baderom med servant på underskap med speil og belysning over. Installasjoner med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører og opplegg for vaskemaskin. Ett rom innredet som soverom. Det gjøres oppmerksom på at kjelleren ikke er godkjent for varig opphold.
 • Eiendommen har en god beliggenhet i et etablert og attraktivt boligområde på Søbakken. Fra eiendommen er det kort gangvei til både skole, barnehager, Glomma med bade- og turmuligheter, samt til dagligvarebutikk med post. Bydelen har også kunstgressbane på skolen, flere fotballbaner, skøytebane og rikelig med friområder for lek og aktiviteter.

  Fra eiendommen er det kort vei til sentrum. I sentrum ligger Elverum ungdomsskole, Elverum videregående skole, samt kjøpesentre, servicetilbud og et godt utvalg av forretninger, cafeer og restauranter. Like ved er et godt utbygd gang- og sykkelstinett som fører deg til både sentrum og øvrige bydeler.

  Kort veg til bymarka i Stavåsen hvor det er både lysløype og et stort nettverk av skiløyper på vinterstid, samt flotte tur- og sykkelområder på sommerhalvåret. Den mest populære turen går opp til Stavåsdammen med bademuligheter og tilrettelagte friområder for utekos med familie og venner. I tillegg arrangeres Elverumstrimmen her som er et populært løpetilbud for både små og store.

  Bybussen stopper i kort avstand fra eiendommen og denne tar deg til sentrum, øvrige bydeler, samt til Skysstasjonen på Vestad og Terningen Arena med Høgskole, aktivitetsområder og diverse kulturelle arrangement.
 • Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Fuktsikring med grunnmursplast. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Antatt trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Gulvflater med vinylbelegg, laminatgulv og fliser. Boligyttervegger i bindingsverk, antat isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Innvendig overflater med malt strietapet, malte MDFveggplater, malte plater, malt panel og fabrikkerte tynnplater. Montert parkett på vegg over kjøkkeninnredning. Himlinger med malte plater, malt panel og folierte takessplater. Saltakkonstruksjon. Sperretakkonstruksjon. Takflatene er tekket med takpanner.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Rom under terreng: Antydninger til fukt målt nederst i kjelleryttervegg.
  Terrengforhold: Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Taktekking - 2: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mangler nedløp på takrenner ved inngang.
  Veggkonstruksjon: Påvisst riss/sprekker i utvendig murpuss.
  Takkonstruksjon/loft: Mangler del med gesimsbord på tilbygget del.
  Vinduer: Enkelte punkterte isolerglass.
  Utvendige trapper: Mangler håndløper på begge sider.
  Overflater: Noe gjenstående arbeider med listverk i kjeller.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Sprekker i dekke over teknisk rom. Synlig armering. Gjenstående arbeider.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad
  Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Ildfast stein har sprekker.
  Pipe og ildsted 2: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Påvist skade i innerdør i 1.etasje.
  Andre innvendige forhold: Større deler med gjenstående arbeider før rommene kan tas i bruk. Rommene brukes kun til lagerrom. Gjenstående arbeider på tenkt vaskerom/lagerrom.
  Overflater gulv på bad/vaskerom: Tett sokkel rundt dusjsone hindrer avrenning mot sluk fra baderommets restarealer, skal være et åpent felt. Eventuelt lekkasjevann utenfor sluksonen vil ikke renne fritt til sluk. Bom i enkelte fliser i dusjsonen.
  Bad/vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Overflater og innredning på kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet utifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet utifra alder. Ufagmessig montert benkeplate. Behov for justering av skapdører.
  Overflater og innredning på kjøkken/gang: Fuktskjolder på innredning.
  Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er påvist sprekker i gulvfliser. Vann til servant er ikke påkoblet.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder del med kobberrør.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  Drenering: Grunnmursplast er ikke festet i topplist.
  Grunnmur og fundamenter: Gjenstående arbeider: Mangler murpuss rundt vinduer og inngangsdør. Synlig byggskum.
  Forstøtningsmurer: Påvist kalkutslag i vegg.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Veggkonstruksjon - 2: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Gjenstående arbeider rundt stuevindu. Mangler del med panel. Panel er ført helt ned mot vannbrett, påvist råteskader.
  Generell på bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Montasjemerker i våtsonen. Vindu i våtsonen, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut på vindu. Rust i sluk. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG 3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg.
  Andre installasjoner: Ikke etablert sluk i gulv. Ikke fuktsikre gulvflater. Rommet er ikke bygget som ett komplett våtrom.
  Branntekniske forhold: Brann og tyverialarm. Brannslukningsapparat fra 2008

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etg: Bra 101/P-rom 101 kvm
  Kjeller:Bra 90/P-rom 80 kvm
  Del med tenkt vaskerom og lagerrom: Bra 62 kvm
  Frittliggende utebod: Bra 12 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg: Vindfang, kjøkken/gang, stue, peisstue, wc, bad, vaskerom uten sluk, 2 soverom.
  Kjeller: Entré, kjøkken, kjellertue, soverom, bad/vaskerom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Alle hvitevarer i begge etasjer medfølger. Innlagt fiber. Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med vedfyring og elvarme. Varmekabler i de fleste gulv i 1.etasje.
 • Eiertomt på ca. 1 276 m². Tomten har gruset innkjøring og parkering. Hage med plen og noe beplantning.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene. Boligen har installert vannmåler. Service på vannmåler skal utføres hvert 5. år. Kommunen har ingen dokumentasjon på at dette er utført. Det er nylig lagt opp nytt kommunalt røropplegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 692 768 per 31.12.18.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 493 965 per 31.12.18.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 9 635,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Vann og avløpsgebyr faktureres etter målt forbruk til satser fastsatt av Elverum kommune. Det gjøres oppmerksom på at det er brukt lite vann og det kan være greit og påberegne en økning i forbruket. Renovasjon utgjør kr 4 715,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, tv/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen, da dette ikke var normalt på den tiden boligen ble bygd.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger av opprinnelig bygg fra 1962, samt med påbygg i 1. etasje med ukjent dato av kommunen. I byggetegninger med påbygg av 1. etasje er vaskerom definert som soverom og bod definert som vaskerom. Deler av kjøkkenet er også definert som spisestue.
  I byggetegninger av kjelleren fra 1962 er bad definert som matbod og deler av kjøkken definert som vaskerom. Øvrige rom er ikke definerte. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Det er også mottatt tegninger fra 2016 av kommunen som ikke er stemplet og godkjente. Dette er en skisse over påbygg i 1. etasje som i dag er definert som bod. Denne viser at det er planlagt å bygge en hybel til med eget vindfang, stue/kjøkken og 2 soverom, samt bad i nåværende bod.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Boligen har laget til leilighet i kjelleretasjen. Dersom denne skal leies ut, gjøres det oppmerksom på at areal ikke er i samsvar med godkjent bruk. Kjøper overtar ansvar og risiko av ikke godkjent areal.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2027.

  Feiing ble utført siste gang i 2019. Det er ukjent når tilsyn sist gang ble utført. Planlangt tilsyn i 2018 ble ikke utført. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 1281-2/15, tinglyst den 31.05.1963. Gjelder "Forbud mot næringsvirksomhet."
  Dagboknr. 3434-1/15, tinglyst den 01.07.1975. Gjelder "Bestemmelse om bebyggelse"

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Ragnvaldbekken - Nordstøkket fra 1972 med reguleringsformål boliger og kjørevei. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Byplan Elverum 2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
 • Gnr. 25 Bnr. 122 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Bad i kjeller er laget av ufaglært/egeninnsats. Ett avvik fra TEK 17 funnet av takstmann. Badet er bygget etter TEK 17 standard da det gjelder membran og tettesjikt.
  -Nytt vann og avløp fra gate til hus. Vanntilkobling er gjort av ufaglært/egeninnsats.
  -Kjelleren hadde saltutslag på veggene ved kjøp i 2016. Drenering og isolasjon av grunnmur/kjellervegg ble gjennomført av Sven gåskjølen Bygg i 2019.
  -Det finnes enkelte estetiske sprekker i ytterveggen.
  -Innsetting av sikringsskap i 1 etg og kjelleretasje gjennomført av KB elektro. El inntak gjennomført av SG elektro.
  -Elverum takservice har gjort taktekking på nytt tilbygg. Resten av konstruksjonen er gjennomført av ufaglært/egeninnsats.
  -Ferdigattest av tilbygg er ikke gitt, da tilbygg ikke er ferdigstilt.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Luc Mane Stenhammer
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev