aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Lundgaardvegen 15!
Velkommen til Lundgaardvegen 15!

ELVERUM Lundgaardvegen 15

Toppleilighet på "Elverums tak". Magisk utsikt mot flere himmelretninger, se video!! Sol hele dagen. Garasje m/lader.

 • kr 9 975 000
 • BRA 171 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 9 975 000
 • Omkostningerkr 11 240
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 10 128 888
 • EierformAndel
 • Byggeår2014
 • Soverom3
 • ArealP-rom 145 m²
 • Andel fellesgjeldkr 142 648
 • Felleskostnaderkr 8 838
 • Tomt1 343.5 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 9 975 000 (Prisantydning) 142 648 (Andel av fellesgjeld)   10 117 648 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   10 128 888 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning. I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjelleren, samt en kjellerbod på ca. 11m². Heis i bygget.
Dette er en sjelden mulighet! På toppen av attraktive Glomma Panorama finner du denne unike leiligheten som nå kan bli din. Leiligheten er på størrelse som et hus og har i tillegg en fantastisk takterrasse på ca. 80m² med utestue, gode solforhold og nydelig utsikt til Glomma. Her bor du godt i et moderne bygg fra 2014 med høy standard, vannbåren gulvvarme, garasjeplass med lader og heis. Nå kan denne fantastiske toppleiligheten bli din! * Topp- og endeleilighet fra 2014 * "Elverums tak" * Magisk utsikt * Takterrasse på ca. 80m² med vidsyn * Flere himmelretninger * Vannbåren gulvvarme * 3 soverom og 2 bad * Garasjeplass m/lader * Kjellerbod på ca. 11m² * Heis * "Alt" inkludert i felleskostnadene * Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift) * IN-ordning på fellesgjeld
Leiligheten er på størrelse som et hus og har i tillegg en fantastisk takterrasse på ca. 80m² med utestue, gode solforhold og nydelig utsikt til Glomma.

Lundgaardvegen 15, Innlandet

 • Tomt
  1343.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget på ca. 1 343,5m². Fellesarealene er fint opparbeidet med felles leke- og parkområde med gressplen og benker. Det er ellers asfaltert innkjøring og adkomst fra bakkeplan.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Denne fantastiske toppleiligheten ligger ypperlig til midt i byen og like ved Glomma som du har fin utsikt til. Her bor du midt i sentrum med torget, cafeer, spisesteder, kjøpesenter, forretninger, treningssenter/fysio, svømmehall og øvrige servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Fra leiligheten er det enkel adkomst til alle byens fasiliteter og friområder med bl.a. Elvarheimsparken med populært lekeområde. I Tufteparken rundt Restvold kan man trene på utendørs treningsapparater. Med Glomma som renner like ved har du også flotte turområder som du kan benytte deg av rett utenfor døren. Langs Glomma er det en flott og idyllisk sykkel- og gangsti langs elvebredden som trygt fører deg forbi Norsk Skogmuseum og videre ut til Heradsbygd. Her kan du ta dagens trim-/ treningstur eller benytte deg av de koselige områdene med benker og tilrettelagte leke- og friområder langs sykkelstien. På sommerstid innbyr disse til både piknik og grilling langs elvekanten. Har du lyst å sykle eller ta turen inn i bymarka er det en fin oppvarmingstur å gå opp til Svartholtet hvor stier og grusveier fører deg milevis innover skogen. Her er det også ypperlige skiløyper på vinterstid for langrennsentusiaster. Det er gang- og sykkelsti til Høgskolen i Innlandet på Terningen Arena, samt til skyss-/togstasjonen på Vestad. Det er i tillegg busstopp rett utenfor og kort gange til skyss-/togstasjonen, så her kan du enkelt ta deg rundt til det meste Elverum kan by på.

  Byggemåte
  Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 2014. Byggegrunn antatt med bresjø-/innsjøavsetning. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Fundameneter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av støpt betong. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående panel og fasadeplater. Flat takkonstruksjon. Taket er ikke besiktiget grunnet manglende tilkomst. Vinduer med 2 lags isolerglass fra 2013. Brann og lydklassifisert ytterdør til leiligheten. Kikkehull. Terrassedør med 2 lags isolerglass fra 2013. Skyvedør med 2 lags isolerglass fra 2013. Adkomst til takterrasse ifra stue. Utført med impregnerte terrassebord og rekkverk av glass. Delvis overbygget takterrasse. Overbygget takkonstruksjon. Understøttet med tresøyle. Lakkerte ståltakrenner. Overbygget uteareal på takterrasse. Adkomst til innglasset veranda. Utført med terrassebord med riller (Alvdal Royal). Montert skyvedører av glass. Overflater med panel. Overbygget takkonstruksjon. Lukket og kledd takkonstruksjon. Pulttakkonstruksjon. Takflatene er ikke besiktiget. Gesimsbeslag. Takvinduer. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: * Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. * Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Elskap med automatsikringer. Kursene er merket. Skjult ledningsnett. Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) eller TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Staking av felles avløp gjort av borettslag. Arbeid utført av: Flagstad, ref til borettslag. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Beskrivelse: Inntak kanaler for ventilasjonsaggregat. Utbedret tettet tak av utbygger uten kostnad. 10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Svar: Ja. Beskrivelse: 4-5 år siden.Utryddet felles av borettslag. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Utebelysning og solskjerming. El bil lader. Arbeid utført av: KB Elektro, Storhamar Elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Montert i felles garasje, 10A. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Sommerstue og tak på terrasse. Egeninnsats på glass og innvendig tak på sommerstue. Arbeid utført av: Martin M Bakken. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja. Beskrivelse: Det vil bli utarbeidet tilstandsrapport for salg. 28. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Svar: Ja. Beskrivelse: 4-5 år siden. Felles utryddelse av borettslaget.

  Innhold
  Leiligheten ligger på enden i byggets toppetasje (6. etasje med heis) og inneholder: Entré, stue med utgang til takterrasse og innglasset terrasse, kjøkken, 3 soverom, omkledningsrom, 2 bad og innvendig bod. I tillegg disponerer leiligheten en garasjeplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjelleren, samt en kjellerbod på ca. 11m². Heis i bygget. Glomma Panorama har sykkelparkering i felles, låst, rom på bakkeplan, samt søppelrom. Det er også to faste gjesteparkeringer under tak.

  Standard
  Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 2014. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.

  TV/Internett/bredbånd
  Grunnpakke kabel-TV/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Leiligheten disponerer en garasjeplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg i kjelleren. Heisadkomst.

  Diverse
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2038.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  9 975 000 (Prisantydning) 142 648 (Andel av fellesgjeld)   10 117 648 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   10 128 888 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming med vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg. Varmekabler i begge baderomsgulv. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner. Á-konto oppvarming på kr. 2 412,- er inkludert i felleskostnadene. Borettslaget har fjernvarme som leses av og avregnes 1 gang pr. år. Ved flytting må målere avleses og målerstand må sendes forretningsfører ved regnskapskonsulenten på epost: stig.gunnar.iversen@obos.no. Dette er både selger og kjøper sitt ansvar.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  26

  Part.obl.nr.
  812401432

  Felleskostnader pr. mnd.
  8838

  Andel fellesgjeld
  142648

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-31T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  30630

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Glomma Panorama Borettslag

  Borettslagets org.nr
  812401432

  Om borettslaget
  Glomma Panorama Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 812401432, og består av 26 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

  Forkjøpsrett
  Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.

  Styregodkjennelse
  Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 1 764 863,-. Driftskostnader i 2022 var til sammen kr. 1 655 051,-. Dette ga et positivt årsresultat i 2022 på kr. 1 018 307,-. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. I løpet av 2022 ble det foretatt innbetalinger på IN-ordningen. Innbetalingene ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Innbetalt andel fellesgjeld fra eiere øker årsresultatet, men øker ikke disponible midler. Korrigert for avdrag på langsiktig lån, samt innbetalinger på IN-ordningen hadde borettslaget i 2022 en negativ endring i de disponible midlene på kr. -97 295,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2022 kr. 572 905,-.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: OBBK01-98207373826 Type: Annuitet Restsaldo: Kr. 2 643 860,- Andel restsaldo: Kr. 142 648,- Andel kapitalkostnader: Kr. 919,- Rest løpetid: 20år 10mnd Term. per år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,99% IN-ordning: Ja, ved full innfrielse av andel fellesgjeld vil felleskostnadene reduseres med andel kapitalkostnader. Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 20.04. og 20.10. på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer felles forsikring
  85522039

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde husdyr som f.eks. hund og katt i leilighetene. Forutsetningene er at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, og at de ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Ved klager avgjør styret om husdyrhold må opphøre. Det er selvsagt ikke lov til å holde husdyr som kan utgjøre en fare for andre. Husdyrene må ikke etterlates alene i leiligheten, dersom dette kan medføre sjenanse for andre. Dyrene skal føres i bånd på fellesarealene. Eieren må påse at dyrene ikke gjør fra seg på fellesarealene. I tilfelle dette skjer, skal det fjernes umiddelbart. Eieren forplikter seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre, så vel sameiets eiendom som den enkelte leilighetseiers eiendom.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen. På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument): * Seksjonering, tinglyst den 05.09.2013 - Dokumentnr: 747417. Opprettet seksjoner: Snr: 1. Formål: Samleseksjon bolig. Sameiebrøk: 4930/5502. Snr: 2. Formål: Næring. Sameiebrøk: 572/5502. Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for nybygg boligbygg i 2014. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Det er noen endringer i forhold til rominndeling på byggetegningene og dagens løsning/inndeling, dog er dette ingen endringer som krever godkjenning fra kommunen.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene. Borettslaget har avregning av forbruk vann. Ved flytting må målere avleses og målerstand må sendes forretningsfører ved regnskapskonsulenten på epost: stig.gunnar.iversen@obos.no. Dette er både selger og kjøper sitt ansvar.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Bækkevold Nord" fra 2012. Reguleringsformål for eiendommen er bolig/forretning/kontor (1 240m²), gang-/sykkelveg (97m²) og annen veggrunn - tekniske anlegg (4m²). Eiendommen omfattes også av områderegulering for "Elverum Torg" fra 2011. I denne områdereguleringen er 2m² av eiendommen regulert til forretning/kontor/tjenesteyting som ligger i hensynsone for bevaring av kulturmiljø. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Leiret fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende sentrumsformål (1 242m²) og veg (101m²). I kommunedelplanen ligger 2m² av eiendommen i hensynsone for bevaring av kulturmiljø. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at boligen ligger i et område med hyppig/ekspansiv utvikling og at eksisterende regulerings- og kommuneplaner er i stadig endring. Det må derfor påregnes endringer i områdebildet over tid og som ikke er kjent per i dag. Det er kjent at det foreligger planer om boligutviklingen på tomten mellom Sentrum Park 2 og svømmehallen. Hvorvidt om/når dette vil settes i gang er per dags dato ukjent.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering. Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier. Iht. borettslagets husordensregler er det tillatt med framleie av leiligheten i inntil ett år, uten godkjenning fra styret. Ved framleie ut over ett år, skal det søkes styrer om dette. Det skal foreligge en godkjennelse fra styret før det inngås leieforhold ut over ett år. Det henvises også til borettslagets vedtekter og husordensregler for utfyllende bestemmelser knyttet til utleie/framleie. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av andelen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  9 975 000 (Prisantydning) 142 648 (Andel av fellesgjeld)   10 117 648 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   10 128 888 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  11240

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1,1% av salgssum ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), oppgjørshonorar (kr 6.250,-), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Line M Strøm

Megler

Line M Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev