aktiv-eiendomsmegling

Elverum Margrethe Munthes veg 23

Leilighet i 2. etg. med sørvendt veranda. Carport. Nær skoler og barnehage.

 • 2 450 000
 • BRA 68 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 450 000
 • OMKOSTNINGER73 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 523 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 004
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 65 m²
 • FELLESKOST./MND350
 • TOMT2 467 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 2 450 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  73 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 523 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en leilighet i firemannsbolig. Leiligheten ligger i 2. etasje med sørvendt veranda. Området er barnevennlig med lekeplass og friområder på fellesarealet, og ligger i gangavstand til både barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående. Det er ca 2 km til Elverum sentrum.

Merk deg dette:
- 2. Etasje
- 2 Soverom
- Innvendig bod
- Sentralstøvsuger
- Sørvendt veranda
- Carport

Leiligheten inneholder:
2. etg: Entre, bod, 2 soverom, bad/vaskerom og stue/kjøkken. Veranda.

Utvendig bod.

Margrethe Munthes veg 23, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligen har asfaltert innkjøring og parkering i felles carportanlegg.

  Leiligheten ligger i andre etasje. På siden av bygget går trapp opp til det overbygde inngangspartiet.

  STUE
  Stue med koselig peisovn. Boligen er praktisk innredet med sentralstøvsuger.

  KJØKKEN
  Kjøkken med plass til spisebord.
  Kjøkkeninnredningen har laminert benkeplate, samt nye håndtak og kichenboard over kjøkkenbenk fra 2022. Fra kjøkkenet er det utgang til veranda.

  BAD/VASKEROM
  Flislagt bad/vaskerom med gulvvarme.
  Badet har toalett, servant i innredning, dusj og opplegg for vaskemaskin.

  SOVEROM
  Leiligheten har to soverom.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten har en rolig og barnevennlig beliggenhet på Gaarderløkka i Elverum. Området er attraktivt og passer godt for familier. Det er ca 2km til Elverum sentrum. I Elverum sentrum finner du ulike servicefasiliteter med blant annet butikker, caféer, restauranter, bibliotek og bowling. Fra leiligheten er det også kort avstand til skole og barnehage. For deg som liker å være ute er Svartholtet i nærheten med fine turmuligheter sommer og vinter. Med grusveier som passer for løping og sykling på sommeren, og flotte skiløyper på vinteren er det mange muligheter for den aktive familie. Friområdene langs Glomma er også innenfor kort radius fra hjemmet. Like ved stopper bybussen som tar deg til både skysstasjonen på Vestad, øvrige bydeler og Terningen Arena med Høgskole og idrettsanlegg.
 • Bolig og bod fra 2004.
  Carport fra 2019.
 • På denne type boliger er det normalt at det ikke er etablert drenering. Overvannsrør for takrennenedløp. Støpt plate på mark og støpt ringmur. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Undertak med trefiberplater. Himling isolert med mineralull. Gipsplater i leilighetskille. Takflatene er tekket med betongtakstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. § 12-15 i Byggteknisk forskrift (TEK17). Utforming av rekkverk Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall og sammenstøt. Rekkverk skal utformes slik at klatring forhindres.
  Målt rekkverkshøyde: Ca. 91 cm. Minstehøyde på rekkverk er 100 cm. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Pipe og ildsted:
  Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pakning rundt dør til peisovn har løsnet. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Montere ny pakning.

  Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom:
  Noe begrenset restlevetid på overflater og membran. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Vannledninger:
  Fordelerskap er ikke besiktiget. Skapet var skrudd fast ved befaring. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Elektrisk anlegg:
  Elskap med automatsikringer, montert på vegg i teknisk rom. Kursene er merket. Skjult ledningsnett. Montert strømmåler. Tilstandsgrad satt ut fra manglende dokumentasjon på utførte arbeider. Forskriftmangel: Samsvarserklæring er ikke fremvist. Det elektriske
  anlegget bør ha en utvidet el-kontroll.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Vinduer:
  Vindu på soverom har behov for justering. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Bad/vaskerom:
  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tett sokkel rundt dusjsone hindrer avrenning mot sluk
  fra baderommets restarealer, skal være et åpent felt. Eventuelt lekkasjevann utenfor sluksonen vil ikke renne fritt til sluk. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Bra/p-rom: 68/65 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entre/gang, 2 soverom, bad/vaskerom og stue/kjøkken.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Boligen varmes opp med peisovn i stue, gulvvarme på bad/vaskerom og for øvrig elektriske panelovner.
 • Boligen ligger på felles eiet tomt på ca. 2.467 m² som eies av åtte seksjonseiere. Fellesarealet for hele sameiet (gnr. 30, bnr. 89) er på ca. 5.154 m² og eies av 30 andelseiere.
  Området er pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i felles carportanlegg.

  Det er eget strømuttak til carport med egen måler. Selger opplyser at det er gjort endringer for å tilfredsstille lovens krav til vern og sikring når det gjelder hjemmelading.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene. Elverum kommune har ikke full oversikt over private stikkledningers plassering.

  Eiendommen er tilknyttet delvis privat og offentlig veg. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett.
 • Forretningsfører: Thore Bachen Ottesen, Margrethe Munthes veg 2414 Elverum.
 • Eierseksjonen er en del av Sameiet Grønlia (org.nr. 912 898 865) som har gnr 30 bnr 89, et grunnareal som skal benyttes til felles leke-/oppholdsareal, grøntareal felles adkomstveger og felles parkeringsplasser. Dette sameiet består av totalt 31 like deler.

  Sameiet hadde et årsresultat i 2021 på kr 59.670,-.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og protokoll fra årsmøte, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Det kreves kun styregodkjennelse derso en seksjonseier ønsker å kjøpe en seksjon til.
 • Dyrehold er tillatt.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 596.075,-
  Som sekundærbolig: kr 2.145.870,-
 • Kr. 350 pr. mnd.
  Felleskostnadene dekker blant annet snørydding, strøing, plenklipping, fellesforsikring, fellesstrøm og vedlikehold.
 • Sameiet har pr 27.09.2022 ikke tatt opp lån.
  Ingen opplysninger om andel fellesformue.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 10.909,-. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr (arealberegnet). Renovasjon utgjør kr 3.625,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for firemannsboligen med boder i 2006.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for carportanlegget.
  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for carportanleget. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
  Utleie av seksjon må meldes til styret for registrering innen 14 dager etter overtagelse.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Sameiet skal sørge for snømåking, strøing etc kun på hele sameiets felles områder.
  På områder som ikke er hele sameiets felles eie, må beboerne selv sørge for dette. Dette området består av felles gangveg for Margrethe Munthes veg 17, 19, 21 og 23.

  Det foreligger ikke dokumentasjon på feiing og tilsyn av pipe og ildsted. Følgende ildsted er registrert på eiendommen: Dovre 500 Cb, 510 Cb, 550 Cb. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Planlagt feiing og tilsyn i november 2020 ble ikke utført.

  Det er ikke utført rutinemessig kontroll av det elektriske anlegget. Historisk sett har boliger normalt blitt kontrollert omtrent hvert 20. år. Første kontroll kan forventes i 2024.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 5390-1/15, tinglyst den 12.08.2005. Gjelder seksjonering.
  Dagboknr. 1179396-1/200, tinglyst den 25.10.2017. Gjelder reeksjonering.

  Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Grønlia / Sorenskriverjordet, fra 2004. Reguleringsformål for eiendommen er boliger, samt felles lekeareal, grøntareal og gangareal. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse og grønnstruktur.
  Langs Grøndalsbakken er det reguler ttil fremtidig gang- og sykkelsti.

  Like sør for eiendommen er det i kommuneplanen regulert til "Mulig fremtidig hovedveg - ikke juridisk bindende".
 • Gnr. 30 Bnr. 1142 Snr. 8 og ideell andel (1/30) av Gnr. 30 Bnr. 89 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - Blir iblant underdrykk og røyken fra ovenen siver ut i stua om jeg ikke har luftet ut litt før jeg fyrer opp.
  - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Ikke montert ladeboks, men har eget strømuttak i carport, men det er byttet til det vern og sikring som er etter loven når det gjelder hjemmelading. Det er også egen måler på strømuttaket.
  - Hele huset og bodene ble malt i fjor. Utført av faglært.
  - Boligen er ikke koblet til noe fibernettverk, men det er lagt til rette for på kobling fra altibox i sameiet.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Carina Nordahl
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev