aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Boligen har en skjermet hage.

Halvpart av tomannsbolig med 3 soverom og garasje. Oppusset bad og nytt kjøkken. Nær marka.

 • BRA 143 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER89 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 039 892
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 997
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 97 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 191 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  73 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  89 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 039 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Her kan vi presentere del av tomannsbolig med tre soverom og garasje. Boligen har ny kjøkkeninnredningen fra 2022 og stilig bad med overflater og innredning fra 2018. Boligen har også eget vaskerom med utvendig adkomst. Hagen er usjenert med frittliggende badstue/bod og terrasse.
Eiendommen ligger rett ved marka med milevis av turstier og skiløyper. Boligen har ellers gangavstand til barnehager, barneskoler, Sjukehuset Innlandet og dagligvarebutikker. Det er ca 2,5 km til sentrum.

Merk deg dette:
- Oppusset bad i 2018
- Ny kjøkkeninnredning fra 2022
- 3 Soverom
- Badstue i hagen
- Garasje
- Nær marka

Boligen inneholder:
1. Etasje: Gang, bad, soverom, samt stue, spisestue og kjøkken i åpne løsning med utgang til terrasse og hage.
2. Etasje: Trappegang, 2 soverom og 2 boder, hvorav den ene boden har adkomst til kott i knevegg.
Vaskerom/bod ved inngangspartiet med utvendig adkomst.

Garasje og frittliggende utebod/badstue. Badstuen har elektrisk badstueovn, men bygget har ikke innlagt strøm.
Boligen har ny kjøkkeninnredning fra i år.

Marie Hamsuns veg 28 B, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har gruset innkjøring og parkering, overbygd inngangsparti og gang med plass til garderobeløsning.
  Ved inngangspartiet er det adkomst til vaskerom/bod.

  STUE/SPISESTUE
  Stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning med utgang til terrasse og hage. Rommet har lyst parkettgulv og varmes opp med peisovn.
  Fra stue er det trapp opp til 2. etasje.

  KJØKKEN
  Ny kjøkkeninnredning fra 2022 med glatte fronter, laminert benkeplate, kitchenboard over kjøkkenbenk og integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har plass til spisebord foran vinduet.

  BAD OG VASKEROM
  Stilig flislagt bad med overflater, installasjoner og komponenter fra 2018. Badet har innmurt badekar, toalett, vegghengt skap og heldekkende dobbelservant i innredning med speilskap over. Det er montert glassvegg mellom innredning og badekar. Himling med innfelt downlights.

  Vaskerommet har utvendig adkomst og inneholder skyllekar og opplegg for vaskemaskin.

  Både badet og vaskerommet har gulvvarme.

  SOVEROM
  Boligen har tre soverom. To av soverommene ligger i 2. etasje med skråtak, hvorav ett av disse har adkomst til kott.
 • Eiendommen har en meget familievennlig og populær beliggenhet i et boligfelt uten gjennomgangstrafikk og med Svartholtet som nærmeste nabo. Boligen har gangavstand til flere barnehager, barneskoler, Sjukehuset Innlandet og to dagligvarebutikker - to på Hanstad og en i Fjeldsetlia. Boligfeltet ligger midt i et skille mellom Frydenlund barneskole og Hanstad barne- og ungdomsskole og har gangveg til begge. Med sin nærhet til marka kan du nærmest spenne på seg ski-, løpe og tursko utenfor døra og starte dagens friluftsaktivitet. Bymarka i Svartholtet byr på flotte stier og grusveger som innbyr til fritidsaktiviteter gjennom hele året. På vinterstid er det oppkjørte skiløyper og den mest populære familieturen går til Svenkerudvollen hvor det er muligheter for å kjøpe kaffe, kakao og vafler. Bydelen har forøvrig flere løkker og friområder som innbyr til frilek. I tillegg er det laget en løkke/friareal i skogen like ved eiendommen med bl.a. hopp- og akebakke. Til Elverum sentrum er det ca. 2,5 km og her finner du alt av servicetilbud og by fasiliteter med blant annet cafeer, restauranter, kjøpesentre, apotek, kino, bibliotek, bowlinghall mv.

  Bybussforbindelse med videre forbindelse til øvrige bydeler, samt skysstasjonen på Vestad og Terningen Arena stopper like ved boligen.
 • Tomannsbolig fra 1997.
  Inntilbygget garasje fra 2003.
  Utebod/garasje: Ukjent byggeår.
 • Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpt plate på mark og støpt ringmur. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte A-takstoler. Undertak med trefiberplater. Himling isolert med mineralull. Takflatene er tekket med betongtakstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag:
  Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
  men det var ikke krav om dette på
  byggemeldingstidspunktet.
  Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Frostspreng i taknedløp. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.
  Takkonstruksjon/Loft:
  Påvist fuktskjolder ved ventilasjonsaggregat. Tørt ved befaring. Noe svertesopp i undertak. Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Pipe og ildsted:
  Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe.
  Bad:
  Fall ikke kontrollert på grunn av badekar. Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Vaskerom:
  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Terrengforhold:
  Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. Det er ikke behov for utbedringstiltak.


  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking:
  Noe mosegroing på taktekking. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Stue/kjøkken:
  Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet utifra alder. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.


  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Ingen.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Hele boligen inkl. garasje:
  Bra/p-rom: 143/97 kvm.

  1. etg: Bra/p-rom: 70/70 kvm.
  2. etg: Bra/p-rom: 32/27 kvm.
  Garasje: Bra/p-rom: 41/0 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg: Entre, bad, stue/kjøkken, soverom og vaskerom med utvendig adkomst.
  2. etg: Gang og 2 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Integrerte hvitevarer medfølger.
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Boligen varmes opp med peisovn i stue, gulvvarme på bad og vaskerom/bod, samt elektriske panelovner.
 • Felles eiertomt på ca. 1.191 m². Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring, plen og diverse belantning, og er delvis innhegnet med hekk og gjerde. Fin terrasse med treplatting og uteplass med belegningssten. Tomten er delt med hekk mellom seksjonene.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i inntilbygget garasje med motorisert leddport og biloppstilling ellers på tomten.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat veg. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett. Utgifter til vegvedlikehold og brøyting må påregnes.
 • Eierseksjonen er en del av et sameie bestående av totalt to eierseksjoner. Det er ikke organisert noen formell drift rundt sameiet. Det innbetales ikke felleskostnader til sameiet, da hver eierseksjon svarer for sine driftsutgifter alene. Det er ikke kjent om det er utarbeidet vedtekter eller husordensregler for sameiet. Eierseksjonene i sameiet har likevel anledning til å gå sammen og organisere å etablere et mer formelt sameie, herunder også å legge opp til innkreving av felleskostnader for å dekke felles drift og interesser.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Sameiet har ingen restriksjoner rundt dyrehold.
 • Tomannsboligen har ikke felles bygningsforsikring. Ny eier må selv etablere bygningsforsikring og innboforsikring. Selger har forsikret boligen i Fremtind Forsikring med polisenr. 17323898.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 611.100,-.
  Som sekundærbolig: kr 2.199.961,-.
 • Det foreligger ingen felleskostnader for eiendommen, foruten felles snøbrøyting med nabo. Kostnaden for snøbrøytingen deles mellom seksjonene.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 12.322. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr (arealberegnet). Renovasjon utgjør kr 4.715,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", "Vei/vann/avløp" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for tomannsboligen i 1997. Det er i denne anmerket følgende mangler:
  1. List mellom panel og skorstein.
  2. Deksler på støvsugerinntak.
  3. Koble til utelampe, div. elektrikkerarbeid.
  4. Strie og maling på innkassing av ventilasjonsrøret på kjøkken.
  5. Div. manglende parkett, tette spalter mellom parkett og dør.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen for boligen og garasjen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk. Dog er terrassen bygget større enn inntegnet/godkjent.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for utebod/badstue. Forholdet er heller ikke søknadspliktig.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Feiing ble utført siste gang i mai 2021. Tilsyn ble sist gang utført i januar 2020, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Det er registrert ett ildsted på eiendommen.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2038.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 5572-1/15, tinglyst den 16.10.1997. Gjelder seksjonering.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Mastmovegen øst, søndre del, fra 1996. Reguleringsformål for eiendommen er frittliggende småhusbebyggelse. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde (Byplan 2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse og grønnstruktur.

  Rett ved boligen ligger område regulert til offentlig eller privat tjenesteyting. Området brukes til institusjonsbebyggelse/ bofellesskap for funksjonshemmede. Boligfeltet grenser til område avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR) med hensynfriluftsliv.

  Like sør for eiendommen er det i kommunedelplanen regulert til "mulig fremtidig hovedveg, ikke juridisk bindende".
 • Gnr. 28 Bnr. 897 Snr. 2 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Daglig leder og håndverker Jan Cato Skoglund. Fullstendig renovering (nytt gulv og vegger og inventar, fliser, våtromsforsegling varmekabler og røropplegg. beskrivelse og dokumentasjon på min bolig. Utført av Byggservice Øst
  - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Ifm fullstendig renovering som beskrevet og dokunmentert.
  Er arbeidet byggemeldt?
  Ja. Byggherre Byggservice Øst AS.
  - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  Ja, kun av faglært. Se boligmappa.
  Utført av Byggservice Øst AS.
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Kontroll av anlegg og dokumentasjon og godkjenning av anlegg. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Installajonsservice AS.
  - Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Ja.
  - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja. El-kontroll.
  - Montert innvendig badstue i utebod. Utført av ufaglært.
  - Delansvarlig (1/5) for brøyting av felles oppkjørsel.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristian Lien
  Linnea Catharina Olsen
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev