aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sandbakken 16!
Velkommen til Sandbakken 16!

ELVERUM Sandbakken 16

Innflytningsklar enebolig med praktisk planløsning med alt på et plan. Ikke bebodd. Lave omkostninger! Sentrumsnær.

 • kr 4 350 000
 • BRA 150 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 350 000
 • Omkostningerkr 41 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 391 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår -
 • Soverom3
 • ArealP-rom 137 m²
 • Tomt1 184.9 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 350 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 24 750 (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 990 000,-)) 41 792 (Omkostninger totalt) 4 391 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere et nyoppført vinkelhus med sportsbod i Øverleiret. Boligen har ikke vært bebodd, og har blitt brukt som visningshus for Älvsbyhus. Boligen har alt på ett plan og er utformet med flere sosiale soner, samt to bad og eget vaskerom. Det er tynnparkett på alle gulv unntatt våtrommene som har våtromsbelegg. Det er gangavstand til barnehage og skole, samt kort veg til både sentrum og marka med turstier og skiløyper. Merk deg dette: - Sentrumsnær - Alt på ett plan - 2 Bad - 2 Stuer - Eget vaskerom - Sør/vest-vendt uteareal
Fra entrèen kommer du videre inn til boligens oppholdsrom.

Sandbakken 16, Innlandet

 • Tomt
  1184.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt på ca. 1.184 m². Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring og nysådd plen. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet i et attraktivt boligområde med kort radius til alle daglige gjøremål. I Elverum sentrum finner du servicefasiliteter, samt kjøpesentre, caféer, kino, bibliotek, ungdomsskole og videregående skole mm. Det kort gangveg til barnehager og nye Ydalir barneskole. Like ved eiendommen ligger en fremtidig gang- og sykkelveg som vil gå helt frem til skole- barnehageområdet på Ydalir. Denne vil iflg. Elverum kommune få en foreløpig enkel standard. Er du glad i turer og friluft, så ligger også Svartholtet like ved. Her er det mange muligheter for både trening, tur og rekreasjon gjennom hele året. Ved Loken er det lysløype og oppkjørte skiløyper på vinterstid. Sti- og skiløyper her tar deg videre inn i et stort nettverk hvor den mest populære familieturen går til Svenkerudvollen hvor det serveres nystekte vafler, kaffe og kakao i store deler av skisesongen. På sommeren er skogen ypperlig til turer og trening på beina eller sykkelsetet. Svartholtet har fantastiske sykkelstier som tar deg til Damtjernet, Starmoen og til Stavåsdammen med badeplass. Veien er heller ikke lang til Elverum flotteste tur- og sykkelsti som ligger langs Glomma. Her er det fine tur- og treningsmuligheter med både lekeplasser og benker hvor du kan nyte utsikten. I tillegg ligger både Skogmuseet og Glomdalsmuseet i området nær Glomma. Bussholdeplassen like ved gir enkel tilkomst til Skysstasjonen på Vestad med tog- og bussforbindelse til både Hamar/Oslo, samt Røros/Trondheim.

  Bebyggelse
  Bolig fra Älvsbyhus av typen "Tove" bygget i 2022.

  Byggemåte
  Alvsbyhus standard ringmurs fundament. Ytterveggen på et Älvsbyhus har en SINTEF TG2204 godkjenning og oppfyller alle deres krav som gjelder tetthet og fuktsikkerthet med det såkalte "totrinnsprinsippet". Utvendig kledning, som er grunnet ved levering, følges av en solid lufting og et spikerlektsystem som også fungerer som skjerming av vindduken. Kami Lafarge Plegel takplater med dobbelkrum.

  Innhold
  Hall, stue/kjøkken, stue/spisestue, vaskerom, 2 bad, 3 soverom og walk-in-closet. Utvendig sportsbod.

  Standard
  VELKOMMEN Eiendommen har gruset adkomst med to bilopptillingsplasser. Det er avsatt plass til dobbelgarasje. Overbygd inngangsparti og gang med plass til garderobeløsning. STUE/SPISESTUE Boligen har allrom/oppholdsrom med flere muligheter for møblering. Stuen har varmepumpe. Fra stue er det utgang til hage. Vinkelformen på huset gir naturlig levegg på to sider. KJØKKEN Kjøkken med åpen planløsning til spiseplass og stue. Innredning med hvitevarer. BAD OG VASKEROM Boligen er praktisk innredet med to bad i tillegg til eget vaskerom. Våtrommene har våtromspanel og belegg. Det er gulvvarme på begge badene. SOVEROM Boligen har tre soverom, hvorav det ene har garderobeskap, adkomst til walk-in-closet og utgang til hagen. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Eiendommen har to biloppstillingsplasser på tomten. Det er avsatt plass til dobbelgarasje.

  Diverse
  Bildene i prospektet er illustrasjonsbilder. Avvik kan forekomme. Det er boligen slik den fremstår på visning som er gjeldende for kjøpet. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 350 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 24 750 (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 990 000,-)) 41 792 (Omkostninger totalt) 4 391 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med sentralvarmeanlegg med vannbårent spredenett ut til radiatorer, varmepumpe og gulvvarme på begge badene.

  Energiklasse
  A

  Info energiklasse
  Eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er selgers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med energiklassifisering på en skala fra A til G. Dersom selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen.

 • Kommunale avgifter
  11120

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør ca. kr 11.120,- for vann- og avløpsgebyr . Minste gebyr for renovasjon utgjør ca kr 3.122,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Vann- og avløpsgebyr fastsettes ut fra boligens areal. I matrikkelen er arealet satt til 178 m2, mens boligens faktiske areal er 150 m2. Sørrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig. Eiendomsskatt vil utgjøre 5 promille av boligens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen benyttes som primær- eller sekundærbolig.

  Info formuesverdi
  Formuesverdien er foreløpig ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret per 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-rom). For ytterligere informasjon oppfordres interessenter å ta kontakt med skattemyndighetene.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Vei/vann/avløp", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3420/31/1402: 19.11.2020 - Dokumentnr: 3360000 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3420 Gnr:31 Bnr:1401
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.11.2020 - Dokumentnr: 3360000 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3420 Gnr:31 Bnr:1401
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.11.2020 - Dokumentnr: 3360000 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3420 Gnr:31 Bnr:329
  13.09.2019 - Dokumentnr: 1074995 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3420 Gnr:31 Bnr:329
  Elektronisk innsendt
  01.01.2020 - Dokumentnr: 48460 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0427 Gnr:31 Bnr:1402
  19.11.2020 - Dokumentnr: 3360000 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3420 Gnr:31 Bnr:329
  Rettighet hefter i: Knr:3420 Gnr:31 Bnr:1401
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for enebolig og sportsbod ble gitt 20.07.2022. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene. Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via naboeiendommer. Det er tinglyst vegrett over gnr. 31 bnr. 1401 og gnr 31 bnr 239, samt rett til drift og vedlikehold av vegen. Kostnadene til dette dekkes av rettighetshaver. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett over øvrige tomter frem til offentlig veg.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Epidemisjukehuset, fra 2007 hvor reguleringsformålet for eiendommen er frittliggende småhusbebyggelse og offentlig bygg - institusjon (2 m2), samt reguleringsplanen Ydalir fra 1974. Eiendommen omfattes av også kommunedelplan for Elverum byområde (Byplan 2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse og offentlig eller privat tjenesteyting (3 m2). Eiendommen grenser til øvrig boligbebyggelse, samt institusjon og næringsbebyggelse.

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 350 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 24 750 (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 990 000,-)) 41 792 (Omkostninger totalt) 4 391 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  41792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegnet boligselgerforsikring på boligen.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Dokumenter

Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev