aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til St. Hanshaugen og Skogvegen 19!

ELVERUM Skogvegen 19

Stor, lys og pen 2-roms leilighet vesentlig oppgradert i 2021/22. Solrik innglasset balkong mot sydvest. Garasjeleie*

 • kr 1 490 000
 • BRA 81 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 490 000
 • Omkostningerkr 8 932
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 644 552
 • EierformAndel
 • Byggeår1 990
 • Soverom1
 • ArealP-rom 66 m²
 • Andel fellesgjeldkr 145 620
 • Felleskostnaderkr 6 447
 • Tomt7 796 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 490 000 (Prisantydning) 145 620 (Andel av fellesgjeld)   1 635 620 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 932 (Omkostninger totalt)   1 644 552 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til St. Hanshaugen og Skogvegen 19! En stor, lys og pen 2-roms leilighet som er vesentlig oppgradert i 2021/22. Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje, og har en god planløsning med store rom. Fra stuen har du utgang til en stor og solrik innglasset balkong mot sydvest. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med pen laminat på gulv og overflater malt i 2022 - her kan du flytte rett inn! Dette er en ypperlig leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt, men likevel tilbaketrukket og med nærhet til marka i Svartholtet. Fra blokka er det kort gangveg ned til sentrumskjernen med alle byfasiliteter. -Solrik innglasset balkong på ca. 11m² -Pen kjøkkeninnredning fra 2021 -Nytt elektrisk anlegg inkl. brytere og stikkontakter i 2022 -Baderom oppgradert i 2022 -Garasjeleie

Skogvegen 19, Innlandet

 • Tomt
  7796m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget på ca. 7 796m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Dette er en ypperlig leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt, men likevel tilbaketrukket og nær friluftsområder for tur og trening. Fra blokka er det kort gangveg ned til sentrumskjernen med byfasiliteter, kjøpesentre, restauranter og caféer m.m. I tillegg er det kun en kort gangveg ned til Helsehuset og Sjukehuset Innlandet avd. Elverum. Dette gjør at du bor med kort radius til alt du trenger i hverdagen din her i Skogvegen 19. Den umiddelbare nærheten til marka i Svartholtet er super for deg som er glad i tur og trening. Svartholtet har myke turstier i skogen som er tilrettelagt for både spaserturer i skogens fred og ro eller for deg som vil benytte løpeskoene eller sykkel. På vinterstid er det lysløype som starter like ved leiligheten som strekker seg milevis innover skogen. Den mest populære skituren går inn til Svenkerudvollen hvor du kan få kjøpt nystekte vafler, kakao eller kaffe. Starten av skiløypene ved Loken har også lysløype. Like ved borettslaget ligger også Christianfjeld festning med friområder og et fint skue utover byen og naturområdene rundt. Veien ned til det som kanskje er Elverums flotteste tursti langs Glomma er heller ikke lang. Langs elva er det tilrettelagte friområder og benker hvor du kan nyte de idylliske omgivelsene mens elven renner stille forbi. Det stopper bybuss like ved leiligheten med god forbindelse til øvrige bydeler, skysstasjonen på Vestad og høgskolen på Terningen Arena.

  Byggemåte
  Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 1990. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av betong. Ved kartsider fra NGU angitt at eiendommen ligger i område med høy radonaktivitet. Ukjent om det er foretatt radonmålinger. Flat takkonstruksjon. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie. Taket er ikke besiktiget grunnet manglende tilkomst. Antatt seksjoneringsvegger utført etter datidens gjeldende krav til brann- og lydskille. Leilighetskillende vegger av betong. Enkelte boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med metallplater, pusset betong og tømmermannpanel. Vinduer med 2 lags isolerglass. Observert isolerglass fra 1989 og 1991. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold. Brann og lydklassifisert ytterdør fra 1990. Kikkehull. Terrassedør med 2 lags isolerglass fra 1990. Overbygget innglasset balkong med adkomst fra stue. Gulvflater av betong belagt med trefliser. Overflater med malt murpuss og tømmermannpanel. Himling med malt murpuss. Utført med innglasset rekkverk. Skyveglass. Rekkverk av metall. Lys. Areal på ca. 11 m2. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Innvendig > Radon. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom. Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom. Tekniske installasjoner > Vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Elektro arbeider i forbindelse med bad. Byttet stikkontakt og byttet belysning. Egeninnsats med bytte av våtromsmaling og vedlikehold av baderomsinnredning. Arbeid utført av: Brødrene Melby AS. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Oppgradering av el-anlegg i leilighet. Byttet belysning og stikkontakter. Innmat i sikringsskap er byttet fra automatsikringer til jordfeilbrytere. Trukket jordingsledning hvor det manglet, og byttet til jordet utstyr i leilighet. Arbeid utført av: Brødrene Melby. Filer: NELFO_Samsvarserklæring_O18351_13365918.pdf 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Tilhører sameiet.

  Innhold
  Leiligheten ligger i byggets høye 1. etasje og inneholder: Entré, stue med utgang til innglasset balkong, kjøkken, soverom og bad/vaskerom. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m². Felles trapperom med heis. I tillegg er det en felles bod for hver etasje, i bygget foran blokka. Her kan sykler, sparker, kjelker og ski plasseres. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse". Totalt: BRA 78m² / P-rom 66m². Følgende rom inngår i primærareal: 1. etasje: Entré, stue/spisestue, kjøkken, soverom og bad/vaskerom. Følgende rom inngår i sekundærareal: 1. etasje: Innglasset balkong. Kommentar: Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal. Privat bod på ca. 5m² med inngang fra felles gangareal i kjeller er ikke medtatt i arealet.

  Standard
  Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 1990. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. VELKOMMEN INN! Du ønskes velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den pene leiligheten med sin gode og oppgraderte standard. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med laminat på gulv, overflater malt i 2022 og nytt elektrisk anlegg inkl. nye brytere og stikkontakter. I entreen har du rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører, ny i 2022. Det er også ytterligere plass til oppheng og skoskap. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles gang. STUE Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med pen laminat på gulv og overflater malt i 2022. Stilrent med gjennomgående sorte detaljer på vinduer, stikkontakter og lysbrytere. De store vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys, som bidrar til en god og luftig romfølelse. Stuen er romslig med god plass til stor sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. BALKONG Fra stuen har du utgang til en stor, flott og solrik innglasset balkong på ca. 11m². Balkongen har treheller fra 2022 på gulv og rekkverk av metall og skyvedører av glass. Siden balkongen er innglasset blir den en fin forlengelse av stuen som kan brukes store deler av året. På balkongen har du god plass til sittegrupper etter eget ønske og behov. Beliggenheten mot sydvest sørger for gode solforhold på sommerstid. Hyggelig utsyn over borettslagets pent opparbeidede fellesarealer. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder! KJØKKEN Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til spisestuen, adskilt og samtidig åpent og sosialt. God standard med pen laminat på gulv og overflater malt i innbydende farge i 2022. Pen og tidløs kjøkkeninnredning fra IKEA som var ny i 2021. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Både lekkert og praktisk med plater i benkeryggen. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som nedfelt platetopp, stekeovn, kjøkkenventilator og oppvaskmaskin, samt plass til frittstående kjøleskap med frysedel. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen. Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. SOVEROM Leiligheten har et stort, lyst og innbydende soverom som vender ut mot borettslagets rolige fellesarealer. God standard med pen laminat på gulv og overflater malt i en lys og fin farge i 2022. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, en kontorpult og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. BAD/VASKEROM Leiligheten har et innbydende og romslig baderom som er oppgradert i 2022. Baderommet har våtromsbelegg på gulv og våtromsplater på veggene som er malt med våtromsmaling i 2022. Mekanisk avtrekk. Pen baderomsinnredning med sorte malte fronter og heldekkende servant, rundt speil med integrert belysning over (nytt i 2022). Baderommet er også utstyrt med dusjsone med forheng og vegghengt dusj fra 2022 med både hånd- og regnfallsdusj, samt gulvmontert toalett. Svært praktisk med egen vaskesone med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplate. Varmtvannsbereder er plassert i skap, i tillegg har du skap for ytterligere god oppbevaring til feks. håndklær og sengetøy.

  Innbo og løsøre
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Borettslaget disponerer 10 garasjer som leies ut etter søknad. Det er laget egne bruksregler. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for borettslaget eller langs tilstøtende gater.

  Diverse
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert den 29.09.2021, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2041. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 490 000 (Prisantydning) 145 620 (Andel av fellesgjeld)   1 635 620 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 932 (Omkostninger totalt)   1 644 552 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming med panelovner (nye i 2022).

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  509744

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1835078

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdi som primærbolig kr. 509 744,- per 31.12.21. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 835 078,- per 31.12.21.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Andelsnummer
  5

  Part.obl.nr.
  946753114

  Felleskostnader pr. mnd.
  6447

  Andel fellesgjeld
  145620

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-11-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  42945

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Borettslaget
  Loken Borettslag

  Borettslagets org.nr
  946753114

  Om borettslaget
  Loken Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons- nummer 946753114, og består av 33 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven). Regnskap: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 2 126 766,-. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 1 269 317,-. Dette ga et positivt årsresultat i 2021 på kr. 754 365,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 1 240 091,- og viser borettslagets likviditet. Større vedlikehold og rehabilitering: 2019: Ny sokkelleilighet. 2019: Sikfte av hovedsikringer i alle leil. 2019: Oppgradering av el-hovedtavle. 2014: Innglassing av balkonger. 2013: Utbedring av tak. 2011: Grillhytte. 1999: Motorvarmere.

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.769,- for den som benytter forkjøpsrett.

  Styregodkjennelse
  Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: OBBK01-98207391654 Type: Serielån Restsaldo: Kr. 4 228 004,- Andel restsaldo: Kr. 145 620,- Andel kapitalkostnader: Kr. 2 365,- Rest løpetid: 6år 9mnd Term. per år: 12 Type rente: Flyt Rente: 4,65% Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  560550

  Dyrehold
  Iht. borettslagets husordensregler er det bare tillatt å holde én hund eller katt etter forhåndsgodkjenning fra styret og under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres.

  Eierskiftegebyr
  6115

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende heftelser (dokument): * Elektriske kraftlinjer, tinglyst den 25.02.1981, dagboknummer 990015. Rettighetshavere: Eidsiva Nett AS og Hedmark Kraftverk. Gjelder: 32 kV ledningen, Heradsbygd - Nye Osa. ** Transport av rettighetshaver, tinglyst den 04.01.2016, dagboknummer 1038. Fra: Hedmark Kraftverk. Til: Eidsiva Nett AS. Jordskiftesak 0400-2002-08AD RØG Grenser m.m. * Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 05.09.1991, dagboknummer 4407. Beløp: NOK 6.263.200. Panthaver: Elverum Og Omegn Boligbyggelag. * Bestemmelse om veg, tinglyst den 02.12.1996, dagboknummer 6606. Rettighetshavere: Gnr. 31, bnr. 1062 og 1064 i Elverum kommune. * Erklæring/avtale, tinglyst den 02.12.1996, dagboknummer 6606. Rettighetshavere: Gnr. 31, bnr. 1062 og 1064 i Elverum kommune. Gjelder: Bestemmelse om vann/kloakkledning. * Pantedokument, tinglyst den 08.07.2014, dagboknummer 569810. Beløp: NOK 10.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS. Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest på innglassing av balkonger i 2015. Ferdigattesten gjelder for: Hele tiltaket. Det er ikke mottatt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse fra byggeåret. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplaner for "St. Hanshaugen - Loken" fra 1997, reguleringsplan for "Øverleiret" fra 1998, reguleringsplan for "St. Hanshaugen - Loken" fra 2016, reguleringsplan for "St. Hanshaugen - Loken" fra 1985 og reguleringsplan for "St. Hanshaugen - Loken" fra 1989. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Elverum byområde fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til nåværende boligbebyggelse (7 689m²) og nåværende grøntstruktur (98m²).

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering. Fra og med 2020 er andelseierne gitt anledning til å leie ut på døgns- eller ukebasis opptil 30 dager i året. Slik utleie av boligen skal meldes til styret slik at det kan tas hensyn til rene drifts- messige forhold; eks.vis brannsikkerhet, renovasjon m.m. (Ref.: Borettslagsloven § 5-4.) Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 490 000 (Prisantydning) 145 620 (Andel av fellesgjeld)   1 635 620 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 932 (Omkostninger totalt)   1 644 552 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  8932

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 2,5% av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 13.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Viktor Nybråten

Megler

Viktor Nybråten

90 21 80 66

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev