aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Søbakken og Søbakkvegen 52 B!
Velkommen til Søbakken og Søbakkvegen 52 B!

ELVERUM Søbakkvegen 52 B

Pent, innholdsrikt og oppgradert rekkehus fra 2004. Stor og skjermet vestvendt terrasse. Vannbåren gulvvarme. Garasje!

 • kr 3 750 000
 • BRA 133 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 750 000
 • Omkostningerkr 106 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 856 792
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2004
 • Soverom4
 • ArealP-rom 130 m²
 • Tomt2 755 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 93 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000)) 106 792 (Omkostninger totalt) 3 856 792 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etasje.
Pent og innholdsrikt rekkehus fra 2004 med god standard og vannbåren gulvvarme. God planløsning over to plan med bla. 2 stuer, 4 soverom og 2 baderom. Fint lysinnslipp fra store vindusflater og takvinduer. Stor, solrik og skjermet terrasse utenfor stuen og balkong i 2. etasje, begge deler mot vest. Boligen er oppgradert med et moderne kjøkken i 2021 og det ene baderommet er stilrent oppusset i 2019. Utvendig bod på ca. 5m² ved inngangspartiet og egen garasje på ca. 20m² i felles garasjerekke. Rekkehuset ligger fint til i et attraktivt boligområde på Søbakken. Her bor du i nærheten av en flere store butikkjeder, Søbakken og Ydalir barneskole, samt flere barnehager. Kort avstand til bymarka i Stavåsen, Vesletjernet og Sagtjernet med både tuftepark, lekeplass, badeplass og fine friområder.
Når du entrer boligen kommer du inn i en lys og praktisk entré. Entréen har flislagt gulv med vannbåren gulvvarme, lysmalt panel på veggene og downlights i himlingen. God oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører.

Søbakkvegen 52 B, Innlandet

 • Tomt
  2755m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt på ca. 2 755m². Opparbeidet med belegningstein og fliser ved inngangspartiet.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Rekkehuset ligger fint til i et attraktivt boligområde med kun en kort gåtur til alt du trenger i hverdagen din. Her bor du i nærheten av en flere store butikkjeder, Søbakken og Ydalir barneskole, samt flere barnehager. Eiendommen ligger nært både Vesletjernet og Sagtjernet med både tuftepark, lekeplass, badeplass og fine friområder. Det er nærmest umiddelbar nærhet til bymarka i Stavåsen, hvor du finner flotte tur- og sykkelstier på sommerstid i tillegg til oppkjørte skiløyper på vinterstid. Du kan blant annet gå opp til Stavåsdammen hvor det er bademuligheter, grillbu og fine friluftsområder. Stavåsen har lysløype hvor det er stor aktivitet for barn og unge på vinterstid. I tillegg arrangeres Elverumstrimmen her på sommerhalvåret. I kort gangavstand fra boligen ligger det flere fotballbaner/skøytebane og ved barneskolen på Søbakken er det en populær kunstgressbane. Bybussen har hyppige avganger frem til kl. 22:00 og har videre forbindelse til både skysstasjonen og Terningen Arena. Fra eiendommen er det ca. 2 km til Elverum sentrum og sentrumsområdene byr på alle byfasiliteter og servicetilbud.

  Byggemåte
  Støpt plate mot grunn. Yttervegger oppført som bindingsverk, kledd utvendig med liggende trepanel. Utvendig pusset og malt leca. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Undertak med undertaksduk. Saltak av trekonstruksjoner, tekket med takstein. Takstige og gangbaner mellom piper. Garasjeplass i felles garasjeanlegg: Murte yttervegger. Utvendig pusset. Gulv av betong. Delevegger oppført i bindingsverk kledd med gips. Tak kledd med gips. Saltak tekket med papp. Renner og nedløpsrør av metall. Automatisk leddport virker ikke. Lys og strøm. Easee home ladestasjon. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Vegard Syversrud. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (vesentlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: * Vinduer og ytterdører: Lukkemekanisme på 2-fløyede terrassedøren med justeringsbehov. Klemmer ikke inntil karm. Påvist små hakk og riper på dører. * Bad 2.etasje Overflate gulv: Sluk under boblebadekar ble ikke kontrollert grunnet hindret adkomst/sikt. Fall på gulv ble visuelt kontrollert med laser og det registreres tilnærmet flatt gulv. Ved lekkasje på bad må det sikres at vannet har tilkomst til sluk. Lekkasjevann har ingen mulighet til å renne til sluk. * Bad 2.etasje Membran, tettesjiktet og sluk: Sluk under boblebad ble ikke kontrollert grunnet hindret adkomst/sikt. Det bør etableres inspeksjonsmuligheter som gir tilgang til sluk under boblebad. Ved lekkasje på bad må det sikres at vannet har tilkomst til sluk. Lekkasjevann har ingen mulighet til å renne til sluk. * WC og innvendige vann- og avløpsrør: Stoppekran er ikke merket. Det er ikke spalte på innebygget sisterne på bad. Noe irr på kobberrør i bod. Boblebad på bad i 2.etasje virker ikke. Eier opplyser om at de kun har benyttet det som vanlig badekar. Anbefales videre undersøkelser. * Varmtvannsbereder: TG2 på bakgrunn av att varmtvannsberederen har passert over halvparten av forventet levetid. Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Oppgradering av bad. Flis på flis på gulv og i dusjsone, gipsvegger med våtromsmaling. Arbeid utført av: Ditt Bygg AS. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Beskrivelse: Lagt ny membran på hele gulvet og dusjsone. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja. Beskrivelse: Uthet ved balkong i 2. etg. Lagt nytt beslag mellom balkong og yttervegg samt rettet ut fall på balkong. Byttet isolasjon der hvor lekkasjen var (tak kjøkken). Nytt beslag er også lagt rundt pipe, det ene takvinduet og tak/møne. Arbeid er utført av Innlandet bolig og hytteservice AS november 2022 og mars 2023. Arbeidet er utført basert på takst gjennomført av IF skadeforsikring. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Svar: Ja. Beskrivelse: Montert av faglært høsten 2019. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Beslag tak, pipe, vindu, balkong, samt rettet ut fall på balkong som tidligere beskrevet i utettheter. Arbeidet ble iverksatt etter at det ble oppdaget fukt i kjøkkentak etter kraftig nedbør. Arbeid utført av: Innlandet bolig og hytteservice AS. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Svar: Ja. Beskrivelse: Vedtatt utbygging på nabotomt. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Svar: Ja. Beskrivelse: Tilstandsvurdering av takstmann ifm fuktskade i tak. Rapportens anbefaling er fulgt ifm utbedring. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Beskrivelse: Avtale i sameiet om at 52B har parkeringsplass innerst på snuplass/tun. Bakgrunnen for avtalen er at det ved seksjonering ved bygging ble gitt minst uteareal til 52B sammenlignet med de andre boligene, og derfor ble en parkeringsplass tildelt boenheten. Tilleggskommentar: Boblebad i 2. etg er reparert i juni 2023 slik at det fungerer. Det er små/minimal lekkasje på slangen på to av dysene, men hvor vann renner rett i sluk under boblebad. Det vil foreligge en vurdering av rørlegger samt estimert kostnad for fullstendig tetting hvis kjøper ønsker det. Vurderingen vil være klar tentativt ila uke 25.

  Innhold
  Rekkehuset inneholder: 1. etasje: Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken, 2 soverom og baderom. 2. etasje: Stue med utgang til balkong, 2 soverom, baderom, innvendig bod og kneloft. Utvendig bod på ca. 5m² ved inngangspartiet. I tillegg medfølger egen garasje på ca. 20m² i felles garasjerekke.

  Standard
  Takstmann sin overordnet faglig vurdering av eiendommen: Boligen fremstår i normalt god stand og godt vedlikeholdt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten. Eier opplyser om følgende vesentlige endringer etter byggeår: 2023: Arbeid vedrørende lekkasje utført av Innlandet Bolig & Hytteservice AS. 2021: Nytt kjøkken. 2019: Nytt bad i 1 etasje. Tak: Det har blitt tettet og falset nye topper på gradrenner. Tettet med wakaflex i overgang tak gradrenne. Tettet rundt takvindu med wakaflex samt nye klembeslag. Balkong 2 etasje : Pga lekkasje har det blitt revet opp helt ned til stenderverk og tettet med tec7 i gamle hull. Limt sammen i skjøter med Easytac. Ny vindsperre i underdel på vegg og byttet ut bunnsvill under terrassedør. Tettet med wakaflex bånd og nye klem beslag i front. Nye lekter I underkant som er blitt skjært opp med ca 1,5cm fall mot takrenne på utsiden. Kledd med nye terrassebord i dim 28x120mm og skrudd med 38mm syrefaste skruer. Innvendig: Skiftet ut nytt tak i skillet mellom kjøkken og stue , samt ny isolasjon og dampsperre. For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser. VELKOMMEN INN! Du ønskes velkommen inn ved et hyggelig overbygget inngangsparti belagt med fliser. Til venstre for inngangsdøren har du også adkomst til en praktisk utvendig bod på ca. 5m². ENTRÉ Når du entrer boligen kommer du inn i en lys og praktisk entré. Entréen har flislagt gulv med vannbåren gulvvarme, lysmalt panel på veggene og downlights i himlingen. God oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe med speildører. STUE Stuen er det naturlige oppholdsrommet i boligen, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med parkett på gulv, lysmalt panel på veggene med enkelte kontrastvegger og downlights i himlingen. De store vindusflatene ut mot terrassen slipper inn rikelig med naturlig lys. Som er fint midtpunkt i stuen har du en koselig vedovn som bidrar til ekstra hygge i tillegg til gulvvarmen. Stuen er romslig med god plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et stort spisebord. TERRASSE Fra stuen har du doble dører ut til en stor og solrik vestvendt terrasse som er pent opparbeidet. Terrassen har impregnerte terrassebord på gulv og er godt skjermet med levegger mot naboene og med hekk i front. Pent opparbeidet med støttemur, plantekasser og plassbygget sittebenk i det ene hjørnet. Beliggenheten mot vest sørger for gode solforhold til sent på kveld. Den gode størrelsen gir plass til flere ulike sittegrupper etter eget ønske og behov. Dette er uten tvil en skikkelig fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder! KJØKKEN Kjøkkenet ligger i en fin delvis åpen løsning med stuen, naturlig adskilt fra sofagruppen og likevel åpent og sosialt med spisestuen. Ved vindusflaten på kjøkkenet har du også plass til et frokostbord om ønskelig. Kjøkkenet har parkett på gulv med vannbåren gulvvarme, lysmalt panel på veggene og downlights i himlingen. Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra Ikea som var ny i 2021. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har glatte fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med sort kjøkkenarmatur med uttrekkbar tut og takhøye overskap med belysning under. Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er også montert lekkasjeplate under oppvaskmaskinen og komfyrvakt ved platetoppen. SOVEROM Boligen inneholder totalt 4 soverom, hvorav to er plassert i 1. etasje og 2 i andre etasje. Hovedsoverommet er plassert i 1. etasje og er et innbydende rom med overflater malt i en fin og behagelig mørk blåfarge. På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og rikelig med oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe. Soverom 2 er også plassert i 1. etasje og har god standard. Fine overflater med mønster gjør at rommet passer perfekt på et barnerom! Det tredje soverommet er plassert i boligens 2. etasje og er et fint rom som i dag er benyttet som gjesterom. Soverommet har parkett på gulv, lysmalt panel på veggene med en mørk kontrastvegg og et takvindu som slipper inn fint lys. Soverom 4 er det minste soverommet i boligen og passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Samme gode standard her med parkett på gulv og takvindu. LOFTSTUE I boligens 2. etasje har du en lys og hyggelig loftstue med plass til ønskelig møblement. Stuen har parkett på gulv og lysmalt panel på veggene. BALKONG Fra stuen har du doble balkongdører ut til en solrik vestvendt balkong. Balkongen har levegger og rekkverk kledd med beisede bord og gode solforhold til sent på kveld. BAD I 1. ETASJE Baderommet i 1. etasje ble pusset opp i 2019, og er et stort og innbydende baderom med stilrene materialer. Baderommet har flislagt gulv med gulvvarme, overflater med malte plater kombinert med fliser i dusjsonen og downlights i himlingen. Ventilasjon med timer-styrt mekanisk avtrekk via ventil i himling. Moderne baderomsinnredning med skuffer og heldekkende dobbelservant, stort speil med belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og både hånd- og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett. Praktisk med egen sone med plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate, vegghengte skap over. BAD I 2. ETASJE Baderommet i 2. etasje er et stort og pent baderom fra byggeåret 2004. Baderommet har tidløse fliser på gulv og vegger, gulvvarme, downlights i himlingen og et takvindu som slipper inn deilig dagslys. Baderommet er utstyrt med innredning med heldekkende servant, speil med belysning, badekar og vegghengt toalett.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber fra Eidsiva.

  Parkering
  Boligen disponerer egen garasje på ca. 20m² i felles garasjerekke. Garasjen har Easee home ladestasjon, strøm og lys. Automatisk leddport er reparert i juni 2023. Det medfølger en åpner. Selger opplyser om avtale i sameiet om at 52B har parkeringsplass innerst på snuplass/tun. Bakgrunnen for avtalen er at det ved seksjonering ved bygging ble gitt minst uteareal til 52B sammenlignet med de andre boligene, og derfor ble en parkeringsplass tildelt boenheten.

  Diverse
  Feiing ble utført siste gang den 14.10.2021. Tilsyn ble sist gang utført den 25.03.2022. Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved klump i gammelt røykhull må utbedres. Skal gå jevnt med innerrør. Dårlig gjenmuring av gammelt hull? Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2004, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2024.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 93 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000)) 106 792 (Omkostninger totalt) 3 856 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming med vannbåren gulvvarme og vedovn.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 26 052,65,- for 2023. For 2023 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): * Vann arealberegnet (grunnlag: 116 kvm): Kr. 3 851,20,- * Kloakk arealberegnet (grunnlag: 116 kvm): Kr. 5 604,25,- * Eiendomsskatt: Kr. 10 285,- * Renovasjon: Kr. 5 662,20,- * Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 650,-. Det er ikke registrert vannmåler på adressen og gebyrene for vann/avløp avregnes etter areal. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Formuesverdi primær
  946929

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3408945

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen: * Erklæring/avtale, tinglyst den 15.10.2004, dokumentnr: 6551. Denne seksjonen har tilleggsdel - areal. * Seksjonering, tinglyst den 15.10.2004, dokumentnr: 6551. Opprettet seksjoner: Snr: 4. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1/5. Tinglyste rettigheter på andre eiendommen: * Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst den 08.12.1956, dokumentnr: 3135. Rett til bruk av eksisterende adkomstvei over gnr. 24, bnr. 23 i Elverum kommune. Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for nybygg del av tremannsbolig i 2005. Det er ikke mottatt brukstillatelse eller ferdigattest på felles garasjerekke. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på tremannsbolig og garasjerekke. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er tinglyst rett til bruk av eksisterende adkomstvei over gnr. 24, bnr. 23. Det betales kr. 500,-/mnd for snørydding. Ved mye snø kan det bli litt ekstra. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Revhaugen II" fra 2004. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse (2 563m²) og grønnstruktur (192m²). Det gjøres oppmerksom på at det skal bygges leiligheter (48 A-H) på naboeiendommen (gnr. 24, bnr. 106).

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 93 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000)) 106 792 (Omkostninger totalt) 3 856 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  106792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 1,85% av salgssummen, minimum kr 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev