aktiv-eiendomsmegling
Boligen har en hyggelig uteplass og utsyn mot friareal.

Elverum St. Hanshaugen 46

Omsorgsleilighet med 2 soverom og hyggelig uteplass. Egen biloppstillingsplass.

 • 1 176 432
 • BRA 73 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING1 176 432
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 442 782
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 999
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 68 m²
 • ANDEL FELLESGJELD257 418
 • FELLESKOST./MND6 715
 • TOMT6 838 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 1 176 432,- (NB: prisen er fast)
  257 418,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 433 850,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 442 782,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Meld deg på visning!

Påmelding
Ønsker du en omsorgsleilighet med sentrumsnær beliggenhet? Vi kan presentere denne 3-roms rekkehusleiligheten. Leiligheten har en usjenert uteplass med hagedel som grenser til bymarka Det er kun ca. 1 km til sentrumskjernen, og det er herlige friområder i nærheten, både i Svartholtet og rundt festningen. Leiligheten er lys og lettstelt.

Merk deg dette:
2 soverom
Utvendig bod
Livsløpstandard
Hyggelig uteplass
Fint opparbeidet fellesareal
Fast biloppstillingsplass

Boligen inneholder:
Entré, bad/vaskerom, 2 soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til terrasse.
Utvendig bod.
Kjøkkenet var nytt i 2020.

St. Hanshaugen 46, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Leiligheten har et delvis overbygget inngangsparti, tilknyttet terrasseplatting. Entréen har vinylbelegg på gulvet og lysmalte vegger, samt et garderobeskap. Herfra er det dobbel skyvedør inn mot bad/vaskerom og åpen løsning mot stue.

  ÅPEN STUE OG KJØKKENLØSNING
  Hyggelig stue med plass til sofagruppe og spisestue. Stua har laminatgulv og lysmalte tapetvegger, samt innlys fra store vindusflater. I stua henger varmepumpa. Det er utgang til terrasse og uteområde. Dagens eier benytter deler av fellestomten til blomster, pynt og bed.

  IKEA- kjøkken fra 2020 med glatte fronter, laminert benkeplate og kitchenboard i deler av benkerygg. Integrert koketopp og stekeovn, samt nisje for oppvaskmaskin og kjøleskap.

  BAD/VASKEROM
  Baderom med vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegger. Badet har baderomsinnredning med servant på underskap og rundt speil med belysning over. Installasjoner med vegghengt dusj, toalett og opplegg for vaskemaskin.

  SOVEROM
  Boligen har to soverom. Hovedsoverommet er romslig og har stort garderobeskap med kontorpult. Det er også et garderobeskap på det minste soverommet.
 • Omsorgsleiligheten ligger i et attraktivt og etablert boligområde i Øverleiret med kort veg til alle daglige gjøremål. Her bor du med fine friluftsområder rett utenfor fellestomten, samtidig som det kun er en kort spasertur ned til sentrum med by fasiliteter som kjøpesentre, apotek, bibliotek, kino, kafeer og restauranter i tillegg til offentlige kontorer, Sjukehuset Innlandet, legesentre og tannleger. Nærheten til Christianfjeld festning og bymarka i Svartholtet er ypperlig for deg som er glad i tur og trening. I skogen er det et godt utbygd nettverk av tur- og sykkelstier som bl. a. fører deg innover til både Damtjernet og Starmoen. De myke turstiene i skogen er tilrettelagt for både spaserturer i skogens fred og ro eller for deg som vil benytte løpeskoene. På vinterstid er det skiløyper skogen og like ved leiligheten er det lysløype. Skiløypene strekker seg rundt i et stort nettverk og den mest populære skituren går inn til Svenkerudvollen hvor du kan få kjøpt nystekte vafler, kakao eller kaffe i sesongen. Ønsker du å kose deg på tur langs Glomma er det også kort gangvei til Elverums flotteste tursti langs elva. Her ligger det flere tilrettelagte friområder og benker hvor du kan nyte de idylliske omgivelsene mens elven renner stille forbi. Bybussen stopper rett ved borettslagets eiendom og har forbindelse til både skysstasjonen på Vestad og høgskolen på Terningen Arena.
 • Byggegrunn antatt med breelvavsetning. På denne type boliger er det normalt at det ikke er etablert drenering. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Gulvflater med vinylbelgg og laminatgulv. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med stående panel. Overflater med malt strietapet og malt tapet. Himlinger med folierte takessplater. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Takflatene er tekket med betongtakstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Takkonstruksjon/loft: Påvist fuktskjolder på isolasjon. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Papp på isolasjon er revet opp. Skade i gipsplate i leilighetskille. Synlige fuktskjolder rundt skade i gipsplate. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
  Andre utvendige forhold: Noe mosegroing på taktekking.
  Elektrisk anlegg: Elskap med automatsikringer, montert på vegg i entré. Kursene er merket. Skjult ledningsnett. Montert strømmåler.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Overflater vegger og himling på bad/vaskerom: Overflatene har passert halvparten av gjenværende levetid. Dør plassert i våtsonen.
  Overflater og innredning på stue/kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet utifra alder.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Mangler takrenner og nedløp.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 68/P-rom 68 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom.

  Bod på ca. 5 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Komfyr og koketopp medfølger.
  -Kabel-tv.
  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med luft-luft varmepumpe og elvarme. Varmekabler i baderomsgulv.
 • Eiertomt på ca. 6 838 m². Fellestomten er tilnærmet flat og har asfaltert adkomst og parkeringsområde. Belagt heller ved inngang. Hagen er opparbeidet med gressplen og variert beplantning. Felles uteplass med benker og bord.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Fast parkeringplass på felles parkeringområde.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • OBOS Innlandet.
  Tlf. 22 86 55 00.
 • Andelen er en del av Bekkelia Borettslag (org.nr. 980 072 525 ), bestående av totalt 20 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr -225 643,-. De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 394 614,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er tillatt å holde en hund eller en katt etter forhåndsgodkjenning fra styret. Det skal foreligge skriftlig vedtak før husdyr kan anskaffes. Forutsetningen for å holde hund eller katt er at andre andelseiere ikke sjeneres. Katter skal chippes. Hunkatter må være sterilisert og
  hankatter kastrert. Forøvrig vises det til hundeloven, samt lokal forskrift for Elverum kommune.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret i Tryg Forsikring med polisenummer: 6606388. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 520 888 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 875 197 per 31.12.2020.
 • Per 26.08.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 6 715,-.

  Herav:
  Felleskostnader: 4 185,-
  Renter: 250,-
  Avdrag: 2 280,-

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.
 • Andel fellesgjeld kr 257 418,- pr. 26.08.2022.
  Andel fellesformue kr 21 872,- pr. 26.08.2022.
 • Lånenr. HUS601-114492430
  Type lån: Annuitetslån med flytende rente.
  Restsaldo pr. 26.08.2022 er kr. 4 194 352,-.
  Restløpetid: 8 år 5 mnd.
  Terminer pr. år: 2
  Rente pr. 26.08.2022 er på 0,79%.

  Lånenr. OBBK01-98207954314
  Type lån: Annuitetslån med flytende rente.
  Restsaldo pr. 26.08.2022 er kr. 747 742,-.
  Restløpetid: 13 år 11 mnd.
  Terminer pr. år: 12
  Rente pr. 26.08.2022 er på 3,30%.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Elektrisitet, innboforsikringer etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for omsorgsboligen i 2000. Det er ikke definert mangler.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • Det er ikke tillat å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Prisen er fastsatt av Obos på vegne av Elverum kommune.

  Denne leiligheten er en omsorgsbolig. Det er gitt i vedtektene at det er Elverum Kommune som regulerer hvem som kan kjøpe. Den som ønsker å gi bud på leiligheten, må ha en søknad om omsorgsbolig inne hos Elverum Kommune v/ boligkontoret. Dersom det ikke kommer noen bud, vil det bli satt opp en ny frist på å inngi bud. Kommunen vil normalt bruke ca. 14 dager på å behandle de bud som blir sendt inn av megler.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2011, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2031.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Større vedlikehold i borettslaget:
  2021: Nytt avfallsdeponi - molokløsning.
  2021: Nye plattinger og levegger 12 leiligheter.
  2021: Nye terrassegolv/levegg 12 leiligheter.
  2019: Nye terrassegolv på 8 leiligheter.
  2019: Ny brannsentral.
  2016: Rengjøring av ventilasjonskanaler.
  2015: Beising av terrassegulv.
  2011: Vasket og beiset terrassegulvene.
  2010: Alle boliger er malt 2 ganger.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 6086-1/15, tinglyst den 21.11.2000. Gjelder "Urådighet" - Om at boligene skal kun eies av personer med spesielle behov. Kommunen skal tildele alle boligene i 20 år. Kan ikke slettes uten samtykke fra ELVERUM KOMMUNE og DEN NORSKE STATS HUSBANK.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for St.Hanshaugen - Loken, plan nr. 198302 fra 1985, plan nr. 198302-1 fra 1989 og plan nr. 198302-2 fra 1997. Reguleringsformål for eiendommen er byggeområder, trafikkområder, spesialområder, fareområder, felles avkjøring og landbruk (skogbruk).
  Eiendommen omfattes også av kommuneplanen Byplan Elverum 2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Fellestomten grenser mot bymarka. Iht. til Byplan 2030 er det avsatt grunn til fremtidig omkjøringsveg på oversiden av bydelen mot bymarka. Ta kontakt megler for ytterligere informasjon.
 • Andelsnr. 16 Orgnr. 980072525 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Nye plating foran og bak huset. Har ikke navn på firmaet som utførte jobben.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gry Lunde
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev