aktiv-eiendomsmegling
Blokkens fasade.

Sentrumsleilighet med livsløpsstandard i 4. etasje. Heis. Garasje ved inngangspartiet. Innglasset veranda med utsikt.

 • 2 500 000
 • BRA 91 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 500 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 977 012
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 993
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 69 m²
 • ANDEL FELLESGJELD468 080
 • FELLESKOST./MND6 181
 • TOMT3 509 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning)
  468 080,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 968 080,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 977 012,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en lettstelt andelsleilighet med livsløpsstandard i Parken Borettslag, rett utenfor Elverum sentrum. Borettslaget har velholdte uteområder og felles inngangsparti med heis og trapperom til etasjene. Dette gir enkel adkomst til leiligheten som ligger i 4. etasje. Andelsleiligheten har et godt utnyttet boareal, lyse overflater, og en stor innglasset balkong med flott utsikt over nærområdet. Her bor du med kun en kort gåtur til alt du trenger i hverdagen, med blant annet butikker, kjøpesentre, Sjukehuset Innlandet og flotte turområder langs Glomma og bymarka.

Merk deg dette:
4.etasje
Heis
Livsløpsstandard
Innglasset veranda med flott utsikt
Garasje ved inngangsparti
2 Soverom
Stor bod på loft

Leiligheten inneholder:
4. etg: Entre, gang, 2 soverom, walk-in closet, bad/vaskerom, kjøkken og stue/spisestue med utgang til innglasset veranda.
Stor bod på loft. Garasje
Rikelig med skapplass.

Storgata 49, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Garasjeplassen ligger rett utenfor inngangspartiet til bygningen, og det er trinnfri adkomst fra garasje til heis. Leiligheten har enkel adkomst fra hovedinngangen med felles trapp og heis til etasjen. Ved inngangsdøra er det plass for utemøbler. Leiligheten har et lyst vindfang med adkomst til en romslig gang som har god garderobeplass og åpen løsning mot stua. Leiligheten har livsløpsstandard.

  STUE
  Stua har god størrelse og en lys fremtoning. De store vinduene mot balkongen slipper dagslyset inn i rommet. Her er det gode møbleringsmuligheter for både sofakrok og spisegruppe.

  Fra stua er det utgang til en stor innglasset balkong med vinduer som kan skyves til siden. Vinduene har solskjerming og utvendig elektrisk markise. Balkongen ligger mot vest og har fint utsyn mot både nærområdet og naturen rundt.

  KJØKKEN
  Like innenfor døra ligger leilighetens kjøkken. Den lyse kjøkkeninnredningen har sporfreste fronter, god oppbevaringsplass og en laminert benkeplate, samt fliser i benkerygg. Innredningen har integrerte hvitevarer med komfyr, mikro, oppvaskmaskin og stekeplate, samt frittstående kjøleskap i nisje. Nær vinduet er det mulighet for en spiseplass.

  BAD/VASKEROM
  Badet i leiligheten har flislagt gulv og våtromsplater på vegger. Varmekabler i gulvet. Baderomsinnredning med servant på underskap og speil med belysning over. Wc og dusjhjørne med glassdører som kan skyves inntil veggen. Det er også opplegg for vaskemaskin i innredning. Badet har godt med skapplass.

  SOVEROM
  Leiligheten har to soverom, hvorav det ene har adkomst til walk-in closet. Det er skyvedører inn til begge soverommene.
 • Leiligheten har en sentral og meget attraktiv beliggenhet like utenfor bykjernen i Elverum, med kort radius til alt du trenger i hverdagen.
  Rett utenfor døren er det gang- og sykkelsti som tar deg trygt rundt i byen vår, enten du skal til sentrum, andre bydeler, skysstasjonen, se Elverum Håndball spille i Terningen Arena eller ønsker å sitte på en av benkene langs Glommas bredder. Kun en liten spasertur fra leiligheten ligger kjøpesentre, byfasiliteter med cafeer og restauranter, Sjukehuset Innlandet, friluftsområder i skog eller langs elven, frodige parker og ellers alle øvrige servicetilbud. Nede langs Glomma ligger Elverums vakre tursti langs elven og her kan du sykle, gå eller ta en løpetur i vakre omgivelser. Gang- og sykkelstien går mellom Heradsbygd og Sentralidrettsplassen og knytter sammen museene på begge sider av elva. Det er flere sitteplasser langs elvebredden i tillegg til park- og lekeområder for kos og hygge i det fri. Begge museene har aktiviteter for store og små gjennom hele året.

  Det er også en kort tur opp til bymarka i Svartholtet med store skogsområder. Her finner du milevis av traseer og stier som kan benyttes til fots, på sykkel eller med ski på beina.

  Fra Kremmertorget går det hyppige bussavganger til de øvrige bydelene i Elverum, samt til Mjøsregionen og Oslo via Gardermoen.
 • Antatt fundamentert på fast byggegrunn med støpt plate mot grunn. Etasjeskillere og seksjoneringsvegger oppført i betong. Teppefliser over vinylbelegg i vindfang. Parkett i kjøkken, gang og stue. Vinylbelegg i soverom og bod. Fliser på badet. Teppe på betonggulv i innglasset veranda. Yttervegger av bindingsverk, kledd med metallplater, malt betong og malt trekledning. Våtromsplater på badet, malte gipsvegger og betongvegger på øvrige veggflater. Malt betong. Takkonstruksjon av trekonstruksjoner, tekket med takstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Takstmann Sondre Lillebo

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Bad - Overflate vegger og himling: Det anbefales at tilstanden av hjørnet overvåkes, for å unngå fuktskader. Det ble på befaringsdagen ikke funnet tegn til fukt bak veggplatene ved fuktsøk. Manglende silikonering i underkant av plater anbefales utbedret.
  Bad - Membran, tettesjiktet og sluk: TG2 settes på bakgrunn av manglende synlig slukmansjett under klemring, og usikkerhet rundt type membran.
  Andre rom: TG2 settes på bakgrunn av misfarging av overflater, justering av innerdører, samt enkelte sprekker i gipsvegger.
  Vinduer og ytterdører: TG2 settes på bakgrunn av justeringsbehov av balkongdør og vinduer.
  WC og innvendige vann- og avløpsrør: TG2 settes på bakgrunn av antatt alder på kobberrør, og usikkerhet rundt type rør som er skjult i konstruksjonen. Det anbefales på generelt grunnlag, at anlegget kontrolleres av fagkyndig.
  Ventilasjon: TG2 settes på bakgrunn av noe mangelfull ventileringsmulighet, samt usikkerhet rundt sist service på anlegget.
  Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: TG2 settes på bakgrunn av alder på anlegget, samt manglendne fremlagt dokumentasjon. Det anbefales på generelt grunnlag at anlegget inspiseres av autorisert installatør.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 4.etg: Bra 91/P-rom 69 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang/vindfang, kjøkken, soverom, bad og stue.

  Innglasset veranda og bod på tilsammen 22 m².

  Leiligheten har i tillegg tilgang til en loftsbod på ca 12m² og en garasje på ca 20m².

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Stekeovn, micro, kokeplater og oppvaskmaskin på kjøkken.
  -Kabel tv og bredbånd.
  -Elektrisk peis i stue følger ikke med.

  Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Leiligheten varmes opp med panelovner. Bad/vaskerom med varmekabler.
 • Eiertomt på ca. 3.509 m². Tomten er fint opparbeidet og har en hyggelig velkomst med asfaltert innkjøring, internveger og adkomst. Det er prydbukser, hekk og trær, samt beplanting både ved adkomst og rundt blokka som gjør det hyggelig rundt blokka. Felles grillplass. Varmekabler i gangsti ned til parkeringsplassene.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Garasjeplass ved inngangspartiet med elektrisk portåpner, eller på felles biloppstillingsplasser. Det er varmekabler i gangveien ned mot parkeringsplassen.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, samt offentlig vann- og avløpsnett frem til fellestomt.
  Adkomst fra kommunal veg via felles privat trafikkareal. Tilknyttet kommunale ledninger via felles privat fordelingsnett
 • OBOS Innlandet.
  Tlf. 22 86 55 00.
 • Andelen er en del av Parken Borettslag (org.nr. 961662060), bestående av totalt 24 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2021 på kr 695.645,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2021 kr 3.346.973,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for andelseierne kan bli endret som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Generalforsamlinger avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.
 • Det er bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at beboerne ikke sjeneres. Eventuelle hundeeiere i borettslaget pålegges å ta med pose til nødvendig bruk i forbindelse med lufting av hunden.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If skadeforsikring, polisenr. 560557. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 486.857,-
  Som sekundærbolig: kr 1.752.683,-
 • Per 30.06.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 6.181,-. Av disse går ca. kr 956,- til renter på fellesgjeld., ca. kr 1.353,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 3.872,- dekker bla. kommunale avgifter, vaktmester, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.

  Ved årsoppgjør for avregning av á konto beløp oppvarming vil OBOS i sin avregning ta utgangspunkt i at selger har betalt felleskostnader for måneden overtakelse fant sted. Meglerforetakets avregning av felleskostnader baserer seg på konkret overtakelsesdato. Dette medfører at kjøper ikke vil bli godskrevet for á konto beløpet i avregning betalt til selger, hvis overtakelse har funnet sted utenom månedsskifte.
 • Andel fellesgjeld pr 01.06.2022: kr 468.080,-.
  Andel fellesformue pr 31.12.2021: kr 140.868,-.
 • Lånenr: EIKA- 152081606 - annuitetslån
  Restsaldo: 11.233.794,-
  Restløpetid: 21 år 10 mnd
  Terminer per år: 12
  Rente: 2,45 % (flytende rente)
  Opplysningene ovenfor gjelder pr. 30.06.2022.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse på boligblokka i 1993. Det er i denne anmerket mangler i forhold til:
  -Brannslokkingsapparat i hver boenhet.
  -Røykvarsler på loft med varsel i adkomstgang til leiligheter.
  -To brannslokkingsapparat. i u-etasje.
  -Merking av utgang fra kontordel.
  -Noe utvendig planering, det må etableres ordning for tilkalling av hjelp ved heisstans før denne får fri tilgang.
  -Tetting av gjennomføring i teknisk rom. Det er ukjent hvor vidt disse er rettet/utbedret/ferdigstilt.

  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for øvrig bygningsmasse.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen for boligbygget. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv.
  Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.
  Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis èn eller flere av sameierne ikke bor i boligen.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2005, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2025.

  Det er på årsmøte for 2022 tatt opp at det er behov for å rehabilitere/innstallere ny heis da denne er fra byggeår (1993). Det jobbes med å innhente anbud på dette. Det er også foreslått og innstallere komfyrvakter i alle leiligheter, men dette er foreløpig ikke vedtatt.

  Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
  2014 - 2014 Innglassing og utvidelse av balkonger
  2009 - 2009 Bygging av to nye garasjer.
  2007 - 2007 Vedlikehold trappehus utvendig. Skraping av stålkonstruksjon og beising av treverk.
  2005 - 2005 Skraping av balkongrekkverk
  2005 - 2005 Div. maling av bygningen.
  2004 - 2004 Beiset garasjene.
  2000 - 2000 Lagt varmekabler på gårdsplass.
  1998 - 1998 Utvendig malerarbeider.

  Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmeldingsavgift er kr 500,-.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har således ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven med vedlegg. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra bygningskyndig.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 1696-1/15, tinglyst den 30.03.1992. Gjelder seksjonering. - vedr. seksjonering av næring og boligseksjon i bygget.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Elverum Prestegård fra 1995 og Elverum kirkegård fra 2010. Området er regulert til parkeringsplass, boliger, park, kjøreveg og annen veggrunn. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Leiret, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.

  Del av eiendommen grenser mot et område avsatt til offentlig/privat tjenesteyting, samt sykkelsti. Kontakt megler for ytterligere informasjon
 • Andelsnr. 20 Orgnr. 961662060 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger (eventuelt fullmektig). Arvingene (eventuelt fullmektig) har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres derfor til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,8 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ingjerd Kvikstad
  Jørn Morten Kvikstad
  Liv Elisabeth Kvikstad
  Mona Herjuane
  Trine Herjuaune
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev