aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Tinghusgata 3!
Velkommen til Tinghusgata 3!

ELVERUM Tinghusgata 3

Pen og moderne 3-roms leilighet med meget sentral beliggenhet. Garasjeplass - Innglasset balkong - Heis!

 • kr 3 600 000
 • BRA-i 65 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 600 000
 • Omkostningerkr 104 440
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 704 440
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2006
 • Soverom2
 • Felleskostnaderkr 2 084
 • Tomt982.5 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   104 440,- (Omkostninger totalt)   3 704 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Velkommen til Tinghusgata 3 og denne lyse leiligheten i hjertet av Elverum! Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder en romslig stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til innglasset veranda, 2 soverom, lekkert, flislagt bad og garderoberom. I tillegg følger det bod og garasjeplass med elbil-lader i kjelleren. Leiligheten ligger midt i Elverum med gangavstand til alle fasiliteter som butikker, servicefunksjoner og fine turområder langs Glomma. Her bor du godt gammel som ung. Merk deg dette: - Moderne og tidsriktige farger- og materialvalg - Innglasset veranda på ca. 10 m² - Felles takterrasse - Gasspeis i stue - Garasjeplass i kjeller og heis i bygget Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!
Lys entré med downlights i taket. Fra entréen er det adkomst til garderoberom og badet.

Tinghusgata 3, Innlandet

 • Tomt
  982.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget/sameiet på ca. 982,5 m². Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med asfaltertte områder med prydbusker og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et populært og pent bygg midt i Elverum sentrum og har kort gangavstand til det du måtte trenge i hverdagen din. Utenfor leiligheten finner du alle sentrumsfasiliteter med bl.a. butikker, restauranter, kaféer og ikke minst Elverums flotte gang- og sykkelsti langs Glommas bredder. Dette gjør at du enkelt kan ta i bruk alt av tilbud som byen har med bl.a. shopping, trim og kulturelle aktiviteter. Langs elven er det flere sittegrupper og friområder for både lek og bading. Sykkel- og gangstien langs elva tar deg bl.a. til Skogmusseet og Glomdalsmuseet. I tillegg er disse områdene populære som tur- og treningsområder på ettermiddagene. Selv om du bor midt i sentrum er ikke veien lang til bymarka i Svartholtet. Etter en ca. 10 minutters spasertur så er du ved Loken hvor det både er lysløype med oppkjørte skiløyper på vinterstid og forøvrig flotte tur- og trimstier resten av året. Fra leiligheten er det også kort gangavstand til både ungdomsskolen og videregående skole, samt enkel adkomst via gang- og sykkelsti til Høgskolen i Innlandet på Terningen hvor du også finner Terningen Arena med sports- og kulturelle arrangement. Rett i nærheten av Terningen ligger også jernbanestasjonen som har avganger mellom Hamar og Trondheim.

  Byggemåte
  Selveierleilighet i 3. etasje. Fellesarealer med parkeringskjeller, trapperom/heis og takterrasse. Bygget er antatt fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Grunnmurer av betong. Etasjeskillere av betong. Veggkonstruksjoner av betong og bindingsverk. Yttervegger kledd med tegl og liggende kledningsbord. Skillevegger mot naboleilighet og trapperom med brann- og lydkrav. Veggventiler med snortrekk ved yttervegger. Flat takkonstruksjon med takterasse. Tekking med papp. Etablerte taksluk og innvendige nedløp. Konstruksjon isolert med mineralull. Kvalitet og tykkelse kan bare avdekkes ved bygningsmessige inngrep, noe som ikke ble utført på befaringsdagen. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Syversrud Takst AS.   Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).   For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: - Vinduer og dører: Enkelte sår og hakk ved ytterdør. Vindu på soverom lukker seg ikke tilstrekkelig. Låsemekanisme med justeringsbehov/ utbedring. - Avtrekk på kjøkken: Avtrekk har begrenset funksjon. - Ventilasjon: TG2 pga manglende dokumentasjon på service/vedlikehold av anlegget. Ventilasjonsaggregatet har en forventet levetid på ca 25 år. Med bakgrunn i alder er det økende risiko for feil som krever utbedring/utskifting. - Membran, tettesjikt og sluk på våtrom: Det er ikke synlig tettesjikt rundt rørføringer i vegg for avløp fra vaskemaskin, servant eller drensrør. Det registreres slukmansjett under klemring men kun deler av mansjetten er synlig. - Ventilasjon på våtrom: Avtrekk er testet med papir og det registreres sug i kanalen. Rommet mangler tilluft og ventilering av rommet blir redusert. - Innvendige overflater: Det registreres slitasje, sår, hakk og riper ved parkettgulv. Det registreres skjolder og ufagmessig malerarbeid. Flere komponenter er utsatt for malingsøl. Overflater forøvrig med normal bruksslitasje alder tatt i betraktning.   Det er gitt ikke tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter. - Brannslukningsapparat eldre enn 10 år. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: Ja, alt på badet er pusset opp, varmekabler er ikke nye. Utført av faglært, GK Byggtjenester AS. 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? : Ja, utført av GK Byggtjenester AS. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?: Oppbygging av bad under oppussing. Utført av faglært, Rørleggeren Hamar AS. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?: Gasspeis, gasslekkasje under sjekk av sameiet. Dette ble utbedret og er i orden nå. 10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?: Ja, har observert i gangen og på badet. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?: Ja, ny kurs til kjøkken, nye stikkontakter i alle rom. Ny elbil lader i kjeller. Arbeid utført av faglært, Elverum elektro. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?: Ja, på oppmerket parkeringsplass i kjelleren. 28. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)?: Ja, tror jeg har sett i gang og kjeller.

  Innhold
  Totale areal for alle bygg og rom: BRA-i: 65 m² BRA-b: 10 m² BRA totalt: 75 m² Boligens bruksareal og romfordeling fordelt på etasje: 3. etasje BRA-i: 65 m². Entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og garderoberom. BRA-b: 10 m². Innglasset veranda. Arealer er hentet fra vedlagte tilstandsrapport og hvor disse arealmålingene er basert på Norsk Standard 3940:2023 Areal- og volumberegninger av bygninger. Arealet gjelder for tidspunktet da bygningen(e) ble målt. Beskrivelse av rom er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktene «Standard» og/eller «Ferdigattest/brukstillatelse».   Arealbegreper: BRA-i (internt bruksareal) - Bruksareal av boenheten(e) innenfor omsluttende vegger. BRA-b (innglasset balkong mv.) - Bruksareal av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten(e).

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasjeplass med elbil-lader i kjeller.

  Diverse
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2018, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2038. Tilsyn av brann- og feiervesenet ble sist gang utført i 2009, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   104 440,- (Omkostninger totalt)   3 704 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk: - Varmekabler i gulv på bad - Panelovner på enkelte rom Gasspeis i stue.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  11104

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 8.024,- i 2023. I disse inngikk eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Avgiftene vil variere som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.   Renovasjon utgjør ca. kr 3.081,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Iht. informasjon fra Midt-Hedmark Brann- og Redningsvesen utføres tilsyn. Ingen informasjon om avgift for dette. Ny eier må påregne avgift ved varsel om nytt tilsyn. Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Formuesverdi primær
  617796

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2347623

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader» og "Kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og evt. oppgradering av grunnpakke og linjehastighet for for tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  76/2290

  Felleskostnader pr. mnd
  2084

  Felleskostnader inkluderer
  Per 21.03.2024 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 2.084,-. Av disse går kr 500,- til á konto gass, mens kr 1.584,- dekker bl.a. bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kabel-tv, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor. Forbruk av gass avregnes årlig opp mot innbetalt beløp. Er forbruket høyere enn det betalte beløpt faktureres mellomlegget og motsatt. Det er opplyst fra styret i sameiet at de månedlige felleskostnadene er ventet å øke med ca. kr 132,- fra og med 1. juli 2024. Det endelige vedtaket vil bli gjennomført på årsmøte i sameiet i slutten av mai.

  Andel fellesformue
  18551

  Andel fellesformue per dato
  2024-03-20T23:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonen hører til Sameiet Glitre Terrasse med orgnr. 987.487.429. Sameiet består av Glitre 1 og Glitre 2. Leiligheten ligger i Glitre 2. Boligblokken har 5 etasjer med til sammen 15 boenheter. Regnskap for 2023 er foreløpig ikke klart hos revisor. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-juni. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har ingen felles lån.

  Forkjøpsrett
  Det praktiseres ikke forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse. Styreleder informeres om nye eiere.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Dyrehold
  Det er opplyst av styreleder at det er tillatt med hund i sameiet.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen: - Dagboknr. 1376, tinglyst den 05.03.2004. Gjelder erklæring/avtale. Om betalingsutsettelse av gebyr for vann og avløp til Elverum kommune for tilknyttingsgebyr for parkeringskjeller. - Dagboknr. 595230, tinglyst den 30.11.2006. Gjelder bestemmelse iflg. skjøte. Eiere av boligseksjoner i gnr. 30, bnr. 1115 skal ha rett til å benytte felles takterasse på bnr. 1103. Det er tinglyst seksjonering med dagboknr. 576517, den 22.11.2006. Sameiebrøk: 76/2290   Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det ble utstedt ferdigattest for bolig/forretningsbygg i 2009. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Felles adkomst fir sameiet fra offentlig vei. Innkjøring til felles garasjekjeller over fortau. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet kommunale ledninger via felles private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av eldre reguleringsplan for Glitrekvartalet, fra 2005. Reguleringsformål for eiendommen er bolig, forretning, kontor, felles pakeringsplass og gan-sykkelvei. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Leiret fra 2019, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til sentrumsformål. Like ved eiendommen ligger bensinstasjon og bebyggelse til offentlig formål. Opplyst ved NVE sine kartsider at eiendommen ligger i aktsomhetssone for flom (NVE Atlas).

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet. 

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   104 440,- (Omkostninger totalt)   3 704 440,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  104440

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en fast provisjon på kr 20.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), oppgjørshonorar (kr 6.250,-), markedspakke (kr 19.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 15.000,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev