aktiv-eiendomsmegling
Stue

Elverum Håvard Skirbekks veg 18

Nyere innholdsrik enebolig med garasje sentralt på Gaarderløkka!

 • 5 900 000
 • BRA 243 m²
 • 6 soverom
 • PRISANTYDNING5 900 000
 • OMKOSTNINGER163 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 063 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 009
 • SOVEROM6
 • AREALP-rom 237 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT823 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 5 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  163 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 063 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en enebolig med blant annet 6 soverom, 3 oppholdsrom og 2 bad. Boligen har gulvflater med fliser og parkett med vannbåren gulvvarme i 1. etasje. Boligen har videre balansert ventilasjon med varmegjenvinner og sentralstøvsuger. Eiendommen ligger sentralt til på Gaarderløkka, kun ca 1,3 km fra sentrumskjernen.

Merk deg dette:
- Sentral beliggenhet
- Vannbåren gulvvarme i 1.etasje fra bergvarmepumpe med borrehull
- Balansert ventilasjon
- Sentralstøvsuger
- 6 Soverom
- 3 Oppholdsrom
- 2 Bad
- Garasje

Boligen inneholder:
1. etasje: Gang, 2 soverom, bad, bod, vaskerom, stue, kjøkken, samt spisestue/oppholdsrom med utgang til hagen.
2. etasje: Trappegang, loftsstue, bad og 4 soverom.

Garasje. Søppelskur ved innkjørselen.

Håvard Skirbekks veg 18, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har belegningsstein på gårdsplass og parkering i garasje. Gangen har fastmontert skyvedørsgarderobe med speil.
  Det er vannbåren gulvvarme i 1. etasje fra bergvarmepumpe med borrehull.

  STUER
  Boligen har tre oppholdsrom. Hovedstue med downlights i tak og peisovn, samt adkomst til spisestue/oppholdsrom med utgang til hage.
  På disse rommene er det flislagte gulv med vannbåren varme fra bergvarmepumpe. Loftsstue med takvindu og tilgang til kott i knevegg.

  KJØKKEN
  Sigdal kjøkkeninnredning med laminert benkeplate, mosaikkfliser i benkerygg, samt integrert koketopp, microbølgeovn, to vinskap, varmeskuff, samt to stekeovner hvorav den ene er kombiovn med damp. Barløsning ved kjøkkenbenk.

  BAD OG VASKEROM
  Det er bad i hver etasje, samt vaskerom i 1. etasje. Alle rommene har flislagte gulv med vannbåren gulvvarme fra bergvarmepumpe. Bergvarmepumpen varmer også opp varmtvannet. Begge badene har toalett, servant og dusj. Badet i 1. etasje har i tillegg hjørnebadekar, mens badet i 2. etasje har takvinduer.

  SOVEROM
  Boligen har 6 soverom; to i første etasje og fire i andre etasje. Det er motorisert screen på de to sørvendte soverommene i 2. etasje.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Forhold som har fått TG2:
  Radon:
  Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Bad:
  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Krav til fall er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Deler av baderomsgulvet er flatt. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at badet bygges med riktig fall til sluk.
  Innvendige trapper:
  Knirk i trapp til 2.etasje. Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Vaskerom:
  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen. Våtrommet fungerer med dette avviket. TG2 er gitt utifra at eier ikke har akseptert hulltaking i vegg bak våtsone.
  Forhold som har fått TG3: Ingen.


  1.ETASJE - VASKEROM
  Hulltaking er ikke foretatt da eier ikke har akseptert dette.
  Overflater med MDF-veggplater.
  Himling med malt MDF-takpanel.
  Gulvflater med fliser.
  Fall til sluk.
  Vurdering av avvik:
  • Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
  membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Tiltak
  • Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Sluk, membran og tettesjikt:
  Plastsluk.
  Sanitærutstyr og innredning:
  Vaskerom med skyllekar og opplegg for vaskemaskin.
  Ventilasjon:
  Balansert ventilasjon
  Fukt i tilliggende konstruksjoner:
  Hulltaking er ikke foretatt da eier ikke har akseptert dette.
  Vurdering av avvik:
  • Eier har ikke akseptert hulltaking i vegg bak våtsonen
  Tiltak
  • TG2 er gitt utifra at eier ikke har akseptert hulltaking i vegg bak
  våtsone.
 • Eiendommen har sentrumsnær beliggenhet i et etablert boligområde på Gaarderløkka. Det er ca. 1,3 km til sentrumskjernen hvor du finner byfasiliteter som kjøpesentre, kino, kulturhus, banker, bibliotek, cafeer/restauranter med mer. Svartholtet byr på tur- og rekreasjonsmuligheter for store og små med kilometervis av skiløyper på vinterstid hvor den mest populære familieturen går til Svenkerudvollen hvor det er servering i helgene. Ellers i året kan du benytte deg av milevis med stier til fots eller på sykkelsetet. Veien ned til Glomma, samt Norsk Skogmuseum som tilbyr diverse aktiviteter og arrangementer gjennom hele året. Det er flere barnehager i nærheten, og det er kort veg til både barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
 • Byggeår:
  Enebolig: 2009
  Garasje: 2011
  Bod bygget inntil garasje: 2020.
 • Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpt plate på mark og støpt ringmur. Antatt isolert under betonggulv og utførelse med fuktsperre mot grunnen. Saltakkonstruksjon. Utført med fabrikkerte A-takstoler. Undertak med duk. Takflatene er tekket med betongtakstein. Yttervegger av murte isolerte lettklinkerblokker. Leca isoblokk. 2.etasje: Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel.
 • Hele boligen: Bra/p-rom: 243/237 kvm.
  1.etg: Bra/p-rom: 159/153 kvm.
  2.etg: Bra/p-rom: 84/84 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré/gang, vaskerom, 2 soverom, bad, stue/kjøkken, stue.
  2. etasje: Gang, bad, loftsstue og 4 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Boligen varmes opp med bergvarmepumpe vann/vann fra borrehull. Det er vannbåren gulvvarme i 1. etasje og på bad i 2. etasje. Bergvarmepumpen varmer også opp varmtvannet. Boligen varmes videre opp med luft til luft varmepumpe i hver etasje, og for øvrig elektriske panelovner. Balansert ventilasjon med varmegjenvinner.
 • Eiertomt på ca. 823 m². Tomten er opparbeidet med belegningsstein på gårdsplass, gress og diverse belpantning. Hagen er belyst med seks pullerter.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering i garasje medinntilbygget bod. Garasjen har varmekabler i gulv og leddport med motorstyring.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Det er registrert vannmåler på adressen. Service på vannmåler skal utføres hvert 5. år. Kommunen har ingen dokumentasjon på at dette er utført.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 1.520.944,-.
  Som sekundærbolig: kr 5.475.399,-.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 22.795,-. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 4.476,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 630,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble i 2009 utstedt ferdigattest for enebolig med garasje, samt ferdigattest for bruksendring av 2. etasje i 2022.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Feiing ble utført siste gang i 2012. Tilsyn ble sist gang utført i 2014, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Besøk for feiing i 2015, 2017, 2020 og tilsyn i
  2020 ble ikke utført.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2010, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2030.

  Selger informerer om at det er frivillig medlemsskap i velforeningen. Medlemsskap koster ca 150 kr pr år.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.

  Følgende rettighet er tinglyst på gnr 31 bnr 1180 og 1181:
  Dagboknr. 485676-1/200, tinglyst den 01.07.2010. Gjelder elektriske kraftlinjer.
  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Rettighetshavere: Gnr. 31, Bnr. 1182 og 1196.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplanene for Grønnmyra fra 1983 og 2005. Reguleringsformål for eiendommen er frittliggende småhusbebyggelse.
  Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde (Byplan 2030), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.

  I sørenden av boligfeltet er det i kommunedelplanen regulert til "mulig fremtidig hovedveg, ikke juridisk bindende".
 • Gnr. 31 Bnr. 1196 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - Arbeid utført av ufaglært/egeninnsats: Markterrasse 2009. Tak over sykkel parkering sommer 2019. Tak over del av terrasse 2020. Bod bak garasje 2020. Terrassedør fra spisestue 2020.
  - El-anlegg kontrollert av Elverum Nett 13.09.2010
  - Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
  Bod bak garasje, sykkelparkering tak og tak over del av terrasse antatt ikke søknadspliktig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som Boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- /kr 2.700,-/kr 2.600,- i kostnadsgodtgjørelse ved tegning av Boligkjøperforsikring, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1.000,- ved tegning av Boligkjøperforsikring Pluss.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marte Sætersmoen
  Morten Mellum
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev