aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bjødnarova 8!
Velkommen til Bjødnarova 8!

ETNEDAL Bjødnarova 8

Hytte med fin beliggenhet nær Jomfruslettfjell, ca. 880 moh. Helårsvei og innlagt strøm. Flotte ski- og turmuligheter.

 • kr 990 000
 • BRA 62 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 990 000
 • Omkostningerkr 41 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 031 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1971
 • Soverom2
 • ArealP-rom 56 m²
 • Tomt1 879.9 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   41 792,- (Omkostninger totalt)   1 031 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Med idyllisk beliggenhet i et gammelt sæterlandskap ved Elvesætri/Bjødnastølen, ca 880 moh, finner du denne koselige eiendommen med tradisjonell hyttestil. "Rabben" som eiendommen heter, ligger fint til med gode solforhold og fin utsikt til nærområdet og til Jomfruslettfjell. Området kan by på et fint og varierende turterreng, og eiendommen er et flott utgangspunkt for fotturer, toppturer og sykkelturer. Bjødnarova 8, er en fritidseiendom med normal, enkel hyttestandard. Den har helårsvei, innlagt strøm og borevann, men ikke omsøkt løsning for utslippstillatelse, så her bør det søkes og etableres avløpsanlegg. Hytta er fra 1971, tilbygd i 1977 og 2010, men har noe behov for vedlikehold og oppgradering. Den har dog en fin beliggenhet i et usjenert turområde, så her er potensialet stort!
Den åpne løsningen mellom stue, spisestue og kjøkken gjør det ekstra lyst og sosialt, og det er god plass til å innrede med både koselig sofakrok og stor spisegruppe.

Bjødnarova 8, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 61 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 56 kvm Vindfang, stue/kjøkken, gang, bad, toalettrom og to soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 5 kvm Bod

  Vedbod
  Bruksareal
  1. etasje: 1 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 1 kvm Vedbod  Tomt
  1879.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt på ca. 1.879 kvm. Koselig naturtomt i skrående fjellterreng med lauv/barskog ca. 880 moh.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Med idyllisk beliggenhet i et gammelt sæterlandskap ved Elvesætri/Bjødnastølen, ca 880 moh, finner du denne koselige fritidseiendommen med tradisjonell hyttestil. "Rabben" som eiendommen heter, ligger fint til med gode solforhold og fin utsikt til nærområdet og til Jomfruslettfjell. Her kan en nyte roen og stillheten omgitt av vakker natur. Området kan by på et fint og varierende turterreng, og eiendommen er et flott utgangspunkt for fotturer, toppturer og sykkelturer. For den som liker topper med vid utsikt kan en gjerne ta turen opp på Jomfruslettfjell, 1.130 moh, hvor det er nydelig utsikt utover Valdres og til Jotunheimen. Spåtind, 1.414 moh, er det høyeste punktet i Synnfjell, og er et flott turmål sommer- og vinterstid med panoramautsikt til Jotunheimen, Rondane, Dokkadalen og Randsfjorden. Langsua nasjonalpark ligger i tilknytning til Synnfjell, så finn gjerne fram sykkelen og ta turen innover i dette flotte området. Det er også mulig å delta på turridning i fjellet, for om lag 5 minutters kjøring fra hytta finner en Bjødnastølen Islandshester for den som ønsker minnerike turer innover fjellet. For den fiskeglade er det mange gode fiskevann i området mellom Elveseter og Gausdal, og på sensommer/høst er mulighetene for bærplukking mange. Det kan også være muligheter for jakt i statsallmenningen. Om vinteren finner en milevis med skiløyper i nærområdet. Den nærmeste løypa, som kjøres opp av Lenningen løypelag og Jomfruslettfjell løypelag, finner en ca. 300 m fra hytta. Her kan en gå korte eller lengre turer i fint og variert terreng. Om noen ønsker en dag i slalåmbakken er det ca. 15-20 minutters kjøretur til Gamlestølen Fjellstue hvor det er en liten, familievennlig alpinbakke og en hyggelig kafé. Ønsker en større utfordringer kan en ta turen til Valdres Alpinsenter som ligger i Aurdal, en kjøretur på ca. 45 minutter. Fra hytta er det ca. 17 km til butikk, mens det er ca. 22 km til kommunesenteret Bruflat med kommuneadministrasjon, butikker, post, bank, bensinstasjon mm.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og derfra følge E16 til Bagn. Ta av ved Valdrestunet kjøpesenteret, kjør rundt senteret, under E16 og følg skilting til Etnedal over Tonsåsen og ned til Bruflat. Fra Bruflat kjører en oppover dalen til Flatøygarden. Hold høyre, og kjør videre gjennom Rust til Smiugardskrysset/vegdele merket Lenningen/Lillehammer/Gausdal. Ta av til høyre her og følg Lenningsvegen 4 km. Sving så til høyre inn på Åfetavegen og kjør 315 m, før du igjen svinger til høyre inn på Bjødnarova. Etter ca. 158 m. ligger hytta på venste side merket "Aktiv - Til salgs!" God tur! Fra Oslo kan en også kjøre via Brandbu til Dokka, og videre til Bruflat. Følg så vegbeskrivelsen ovenfor.

  Bebyggelse
  Hytte med vedbod ved inngangen.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Hytte: Byggeår: 1971 Tilbygg / modernisering: 1977: Tilbygg. 2010: Tilbygg. Standard: Normal enkel hyttestandard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. UTVENDIG Fundamentert med dels sokkel av betong, steinmur og ellers lettklinkerblokkmur på synlig fjellgrunn, ukjent grunn i de ikke synlige delene. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår/tilbygd år og kledd med liggende bordkledning av villmarkspanel. Saltakkonstruksjon med sperrer. Taktekkingen er av pappshingel og montert takrenner med nedløp av hvitlakket stål. Koblede 1+1-lags vinduer i treramme med sprosser i ytre glass. Vinduer i 2-lags isolerglass med gjennomgående sprosser i treramme på tilbygd soverom. Hovedytterdør av tre med glassfelt, adkomst til vindfang. Ytterdør av tre, adkomst til gang. Terrassedør av tre med glassfelt, adkomst til bod. Dels overbygd inngangsparti på ca 10 kvm, av betong ved inngang og bjelkelag belagt med terrassegulv i ytre del. Overbygd terrasse mot sørlig retning på ca 13 kvm. Oppført i betong og dels montert tettesjikt, montert rekkverk. INNVENDIG Gulv er belagt med tregulv. Belegg i vindfang, kjøkken, wc-rom og bod. teppefliser på et soverom. Vegger er kledd med trepanel. Himlinger er kledd med trepanel, raustet i stue. Elementpipe i lettklinker. Tilkoblet vedovn i stue, skifer på gulv under ovn. Innvendig har boligen finèrdører. Plassbygd skap i vindfang og bod. Bod: Byggeår: 1970. Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Beskrivelse: Vedbod ved inngang. Oppført i bindingsverk kledd med tømmermannspanel. Fundament av lettklinkerblokker. Saltakkonstruksjon av sperrer, tekket med asfaltpapp. Plassbygd dør. Innvendig tregulv. ellers uinnred. Vedlikehold, mangler: Bygningen har vedlikeholdsbehov, samt slitasje på taktekking som bør skiftes.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 7 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja, sprekk i mur på tilbygg mot syd. Pkt. 10 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Terrasse er revet. Pkt 10.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? - Ja, lagt om tak. Utført med egeninnsats. Pkt. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? - Ja. Pkt. 13 Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? - Ja. Pkt. 21 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger? - Ja, det foreligger takst. Pkt. 22 Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja, borrehull sammen med naboeiendom. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, stue/kjøkken, gang, bad, toalettrom og to soverom. Bod. Dels overbygd inngangsparti. Overbygd terrasse. Vedbod.

  Standard
  Velkommen til Etnedal og Bjødnarova 8, en koselig fritidseiendom med normal, enkel hyttestandard. Eiendommen har helårsvei og innlagt strøm, og en åpen og fin beliggenhet. Den har felles borehull med naboeiendommen, men ikke omsøkt løsning for utslippstillatelse, så her bør det søkes og etableres avløpsanlegg. Hytta er fra 1971, tilbygd i 1977 og 2010, og har noe behov for vedlikehold og oppgradering. Den har dog en fin beliggenhet i et usjenert turområde, slik at her er det potensial til å skape sin egen drømmehytte! Fra det overbygde inngangspartiet kommer en inn i entréen med plass til ytterklær og sko. Den åpne løsningen mellom stue, spisestue og kjøkken gjør det ekstra lyst og sosialt, og det er god plass til å innrede med både koselig sofakrok og stor spisegruppe. Den rausta himlingen gir stua en god og luftig romfølelse, og en peisovn med glassdør sørger for god varme og en hyggelig stemning i rommet. Kjøkkenkroken har innredning med over- og underskap i forskjellige typer og materialvalg, samt benkeplate i heltre. Oppvaskkum med kran av stål, og fliser på vegg langs yttervegg og ved oppvaskkummen. Hovedvannledning med stoppekran og varmekabel, samt liten varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenskap. Hytta har to gode soverom. Ett litt større soverom med plass til stor familiekøye, og et litt mindre soverom med dobbeltseng. Fra det største soverommet har en tilgang til nok en entré med dør ut til svalgang. Enkelt hyttebad med servantskap i heltre, lite overskap med speil og dusjkabinett. Gulvet har gulvbelegg og varmekabler. Eget toalettrom som har biotoalett med snurredoløsning, kammer i kryprom og lufting med vifte over tak. En romslig bod med plassbygde skap og verandadør ut til terreng, gir god oppbevaringsplass til det en trenger for hytteturen. I tillegg finnes det en liten vedbod ved inngangen. Hytta har en overbygd terrasse mot sørlig retning. Her kan en kose seg med kaffekoppen eller en god middag mens en nyter synet av de fine omgivelsene. ---------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. HYTTE: UTVENDIG: Taktekking: TG 2 Taktekkingen er av pappshingel og er besiktiget fra taknivå. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Bemerket noe ufagmessige overganger av grad der snøsmelting/kondens og isdannelse kan forårsake til lekkasje. Samt anbefales montering av beslag på pipe og lufterør. Stedvis mosedannelse på tekking. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. - Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Nedløp og beslag: TG 2 Takrenner med nedløp av hvitlakket stål. Vurdering av avvik: - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: - Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Veggkonstruksjon: TG 3 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår/tilbygd år og kledd med liggende bordkledning av villmarkspanel. Vurdering av avvik: - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. På nedsiden er det skade på kledning etter tidligere terrasse som bør utbedres. Bemerket stedvis manglende lusing/musetetting ved kledning/hjørnekasser. Stedvis vedlikeholdsbehov. Søyler ved terrasse har mangelfull fundamentering som går uavhengig av yttermurer og er ufagmessig utført jmf laster/snøtyngde som må hensyntas, forbehold og tilsyn vinterstid. Tiltak: - Råteskadet trekledning må skiftes ut. - Lokal utbedring må utføres. - Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Vinduer: TG 2 Koblede 1+1-lags vinduer i treramme med sprosser i ytre glass. Vinduer i 2-lags isolerglass med gjennomgående sprosser i treramme på tilbygd soverom. Vurdering av avvik: Vinduer er preget av elde og slitasje, må påregnes vedlikehold/utskifting. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Dører: TG 2 Hovedytterdør av tre med glassfelt, adkomst til vindfang. Ytterdør av tre, adkomst til gang. Terrassedør av tre med glassfelt, adkomst til bod. Vurdering av avvik: - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Slitasje på hovedytterdør med bruksmerker. Tiltak: - Dører må justeres. Må foretas tiltak på dører. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: TG 3 Dels overbygd inngangsparti på ca 10 kvm, av betong ved inngang og bjelkelag belagt med terrassegulv i ytre del. Overbygd terrasse mot sørlig retning på ca 13 kvm. Oppført i betong og dels montert tettesjikt, montert rekkverk. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tettesjikt har løsnet og er ikke egnet utvendig da det tetter konstruksjonen som ikke blir diffusjonsåpen, følgeskade med skader i betong som har forvitret/løsnet. Taknedløp er avsluttet ved rekkverk og forårsaker fukt på konstruksjonen. Må foretas betydlige påkostninger. Ved inngangsparti er terrassebord slitt. Tiltak: - Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Må foretas tiltak for å lukke avvik. INNVENDIG Overflater: TG 2 Gulv er belagt med tregulv. Belegg i vindfang, kjøkken, wc-rom og bod. Teppefliser på et soverom. Vegger er kledd med trepanel. Himlinger er kledd med trepanel, raustet i stue. Vurdering av avvik: Glippe i gulv i gang og et soverom i tilbygg langs yttervegg, anbefales nærmere undersøkelse og tiltak. Himling i gang er uinnred med manglende isolering og dampsperre, samt også dels manglende på yttervegg. Ukjent tilstand i øvrige konstruksjoner og anbefales undersøkelse. Fra toalettrom er det glippe i overgang lufterør og manglende tetting/dampsperre i vegg. Avvik kan forårsake kondens fra utvendige forhold. Det er bemerket spor etter aktivitet fra mus/skadedyr, ukjent omfang og tiltak anbefales. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Etasjeskille/gulv mot grunn: TG 2 Gulvkonstruksjon er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stedvis knirk/svikt i gulv. Fra kryprom ble det bemerket ufagmessige utførelser av gulvkonstruksjon og bæring med svært enkle pilarer/kubber av tre ned på fjell/terreng. Må foretas tiltak med bedre understøttning, samt pilarer av tre ned på terreng av bjelke er fukt/råtepreget. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Medtatt lokale tiltak fra kryprom. Radon: TG 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. (heller ikke krav fra byggeår) Jmf ngu radonkart er radonaktsomhet usikker i området. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted: TG 2 Elementpipe i lettklinker. Tilkoblet vedovn i stue, skifer på gulv under ovn. For en fullstendig gjennomgang og kontroll anbefales undersøkelser av det lokale brannvesen eller feier. Vurdering av avvik: Avflassing av maling på brannmur, samt stedvis bom (hullrom) i skifer under ovn. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Krypkjeller: TG 2 Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik: - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Avvik i bæring og ufagmessighet er medtatt i annet punkt. Grunnforhold er synlig av fjellgrunn, dels støpt gulv på grunn med sprekkdannelser. Manglende pipefundament og kun med pilarer av tre. Tiltak: - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Må foretas lokale tiltak for å lukke avvik. (må tas forbehold om avvik i kostnadsestimat ved åpning av konstruksjoner) Innvendige dører: TG 2 Innvendig har boligen finèrdører. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: - Det bør foretas tiltak på enkelte dører. VÅTROM BAD: Generell: TG 3 Bad har gulvbelegg med oppbrett mot vegg, vegger og himling kledd med trepanel. Oppvarming med varmekabler. Montert servant og dusjkabinett, baderomsinnredning i heltre med underskap, lite overskap med speil. Som følge av alder og tilstand med utettheter i belegg, samt ikke tilstrekkelig oppbrett stedvis må det påregnes renovering for benyttelse av våtrom. Bad fungerer utifra dagens bruk, men endret bruk eller lekkasje kan føre til skade i sidenforliggende rom/konstruksjon. Fukt i tilliggende konstruksjoner: TG 2 Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. KJØKKEN Overflater og innredning: TG 2 Kjøkkeninnredning i forskjellige typer og materialvalg av plassbygd heltre/trepanel og folierte plater, montert over-og underskap. Heltre benkeplate, fliser ved oppvaskkum med kran av stål. Fliser på vegg langs yttervegg og ved oppvaskkum. Vurdering av avvik: Bemerket normal slitasjegrad og kostnad avsatt for ulik innredningstype og oppgraderingsbehov. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Avtrekk: TG 2 Det er naturlig avtrekk fra kjøkken. Vurdering av avvik: - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: - Mekanisk avtrekk bør etableres. TEKNISKE INSTALLASJONER Vannledninger: TG 2 Innvendige vannledninger er av kobber. Vannledning, avløpsledning og VVS-installasjoner er kun visuelt kontrollert uten byggeteknisk bakgrunn for en konkret tilstandsvurdering. For en fullstendig kontroll av anlegget, anbefales kontroll av rørlegger. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Avløpsrør: TG 2 Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Enkelt avløpsrør ført rett til grunn med fare for frost, løsning er ikke godkjent og omsøkt utslippstillatelse og etablering av avløpsanlegg må påregnes. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Varmtvannstank: TG 2 Liten varmtvannsbereder plassert i kjøkkenskap. Vurdering av avvik: - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. - Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Elektrisk anlegg: TG 2 Sikringskap med automatsikringer plassert i vindfang. Foreligger samsvarserklæring for installasjon i tilbygg fra 2011. Hovedskap på yttervegg med fjernavleser. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 3. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei 4. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 5. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. For en fullstendig kontroll av det elektriske anlegget, anbefales kontroll av godkjent el-takstmann. Branntekniske forhold: TG 3 Røykvarsler i stue og brannslukningsapparat plassert i vindfang. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. Eldre enn 10 år. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei. Anbefales flere røykvarslere. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. TOMTEFORHOLD Grunnmur og fundamenter: TG 2 Fundamentert med dels sokkel av betong, steinmur og ellers lettklinkerblokkmur på synlig fjellgrunn, ukjent grunn i de ikke synlige delene. Vurdering av avvik: - Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert ufagmessige utførelser av grunnmur med manglende ublokk/støpt mur, stedvis ikke forband og lettklinkerblokker som er lagt løst uten stussfuge/armering. Utvendig er upusset. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Lokal utbedring må utføres. - Påviste skader må utbedres. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.  

  Innbo og løsøre
  Hytta selges møblert som på visning. Komfyr på kjøkkenet medfølger. Når det gjelder løsøre og personlige eiendeler, velger selger selv hva hun ønsker å sette igjen.  Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Parabol.

  Parkering
  Helårsparkering på egen tomt.

  Diverse
  Eiendommen er ferdig vasket til visning, og vil ikke bli ytterligere rengjort. Etnedal kommune opplyser at det sist ble utført tilsyn/feiing på eiendommen 05.09.2022. Følgende anmerkning ble gitt: Element skorstein skal ha røykrørsinnføring, mangler her og litt skade innvendig rundt røykrør. Plate på gulv foran sotluke. Alle tak med helling skal ha montert takstige. Pulverapparat som er 10 år eller eldre skal ha service, eller byttes. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   41 792,- (Omkostninger totalt)   1 031 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm og vedfyring. Elektrisk oppvarming med panelovner.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 10328 kWh. Hittil i år: 5072 kWh. Anlegget er ikke kontrollert. Registrert hos Etna 28.10.1988, skulle vært kontrollert i 2018.

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Renovasjon pr. år: kr. 2.055,- Brannsyn, feiing: kr. 496,- Eiendomsskatt pr. år: kr. 2.036,-

  Formuesverdi primær
  143701

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Brøyteavgift: Ca. kr. 3.500,- pr. år Bomavgift: Ca. kr. 700,- pr. år Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området. Utover det som er nevnt ovenfor påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3450/35/48: 05.11.1970 - Dokumentnr: 4018 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:35 Bnr:66 Bestemmelse om vannrett 27.06.2016 - Dokumentnr: 580420 - Jordskifte Jordskiftesak 0510-2014-0032 Bjødnelabben hyttegrend Gjelder denne registerenheten med flere 24.10.1968 - Dokumentnr: 3887 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3450 Gnr:35 Bnr:6 12.10.1970 - Dokumentnr: 3647 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3450 Gnr:35 Bnr:66 01.01.2020 - Dokumentnr: 953109 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0541 Gnr:35 Bnr:48 19.03.1970 - Dokumentnr: 1173 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:3450 Gnr:35 Bnr:6

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Hytta har tilbygg fra 2010. Det foreligger ikke ferdigattest på dette tilbygget. Dette blir kjøpers kostnad, ansvar og risiko å påse. Lovlighet: Fritidsbolig: - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er bemerket avvik i areal og rominndeling/bruk. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Nei. Nyere håndverksjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei. Bod: - Det foreligger ikke tegninger. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Nei. Nyere håndverksjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst fra felles privat helårsvei. Vann fra borehull. (felles med naboeiendom). Eier av Bjødnerova 8 (B8) har sammen med eier av Bjødnarova 10 (B10) laget en skriftlig avtale knyttet til vei og vann, der det bl.a. fremkommer: Ang. adkomstvei og parkering: " Adkomst til B10 er over eiendommen til B8. Eier av B10 kan plassere 1 bil på felles parkeringsareal. Utgifter til vedlikehold av adkomstvei fra veikryss i Bjødnarova og frem til porten til B10 fordeles 50/50. Ang. felles borebrønn: I avtalen fremkommer de faktiske forholdene rundt borebrønnen, hva gjelder fordeling av kostnader, avsvar og lignende. Pr. idag har eier av B8 låst seg inn i hytten B10 for å slå på og av pumpe/ trykktank på vannet. Ved skifte av eier, kommer det frem av avtalen at; "- Eier av B10 er fortsatt 100 % eier av pumpehuset og grunnen det står på. - Felles eie er varmeovn, varmekabel i brønn, brønn, pumpe og trykktank. - Ved behov for reparasjon/ oppgradering eller utbytting av intallasjoner i pumpehuset, skal disse fordeles 50/50. Slike arbeider administreres av eier av B10, og eier av B8 er omforent om aktivitet og kostnad i forkant. - Vedlikehold av pumpehuset er eier av B10 sitt ansvar og eier av B8 bidrar til vedlikeholdet med et fast kronebeløp i året. Beregning og prinsipp for prisjustering er vist i tabell i avtalen. - Eier av B8 må for egen regning etablere egen strømbryter til pumpe og trykktank. - Strømforbruk til pumpehus fordeles 50/50 med et fast kronebeløp i året". Se kopi av avtale vedlagt i prospektet. Avløp for gråvann/vaskevann til terreng. Her er det ikke omsøkt avløpsløsning, og utslippstillatelse bør søkes og avløpsanlegg etableres. Dette blir kjøpers kostnad, ansvar og risiko å påse. Toalettløsning med biodo av snurredoløsning og kammer i kryprom.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Reguleringsplan: Bjødnalabben hyttegrend. Fritidsbebyggelse, privat vei. Se vedlegg i salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   41 792,- (Omkostninger totalt)   1 031 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  41792

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 3,50 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev