aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bruflat og Etnedalsvegen 1183!
Velkommen til Bruflat og Etnedalsvegen 1183!

ETNEDAL Etnedalsvegen 1183

Eldre boligeiendom med stor og fin tomt sentralt beliggende i Bruflat, nær elva Etna. Behov for oppgradering.

 • kr 850 000
 • BRA 161 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 850 000
 • Omkostningerkr 38 642
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 888 642
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1910
 • Soverom3
 • ArealP-rom 113 m²
 • Tomt4 751 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 21 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 850 000,00))   38 292,- (Omkostninger totalt)   888 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
Med romslig tomt, gode solforhold og gangavstand til butikker, bank m.m. er dette en eiendommen med mange muligheter. Den ligger mellom fylkesveien og elva Etna på en trivelig eiertomt, delvis opparbeidet med beplanting og plen og noe naturtomt ned mot elva. Med eiendommen følger også nabotomten, som er delvis opparbeidet med fin plen. Eneboligen er fra 1910, og er senere tilbygd et par ganger. Den har behov for oppgradering og vedlikehold, men her kan man få et fint sted til hele familien. I hovedetasjen er det tre soverom, mens det i loftsetasjen er to større disponible rom. (Mangler godkjent rømningsvei) På tunet er det uthus med god lagringsplass. Se salgsoppgave og tilstandsrapport for utfyllende informasjon. Velkommen på visning!
Her er det gode solforhold, åpent og fritt!

Etnedalsvegen 1183, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 0 kvm Kjeller er ca. 10m2, men har kun takhøyde på 1,88 meter og er derfor ikke måleverdig areal. Krav til takhøyde er 1,9m. Krypkjeller under soverom, gang og bad har tilkomst via lem i gulv på soverom.Ikke måleverdig areal, men kan gå oppreist på små partier
  1. etasje: 86 kvm
  2. etasje: 31 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 82 kvm Entré, stue, kjøkken, gang, tre soverom og bad.
  2. etasje: 31 kvm Gang og to disponible rom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 4 kvm Bod.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 44 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 44 kvm Fire boder.  Tomt
  4751m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt, ca. 4.751 m². Arealet består av to tomter: Gnr. 140 bnr. 100: ca. 1.527 m². Gnr. 140 bnr. 24: ca. 3.224 m². Arealene er hentet fra kommunes matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. Det gjøres oppmerksom på at flere av eiendomsgrensene er mindre nøyaktige, og både grenser og tomteareal vil fravike ved nøyaktig oppmåling av tomtene. Stor og romslig tomt beliggende mellom hovedveien og elva. Her er det beplantning og plener med god plass til parkering, lek og moro. Deler av tomta (tomtene) er naturtomt med bratt terrengned mot elva.

  Beliggenhet
  Denne eldre boligeiendommen ligger åpent og fint til nær sentrum i Bruflat, mellom fylkesvegen og elva Etna. Den består av to romslige tomter med beplanting, og plener, og har god plass til parkering, lek og moro. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage og skolebuss, og til sentrum av Bruflat med kommunesenter, legekontor, butikk, bank m.m. Til Etnedal Skule med 1. - 10. trinn er det ca. 4,8 km. Ved skolen ligger det en flott idrettshall som brukes flittig av Etnedals mange lag og foreninger. I Bruflat og områdene rundt er det fint turterreng sommer som vinter. Her finner en stølsveier og stier for fot- og sykkelturer, og oppkjørte skiløyper til topper med vid utsikt. For den som ønsker alpint, så er det slalåmbakke på Gamlestølen, og alpinbakke i Aurdal. Fra eiendommen er det ca. 32 km til Fagernes og ca. 27,5 km til Dokka, begge steder med et rikt utvalg av butikker, servering m.m.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og derfra følge E16 i retning Fagernes. Når en kommer til Bagn i Valdres, kan en ta vegen over Tonsåsen til Bruflat. Fra Bruflat tar du til høyre inn på Etndalsvegen, og eiendommen vil nå ligge på venstre side etter ca. 50 meter. Eiendommen vil være merket med "Aktiv - til salgs"-skilt. Velkommen!

  Bebyggelse
  Enebolig og uthus.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Boligen er gammel og bærer preg av det og har behov for vedlikehold og modernisering. Enebolig Byggeår: 1910 Tilbygg: 1970 Tilbygg mot uthus. Årstall er usikkert. Tilbygg: 1980 Utvidet stue og nytt soverom. Årstall er usikkert Standard: Normal standard på bygget utifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner og nedløp av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass i tilbygg og trevinduer med koblet. ( Dobbeltvibduer) glass fra byggeåret. Smijernstrapp ved hovedinngang. Betongtrapp til kjellernedgang. INNVENDIG Innvendig er det gulv av parkett og belegg. Veggene har trepanel. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe. Gulvet er av betong i kjeller under kjøkken. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende betongkonstruksjoner. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende betongkonstruksjoner. Kun loftstige gir adkomst til 2. etasje- Varigopphold som å sove i soverom er ikke tillatt. Mangler godkjent rømningsveg i tilfelle av brann. Innvendig har boligen finèrdører. Uthus Byggeår: 1943 Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Beskrivelse: Grunnmur. Tregulv, Yttervegger av bindingsverk med stående bordkledning. Saltak tekket med metallplater. Murpipe.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja. Fuktmerke i tak. Sprekk i skjøt linoleumstapet. Pkt. 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Service på pumpe i kjeller. Arbeid utført av Øyvind Haslevold A/S Pkt. 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja. Ikke spor av mus i beboelsesrom. Mulige spor i knebod i andre etasje. Pkt. 18 Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? - Ja. Tilbygg på 70 tallet. Pkt. 18.1 Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja. Dette finnes det ingen papirer på, kun muntlig bekreftelse av min onkel. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Enebolig: Entré, stue, kjøkken, gang, tre soverom, bad og bod. Loftsetasje: Gang og to disponible rom. Krypkjeller. Uthus: Fire boder.

  Standard
  Med romslig tomt, gode solforhold og gangavstand til butikker, bank m.m. er denne eiendommen med mange muligheter. Den ligger mellom fylkesveien og elva Etna på en trivelig eiertomt, delvis opparbeidet med beplanting og plen og noe naturtomt ned mot elva. Med eiendommen følger også nabotomten, som er delvis opparbeidet med fin plen. Eneboligen er fra 1910, og senere tilbygd et par ganger. Den har behov for oppgradering og vedlikehold, men her kan man få et fint sted til hele familien. Inne i boligen er det en romslig gang med garderobeplass. På kjøkkenet er det eldre innredning med glatte fronter og benkeplaten er av laminat. Frittstående kjøleskap og komfyr. På kjøkkenet er det utslagsvask med kran og kaldt vann. Fra gammelt av var det også peis på kjøkkenet, men her er det nå et kjøkkenskap. Fra kjøkkenet er det foldbar skyvedør inn til en romslig stue med god plass til flere sittegrupper. Stua er lys med mange vinduer og en stilig vedovn gir en hyggelig stemning til rommet. Boligen har et eldre bad med behov for renovering. Her er det belegg på vegger og gulv, og det er montert dusj direkte på vegg. På badet er det også vegghengt servant og toalett. I hovedetasjen er det tre soverom, hvorav to store og ett litt mindre rom. På hovedsoverommet er det flere plassbygde skap. Fra gangen er det loftstige opp til 2. etasje hvor det er en romslig gang og to større rom. Rommene har sjarmerende skråtak og er i god størrelse, men mangler godkjent rømningsvei ved brann for å kunne brukes som soverom. Boligen har også en bod og krypkjeller med god oppbevaringsplass. Varmtvannstanken på ca 120 liter. 230 volt el-anlegg med skrusikringer. Anlegget har lav kapasitet. På tunet er det uthus med hele 4 boder. Her er det god lagringsplass til ved, redskap, sykler m.m. -- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG Taktekking - TG: 2 Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Konsekvens/tiltak: ? Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. ? Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Nedløp og beslag - TG: 2 Takrenner og nedløp av metall. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. ? Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. ? Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. ? Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Veggkonstruksjon - TG: 2 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Vurdering av avvik: ? Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konsekvens/tiltak: ? Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Takkonstruksjon/Loft - TG: 2 Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Vurdering av avvik: ? Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Konsekvens/tiltak: ? Lufting/ventilering bør forbedres. Vinduer - TG: 2 Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass i tilbygg og trevinduer med koblet. ( Dobbeltvibduer) glass fra byggeåret. Vurdering av avvik: ? Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne ? Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: ? Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. ? Vinduer må justeres. ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. ? Det må foretas lokal utbedring. Dører - TG: 2 Vurdering av avvik: ? Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. ? Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn - TG: 2 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: ? Det er registrert symptom på sopp/råte. ? Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre høydeforskjeller på gulvflater er normalt i eldre boliger. Konsekvens/tiltak: ? Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Synlig fuktskade i himling i krypkjeller nære lem i gulv. Synlig på bilde. Fuktig miljø. Radon - TG: 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Rom Under Terreng - TG: 2 Gulvet er av betong i kjeller under kjøkken. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende betongkonstruksjoner. Vurdering av avvik: ? Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. ? Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. ? Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner. Konsekvens/tiltak: ? Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. ? Dette er en utsatt konstruksjon, ytterligere undersøkelser bør foretas. Krypkjeller - TG: 2 Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende betongkonstruksjoner. Vurdering av avvik: ? Det er stedvist påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. ? Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Konsekvens/tiltak: ? Overvåk konstruksjonen jevnlig. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid. ? Bedre ventilering må etableres. Innvendige trapper - TG: 3 Kun loftstige gir adkomst til 2. etasje- Varig opphold som å sove i soverom er ikke tillatt. Mangler godkjent rømningsveg i tilfelle av brann. Vurdering av avvik: ? Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. ? Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. ? Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. ? Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. ? Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. ? Andre tiltak: ? Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. ? Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. ? Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. ? Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. ? Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. ? Rekkverk må monteres for å lukke avviket. 1. ETASJE > BAD Generell - TG: 3 Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtromsbelegg på vegger er sprukket i dusjsone. Badet er fra ca. 1970 og passert sin forventede levealder. KJØKKEN Overflater og innredning - TG: 2 Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap og komfyr. utslagsvask. Ikke innlagt varmt vann på kjøkken. Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Konsekvens/tiltak: ? Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Innredning er moden for utskiftning. Avtrekk - TG: 2 Det er ingen ventilering fra kjøkken. Vurdering av avvik: ? Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. ? Kjøkken mangler styrt tilluftsventilering. Konsekvens/tiltak: ? Mekanisk avtrekk bør etableres. ? Det må foretas tiltak for å lukke avviket. ? Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til kjøkken, f.eks. luftespalte ved dør e.l. ? Det bør etableres tilluft til kjøkken. TEKNISKE INSTALLASJONER Varmtvannstank - TG: 2 Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Vurdering av avvik: ? Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år ? Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. ? Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Elektrisk anlegg - TG: 2 230 volt anlegg med skrusikringer. Merkede kurser i sikringsskap. Anlegget har lav kapasitet og bruk av flere el-installasjoner samtidig er vanskelig. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? - Nei 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? - Vet ikke. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? - Vet ikke. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? - Nei 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? - Nei 6. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank - Nei 7. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? - Nei 8. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? - Nei 9. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? - Ja 10. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? - Ja TOMTEFORHOLD Drenering - TG: 2 Drenering fra byggeperiodene. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. ? Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. ? Det er ikke behov for utbedringstiltak. ? Det bør gjøres lokale tiltak. ? Andre tiltak: ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. ? Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. ? Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. ? Lokal utbedring må utføres. Grunnmur og fundamenter - TG: 2 Bygningen har grunnmur i natursteinsmur og betongmur på tilbygg. Vurdering av avvik: ? Grunnmuren har sprekkdannelser. Konsekvens/tiltak: ? Lokal utbedring må utføres. 

  Innbo og løsøre
  Boligen selges møblert som på visning med innbo og løsøre, med unntak av: - Alt som befinner seg i skaper, på hyller/bokhyller og i skuffer. I Stue: - TV, det store fruktbilde, maleri over skjenk (skog/elv), og Bustenskjoldplakat. På kjøkken: - Gjenstander oppe på skap, kaffetrakter, vørterølplakat, valdresfjøl, røde såpeholdere over vask. Gang: - Gammel veggtelefon, telegrafskilt, skogtunbilde, brun vegghylle, meterstokk, blomsterbilde, maleri Th. Sørum, hygrometer. Innergang: - Verktøy/bokser på og under det brune bordet. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige.

  Polisenummer
  90454459

  Diverse
  Etna nett opplyser vedr el-anlegg: Anlegget ble sist kontrollert i 2005, ingen feil eller mangler ble funnet. Boligen skulle etter planen blitt kontrollert i 2020, men pga Covid ble dette utsatt. Eiendommen er ferdig vasket til visning, og vil ikke bli ytterligere rengjort. Møbler og innbo som ikke skal medfølge i handelen vil bli fjernet. Etnedal kommune opplyser: Ukjent om det finnes det nedgravd oljetank på eiendommen. Eier opplyser at det ble utført tilsyn av pipe/ildsted av Etnedal Brannvesen 11.07.2023. Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 21 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 850 000,00))   38 292,- (Omkostninger totalt)   888 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Ved og strøm.

  Info strømforbruk
  Forbruk strøm fra mai 2021 og til august 2022: 13.818 kWh.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  3792

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2022: Renovasjon pr. år: kr. 3.430,-. Feie- og tilsynsavgift: kr. 362,50. I tillegg kommer slamtømming.

  Formuesverdi primær
  277822

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  1000160

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Info formuesverdi
  Formuesverdi som primærbolig kr 277 822 per 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 000 160 per 31.12.20 Ingen formuesverdi funnet for gnr. 14 bnr. 24. (Tomt).

  Andre utgifter
  I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3450/140/100: 28.12.1987 - Dokumentnr: 5699 - Bestemmelse om bebyggelse Vegvesenets betingelser vedtatt 26.11.1979 - Dokumentnr: 5905 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3450 Gnr:140 Bnr:6 18.12.1989 - Dokumentnr: 990042 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: GNR 140 BNR 68 01.01.2020 - Dokumentnr: 1875760 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0541 Gnr:140 Bnr:100 Følgende er tinglyst på eiendommen gnr. 140 bnr. 24: - Dagbok nr. 5115, tinglyst 01.11.1978 Bestemmelse om bebyggelse. Rett til å bygge inntil grensen av d.e.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Lovlighet (fra takst) Enebolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det antas at byggtegninger foreligger i forbindelse med bygging av tilbygg. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? - Nei Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? - Nei Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? - Nei Uthus ? Det foreligger ikke tegninger

  Vei, vann og avløp
  Direkte avkjøring fra fylkesvei. Privat vann og avløp. Eiendommen har privat vann fra egen brønn. Privat avløp til septiktank.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan vedtatt 12.09.2019. LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. Kopi av Kommuneplanen følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Boligen har ikke egen utleieenhet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt mot undertegning av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 21 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 850 000,00))   38 292,- (Omkostninger totalt)   888 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  38642

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.636,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 18.900,- samt provisjon 3,50 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev