aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fjellbjørkvegen 3!
Velkommen til Fjellbjørkvegen 3!

ETNEDAL Fjellbjørkvegen 3

Tradisjonell og stilfull hytte beliggende i populært hytteområde ca. 1.020 moh. Åpent og solrikt med storslått utsikt!

 • kr 3 600 000
 • BRA-i 68 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 600 000
 • Omkostningerkr 109 140
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 709 140
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2016
 • Soverom3
 • Tomt1 247.9 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   109 140,- (Omkostninger totalt)   3 709 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Når en kommer opp til Lenningen og ser områdets vakre natur og flotte turterreng er det lett å skjønne hvorfor dette er et attraktivt hytteområde! Her er det både åpne vidder, flotte fjell og vakre fjellvann! Midt i dette vakre turområdet, ca. 1.020 m.o.h, finner du denne flotte eiendommen. Den ligger åpent og solrikt til med nydelig utsikt til Djuptjernkampen, Solskiva, Røssjøkollane, Langsua Nasjonalpark, Rundemellen, Skarvemellen og til fjellene i Jotunheimen. Hytta er åpen med mange store vinduer slik at en virkelig kan nyte den flotte beliggenheten. Den har en høy hyttestandard på overflater, materialvalg og utstyr, og har innlagt strøm, vann og avløp. Inne i hytta er det en hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning, bad, entre/gang, bod og tre soverom.
Fra det overbygde inngangspartiet med skiferheller, kommer en inn i entré med med plassbygd garderobeskap med sittebenk og skuffer i heltre.

Fjellbjørkvegen 3, Innlandet

 • Tomt
  1247.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt med gress/natureng rundt hytta, ellers naturtomt i svakt skrående fjellterreng med bjørkeskog ca. 1020 m.o.h. Arealet er hentet fra kommunens matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er alle grensene grønne.  

  Beliggenhet
  Når en kommer opp til Lenningen og ser områdets vakre natur og flotte turterreng er det lett å skjønne hvorfor dette er et attraktivt hytteområde! Her er det både åpne vidder, flotte fjell og vakre fjellvann! Midt i dette vakre turområdet, ca. 1.020 m.o.h, finner du denne flotte eiendommen. Den ligger åpent og solrikt til med nydelig utsikt til Djuptjernkampen, Solskiva, Røssjøkollane, Langsua Nasjonalpark, Rundemellen, Skarvemellen og til fjellene i Jotunheimen. Solnedgang ca 22:30 sommerstid, og ca. 15:30 vinterstid. Hytta holder høy standard og er åpen og sosial, så her er det lett å samle familie og venner til opplevelsesrike dager på høyfjellet. Med sin vakre beliggenhet i ei trivelig hyttegrend, og kort vei til snaufjell og turstier, er hytta et flott utgangspunkt for turer sommer som vinter. Her kan en gå eller sykle på fine stier og stølsveier, besøke vakre fiskevann eller kanskje gå på småviltjakt i Torpa statsallmenning. Det er beitedyr i området, som også gir hyttelivet en ekstra dimensjon. Noen av fotturene som anbefales i området er Spåtind (1.414 m.o.h), Djuptjernkampen (1.325 m.o.h) og Solskiva. Ønsker en å prøve fiskelykken er det kort avstand til Sæbu-Røssjøen. Om vinteren finner en oppkjørte skiløyper ca. 150 meter fra hytta. Disse er en del av omlag 350 km. med velpreparerte løyper, som stekker seg milevis innover fjellet til bl.a. Synnfjell, Hugulia og Gamlestølen. Skulle noen ønske å ta en tur i slalåmbakken er det 19 km til Gamlestølen. Joker Etnedal ligger ca. 25 km unna, og har det meste en trenger av dagligvarer. Vi håper du vil besøke Lenningen og denne flotte eiendommen, slik at du selv kan oppleve naturen og livet i disse vakre omgivelsene!

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre til Sandvika, og følge E16 videre til Bagn. Ta av E16 og følg skilting til Etnedal over Tonsåsen og ned til Bruflat. Fra Bruflat kjører en oppover dalen til Flatøydegard. Hold høyre, og kjør videre gjennom Rust til Smiugardskrysset/vegdele merket Lenningen/Lillehammer/Gausdal. Ta av til høyre og fortsett på Lenningsvegen ca. 11,7 km. Ta av til høyre inn på Fjellbjørkvegen og følg denne ca. 122 m inn til hytta som ligger på høyre side av veien. Eiendommen er merket " Aktiv - Til salgs!". God tur! Fra Oslo kan en også kjøre via Brandbu til Dokka, og videre til Bruflat. Følg så veibeskrivelsen ovenfor. Ellers kan du klikke deg inn i kartet i Finn-annonsen via mobiltelefonen, og veibeskrivelse vil komme opp automatisk.

  Bebyggelse
  Frittliggende hytte.

  Byggemåte
  Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Fritidsbolig: Byggeår: 2016 Standard : Bygget har gjennomgående høy standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold : Bygget er jevnlig vedlikeholdt, men det er bemerket avvik som er kommentert i rapporten. Hytta er bygget over en etasje med hoved og bærekonstruksjoner fra byggeår. Generelt oppført i kjente konstruksjoner som var vanlig ved oppføringstidspunktet, det er ikke bemerket vesentlige feil og mangler ihenhold til referanse nivå. UTVENDIG: Byggegrunn antatt av utskiftede drenerende/telefrie masser av kult/pukk. Fundamentert med grunnmurer av betong og støpt dekke på grunn, utvendig mur med pusset utførelse. Gulvkonstruksjon er av støpt dekke av betong. Yttervegger i stavlaft konstruksjon med topp/bunnstokk og bindingsverk kledd med stående kledning, laftet tømmer i raust. Utskjærte hjørnesøyler og omramning rundt vinduene. Saltakkonstruksjon med sperrer og åser. Taktekket med torv over knotteplast og undertakspapp, montert takrenner av tre med beslag, og nedløp av kjetting. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass og avtagbare sprosser. Hovedytterdør av malt tre og glassfelt, adkomst til entré. Terrassedør av malt tre med glassfelt, adkomst til stue/kjøkken. Ytterdør av malt tre, adkomst til bod. Overbygd inngangsparti på 4,5 kvm. Oppført i betong belagt med skifer bruddheller. Terrasse utifra stue på gavlvegg mot vestlig retning 37,5 kvm. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. INNVENDIG: Gulv er belagt med en-stavs eikegulv, skifer bruddheller i entre/gang og bad. Vegger er kledd med beiset trepanel. (malt enkelte vegger) Himling er kledd med overflatebehandlet trepanel, raustet med beiset tømmeråser i stue/kjøkken. Bod har betonggulv, uinnredede vegger og trepanel i himling. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger iform av ferdigattest. (ikke nærmere undersøkt) Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med høye forekomster. Elementpipe i lettklinker. Pusset utførelse på pipe over tak. Plassmurt peis med innsats i stue, forblendet med råkopp skifer og pusset/malt utførelse på pipe og peistopp. Skifer på bunn og ved gulv overgang eikegulv. Innvendig har fritidsboligen furu heltredører.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Nei. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Entré/gang, stue/kjøkken, bad og tre soverom. Bod Overbygd inngangsparti og stor overbygd terrasse.

  Standard
  Fjellbjørkvegen 3 er en tradisjonell, men moderne og stilfull hytte med nydelig beliggenhet på Lenningen! Det heter seg at "en trenger ikke malerier på veggene når en har verdens vakreste utsikt rett utenfor vinduene", og når en kommer inn i denne koselige hytta på Lenningen skjønner en hvorfor. Her kan en glede seg til opplevelsesrike dager i ei hytte med storslått utsikt utover området. Hytta er åpen med mange store vinduer slik at en virkelig kan nyte den flotte beliggenheten. Den har en høy hyttestandard på overflater, materialvalg og utstyr, og har innlagt strøm, vann og avløp. I tillegg har hytta flere praktiske, innebygde og plassbesparende løsninger. Yttervegger er i stavlaft konstruksjon med topp/bunnstokk og bindingsverk kledd med stående kledning. Laftet tømmer i raust. Torvtak, utskjærte hjørnesøyler og omramning rundt vinduene løfter helhetsinntrykket og passer godt inn i de naturskjønne omgivelsene. Inne i hytta er det en hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning. Her er det god plass til flere sittegrupper, og en stilig plassmurt peis med innsats, forblendet med skifer, gir den perfekte hyttestemningen. God romfølelse skapes av den gode takhøyden med de synlige tømmeråsene og de mange vinduene som slipper inn godt med naturlig lys. Gulv er belagt med en-stavs eikegulv. Fra stua er det utgang til en stor, overbygd terrasse. Her er det god plass til utemøbler, og dette vil være et flott "uterom" i sommerhalvåret. God avstand mellom hyttene bidrar også til et trygt og morsomt uteområde som gir god plass til lek og moro for både store og små. Kjøkkenet har en stilig innredning i heltre med over-og underskap, heltre benkeplate i eik og oppvaskkum av kompositt med kran av stål. En liten kjøkkenøy med skuffer og benkeplate i eik gir ekstra oppbevaringsplass og benkeplass. Innredningen har integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og frys/kjøleskap. Det er montert komfyrvakt og vannstoppeføler. Med hele tre soverom er det god plass til store og små. Hovedsoverommet har dobbeltseng med skapomramming, mens de to andre soverommene har praktiske familiekøyer. Alle tre rommene har plassbygde innredninger, og under sengene er det smarte løsninger med skuffer for oppbevaring. Badet har gulv belagt med skifer og varmekabler, mens veggene er kledd med beiset trepanel. Her er stilig baderomsinnredning i heltre med underskap, servant, heltre benkeplate i eik og speil. På badet er det også toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Hovedvannledning med stoppekran, lekkasjestoppeventil og vannmåler, samt varmtvannstank er plassert i skap på badet. Fra det overbygde inngangspartiet med skiferheller, kommer en inn i entré med med plassbygd garderobeskap med sittebenk og skuffer i heltre. Her er det skiferheller med varmekabler på gulvet, så klær og sko tørker raskt etter en aktiv dag ute. En romslig utebod rett ved inngangsdøren er kjempepraktisk for å lagre alt en trenger av utstyr, for eksempel ski, sykler, grill med mer. Utekran. ------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Fritidsbolig: Utvendig: Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger i stavlaft konstruksjon med topp/bunnstokk og bindingsverk kledd med stående kledning, laftet tømmer i raust. Utskjærte hjørnesøyler og omramning rundt vinduene. Det er påvist andre avvik: - Vedlikeholdsbehov på enkelte vegger. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000 Takkonstruksjon/Loft, TG2 Saltakkonstruksjon med sperrer og åser. Takkonstruksjon fra flatthimling er kontrollert fra nedfelbar trappestige. Luftet kaldt loft og mulighet for oppbevaring. Det er påvist andre avvik: - Gesims er innfestet med dykkmaskinspiker/stift, ikke egnet og har synlig løsnet/kuvet bord stedvis. og anbefales gjennomgang/innfesting. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat : Under 10 000 Vinduer, TG2 Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass og avtagbare sprosser. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. - Det mangler vannbrett på vinduer, kan føre til fuktpåkjenning mot vegg og hyppigere vedlikeholdsintervall på omramning. Tiltak: - Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat : Under 10 000 Innvendig: Innvendige dører, TG2 Innvendig har fritidsboligen furu heltredører. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: - Enkelte dører må justeres. Kostnadsestimat : Under 10 000 Våtrom: Bad: Overflater vegger og himling, TG2 Vegger er kledd med beiset trepanel, sokkel av skifer opp langs vegg. Himling er kledd med overflatebehandlet trepanel. Vurdering av avvik: - Det er uegnede materialer i våtsoner - Våtrommet er ikke bygget som et fullverdig våtrom med tettesjikt i våtsoner på veggene, men det er montert dusjkabinett og fuktbelastningen ansees som lav. Tiltak: - Ikke tiltaksbehov ved fortsatt bruk, må ettersees ved endre bruk. Bad: Overflater Gulv, TG2 Gulv er belagt med fliser. Det er målt ca. 10 mm høydeforskjell fra topp gulv ved dørterskel til topp slukrist, lokalt fall på gulv er under krav og tilnærmet flatt. Oppvarming med varmekabler. Varmekilde i gulv er ikke tilstandsvurdert. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. Bad: Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Det er plastsluk og smøremembran med udokumentert utførelse, men opplyst/bekreftet utført av håndverkere og produkter er beskrevet i byggemappe/fdv. Fra sluk var det synlig tettesjikt under klemring. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Fra sokkel er det ikke registrert oppbrett av membran tilstrekkelig opp langs vegg/høyde jmf krav og ført mot organisk materiale som ikke egnet, ikke synlig oppbrett ved terskel. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Ansees ikke som umiddelbart tiltaksbehov da det er montert dusjkabinett, men må hensyntas ved lekkasje eller endret bruk. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Plassbygde møbler som senger, skap etc. medfølger i handelen. Hvitevarer på kjøkken medfølger også. Følgende møbler kan medfølge etter direkte avtale mellom kjøper og selger, og mot et tillegg i prisen: Sofa, sofabord, spisestuebord, spisestuestoler, teppe, utemøbler, bodhyller, vaskemaskin/ tørketrommel og TV. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Selger har benyttet mobilt bredbånd.

  Parkering
  Parkering på egen eiendom.

  Forsikringsselskap
  Eika forsikring.

  Polisenummer
  7096107

  Diverse
  Vedr. Brannforebygging: Etnedal kommune opplyser følgende datoer: Sist tilsyn: 19.02.2024. Sist feiing: 19.02.2024. Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Etnedal kommune informerer om følgende i sin områdeanalyse: - Høy forekomst av radon i området. - Reindrift reinkonsesjonsområde. - Reindrift vinterbeite årstidbeite. - Delfelt vannkraft, utbygd og ikke utbygd. - Verneplan for vassdrag. - Vernskog. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   109 140,- (Omkostninger totalt)   3 709 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm og vedfyring. Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler i entre/gang og bad.

  Info strømforbruk
  Etna Nett opplyser: Anlegget er ikke kontrollert, neste kontroll er i 2046. Ingen åpne tilsynssaker eller jordfeilsaker. Forbruk 2023: 8086 kWh. Vil variere i forhold til bruk av eiendommen.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2024: Vann: Årlig abonnement kr. 4.687,50 Forbruk pr. m3 kr. 35,00 Avløp: Årlig abonnement kr. 4.687,50 Forbruk pr. m3 kr. 45,63 Renovasjon pr. år: kr. 2.157,50 Brannsyn, feiing: kr. 438,50 Eiendomsskatt pr. år: kr. 4.356,- Se vedlegg i salgsoppgve.

  Formuesverdi primær
  1162151

  Formuesverdi primær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett. I tillegg må man påberegne utgifter til: Brøyting kr. 2.485,- Løypeavgift kr. 1.300,- Det er tinglyst pliktig medlemskap i Lenningen løypeforening med de til envhver tid gjeldende satser for medlemsskap.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3450/151/130: 17.03.2011 - Dokumentnr: 216772 - Fredningsvedtak Forskrift om vern av Røssjøen naturreservat i Nord-Aurdal, Etnedal og Nordre Land kommuner, Oppland Overført fra: Knr:3450 Gnr:151 Bnr:1 Gjelder denne registerenheten med flere 19.09.2016 - Dokumentnr: 848382 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Etnedal Kommune Org.nr: 933 038 173 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. 19.09.2016 - Dokumentnr: 848382 - Bestemmelse iflg. skjøte Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening 19.09.2016 - Dokumentnr: 848382 - Bestemmelse iflg. skjøte Pliktig medlemskap i Lenningen løypeforening 13.07.2015 - Dokumentnr: 638347 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3450 Gnr:151 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1657055 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0541 Gnr:151 Bnr:130

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 01.09.2016. Lovlighet: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Adkomst til eiendommen fra helårsvei. Gruset innkjørsel. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Målernummer: 16052847 Årsavlesning: 09.12.2023 Målerstand 281 Forbruk 2023: 31 m3

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplaner: Id: 20170130 Navn: Kommuneplanens arealdel 2019-2029 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 21.11.2019 Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3450/dokumenter/199/Planbestemmelser%20vedtatt%2021.11.19.pdf Reguleringsplaner: Id: 20090096 Navn: Nordre Lenningen Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 09.12.2009 Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3450/dokumenter/398/Planbestemmelser%20Nordre%20Lenningen%2030032022%20-%20vedtatt%2001092022.pdf Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Kopi av kommuneplan kan fås ved henvendelse til megler.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   109 140,- (Omkostninger totalt)   3 709 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  109140

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,- søk eiendomsregister og elektronisk signering kr. 1.350,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 500,- markedspakke kr. 20.900,-, visning per stk. kr. 2.990,-, samt provisjon 1,60 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev