aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kattulvegen 37!
Velkommen til Kattulvegen 37!

FAGERNES Kattulvegen 37

Lys og fin hytte i populært turområde, ca. 100 m fra løypenett til bla. Beitostølen og Aurdal. Alle fasiliteter. 3 sov.

 • kr 2 800 000
 • BRA-i 67 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 800 000
 • Omkostningerkr 89 140
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 889 140
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2007
 • Soverom3
 • Tomt1 363.3 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-))   89 140,- (Omkostninger totalt)   2 889 140,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Når en kommer opp hit til Dalen og Vinjaråsen, kan en senke skuldrene i stille og fredelige omgivelser omgitt av vakkert terreng. Om vinteren kan en gå rett ut i et fantastisk løypenett som strekker seg milevis innover fjellene til bla. Beitostølen, Aurdalsåsen, Svarthamar, Goaren m.m. Det kan også være fint å pilke i ett av de mange fjellvannene i området. Sommerstid kan en glede seg til opplevelsesrike sykkelturer på stølsveier og merkede stier. Hytta har alle fasiliteter og ligger solrikt til på en fin eiertomt. Her er det terrasser på flere sider av hytta, og mange store vinduer som slipper solen og lyset inn. I hytta er det bla. en hyggelig stue med åpen løsning til kjøkken, tre soverom og bad. Det er også en stor, lys hems med lav takhøyde. Velkommen på visning!
Det kan også være fint å pilke i ett av de mange fjellvannene i området. Sommerstid kan en glede seg til opplevelsesrike sykkelturer på stølsveier og merkede stier.

Kattulvegen 37, Innlandet

 • Tomt
  1363.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Trivelig eiertomt beliggende i svakt hellende terreng. Tomta er inngjerdet. Arealet er hentet fra kommunens matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er grensene grønne (nøyaktige).

  Beliggenhet
  Denne hyggelige eiendommen ligger i et vakkert og populært turområde på Dalen, Vinjaråsen, ca 920 moh. Her er det sol året rundt med noen gode timer midt på dagen vinterstid, og sol fra tidlig morgen til sent på kveld sommerstid. Hytta er lun og koselig, har alle fasiliteter og en stor terrasse hvor en kan slappe av etter aktive dager ute i naturen! Når en kommer opp hit til Dalen og Vinjaråsen, kan en senke skuldrene i stille og fredelige omgivelser omgitt av vakkert terreng. En kan sykle på fine stølsveier eller merkede løyper, gå på fjelltur, eller kanskje plukke litt bær. For hva er vel bedre enn nyrørt syltetøy av selvplukket bær? En kan til og med være heldig og finne multer til juledesserten! For den som liker jakt og fiske er det muligheter til det. Om vinteren er det ca. 100 m til flotte, oppkjørte skiløyper. Disse er en del av et fantastisk løypenett som strekker seg milevis innover fjellene til bla. Beitostølen, Aurdalsåsen, Svarthamar, Goaren m.m. Det kan også være fint å pilke i ett av de mange fjellvannene i området. En trugetur i måneskinn kan også anbefales. Om noen skulle ønske en dag i slalåmbakken er det ca. 40 km til Valdres Alpinsenter i Aurdal. Til Leira og Fagernes med et godt utvalg av butikker og serveringssteder er det ca. 20-25 minutters kjøring. På veien over åsen kan en gjerne svinge innom Nythun Høyfjellshotell som serverer deilige måltider i hyggelige omgivelser.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og derfra følge E16 i retning Fagernes. Når du kommer til Leira (som er ca. 4 km før Fagernes), tar du til høyre i rundkjøringen og følger skiltingen mot Fagernes Lufthavn, N. Etnedal og Gausdal. (Garlivegen/ Raneisvegen) Etter ca. 4 km kommer du til Ranheimskrysset. Her tar du til høyre skiltet mot Fagernes Lufthavn, N. Etnedal og Gausdal ( Steinsetbygdvegen). Etter ca. 8 km passerer du Nythun Høyfjellsstue, herfra fortsetter du videre 4,2 km og tar til venstre på Dalsvegen bomveg. Kjør ca. 2,6 km og ta til høyre inn på Svarthamarvegen. Følg denne ca. 600 m fra til Kattulvegen og hytta ligger godt synlig merket "Aktiv til salgs!" God tur!

  Bebyggelse
  Frittliggende hytte.

  Byggemåte
  Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Eiendommen er beliggende på Dalen mot Vinjaråsen i Nord Aurdal kommune. Eiendommen ligger fint til med gode solforhold og utsikt til nærområdet. Fritidsboligen har en god tradisjonell hyttestandard på overflater og utstyr. Innlagt strøm, vann og avløp/kloakk. Hytta er bygget over en etasje og hems, byggeår er 2007 med hoved og bærekonstruksjoner fra byggeår. Generelt oppført i kjente konstruksjoner som var vanlig ved oppføringstidspunktet, det er ikke bemerket vesentlige feil og mangler ihenhold til referanse nivå. Dagens krav til bygninger har endret seg siden denne bygningen ble bygget, bla. med hensyn til isolasjon, inneklima, fuktsikring, etc. Avvik som er påvist skyldes generelt som følge av bruksslitasje og anbefalinger. Men det er bemerket avvik på våtrom som må påregnes tiltaksbehov. For ytterligere opplysninger se rapport. Fritidsbolig: Byggeår: 2007. Kommentar: Byggeåret er basert på opplysninger fra eiendomsmatrikkelen der igangsettelsetillatelse er gitt i 2007, ferdigattest i 2013 og oppført i dette tidsrommet. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG Det er byggegrunn av utskiftende/drenerende sprengsteinsfylling. Bygningen har grunnmur i isolerte elementer og betong, utvendig pusset utførelse. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår,fasade/kledning har stående bordkledning. Saltakkonstruksjon med sperrer og limtre. Taktekket med torv over knotteplast og undertakspapp, montert takrenner med nedløp av sortlakket stål. Bygningen har trevinduer med 2-lags isolerglass. Hovedytterdør av tre med glassfelt, adkomst til vindfang. Terrassedør av tre med glassfelt, adkomst til stue/kjøkken. Ytterdør av tre, adkomst til bod/teknisk installasjoner. Overbygd inngangsparti på 5 kvm. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. Terrasse på nedsiden på 39 kvm, overbygd utifra gavlvegg. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. INNVENDIG Gulv er belagt med lakkert heltregulv. Vegger er kledd med trepanel. Himling er kledd med trepanel, raustet med limtrebjelker. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med høye forekomster. Elementpipe i lettklinker. Peisovn i stue med kleberstein, skiferhelle på gulv under ovn. Fritidsboligen har tretrapp til hems. Innvendig har fritidsboligen malte fyllingsdører. Se vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, stue/kjøkken, bad, tre soverom og bod. Hems med lav takhøyde, gulvareal ca. 35 m². Overbygd inngangsparti, 5 m². Terrasse, 39 m².

  Standard
  Om en ønsker å føle nærheten til naturen, ha god uteplass til aktive barn og nydelig turterreng rett utenfor hyttedøra, da kan denne eiendommen være et godt valg. Her finner du en lys og fin hytte oppført i 2007, den har god hytte standard på overflater og utstyr, enkel adkomst og alle fasiliteter. Eiendommen ligger på en trivelig, inngjerdet naturtomt med mulighet for flere idylliske uteplasser. Den har også terrasser hvor en enkelt kan flytte seg med solen, eller kanskje skyggen, om en skulle synes det blir for varmt. Deler av terrassen er overbygd så her kan en gjerne sitte ute en lun høstkveld selv om det skulle komme en liten regnskur. Hytta har også en liten terrasse i tilknytning til det overbygde inngangspartiet. Fra denne er det inngang til bod/teknisk rom. Inne i hytta, som har ytterdør med glassfelt, er det vindfang og gang med god garderobeplass. Videre innover i hytta er det åpent og luftig med vinduer nærmest fra "gulv til tak" på flere av veggene, og stort glassfelt i terrassedøren, noe som passer fint på denne usjenerte tomta. Her kan en virkelig føle nærheten til naturen. I himlingen er det lyst skråtak og veggene er beiset i tidsriktig farge. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, og en stilig peisovn med kleberstein gir en hyggelig stemning til rommet. På kjøkkenet er det mørk innredning i malte folierte plater med over- og underskap, laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum av stål. Kjøkkeninnredningen har godt med skap- og benkeplass. Frittstående hvitevarer med komfyr og kombinert kjøle/fryseskap. Kjøkkenventilator med kullfilter. I hytta er det tre soverom, hvor det største har fin plass til dobbeltseng. De to andre soverommene er innredet med familiekøyer hvor overkøyene for øyeblikket er demontert. Alle soverommene har høye, fine vinduer og det er sjarmerende bjelker i himlingen. Hytta har et lyst bad med belegg og varmekabler i gulv. Baderomsinnredning i folierte plater med over- og underskap, speil og tilhørende belysning. Frittstående dusjkabinett og toalett. Fra hyttas gang er det trapp opp til en lys og hyggelig hems med lav takhøyde. Hemsen, som har gulvareal på ca. 35 m², har store vinduer ut mot terrasse og «åpne» vegger mot stue og kjøkken i deler av rommet. Her kan barna ha sin egen stue med god plass til lek og moro, kanskje noen ønsker å jobbe fra hytta og vil ha en kontorplass her, eller kanskje en bare vil bare benytte hemsen som lager. Mulighetene er mange! Vanninntak, pumpe, varmtvannsbereder m.m. er plassert i bod/teknisk rom. Her er det også plass til litt ved, ski ol. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG Nedløp og beslag - TG: 2 Takrenner med nedløp av sortlakket stål. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: Frostspreng på nedløpsrør. Konsekvens/tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - TG: 2 Overbygd inngangsparti på 5 kvm. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. Terrasse på nedsiden på 39 kvm, overbygd utifra gavlvegg. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: Enkelte pilarer har forvitret og må påregnes tiltak. Vedlikeholdsbehov av terrasse Konsekvens/tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. INNVENDIG Radon - TG: 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med høye forekomster. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted - TG: 2 Elementpipe i lettklinker. Peisovn i stue med kleberstein, skiferhelle på gulv under ovn. For en fullstendig gjennomgang og kontroll anbefales det undersøkelser av det lokale branntilsyn eller feier. Vurdering av avvik: - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Konsekvens/tiltak: - Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. VÅTROM - BAD Overflater vegger og himling - TG: 2 Vegger og himling er kledd med trepanel. Vurdering av avvik: - Det er uegnede materialer i våtsoner Våtrommet er ikke bygget som et fullverdig våtrom med tettesjikt i våtsoner på veggene, det er montert dusjkabinett og fuktbelastning ansees som lav og konstruksjoner bør holdes under tilsyn ved bruk. Konsekvens/tiltak: - Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Tiltaksbehov bør vurderes. Ansees ikke som umiddelbart tiltaksbehov da rommet fungerer forutsatt at bruken av rommet ikke endres. Overflater Gulv - TG: 2 Gulv av gulvbelegg med oppbrett. Det er målt ca. 0 mm høydeforskjell fra topp gulv ved dørterskel til topp slukrist, gulv er under krav og tilnærmet flatt og stedvis motfall. Oppvarming med varmekabler. Varmekilde i gulv er ikke tilstandsvurdert. Vurdering av avvik: - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Vinduslist er montert ned på baderomsgulv og fare for fuktoppsug ved lekkasje/vannsøl. Konsekvens/tiltak: - Andre tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. Tiltaksbehov bør vurderes. Sluk, membran og tettesjikt - TG: 3 Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Gulv har manglende fall, oppbrett på tettesjikt ved vegg. Men ved dør er vinyl kappet og manglende tettesjikt med oppbrett ved dør, tiltak med skifte av gulvbelegg bør foretas/alternativt forlengelse ved dør da det ved lekkasje vil føre til skade i sidenforliggende rom/konstruksjon. Konsekvens/tiltak: - Andre tiltak: Må foretas tiltak for å lukke avvik. Ventilasjon - TG: 3 Ingen ventilering. Vurdering av avvik: - Rommet har ingen ventilasjon Konsekvens/tiltak: - Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. STUE/KJØKKEN Avtrekk - TG: 2 Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: - Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Konsekvens/tiltak: - Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen. TEKNISKE INSTALLASJONER Avløpsrør - TG: 2 Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Durgoventil er plassert i kryprom, ikke egnet og anbefales at lufting føres over tak. Konsekvens/tiltak: - Andre tiltak: Må foretas tiltak for å lukke avvik. Varmtvannstank - TG: 2 Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Årstall: 2013 Kilde: Produksjonsår på produkt. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er etablert belegg med oppbrett under bereder, men ikke avløpstilknyttet eller fuktlekkasje sikring. Konsekvens/tiltak:; - Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Branntekniske forhold - TG: 3 Montert røykvarsler. 1. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? - Nei 2. Er det skader på røykvarslere? - Nei 3. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? - Ja Mangler slukkeutstyr. 4. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? - Nei. Anbefales flere røykvarslere Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges møblert med innbo og løsøre, men unntak av stolene i stuen/spisestuen og noe bestikk/asjetter. Personlige eiendeler vil bli fjernet. Hvitevarer medfølger i handelen. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven.

  Parkering
  Helårsparkering på egen tomt.

  Radonmåling
  Eiendommen ligger i et område med høy forekomst av radon.

  Diverse
  Det kan se ut som om naboens innkjøring går over en liten del av eiendommens tomtehjørnet i nordøst. Det er ikke søkt om dispensasjon for inngjerding, ev. pålegg om riving av eksiterende gjerde vil være ny eiers kostnad og risiko. Nord-Aurdal Brannvesen opplyser: Det er ikke registrert, tilsyn eller feiing på denne adressen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-))   89 140,- (Omkostninger totalt)   2 889 140,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm og vedfyring. Peisovn i stue med kleberstein, skiferhelle på gulv under ovn. Elektrisk oppvarming med panelovner, varmekabler på bad.

  Info strømforbruk
  Etna Nett opplyser: Forbruk 2023 : 4179 kWt Det var kontroll der i 2010 uten feil eller mangler, neste kontroll er 2040. Ingen åpne saker.

  Energiklasse
  D

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2024: Årlig feiegebyr kr. 169,- Årlig tilsynsgebyr kr. 169,- Renovasjon pr. år: kr. 2 157,50. Eiendomsskatt pr. år: kr. 1.322,- I tillegg kommer slamtømming: Grunnsats pr tømming kr 1.405,- + 1.705 pr. m3.

  Formuesverdi primær
  125821

  Formuesverdi primær år
  2022

  Andre utgifter
  Bomavgift: ca. kr. 1.800,- pr år, evt kr 60,- pr enkelt tur. Pliktig velavgift: ca. kr. 3.500,- pr år. Velavgiften inkluderer brøyting og vedlikehold vei. Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å bidra for å sikre gode skiløyper i området. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/15/82: 23.06.2005 - Dokumentnr: 2964 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3451 Gnr:15 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1212955 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:15 Bnr:82

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. Kopi følger vedlagt i salgsoppgaven. Lovlighet (Tilstandsrapport) Fritidsbolig - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Jmf arealmåling av inngangsparti og terrasse er disse større en hva som er godkjent i reguleringsplan og dispensasjon på 38 kvm i 2007.

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Eiendommen har vannforsyning fra grunnboret brønn. Eiendommen har avløp via septiktank, med overløp til grøft e.l.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Arealdelen til Kommuneplan 2014-2024. Fritidsbebyggelse, Framtidige. Reguleringsplan: Dalen Hytteområde, vedtatt 14.06.2004. Kopi følger vedlagt i salgsoppgaven. Kopi av kommuneplan kan fås ved henvendelse til megler.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-))   89 140,- (Omkostninger totalt)   2 889 140,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  89140

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, søk eiendomsregister og eektronisk signering kr. 590,-,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 500,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 2 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Kristjana Berg

Megler

Kristjana Berg

41 26 96 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev