aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skåletjednhøgde 59! (Selgers foto)

ETNEDAL Skåletjednhøgde 59

Lys og innbydende Hedda-hytte i solrikt og populært hytteområde, ca. 940 moh. Vid utsikt. Alle fasiliteter.

 • kr 4 050 000
 • BRA 89 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 050 000
 • Omkostningerkr 117 392
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 167 392
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 017
 • Soverom3
 • ArealP-rom 81 m²
 • Tomt1 861 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 101 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 050 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 392,- (Omkostninger totalt) 4 167 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Skåletjednhøgde er et herlig sted å komme opp til! Her er det åpen og fin natur, nydelig utsikt og strålende solforhold. Hytta ligger på en liten høyde i feltet med midtsommersol fra ca. kl. 03.45 -23.00! Utsikten er også vid og vakker til bl.a. Spåtind, Synnfjell og Jomfruslettfjell. Et fantastisk løypenett finner en ca. 50 m fra hytta. Den vake beliggenheten er hensyntatt ved valg av hyttetype. Her er det flotte terrassene, og inne i hytta er det vinduer fra nærmest «gulv til tak» i stue og kjøkken, terrassedører med store glassfelt m.m. Mønet himling med limtredrager og spennende takvinkler gjør det ekstra lyst og luftig. Hytta har alle fasiliteter, 3 soverom, badstue m.m. Det er montert Sikom varmestyring med appstyring, for enkel regulering av strømbruken. Velkommen på visning!

Skåletjednhøgde 59, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 89 kvm Kommentar fra tilstandsrapport: Bruksareal er målt innvendig på stedet.
  Primærrom
  1. etasje: 81 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Entré, stue/kjøkken, tre soverom, bad, badstue og toalettrom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 8 kvm Følgende rom inngår i sekundærareal: Teknisk rom og bod.  Tomt
  1861m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt, ca. 1.861 m². Arealet er hentet fra kommunes matrikkelkart. Trivelig naturtomt i flatt og svakt hellende terreng.

  Beliggenhet
  Skåletjednhøgde er et herlig sted å komme opp til året rundt. Her er det åpen og fin natur, nydelig utsikt og strålende solforhold. Skåletjednhøgde 59 ligger på en liten høyde i feltet og her kan en glede seg over midtsommersol "nesten døgnet rundt". Sola kommer opp før kl. fire på morgenen og kan nyte helt til en vakker solnedgang i elleve-tida! Utsikten er også vid og vakker til bl.a. Spåtind, Synnfjell og Jomfruslettfjell. I denne hytta, som er lys og luftig, og har alle fasiliteter, er det lett og samle venner og familie til gode dager på fjellet. Den trivelig naturtomta og de fine terrassene gir mange hyggelige uteplasser og rom for lek og moro. For den som ønsker å ta turen ut i naturen er mulighetene mange. Om sommeren kan en sykle på stier og stølsveier til Hugulia, Spåtind eller Lenningen, gå tur til Jomfruslettfjell eller Djuptjernkampen, eller kanskje fiske litt i Skåletjednet eller Langvatnet. En kan også leie båt og kano, eller bli med på ponniridning på Gamlestølen. Der finner en også en hyggelig kafé/restaurant. På vinteren kan en gjerne gå på ski til Elveseter, Jomfruslettfjell, Spåtind, eller kanskje rundturen Garin - Elveseter, for flotte velpreparerte langrennsløyper finner en ca. 50 m fra hytta. Disse er en del av ett omfattende løypenett med dobbeltspor og skøytetrasé, til sammen over 350 km. Om noen ønsker å kjøre slalåm, er det om lag 3,4 km til Gamlestølen, hvor det er et mindre alpinanlegg. Fra hytta er det ca. 20 minutters kjøring til kommunesenteret Bruflat, mens det er ca. 15 km til Joker-forretning.

  Adkomst
  Adkomst fra helårsvei, gruset innkjørsel og parkering ved hytte. Alt. 1: Fra Oslo kan en følge E18 til Sandvika, og deretter E16 til Bagn i Valdres. Fra Bagn følger en veien over Tonsåsen til Bruflat. Alt. 2: Fra Oslo-området kan en også kjøre over Gjelleråsen Rv 4 mot Gjøvik. Ved Brandbu følger en skilting mot Dokka og Fagernes, og deretter mot Bruflat/Etnedal. Fra Bruflat fortsetter en videre på Rv 251 ca. 9,2 km til vegdele. Hold til høyre i vegdele og følg skilting mot Lenningen. Etter ca. 4,2 km og du kommer til Rust, hvor det er et veikryss, og du tar til høyre, skiltet mot Bakkebygda, Glenna, Gamlestølen m.m. Fortsett ca. 6,6 km og ta av til høyre skiltet mot Skåletjednhøgde. Fortsett nå ca. 1,2 km, fram til hytta som ligger på høyre side, merket "Aktiv - Til salgs". God tur!

  Bebyggelse
  Frittliggende hytte.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport. Fritidseiendommen er beliggende ved Gamlestølen på fjellet øst for dalføret i Etnedal kommune. Fint beliggende med gode solforhold og vid utsikt. Fritidsboligen har en gjennomført god standard på overflater og utstyr. Det er tilkoblet vann, strøm og avløp/kloakk. Det er ikke registrert annet enn mindre avvik og for ytterliggere opplysninger se rapport. Fritidsbolig: Byggeår: 2017 Kommentar: Igangsettelsestillatelse er gitt i 2016 og ferdigattest i 2017. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG: Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling. Fundamentert med støpt dekke av betong på grunn, thermoyttermurselement. Gulvkonstruksjon i betong og påstøp i flislagte gulv. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. Saltakkonstruksjon med sperrer og limtre. Taktekkingen er av torv over membranduk og montert takrenner av tre med beslag. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags isolerglass. Hovedytterdør av malt tre og sideglassfelt, adkomst til entré. Terrassedører av malt tre og glassfelt, adkomst til entre og stue/kjøkken. Inngangsparti med terrassegulv av bjelkelag belagt med terrassebord, belagt med skiferheller på terreng. Terrasse på fremsiden utenfor stue og entré. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord. INNVENDIG: Gulv er belagt med en-stavs eikeparkett, heltre furugulv, belegg i teknisk rom og bod. Fliser i entré og bad. Vegger er kledd med trepanel. Himlinger kledd med trepanel, raustet med synlig limtre. Teknisk rom har gulvbelegg med oppbrett langs vegg og gulvsluk av plast. Montert vvs-utstyr. Peisovn i stue tilknyttet stålpipe, glassplate på gulv foran ovn. Innvendig har fritidsboligen malte fyllingsdører. Garderobeskap med klesoppheng og nattbord på hovedsoverom. Plassbygd køyeseng på et soverom. Plassbygd sofa i stue. Hyller i entré. TEKNISKE INSTALLASJONER: Innvendige vann-og avløpsledninger er av plast. Hovedvannledning med el-ventil og bryter ved dør på teknisk rom. Varmekabel på vannrør med bryter i teknisk rom, samt lekkasjeventil med styring. Opplegg for vaskemaskin på teknisk rom. Utekran på yttervegg. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter plassert på teknisk rom. TOMTEFORHOLD Bygningen har vann-og avløpsrør av plast. Avløpsanlegg med septiktank og vann fra felles grunnboret brønn.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger opplyser i egenerklæring: Pkt. 16 : Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - JA, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utvidelse av platting. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Entré, stue/kjøkken, tre soverom, disponibelt rom innredet som soverom, bad, badstue, toalettrom, teknisk rom. Inngangsparti med terrassegulv. Skiferheller på terreng. Terrasse på fremsiden utenfor stue og ved entré.

  Standard
  I vakker natur, med strålende solforhold og vid utsikt finner du den lyse og innbydende Hedda hytta. Den ligger åpent og fritt til i et hyggelig hyttefelt, hvor hyttene er pent tilpasset naturen i mørke, naturlige farger og med torv på taket. De gode solforholdene og den vide utsikten er også hensyntatt ved valg av hyttetype. Her kan en nyte vakre dager ute på de flotte terrassene, eller gå inn i hytta hvor det er vinduer fra nærmest "gulv til tak" i stue og kjøkken, terrassedører med store glassfelt, og godt med vinduer i øvrige rom. I hytta er det mønet himling med limtredrager og spennende takvinkler i flere rom, noe som gjør det ekstra lyst og luftig. Hytta har alle fasiliteter, og det er montert Sikom varmestyring med app-styring, slik at en enkelt kan regulere strømbruken. Stue og kjøkken er i åpen løsning og har en-stavs eikeparkett på gulv. Her er det stilfull kjøkkeninnredning med underskap langs to vegger. Laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum av kompositt med kran av stål. I et av underskapene er det praktisk hjørnekarusell. Integrerte hvitevarer med kjøleskuffer, komfyr, koketopp, ventilator og oppvaskmaskin. I stua er det fin plass til spisegruppe, og en plassbygd hjørnesofa gir god plass til både store og små. En stilig peisovn med stålpipe gir lun og god varme til rommet. I hytta er det tre lyse og fine soverom. På hovedsoverommet er det dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. På et av de andre rommene er det plassbygd familiekøye. I tillegg til tre soverom, har eier innredet boden med ekstra sengeplasser. Hytta har et lyst og innbydende bad med flislagt gulv med varmekabler. Her er det flislagt dusjhjørne med glassdør, og pen baderomsinnredning med speil og belysning. Toalett. Avtrekk med elektrisk styrt vifte i himling. Fra badet er det glassdør inn til badstue med plassbygde sittebenker i osp og el-badstueovn, et herlig sted å avslutte en lang skitur! I hytta er det et toalettrom med wc og servant. Det er også et teknisk rom med varmekabler, hvor en finner vaskemaskin, stålkum, fryser og varmtvannsbereder på ca. 200 l. Det er god garderobeplass og flere hyller i hyttas entré, som har flislagt gulv med varmekabler. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert. Fra tilstandsrapport: Fordeling av tilstandsgrader: TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 31 TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 5 TG3: Store eller alvorlige avvik = 0 INNVENDIG: Radon, TG2: Bygget er opplyst utført med radonsperre, men ingen dokumentasjon foreligger. Vurdering av avvik: - Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Tiltak: - Innhent dokumentasjon, om mulig. VÅTROM: Bad: Overflater Gulv, TG2: Gulv er flislagt og har oppvarming med elektriske varmekabler. Fall er målt til 20 mm fra terskel til sluk, fall på baderomsgulv og lokalt fall i dusj. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. Ventilasjon, TG2: Avtrekk med elektrisk styrt vifte i himling. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. SPESIALROM: Wc: Overflater og konstruksjon, TG2: Toalettrom har montert klosett og servant. Vurdering av avvik: - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: - Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. - Det er ikke behov for utbedringstiltak. TEKNISKE INSTALLASJONER: Vannledninger, TG2: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og er besiktiget i rørskap. Vannledning, avløpsledning og VVS-installasjoner er kun visuelt kontrollert uten byggeteknisk bakgrunn for en konkret tilstandsvurdering. For en fullstendig kontroll av anlegget, anbefales kontroll av rørlegger. Vurdering av avvik: - Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Tiltak: - Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges umøblert, men om det er ønskelig kjøpe møbler, kan dette avtales direkte med selger etter at handel har kommet i stand. Hvitevarer medfølger i handelen. Øvrig innbo og løsøre medfølger ikke i handelen. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Helårs parkering ved hytta.

  Diverse
  Ihht. tinglyst dokument fra 29.12.2015 kan eiendommen ikke inngjerdes. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Etnedal kommune opplyser at det ikke er utført tilsyn/feiing av piper og ildsteder på eiendommen. Etna nett opplyser at el-anlegget var nytt i november 2017, og er ikke kontrollert. Årsforbruk 2021: 7649 kWh. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter. Vedr. budgivning: Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde. Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 101 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 050 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 392,- (Omkostninger totalt) 4 167 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Peisovn med stålpipe i stue. Gulvvarme. Panelovner. Sikom varmestyring med appstyring. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.

  Info strømforbruk
  Årsforbruk 2021: 7649 kWh.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  1797

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2022: Renovasjon pr. år: kr. 1.475,-. Feie- og tilsynsavgift: kr. 322,-.

  Formuesverdi sekundær
  1007000

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andre utgifter
  Vann og avløp, bomavgift, brøyting, vedlikehold av vei: kr. 17.000,- pr. år. Velavgift: Kr. 500,- pr. år. Løypeavgift: kr. 1.200,- pr. år. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3450/114/636: 18.01.1990 - Dokumentnr: 299 - Rettighet Rettighetshaver: Etnedal Skilag
  Org.nr: 976 627 776
  LEIE AV AREAL
  LEIE-TID: 40 ÅR
  ÅRLIG AVGIFT NOK 105
  LEIEN KAN REGULERES
  Overført fra: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:9
  Gjelder denne registerenheten med flere
  ----------
  Delvis sletting ved arealoverføring
  Pant frafalt i overført areal
  til 114/304 265 m2
  Gjelder denne registerenheten med flere
  ----------
  Delvis sletting ved arealoverføring
  Pant frafalt i overført areal
  til 114/317 480 m2
  Gjelder denne registerenheten med flere
  ----------
  Delvis sletting ved arealoverføring
  Pant frafalt i overført areal
  114/389 420 m2
  Gjelder denne registerenheten med flere
  ----------
  Delvis sletting for alle fremtidig utskilte matrikkelenheter
  Inklusiv parseller sm overføres ved arealoverføring
  29.12.2015 - Dokumentnr: 1214084 - Bestemmelse iflg. skjøte Pliktig medlemskap i Skåletjernshøgda vel og hytteforening
  29.12.2015 - Dokumentnr: 1214084 - Bestemmelse iflg. skjøte Pliktig medlemskap i Bakkebygda Friluftsvel
  29.12.2015 - Dokumentnr: 1214084 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:9
  Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:18
  Rett til å knytte seg til tekniske anlegg/vei
  29.12.2015 - Dokumentnr: 1214084 - Bestemmelse iflg. skjøte Bestemmelse om løyper, stier, infrastruktur mv.
  29.12.2015 - Dokumentnr: 1214084 - Bestemmelse om gjerde 22.06.2022 - Dokumentnr: 680493 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Valdres Eiendomskontor AS
  Org.nr: 979 870 167
  Elektronisk innsendt
  04.12.2014 - Dokumentnr: 1068359 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3450 Gnr:114 Bnr:9
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1671085 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0541 Gnr:114 Bnr:636


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 22.06.2017. Kopi av ferdigattest følger vedlagt i salgsoppgaven. Lovlighet - Fritidsbolig - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Boden ble innredet til soverom etter at takstmannen hadde vært på befaring. Soverommet er ikke omsøkt og godkjent. Dette blir kjøpers kostnad, ansvar og risiko å påse.

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Kommunen opplyse at eiendommen er tilkoblet privat vann- og avløpsnett. Vann fra felles borehull med grunnboring. (Gamlestølen Turistsenter) Avløp til nedgravd septiktank. Kommunen opplyser følgende: "Det er vedtatt felles vann- og avløpsplan som legger opp til kommunalt ledningsnett, og nytt renseanlegg. Gjennomføring av planen avhenger av flere faktorer, blant annet kommunal overtakelse av eksisterende renseanlegg på Gamlestølen og finansiering gjennom utbyggingsavtaler. Vi kan dessverre ikke si noe om når utbygging blir påstartet, annet enn at det trolig vil ta flere år før vi er klar for tilknytning på Skåletjednhøgde". Evt. kostnader og risiko tilknyttet dette tilfaller kjøper.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan vedtatt 12.09.2019. Reguleringsplan: Skåletjednet, vedtatt 22.10.2009. Fritidsbebyggelse. Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 101 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 050 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 392,- (Omkostninger totalt) 4 167 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  117392

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.636,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 18.900,- samt provisjon 1,4% av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev