aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Steinfotstigen 53!
Velkommen til Steinfotstigen 53!

ETNEDAL Steinfotstigen 53

Fin familiehytte omgitt av vakkert turterreng og med nydelig utsikt, ca. 970 moh. Gode solforhold - alle fasiliteter.

 • kr 4 250 000
 • BRA 147 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 250 000
 • Omkostningerkr 123 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 373 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2005
 • Soverom3
 • ArealP-rom 143 m²
 • Tomt1 954.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   123 292,- (Omkostninger totalt)   4 373 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger.
I naturskjønne omgivelser omgitt av vakkert turterreng, og med nydelig utsikt til Spåtind, Gamlestøltjern og bort på Tonsåsen, finner du denne vakre eiendommen. Den ligger åpent og fritt til på en stor selveiertomt i et meget populært hytteområde på Gamlestølen. Her kan en nyte utsikten mot fjellene, og ta en pause fra hverdagen i en hytte med alle fasiliteter. Hytta er ei laftehytte med kraftige dimesjoner og utsøkte detaljer. Torvtaket er hyttas pryd, og løfter helhetsinntrykket og passer godt inn i de naturskjønne omgivelsene. Den flotte beliggenheten og den fine utsikten kommer også til sin rett inne i hytta. Hytta er over to etasjer, og inneholder bl.a. åpen og luftig stue med mønet himling og flotte tømmeråser, stort kjøkken, bad, toalettrom, loftsstue og tre soverom.
Den flotte beliggenheten og den fine utsikten kommer også til sin rett inne i hytta.

Steinfotstigen 53, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 109 kvm Overbygget inngangsparti på 7,5 m2. Dør ut fra stue til terrasse på ca 40 m2, hvor 17 m2 er overbygget.
  2. etasje: 38 kvm I andre etasje er det overbygget veranda på 7,5 m2.
  Primærrom
  1. etasje: 105 kvm Vindfang, entré, stue, kjøkken, soverom, bad/vaskerom og gang.
  2. etasje: 38 kvm Tv-stue, to soverom og toalettrom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 4 kvm Bod inne, samt bod med inngang utenfra.  Tomt
  1954.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Fin, og romslig eiertomt beliggende i hellede terreng. Opparbeidet med parkering og en liten plen nær hytta, eller naturtomt med gress, brisk og bjørk. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet.

  Beliggenhet
  I naturskjønne omgivelser omgitt av vakkert turterreng, og med nydelig utsikt til Spåtind, Gamlestøltjern og bort på Tonsåsen, finner du denne vakre eiendommen. Den ligger åpent og fritt til på en stor selveiertomt i et meget populært hytteområde på Gamlestølen. Med en vakker hytte og en beliggenhet som dette ligger alt til rette for mange vakre og opplevelsesrike dager på fjellet. Eiendommen ligger høyt og fritt, ca 970 moh., og har gode solforhold med herlig sommersol fra tidlig morgen til sent på kveld. Gamlestølen er kjent som et vintereldorado, men har vakre turmuligheter uansett årstid. Jakt, fiske og bærplukking er mulig med utgangspunkt i Gamlestølen. Det er flere små fjellvann i området, og mulighet for småviltjaktjakt på for eksempel rype og skogsfugl. Terrenget innbyr til turer både til fots- og på sykkel, og på turen kan en gjerne plukke litt bær, kanskje også multer til juledesserten. Området har et stort løypenett som holder meget høy standard. Hovedløypa fra Gamlestølen og inn i hele Synnfjellområdet går rett ved eiendommen, så her er det bare å spenne på seg skiene og gå rett ut i vakkert og variert turterreng. Terrenget inn mot Jomfruslettfjell (1.139 m.o.h.) og Spåtind (1.414 m.o.h.) kan anbefales. Det kjøres dobbeltspor med skøyetrasé i hele området, og i påsken arrangeres det eget skirenn for proffer, amatører og barn, alle med svært god deltakelse. Nær innkjøringen til hytteområdet ligger Gamlestølen Turistsenter. Her kan en nyte gode måltider i hyggelige omgivelser, leie båt og kano m.m. Turistsenteret har også utleiehytter om en skal ha mange gjester. Hos Gamlestølen besøksgård, er det mulighet for riding med hester og ponnier. Like ved gården ligger iskremfabrikken som produserer "Gards-is frå Valdres". Til Bruflat med butikker, bank m.m. er det ca. 22 km, og til Joker Etnedal og Maxbo er det ca. 17 km.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og deretter E16 til Bagn i Valdres. Fra Bagn tar en vegen over Tonsåsen til Bruflat. Alternativt kan en kjøre over Gjelleråsen og følge Rv 4 mot Gjøvik. Ved Brandbu følger en skilting mot Dokka og Fagernes (Fv. 33), og deretter mot Bruflat (Fv. 251) Fra Bruflat fortsetter en videre ca. 9,1 km og holder til høyre på Etnedalsvegen (mot Lenningen). Fortsett 4,3 km og ta inn til høyre på Graneisbygde (skiltet mot Bakkebygda, Glenna, Gamlestølen m.m.) Følg veien ca. 8,2km. Ved Gamlestølen, ta av til venstre inn på Gamlestølevegen. Her er det automatisk bom (åpnes av hytteeier). Følg veien oppover ca. 500 m og kjør rett fram og inn Steinfotstigen. I enden av veien, etter ca. 620 m ligger hytta godt synlig. Hytta er merket med "til salgs" skilt. God tur!

  Bebyggelse
  Frittliggende hytte.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Som det fremkommer av rapporten er det registrert symptomer på avvik fra normal god tilstand, det er ikke mye feil med hytta, men en må ta på alvor det at tømmeret har råteskader, det kan også være at beisen utvendig er for tett. Det vises for øvrig til rapporten enkelte punkter. Hytte - Byggeår: 2004 Standard: God. UTVENDIG Torvtaket er besiktiget fra bakkenivå, det er gressbevokst, men noe tynt og glissent på møne. Takrenner i tre med kjetting nedløp. Vegger i grovt 8" tømmer. Taket er bygd opp på gjennomgående tømmeråser. Vinduer med to lag energiglass inndelt med små ruter. Panelt og malt ytterdør med glass. Boddør ved siden av. Stor delvis overbygget terrasse på to sider av hytta, terrassen er fundamentert på punktfundament, gulvbjelker og gulvbord i trykkimpregnerte materialer. INNVENDIG Gulv. Lakkert furugulv i alle rom i begge etasjer utenom bad/vaskerom hvor det er fliser med varmekabel. Vegger. Tømmervegger i alle rom. Himling. Panel i himlinger. Mønet himling med 5 tømmeråser i stue, mønet himling i andre etasje med 3 tømmeråser. Trebjelkelag med stubbeloft og isolasjon mellom etasjene. I 2010 ble regelverket med hensyn til radon forskriftsfestet og det ble innført spesifikke krav til radonforebyggende tiltak for nye bygninger. Hytta er oppført før regelverket trotte i kraft. Dobbel elementpipe. Murt stor peis med innsats i stue, peisovn ved siden av. Ellers elektrisk fyring. Krypkjeller er såkalt risiko-konstruksjon, her er det grei adkomst og det meste av kjelleren er inspisert, og det en kan observere er tørr. Krypkjellere bør ha årlig inspeksjon. Heltre furu svingtrapp mellom etasjene. Heltre furu fyllingsdører innvendig.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 1 Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? - Ja. Var noe lekkasje før hytta fikk satt seg. Firmaet Rent tre tettet hytta med en spesiell fugemasse. (Se beskrivese vedlagt i salgsoppgave) Pkt. 8 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja, av og til mus. ingen skade. Pkt. 10.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? - Bare vedlikehold. Pkt. 11 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Bare vedlikehold, fysisk problem med spot. Pkt. 11.1 Hvem er arbeidt utført av? - Torpa El-installasjon. Pkt. 12 Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Ja, Torpa El-installasjon. Pkt. 21 Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger. - Ja, egen tilstandsvurdering. Tilleggskommentar fra selger: Det er fortsatt litt fukt i innvendig bod i et par/tre lafteknuter. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: 1. etasje: Overbygd inngangsparti, ca. 7,5 m². Vindfang, entré, stue, kjøkken, soverom, bad/vaskerom, gang og bod, samt bod med inngang utenfra. Terrasse, ca. 40 m², hvorav ca. 20 m² er overbygd. Loftsetasje: Tv-stue, to soverom og toalettrom. Overbygd veranda, ca. 7,5 m².

  Standard
  Ønsker du deg et flott utgangspunkt for turer i vakker natur bør du ta turen til Gamlestølen og denne stilfulle hytta. Hytta ligger i midtre del av feltet, åpent og fint med flott utsikt utover fjellheimen og området rundt. Her kan en nyte utsikten mot fjellene, og ta en pause fra hverdagen i en hytte med alle fasiliteter. Hytta er ei laftehytte med kraftige dimesjoner og utsøkte detaljer. Torvtaket er hyttas pryd, og løfter helhetsinntrykket og passer godt inn i de naturskjønne omgivelsene. Den flotte beliggenheten og den fine utsikten kommer også til sin rett inne i hytta. I stua er det åpent og luftig med kraftige tømmervegger og mønet himling med flotte tømmeråser. De mange vinduene gir gode lysforhold og fint utsyn. Stua har god plass til koselig sofakrok og et stort spisebord som begge gir en fin ramme for hyggelige måltider og andre familieaktiviteter. En flott plassmurt peis forblendet med naturstein, er med på å gi den perfekte hyttestemningen. På kalde vinterdager sørger en peisovn for ekstra varme i rommet. Fra stua har man utgang til en stor, delvis overbygget terrasse hvor man kan nyte naturen utenfor, grille og bare slappe av slik hytteliv skal være. På kjøkkenet er det fin plass til en mindre spisegruppe hvor alle kan samles til frokost og planlegge dagens utflukt. Her er det heltre hyttekjøkken levert av Dokka Bondemøbler med hengsler i smijern og aldringsmalte skrog og fronter. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap. I hovedetasjen er det ett litt større soverom med plassbygde skap som passer godt til et foreldresoverom. Bad/vaskerom er delikat med baderomsinnredning i malt heltre med over-og underskap samt speil og heltre benkeplate. Dusjkabinett, toalett, skap med varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Badet har flislagt gulv med varmekabler, så her tørker klesvasken fort. I tillegg har hytta en romslig entré og gang med god plass til ytterklær og sko. Det kan komme godt med i et aktivt hytteliv. Fra gangen går det trapp opp i andre etasjen. Her finner en ytterligere to soverom, toalettrom og et oppholdsrom. Stua har mønet himling med tre fine tømmeråser, og plass til liten sofakrok. En slik loftstue er en fantastisk mulighet for både gjester eller større barn i familien til å få litt alenetid. De to soverommene er begge innredet med to enkeltsenger hver. Toalettrommet har servantskap med speil og hyller over, samt gulvmontert toalett. Andre etasjen har også en overbygget veranda hvor en kan beundre den vakre utsikten og nyte klar, frisk fjelluft. Hytta har både innendørsbod og utendørsbod, så her er det nok av oppbevaringsplass. ---------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG Nedløp og beslag - TG: 2 Takrenner i tre med kjetting nedløp. Vurdering av avvik: - Takrenner har punktvise lekkasjer. Trerenner lekker i skjøtene. Med kjetting nedløp så renner vannet ned på bakken ved muren, blåser det så spruter det rundt. Tiltak: - Nye renner og nedløp må monteres Det anbefales og montere sortlakkerte stål takrenner med nedløp. Veggkonstruksjon - TG: 3 Vegger i grovt 8" tømmer. Vurdering av avvik: - Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er råteskader på veggen mot syd, og det er råteskader på omrammingen rundt vinduet. Årsak til skadene er at veggen er utsatt for vind og regn, det er mulig at det er brukt en beis-maling på veggen som er for tett. Tiltak: - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. For å holde fuktighet ute og stoppe råteangrepet er det gjort tiltak med å kle inn tømmerknutene med stålkasser, det mener jeg er en dårlig og ikke god nok løsning. Skal en bevare veggen så skraper-sliper en av det meste av beisen, så bekler en veggen med panel. En legger først vindsperre - feks tyvek papp, lekter og panel. En kler hele veggen og rundt begge hjørner. Forslag, villmarkspanel. INNVENDIG Overflater - TG: 2 Gulv. Lakkert furugulv i alle rom i begge etasjer utenom bad/vaskerom hvor det er fliser med varmekabel. Vegger. Tømmervegger i alle rom. Himling. Panel i himlinger. Mønet himling med 5 tømmeråser i stue, mønet himling i andre etasje med tre tømmeråser. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Knirk i gulv, spesielt i entré. Tiltak: - Tiltak: Det er irriterende knirk i gulvet, det er ikke så mye annet å gjøre en å skru fra oversiden og ned i gulvbjelkene. En senker skurene, sponser skruehullet og sliper og behandler gulvet. Etasjeskille/gulv mot grunn - TG: 2 Trebjelkelag med stubbeloft og isolasjon mellom etasjene. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gulvet i første etasje er rett, men gulvet i andre etasje har en del skjevheter, målt til 30 mm. Tiltak: - Andre tiltak: Det er en søyle i gangen i første etasje som holder igjen, den er ikke senket etter hvert som tømmeret har tørket. Det blir en forholdsvis stor operasjon for å få rettet gulvet, men det går. Radon - TG: 2 I 2010 ble regelverket med hensyn til radon forskriftsfestet og det ble innført spesifikke krav til radonforebyggende tiltak for nye bygninger. Hytta er oppført før regelverket trotte i kraft. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. En kan med fordel ta radonmåling. Tiltak: - Andre tiltak: Er det for høye verdier kan en gjøre tiltak med feks bedre ventilasjon i krypkjeller. Krypkjeller - TG: 2 Krypkjeller er såkalt risiko-konstruksjon, her er det grei adkomst og det meste av kjelleren er inspisert, og det en kan observere er tørr. Krypkjellere bør ha årlig inspeksjon. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: Det er lagret gamle materialer i kjelleren under hytta. Tiltak: - Andre tiltak: Det bør ryddes opp i krypkjeller, alle materialer etc ryddes ut og det legges diffsperre -(en tykk plast) på bakken. VÅTROM BAD/VASKEROM Sluk, membran og tettesjikt - TG: 2 Sluket ligger midt under dusjkabinettet, vanskelig og komme til for besiktigelse og rengjøring. Vurdering av avvik: - Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Tiltak: - Andre tiltak: For å komme til sluket må dusjkabinettet trekkes frem. Ventilasjon - TG: 2 Vifte i yttervegg. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. En kan skifte ut terskel til flat terskel, eller skjære spor i eks. terskel. Fukt i tilliggende konstruksjoner - TG: 2 Det er tatt fuktmåling i diverse hjørner og knuter i hytta og på sydveggen er det en del utslag. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Målt fukt innvendig på vegg mot syd. Her var det fuktighet ikke i de andre veggene. Tiltak: - Tiltak: Det er tydelig at en bør tette og panele veggen utvendig mot syd, som er beskrevet under punkt for yttervegger. TOMTEFORHOLD Terrengforhold - TG: 2 Hytta står nære fjellskjæring og det samler seg mye snø bak hytta på vinteren. Vurdering av avvik: - Det er avvik: Hytta står tett inntil fjellveggen bak. Tiltak: - Tiltak: En kan med fordel rydde opp bak hytta, eventuelt dandere terrenget slik at vannet naturlig renner vekk fra muren. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon. Selger opplyser at trerenner er valgt fordi det står mest i stil med hytta. Videre ?informerer han at disse krever jevnlig vedlikehold, og bl.a. kitting. Selger anbefaler ?derfor kitting av tretakrennene fremfor å skifte disse ut.  

  Innbo og løsøre
  Hytta selges møblert med innbo og løsøre. Selger opplyser at det lukter brent når vaskemaskinen benyttes. Det er usikkert hva som er feil, og det må påregnes at denne må byttes.   Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Selger har benyttes seg av kabel-tv fra Eidsiva. De har også benyttet bredbånd fra Eidsiva. Ruter er på hytta. Eventuelle abonnemnet må bestilles og betales av ny eier.

  Parkering
  Parkering på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Sparebank1.

  Diverse
  Naboeiendommen kjører ca. 10 m på eiendommens vei for å komme til sin hytta. Dette er avtalt muntlig. Hytta er ferdig vasket til visning, og vil ikke bli ytterligere rengjort. Ihht. skjøte som er tinglyst 13. oktober 2003 kan en ikke nekte anleggelse av løyper, ?stier og evt. kjøring av løypemaskin over tomten. Eiendommen kan ikke inngjerdes. Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Feiing og tilsyn ble sist utført 05.11.2020. Neste planlagte tilsyn/feiing er 05.11.2030. Det finnes ikke nedgravd oljetank på eiendommen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   123 292,- (Omkostninger totalt)   4 373 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Strøm og ved. Murt stor peis med innsats i stue, peisovn ved siden av. Varmekabler på bad nede. Panelovner.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 13 714 kWh. Sist kontrollert og godkjent: 2011.

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Brannsyn, feiing: kr. 496,-. Renovasjon pr. år: kr. 2.055,-. Eiendomsskatt pr. år: kr. 8.205,-. Beløpene fordeles på to terminer.

  Formuesverdi primær
  750000

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Pliktig medlesskap i hytteforeningen. Felleskostnader ca. kr. 25.000,- i året. Disse inkluderer bomavgift, brøyting og vedlikehold av vei, vann-og avløp, samt løypeavgift. Utover det som er nevnt påløper kostnader til strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3450/114/401: 18.01.1990 - Dokumentnr: 306 - Rettighet Rettighetshaver: Etnedal Skilag Org.nr: 976 627 776 LEIE AV AREAL LEIE-TID: 40 ÅR ÅRLIG AVGIFT NOK 159 LEIEN KAN REGULERES Overført fra: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:18 Gjelder denne registerenheten med flere 13.10.2003 - Dokumentnr: 4876 - Bestemmelse iflg. skjøte Pliktig medlemskap i Gamlestølen vel-/hytteforening Pliktig medlemskap i Bakkebygda Friluftsvel 13.10.2003 - Dokumentnr: 4876 - Bestemmelse iflg. skjøte Bestemmelser om løyper, stier m.v. Bestemmelse om gjerde 13.10.2003 - Dokumentnr: 4876 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:9 Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:18 Rett til tilknytning til tekniske anlegg/veger ved utvidelse av hyttefeltet eller nye reguleringsplaner 09.10.2003 - Dokumentnr: 4824 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:18 01.01.2020 - Dokumentnr: 1703850 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0541 Gnr:114 Bnr:401

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Ferdigattesten er vedlagt. Lovlighet: Hytte: - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Eiendommen er tilknyttet privat vei. Det er felles vann og kloakkanlegg for hyttefeltet.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan vedtatt 12.09.2019. Reguleringsplan: Bakkatn næringsområde, vedtatt 13.10.2005. Reguleringsformål: Fritidsbebyggelse. Kopi av reguleringbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 250 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   123 292,- (Omkostninger totalt)   4 373 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  123292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,-, markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 1,40% av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev