aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Turstigen 10!
Velkommen til Turstigen 10!

ETNEDAL Tiurstigen 10

Nyere, lekker hytte vakkert beliggende på Gamlestølen, ca. 1.000 moh. Storslått utsikt! Vakker skigard. Elbil-lader.

 • kr 4 200 000
 • BRA-i 77 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 200 000
 • Omkostningerkr 124 140
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 324 140
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2022
 • Soverom2
 • Tomt1 090.6 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   124 140,- (Omkostninger totalt)   4 324 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Denne stilfulle hytta ligger solrikt til og med nydelig utsikt i ettertraktet hytteområdet på Gamlestølen, ca. 1.000 moh. Eiendommen er omgitt av vakkert turterreng, så om du velger å realisere hyttedrømmen din her med kjøp av Tiurstigen 10 kan du glede deg til mange gode feriedager på fjellet! Tiurstigen 10 er et perfekt utgangspunkt for fjellturer, og turen kan starte "rett utenfor hyttedøra" uansett årstid. Det er ca. 120 m til milevis med flotte skiløyper og ca. 700 m til barnevennlig slalåmbakke. Hytta er pent tilpasset naturen med torv på taket og tomta er inngjerdet med vakker skigard. Inne i hytta er det lyst og sosialt med åpen løsning mellom stue og kjøkken, delikat bad og to soverom. Koselig, innredet loftsetasje med flere rom. Elbillader. Velkommen på visning
Hytta er lys og åpen med mange store vinduer slik at en virkelig kan nyte den flotte beliggenheten. Den har også pene og tidsriktige material- og fargevalg som gjenspeiler nærheten til naturen.

Tiurstigen 10, Innlandet

 • Tomt
  1090.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt med gress og natureng beliggende i svakt hellende terreng. Tomta er inngjerdet med skigard. Arealet er hentet fra kommunens matrikkelkart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For Tiurstigen 10 er linjene grønne.

  Beliggenhet
  Denne stilfulle hytta ligger solrikt til og med nydelig utsikt i ettertraktet hytteområdet på Gamlestølen, ca. 1.000 moh. Eiendommen er omgitt av vakkert turterreng, så om du velger å realisere hyttedrømmen din med kjøp av Tiurstigen 10 kan du glede deg til mange gode feriedager på fjellet! Tiurstigen 10 er et perfekt utgangspunkt for fjellturer, og turen kan starte "rett utenfor hyttedøra" uansett årstid. Terrenget innbyr til turer både til fots- og på sykkel, og på turen kan en gjerne plukke litt bær, kanskje også multer til juledesserten. Jomfruslettfjell (1.139 m.o.h.) og Spåtind (1.414 m.o.h.) er begge vakre turmål som kan anbefales! Det er flere små fjellvann i området, og mulighet for småviltjakt på for eksempel rype og skogsfugl. Vinterstid er det ca. 120 m til velpreparerte løypenett. Gamlestølen er et svært populært og ettertraktet område for alle langsrennsinteresserte. Det kjøres dobbeltspor med skøyetrasé i hele området, så her er det bare å spenne på seg skiene og går rett ut i vakkert og variert turterreng. I påsken arrangeres det eget skirenn for proffer, amatører og barn med svært god deltakelse. Det er heller ikke mer enn ca. 700 m til Jomfruslettfjellheisen og en barnevennlig slalåmbakke. Her finner man 600 m langt skitrekk med tre nedfarter. Nær eiendommen finner en Gamlestølen Turistsenter hvor en bl.a. kan nyte gode måltider i hyggelige omgivelser. Gamlestølen sier selv at de er Barnas gård! Her kan en oppleve nærheten til dyr i et ekte gardsmiljø. Fjellgården ligger ca. 900 m.o.h. og er et flott utgangspunkt for turer, fiske og bading. Gamlestølen har ridning med hester og ponnier, kjerrekjøring, utleie av kano mm.Turistsenteret har også utleiehytter om en skal ha mange gjester. Iskremfabrikken «Gards-is frå Valdres» Gamlestølen/Granum Is, ligger like i nærheten av gården, og kan friste med mange gode smaker! Fra Tiurstigen 10 er det ca. 23 km til kommunesenteret Bruflat med butikker, bank, bensin m.m. Til Joker Etnedal og Maxbo er det ca. 18 km. Avstand til Fagernes med alle fasiliteter er ca. 48 km.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og deretter E16 til Bagn i Valdres. Fra Bagn tar en vegen over Tonsåsen til Bruflat. Alternativt kan en kjøre over Gjelleråsen og følge Rv 4 mot Gjøvik. Ved Brandbu følger en skilting mot Dokka og Fagernes (Fv. 33), og deretter mot Bruflat (Fv. 251) Fra Bruflat fortsetter en videre ca. 9,1 km og holder til høyre på Etnedalsvegen (mot Lenningen). Fortsett 4,3 km og ta inn til høyre på Graneisbygde (skiltet mot Bakkebygda, Glenna, Gamlestølen m.m.) Følg veien ca. 8,6 km. Ved Gamlestølen, ta av til venstre inn på Gamlestølevegen. Her er det automatisk bom (åpnes av hytteeier eller megler via telefon). Følg veien oppover ca. 200 m og sving inn til høyre på Graneistølvegen. Følg veien ca. 1 km og ta til venstre inn på Tiurtoppen. Forsettt ca. 100 m og sving til venstre og hytta merket " Aktiv - Til salgs"-skilt. God tur!

  Bebyggelse
  Frittliggende hytte.

  Byggemåte
  Informasjonen under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Fritidseiendommens bebyggelse består av hytte oppført i 2022 med høy standard på overflater og utstyr. Innlagt strøm, vann og avløp/kloakk. Generelt oppført i kjente konstruksjoner som var vanlig ved oppføringstidspunktet, det er ikke bemerket vesentlige feil og mangler ihenhold til referanse nivå. Fritidsbolig Byggeår: 2022 Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Nyoppført bygning uten umiddelbart vedlikeholdsbehov UTVENDIG Byggegrunn antatt av utskiftede drenerende/telefrie masser av kult/pukk. Fundamentert med isolert thermomur og støpt dekke av betong. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger i form av ferdigattest. Gulvkonstruksjonen er av betongdekke, etasjeskille mot loftetasjen er av trebjelkelag. Yttervegger i bindingsverk kledd med stående falset kledning. Saltakkonstruksjon med takstoler og sperrer. Inspisert fra luke i knevegg på ene siden av loftet, kneloft med lagerplass. Taktekkingen er av torv over membranduk. Montert takrenner og nedløp av lakkert stål med utkast til terreng. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags isolerglass og avtagbare sprosser. Hovedytterdør av malt tre og glassfelt, adkomst til entre. Ytterdør av malt tre, adkomst til bod. Terrassedør av malt tre og glassfelt, adkomst til stue/kjøkken. Terrasse på 26 kvm fra overbygd inngangsparti og terrasse mot sørlig retning med overbygg ved stue. Oppført i bjelkelag belagt med terrassebord. INNVENDIG Gulv er belagt med overflatebehandlet tregulv, fliser i entre og i bad. Betonggulv i bod. Vegger er kledd med beiset trepanel. Himlinger er kledd med beiset trepanel. Peisovn i stue med ubrennbar plate på gulv under ovn, tilknyttet isolert stålpipe. Fritidsboligen har malt tretrapp og trinn av tre med beiset overflate. Innvendig har fritidsboligen malte fyllingsdører. Vi viser til tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt. 13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja. Montert av aut. installatør, samme som hadde det hele elektriske anlegget på hytta, Valdres Installsjon Se også vedlagt egenerklæring for mer informasjon.

  Innhold
  Hytte: Overbygd inngangsparti, entré, gang, stue med åpen løsning til kjøkken, gang, bad, to soverom og bod Loftsetasje: Tre disponible rom som eier har innredet til loftstue og to soverom. Ikke måleverdig areal, gulvareal 41 m².

  Standard
  Stilfull, nyere hytte med nydelig beliggenhet på Gamlestølen! Det heter seg at "en trenger ikke malerier på veggene når en har nydelig utsikt rett utenfor vinduene", og når en kommer inn i denne lekre hytta på Gamlestølen skjønner en hvorfor. Her kan en glede seg til opplevelsesrike dager i en stilfull hytte med storslått utsikt utover området. Hytta er lys og åpen med mange store vinduer slik at en virkelig kan nyte den flotte beliggenheten. Den har også pene og tidsriktige material- og fargevalg som gjenspeiler nærheten til naturen. Her er det torv på taket, og den fine eiertomta er inngjerdet med skigard. Det er biloppstilllingsplass på egen tomt, og elbil-lader er montert på hyttas yttervegg. I hytta er det en hyggelig stue med åpen løsning til kjøkken. Her er det god plass til flere sittegrupper, og en stilig, sort peisovn med glassfelt som gir lun og god varme til rommet. Peisovnen er tilknyttet isolert stålpipe, noe som gir ekstra rask oppvarming av hytta. Hytta har også panelovner, enkelte med fjernstyring, slik at en enkelt regulere temperaturen i hytta før en reiser hjemmefra. Kjøkkenet har en stilig innredning i malte folierte plater med over- og underskap, laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum med kran av stål. Her er det bra med skap- og benkeplass og praktisk hjørnekarusell i et av underskapene. Integrerte hvitevarer med komfyr, koketopp, ventilator, oppvaskmaskin og fryse/kjøleskap. Det er montert lekkasjestoppeføler under oppvaskmaskin og komfyrvakt ved koketopp. Badet er delikat med flislagte gulv med varmekabler og de samme, lekre flisene er ført videre opp på vegg. Lys baderomsinnredning med store skuffer og heldekkende servant, speil og belysning. Dusjhjørne med nedsenket gulv og glassdører. På badet er det også toalett og opplegg til vaskemaskin, samt elektrisk styrt vifte. I hyttas hovedetasje er det to soverom, hvor hovedsoverommet har fin plass til dobbeltseng og garderobe. På det andre soverommet er det i dag familiekøye med praktisk oppbevaringsskuff i sokkel. Hytta har en romslig entré med god garderobeplass og downlights belysning, noe det er i flere av hyttas rom. I entréen er det flislagt gulv med varmekabler, noe som gir lun varme og raskere tørk av klær og sko etter aktive dager ute i naturen. Det er også fin trapp opp til loftsetasje med flere disponible rom. Etasjen har takhøyde under krav til målbart areal, men gulvflaten er på hele 41 m², og selger har valgt å bruke arealet til to romslige soverom og et større oppholdsrom. Stålpipen kommer opp gjennom dette rommet og sørger for god varme. Fra oppholdsrommet er det luke ut til kneloft med lagerplass. I tilknytning til hyttas overbygde inngangsparti er det en bod med god plass til ved, ski ol. Varmtvannstank på ca. 200 liter er også plassert her. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Våtrom - Bad Sluk, membran og tettesjikt, TG: 2 Det er plastsluk og smøremembran med dokumentert utførelse i form av ferdigattest. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Jmf matrikkelopplysning foreligger det ferdigattest, dokumentasjon med kontrollerklæringer og bilder er ikke fremlagt. Tiltak: - Innhentet dokumentasjon om mulig.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges umøblert. Møbler kan medfølge etter direkte avtale mellom kjøper og selger, og mot et tillegg i prisen. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  17013041

  Diverse
  Etnedal kommune har ingen informasjon om kontroll av ildsteder. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Iht. skjøte tinglyst 18.07.2017 kan ikke eiendommen inngjerdes. Eier har satt opp skigard rundt hytta. Dette blir kjøpers ansvar, risiko og evt. kostnad å påse. Kommentar: Loftetasjen har ikke målbart areal pga lav takhøyde og under målekrav, gulvareal for etasjen er medtatt i areal ved lav himlingshøyde er 41 kvm. Rommene er da ikke godkjent for bruk som rom for varig opphold, men hemsrommene er innredet som to soverom og gang/tv-stue med romnavn satt uitfra bruk på befaring. Vindustørrelse er oppmot krav til størrelse for rømningsvei. Bruksarealet er målt innvendig på stedet. Rombenevnelse og type areal er satt slik rommene var i bruk på befaringstidspunktet. - Internt bruksareal BRA-i: Bruksareal av boenheten innenfor omsluttende vegger. Bruksenheten kan bestå av flere boenheter. - Eksternt bruksareal BRA-e: Bruksareal av alle rom som ligger utenfor boenheten/boenhetene, men som tilhører denne/disse. Eksempler: Arealer som har adkomst til fellesareal eller utvendig som kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten. Veggarealet mellom BRA -i og BRA-e, legges til BRA-e hvis disse ligger vegg i vegg. - Innglasset balkong mv. - BRA-b: Bruksareal av innglasset balkong tilknyttet boenheten. I BRA-b inngår også innglasset veranda eller altan. Veggarealet mellom innglasset balkong og annet bruksareal tillegges areal til innglasset balkong - Terrasse- og balkongareal TBA: Areal av terrasser og åpne balkonger tilknyttet boenheten. I dette arealet inngår også åpen veranda eller altan mv. Arealet måles til innside av rekkverk, brystning, parapet, skillevegg eller lignende avgrensning av arealet, eller som fotavtrykket der det ikke er ytre begrensinger som rekkverk ol. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Tallene er omtrentlige, og kan avvike fra faktiske målinger. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   124 140,- (Omkostninger totalt)   4 324 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Peisovn i stue. Elektrisk oppvarming med panelovner, enkelte med fjernstyring. Varmekabler i entré og på bad.

  Info strømforbruk
  Etna Nett AS opplyser: - Her er det ingen åpne saker fra oss. - Det er ikke tatt anleggskontroll fra oss her - Strømforbruk : 2022 fra 30.aug 2476 kWh 2023 hitill i år (pr. 22.12.) 5468 kWh

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023 : Feie- og tilsynsavgift hytte: kr. 397,- Renovasjon pr. år: kr. 2.055,- Eiendomsskatt pr. år: kr. 6.291,-

  Formuesverdi primær
  990000

  Formuesverdi primær år
  2022

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader I tillegg til kommunale avgifter, er det avgifter til: Gamlestølen drift ca. kr. 15.500,- pr år. - inkluderer vedlikehold vei, drift bom, snøbrøyting, drift vannanlegg og drift avløpsanlegg. Gamlestølen Vel: kr. 250,- pr år. Løypeavgift: kr. 1.250,-. Innmelding (engangsavgift) kr. 4.500,-. I tillegg er det kostnader til strøm og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3450/114/547: 25.02.1861 - Dokumentnr: 900008 - Rettighet * Rettighetshaver: Valdres Skiferbrud AS Org.nr: 930 986 178 LEIEAVTALE FORPAKTNINGSKONTRAKT SKIFERBERG Overført fra: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:20 Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Nye vilkår ---------- Delvis sletting ved arealoverføring Pantefrafall i areal på 70 kvm som overføres fra gnr. 114 bnr. 580 til gnr. 114 bnr. 571 ---------- Delvis sletting ved arealoverføring Pantefrafall i areal 140 kvm som overføres fra gnr. 114 bnr. 572 til gnr. 114 bnr. 571 --------------------------------------------- 18.07.2017 - Dokumentnr: 783391 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening Rettighetshaver: Gamlestølen Vel Og Hytteforening Løpenr: 13999709 18.07.2017 - Dokumentnr: 783391 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening Rettighetshaver: Bakkebygda Friluftsvel Løpenr: 13999710 18.07.2017 - Dokumentnr: 783391 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:9 Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:18 Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:20 Rettighetshaver: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:22 Rett til å knytte seg til tekniske anlegg 18.07.2017 - Dokumentnr: 783391 - Erklæring/avtale Kan ikke nekte anleggelse av løyper, stier, fremføring av infratstruktur mv. 18.07.2017 - Dokumentnr: 783391 - Bestemmelse om gjerde 10.08.2007 - Dokumentnr: 4677 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3450 Gnr:114 Bnr:20 01.01.2020 - Dokumentnr: 609773 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0541 Gnr:114 Bnr:547 * Dagboken vil ikke bli slettet, og følger eiendommen videre.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på fritidseiendom. Merknader: - Ferdigattest er gitt med bakgrunn i søknad om ferdigattest. - Det er ikke gitt opplysninger om at det forekommer endringer i forhold til godkjent dokumentasjon for tiltaket. Vi forutsetter derfor at tiltaket er utført i tråd med gitt tillatelse, godkjent dokumentasjon og gitte merknader/ kommentarer i tillatelsen. Kopi følger vedlagt i salgsoppgaven. Fritidsbolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? - Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? - Ja. Oppført i 2022 Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? - Nei Loftetasjen, men kommentarer medtatt under arealbeskrivelse.

  Vei, vann og avløp
  Helårsvei. Felles innkjøring med tre andre hytter, veien ligger delvis på denne tomten. Rettighet til ferdsel til eiendommene Tiurstigen 12, 14 og 16. Eiendommen er tilknyttet vann- og avløpsnett for området.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanens arealdel 2019-2029, ikraftsettelse 21.11.2019. Reguleringsplan: Graneistølen ikraftsettelse 23.03.2017 Kopi av Planbestemmelser for Graneistølen Hyttegrend følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleidel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,00))   124 140,- (Omkostninger totalt)   4 324 140,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  124140

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 11.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 1,50 % - av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev