aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Strandefjorden Panorama II!

Fagernes Jernbanevegen 36

Lekker endeleilighet i Strandefjorden Panorama. Sentralt beliggende med fantastisk utsikt. Heis. Garasje. Høy standard.

 • 5 550 000
 • BRA 94 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING5 550 000
 • OMKOSTNINGER150 942
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 703 457
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 015
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 90 m²
 • ANDEL FELLESGJELD2 515
 • FELLESKOST./MND4 010
 • TOMT2 780 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 5 550 000,- (Prisantydning)
  2 515,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 552 515,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  138 800,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 552 515,-))
  --------------------------------------------------------
  150 942,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 703 457,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Endeleilighet med stue og kjøkken i åpen løsning, to soverom, to bad, gang, entré og bod.

Balkong, ca. 20 m².

Garasjeplass og bod i felles kjeller.

Jernbanevegen 36, Innlandet

 • Lys og hyggelig leilighet sentralt beliggende i Fagernes. Her er det gangavstand til "alt" og vakker utsikt utover Strandefjorden.

  Selveierleiligheten har livsløpsstandard og ligger i tredje etasje i Strandefjorden Panorama II. Leilighetsbygget har heis og eget garasjeanlegg med boder i underetasje. Med leiligheten følger en garasjeplass.

  Som endeleilighet er denne leiligheten ekstra lys og innbydende. Den har en solrik balkong som strekker seg rundt hushjørnet, noe som gir flott utsikt både til Strandefjorden og mot sentrum. Balkongen har glass-rekkverk, noe som gjør det ekstra lys og trivelig også inne i leiligheten.

  Her er det store vindusflater som gir god utsikt og samtidig lar lyset flomme inn. Det er åpent mellom stue og kjøkken, noe som gjør det sosialt og hyggelig med god plass til både sofa- og spisegruppe.

  Den lyse kjøkkeninnredningen har benkeskap og overskap i laminerte skrog, og slette, laminerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er montert vannstoppsystem, og komfyrvakt oppunder kjøkkenventilator. Opplegg for oppvaskmaskin.

  Leiligheten har to lyse og fine soverom. Begge er i god størrelse, og har garderobeskap for oppbevaring.

  I leiligheten er det også to delikate bad med flislagte vegger og flislagte gulv med varmekabel. Badene har lyse baderomsinnredninger med helstøpte servantplater. På det ene badet er det dusj med innfellbare glassvegger, noe som er både pent og plassbesparende. Her er det også opplegg for vaskemaskin og flere skap med god oppbevaringsplass. På det andre badet er det åpen dusj og servant med speil over.

  I entreén er det skyvedørsgarderobe med speildører og god garderobeplass. Leiligheten har også en praktisk bod, samt ytterligere lagringsplass i bod i underetasje.

  Det er montert dørtelefon og låsåpning for ytterdør med videokamera. Bredbånd med internett og TV via fiber gjennom fellesløsning med grunnabonnement.

  Leiligheten har balansert ventilasjonsanlegg med aggregat plassert i bod. Bygget har felles varmesentral for oppvarming via vegghengte radiatorer, samt felles oppvarming for tappevann. Bygget har også felles brannvarslingsanlegg.

  I underetasjen er det garasjeanlegg hvor leiligheten har en biloppstillingsplass, samt egen bod. Innkjøringen til garasjeanlegget har heveport med fjernkontroll. Det er lett adkomst fra parkering opp til leilighet med heis evt. trapp om en heller ønsker det.

  ---
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert.

  Fra tilstandsrapport:

  Fordeling av tilstandsgrader:
  TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 22
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 5
  TG3: Store eller alvorlige avvik = 0

  Utvendig

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG: 2
  Balkong på ca. 20 m2. oppbygd i bærende betongkonstruksjon og belagt med tilfarergulv og behandlede terrassebord i tre. Det er montert glassrekkverk.
  Vurdering av avvik:
  - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
  - Åpninger mellom terrassebord og rekkverk er målt til over 0,05m. Jmf. tek 10, skal ikke åpninger overstige 0,05m.
  Tiltak:
  - Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

  Innvendig

  Overflater, TG: 2
  Gulver belagt med fliser i entré og 3-stav parkettgulv. Vegger av betong og bindingsverk i trekonstruksjon med malte flater. Himling av betongkonstruksjon med malt overflate i stue/kjøkken, ellers nedlektede himlinger med malte plater og himlingsplater i bod.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist andre avvik:
  - Stedvis mindre sår og hakk på malte veggflater. Det er registrert ufaglig utførelse på malte veggflater i hoved-soverom.
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Våtrom

  Sluk, membran og tettesjikt, TG: 2
  Plastsluk i dusjsone og tettesjikt er kontrollert i sluk. Det er registrert tettesjikt i form av slukmansjett under klemring.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist andre avvik:
  - Det foreligger ikke noe dokumentasjon på utførelse av tettesjikt.
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  - Baderommet fungerer med dette avviket. Innhent dokumentasjon, om mulig.

  Overflater Gulv, TG: 2
  Gulv belagt med fliser og med gulvvarme via varmekabler. Det er målt ca. 31 mm. høydeforskjell fra topp flis ved dørterskel til topp slukrist.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist avvik i fuger.
  - Avviket er registrert på silikonfuger i dusjsone.
  Tiltak:
  - Det må foretas lokal utbedring

  Sluk, membran og tettesjikt, TG: 2
  Plastsluk i dusjsone og tettesjikt er kontrollert i sluk. Det er registrert tettesjikt i form av slukmansjett under klemring.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist andre avvik:
  - Det foreligger ikke noe dokumentasjon på utførelse av tettesjikt.
  Tiltak:
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  - Baderommet fungerer med dette avviket. Innhent dokumentasjon, om mulig.

  Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Selger opplyser i egenerklæring:
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Eiendommen Strandefjorden Panorama II ligger i sentrum av Fagernes med nydelig utsikt utover Strandefjorden, kun ca. 30 meter opp fra strandlinjen.

  Denne innbydende leiligheten ligger i tredje etasje noe som gir flott utsikt utover Strandefjorden, til Vesleøya, mot Fagernes sentrum og utover fjorden mot Leira. På den åpne balkongen kan solen nytes fra morgen til tidlig kveld sommertid.

  Leiligheten ligger meget sentralt til, og har gangavstand til alle fasiliteter Fagernes har å tilby. Nærmeste matbutikk ligger kun 60 m. fra eiendommen.

  Det er få minutters gange til barnehage, barneskole og ungdomsskole, samt til sentrum med butikker, serveringssteder, kjøpesenter, kino, rådhus m.m. På Fagernes finner en også VLMS, Valdres lokalmedisinske senter.

  I sentrum av Fagernes ligger Valdres Folkemuseum, vakre Strandefjorden med fine bademuligheter, samt en hyggelig park med varierte lekeapparater og skøytebane om vinteren. Det er kort vei opp til Blåbærmyra idrettspark og til gode turområder sommer som vinter.

  En fin kveldstur er å følge gangstien langs Strandefjorden og Vesleøya, kulturstien langs Neselva eller stien opp til paviljongen på Kviteberg. Det er alltid trivelig å rusle rundt på muséet, og hva er vel bedre enn en tur på Strandefjorden en vakker sommerdag om en har mulighet til det? Skulle en ønske en dag på fjellet er leiligheten også et flott utgangspunkt for turer rundt i Valdres.

  Gjennom året arrangeres det flere festivaler på Fagernes, bl.a. Valdres Sommersymfoni, Jørn Hilme stemnet, og ikke minst den mer og mer kjente Norsk Rakfiskfestival.

  Strandefjorden Panorama II har en fantastisk beliggenhet, heis og felles garasjeanlegg i kjeller.
 • Leilighetsbygg på fire etasjer med til sammen tolv leiligheter

  Leiligheten ligger i tredje etasje med garasjeplass og bod i underetasje.
 • Direkte innkjøring fra Jernbanevegen i Fagernes sentrum, vis-a-vis Kiwi.

  Leiligheten ligger i andre byggetrinn på Strandefjorden Panorama, midterste bygg, i tredje etasje og merket med "til salgs" skilt.

  Inngangsdøren vil i tillegg bli merket med "Aktiv" under visning.

  Velkommen!
 • Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport.

  Eiendommen ligger inn fra Jernbanevegen i Nord Aurdal kommune. Eiendommen har gode solforhold og fin utsikt fra egen balkong.

  Leiligheten ligger i 3.etasje i et 4-etasjers leilighetsbygg som også har egen underetasje med garasjeanlegg. Byggeår 2015. Bygning har normal bruksslitasje på innvendig overflater sett i relasjon til alder. Ny eier må regne med noen kostnader til generelt vedlikehold og oppgraderinger. Det er registrert avvik og forhold. Se rapport jmf. konstruksjoner for de forskjellige bygningsdelene. Det er registrert noe heksesot rundt lufteventil på soverom. Rekvirent opplyser at dette skal rengjøres og ikke vurdert som et avvik.

  Fellesarealer og felles konstruksjonsdeler som omfattes av sameiet er ikke vurdert med tilstandsgrad og kun enkelt beskrevet i sammendrag tilstand/konstruksjon.

  Bygningen er oppført med bærekonstruksjoner av betong. Det er adkomst til leiligheten via innvendig trapp og heis. Fellesareal har flislagte gulver og med malte vegger/etasjeskillere i betongkonstruksjon.
  I felles kjeller/garasje har leiligheten egen biloppstillingsplass og en sportsbod med gittervegger, samt låsbar dør med hengelås.

  - Taktekking: Ikke undersøkt og antatt tekket med banebelegg el. tilsvarende.
  - Takkonstruksjon: Flat takkonstruksjon i betongkonstruksjon.
  - Yttervegger: Veggkonstruksjon i bindingsverk og betong/stål konstruksjon, og med pussede fasader og ytterkledning i tre.
  - Grunnmur/fundamenter: Grunnmur av betongkonstruksjon og gulv mot grunn i betong/asfalt.
  - Tomt og terrengforhold: Eiendommen er planert rundt bygning med plen, asfaltert innkjøring og parkering.
  - Eiendommen ligger i et flom-utsatt område i henhold til reguleringsplan.
  - Vann og avløp: Felles vann og avløpsrør i plast, og er tilkoblet offentlig avløp og vannforsyning via private stikkledninger.
  - Byggegrunn og drenering er ikke undersøkt.
  - Garasjeanlegg: Gulv av asfaltert dekke og betong. Vegger og himlinger i bærende betongkonstruksjoner.

  LEILIGHET -

  Byggeår: 2015. Byggeåret er basert på opplysninger fra eier.

  Standard:
  Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner.

  Vedlikehold:
  Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

  UTVENDIG
  Malte trevinduer med 3-lags isolerglass.
  Malt hovedytterdør mot fellesareal og malt balkongdør i tre ut fra stue.
  Balkong på ca. 20 m2. oppbygd i bærende betongkonstruksjon og belagt med tilfarergulv og behandlede terrassebord i tre. Det er montert glassrekkverk.

  INNVENDIG
  Gulver belagt med fliser i entré og 3-stav parkettgulv. Vegger av betongkonstruksjon og bindingsverk i trekonstruksjon med malte flater. Himling av betongkonstruksjon med malt overflate i stue/kjøkken, ellers nedlektede himlinger med malte plater og himlingsplater i bod.
  Etasjeskille av betongkonstruksjon.

  Malte innerdører av formpresset materiale. Malte karmer, terskler av eik og luftespalte under dører.
 • Bra/P-rom: 94/90 m²

  Leilighet:
  Bruksareal - Bra = 94 m²
  Primærareal - P-rom = 90 m²
  Følgende rom inngår i primærareal: Entre, gang, stue/kjøkken, to bad og to soverom.
  Kommentar:
  Bygningen bruksareal er oppmålt innvendig på stedet.

  I tillegg til arealet av leiligheten kommer fellesareal med inngangsparti, trapperom og heis.

  Garasjeplass for en bil, samt bod i underetasje.
 • Leiligheten selges umøblert. Integrerte hvitevarer medfølger, men øvrige hvite- og brunevarer medfølger ikke i handelen.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Fjernvarmeanlegg.
  Oppvarming er i hovedsak med en stor radiator i stue og varmekabler på badene.

  Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 • Eiet fellestomt ca. 2.780 m².
  Arealet er hentet fra kommunes matrikkelkart.

  Kommentar fra kommunen: "Dette er en seksjon i et bygg. Seksjonen har 94/1024 ideell andel i grunneiendommen gnr.bnr 25/293. Det er ikke seksjonert eksklusivt tilleggsareal i grunn for denne seksjonen.
  Vedlagt matrikkelkart over grunneiendommen."

  Tomta er fint opparbeidet rundt bygningen med parkanlegg mellom fjorden og bygningen.

  Det er asfaltert vei og parkeringsplass foran leilighetsbygget.
 • I garasjeanlegg i underetasje. Felles gjesteparkering ved leilighetsbygget.
 • Adkomst direkte fra Jernbanevegen.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
  Eiendommen har vannmåler.
 • Steifo AS, Bregnevegen 9, Lillehammer
  Tlf: 95 21 15 31
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • I følge opplysninger fra forretningsfører er det tillatt med dyrehold. Dyreholdet må ikke være til ulempe for beboerne.
 • Eiendommen er forsikret i Gjensidige med avtalenummer 60916720742.
  Årlig fullforsikring kr 34.179,-.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 831.879,- per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 299.764,- per 31.12.21
 • Kr 4.010,- pr. måned.
  Felleskostnadene inkluderer bl. a. strømforbruk fellesarealer, brøyting og renhold fellesarealer, forretningsfører, brebånd, byggningsforsikring, serviceavtaler teknisk drift m.m. Se vedlagt budsjett for 2022.
 • Andel fellesgjeld: kr 2 515,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue: kr 33 338,- pr. 31.12.21.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Offentlige avgifter pr. 2022:
  Vann: Årlig abonnement kr. 868,75. Forbruk pr. m3 kr. 68,75.
  Avløp: Årlig abonnement kr. 295,-. Forbruk pr. m3 kr. 27,50.
  Renovasjon pr. år: kr. 3.430,-.
  Eiendomsskatt pr. år: kr. 5.306,-.
 • Felleskostnader.
  I tillegg kommer kostnader til strøm og innboforsikring.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 14.02.2020.

  Kopi følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Boligbygg med flere boenheter
  Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold:
  Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger
  Tegninger er fremvist i bolig-perm og tegninger er ikke stemplet/godkjent.

  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei
 • Boligen har ikke egen utleiedel
 • Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt mot undertegning av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det gjøres oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Selger har derfor ikke slik kunnskap om eiendommen som en eier ville hatt, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere tilgjengelige opplysningene i denne salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å gjøre en grundig undersøkelse rundt eiendommen.

  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging.

  Griug opplyser:
  El-anlegget ble sist kontrollert og godkjent: 12.09.2016
  Forbruk 2021: 4958 kWh

  Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto.

  Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter.

  Vedr. budgivning:
  Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt.

  Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde.

  Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Eiendommen selges fri for heftelser.

  Dersom det er ubetalte kommunale avgifter har kommunen legalpant i eiendommen.
 • Eiendommen ligger innunder reguleringsplan for Strandefjorden Panorama. Reguleringsformål: Bolig, forretning, kontor.
  Kommentar fra kommunen: "Eiendommen er i reguleringsplan for Strandefjorden panorama avsatt til bolig/forretning/kontor, med hensynssone flomfare."

  Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.
 • Gnr. 25 Bnr. 293 Snr. 9 i Nord-Aurdal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter nærmere avtale med selger. Normalt 3-4 uker etter budaksept.

  NB! Kjøper har ikke tilgang til eiendommen i perioden mellom budaksept og overtagelse.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Tilrettelegging kr. 11.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.636,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 1,20 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bjørn Håvelsrud
  Irene Håvelsrud
  Nina Håvelsrud
  Siri Håvelsrud
  Trygve Håvelsrud
Linn Hamre

Megler

Linn Hamre

99 73 42 64

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev