aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Jernbanevegen 38C!

FAGERNES Jernbanevegen 38C H0202

Flott leilighet i Strandefjorden Panorama. Sentralt beliggende med vakker skue utover Strandefjorden | Heis | Garasje

 • kr 5 100 000
 • BRA 83 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 5 100 000
 • Omkostningerkr 140 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 240 542
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 012
 • Soverom2
 • ArealP-rom 79 m²
 • Felleskostnaderkr 3 553
 • Tomt3 212 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 100 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 127 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000)) 140 542 (Omkostninger totalt) 5 240 542 (Totalpris inkl. omkostninger)
Lys og hyggelig leilighet sentralt beliggende i Fagernes. Her er det vakker skue utover Strandefjorden, kun få meter ned til strandkanten og gangavstand til "alt" Fagernes har å tilby. Leiligheten har livsløpsstandard, ligger i andre etasje, og er en midt-seksjon i Strandefjorden Panorama I. Bygget har felles inngangsparti med trapp og heis, noe som gir enkel tilgang både til leiligheten og til boder og felles garasjeanlegg i kjeller. Andel i Panorama brygge. Inne i leiligheten er det åpent og lyst med store vindusflater, og utgang til solrik balkong med glass-rekkverk som gir en flott nærhet til Strandefjorden og Vesleøya. Åpen stue- kjøkkenløsning, to soverom, to bad og entré. Bygget har felles varmesentral, og oppvarming skjer via radiatorer på vegg. Velkommen på visning!

Jernbanevegen 38C H0202, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 83 kvm Bruksarealet er målt innvendig på stedet. Rombenevnelse og type areal er satt slik det var i bruk på befaringstidspunkt.
  Primærrom
  2. etasje: 79 kvm Entré, gang, stue/kjøkken, bad, bad/vaskerom og to soverom.
  Sekundærrom
  2. etasje: 4 kvm Bod  Tomt
  3212m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet felles tomt, ca. 3 212 m². Nydelig flat tomt, hellende ned mot Strandefjorden. Deleier i brygge. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning, felles gangarealer og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Eiendommen Strandefjorden Panorama I ligger i sentrum av Fagernes med nydelig utsikt utover Strandefjorden, kun ca. 30 meter opp fra strandlinjen. Denne innbydende leiligheten ligger i andre etasje noe som gir flott utsikt utover Strandefjorden, til Vesleøya, mot Fagernes sentrum og utover fjorden mot Leira. På den åpne balkongen kan solen nytes fra morgen til tidlig kveld sommertid, og en kan få med seg et yrende båtliv fra tilskuerplass i egen stue. Leiligheten ligger meget sentralt til, og har gangavstand til alle fasiliteter Fagernes har å tilby. Nærmeste matbutikk ligger kun 60 m. fra eiendommen. Det er få minutters gange til barnehage, barneskole og ungdomsskole, samt til sentrum med butikker, serveringssteder, kjøpesenter, kino, rådhus m.m. På Fagernes finner en også VLMS, Valdres lokalmedisinske senter. I sentrum av Fagernes ligger Valdres Folkemuseum, vakre Strandefjorden med fine bademuligheter, sandvolleybane samt en hyggelig park med varierte lekeapparater, pump-trackbane, paddletennis og skøytebane om vinteren. Det er kort vei opp til Blåbærmyra idrettspark og til gode turområder sommer som vinter. En fin kveldstur er å følge gangstien langs Strandefjorden og Vesleøya, kulturstien langs Neselva eller stien opp til paviljongen på Kviteberg. Tar en turen videre opp til Valakampen vil en ha en fantastisk utsikt utover Fagernes og omegn. Det er alltid trivelig å rusle rundt på muséet, og hva er vel bedre enn en tur på Strandefjorden en vakker sommerdag om en har mulighet til det? Skulle en ønske en dag på fjellet er leiligheten også et flott utgangspunkt for turer rundt i Valdres. Leira er knyttet sammen med Fagernes med koselig gang- og sykkelvei langs Strandefjorden. Ønsker en litt historisk sus kan også Kongevegen følges. Leira er blitt et viktig handelssentrum med kjøpesenter, kjedebutikker, videregående skole, folkehøyskole mm. Her finner en også Valdres Storhall med en rekke aktivitetstilbud for både barn og voksne som f.eks. klatrehall, aktivitetshall, turløype, sykkelsti, diskgolf og utstyrsutleie. Storhallen og BUA er åpen også sommerstid, så her er det mulig å leie utstyr eller klatre en regnværsdag. Vinterstid er det kort avstand til skianlegg - både i Skrautvål og på Leirin. Ellers kan Beitostølen, Aurdal og Vaset by på alpinsentre og milevis med flotte skiløyper. Gjennom året arrangeres det flere festivaler på Fagernes, bl.a. Valdres Sommersymfoni, Jørn Hilme stemnet, og ikke minst den mer og mer kjente Norsk Rakfiskfestival. Strandefjorden Panorama I har en fantastisk beliggenhet, heis og felles garasjeanlegg i kjeller.

  Adkomst
  Direkte innkjøring fra Jernbanevegen i Fagernes sentrum, vis-a-vis Kiwi. Leiligheten ligger i første byggetrinn på Strandefjorden Panorama, første bygg, i andre etasje og merket med "til salgs" skilt. Inngangsdøren vil i tillegg bli merket med "Aktiv" under visning. Velkommen!

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i 2. etasje i et fire etasjers leilighetsbygg med garasjeanlegg og bod i underetasjen. Leilighetsbygget har til sammen 20 eierseksjoner.

  Barnehage/skole/fritid
  Få minutters gange til barnehage, barneskole og ungdomsskole.

  Skolekrets
  Nord-Aurdal barneskole og Nord-Aurdal ungdomsskole.

  Offentlig kommunikasjon
  300 meter til Fagernes Skysstasjon.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport. Leilighetsbygg: Byggeår: 2012 FELLES: Fellesarealer og felles konstruksjonsdeler som omfattes av sameiet er ikke vurdert med tilstandsgrad og kun enkelt beskrevet her under sammendrag tilstand. -Innvendige fellesareal. Gulver belagt med fliser, malte vegger og himlinger i murkonstruksjon. Trapp i betongkonstruksjon med flislagte trinn. Dører av lakkert stål, automatisert aluminiumgarasjeport og heis i bygget. -Taktekking: Tak tekket med banebelegg el. tilsvarende. -Takkonstruksjon: Flat takkonstruksjon i betong/hulldekke. -Yttervegger: Veggkonstruksjon i bindingsverk og betong/stål konstruksjon med pussede fasader og noe ytterkledning i tre. -Grunnmur/fundamenter: Grunnmur av betongkonstruksjon og gulv mot grunn i betong/asfalt. -Terrengforhold: Eiendommen er planert rundt bygning med plen og asfaltert innkjøring/parkering. -Offentlig avløp og vannforsyning via private stikkledninger i plast. Eiendommen ligger i et flom-utsatt området. Rekvirent opplyser om en pågående forsikringssak utvendig på bygget og denne håndteres av sameiet. Se egenerklæring og info fra forretningsfører/sameiet for mer informasjon. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Leiligheten har vedlikeholdte overflater/utstyr og ellers normal slitasjegrad. UTVENDIG: Leiligheten har malte trevinduer med 3-lags isolerglass. Det er malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Sørvendt balkong på om lag 17 m². Oppført i utkraget betongkonstruksjon med tilfarergulv i tre og belagt med behandlet terrassebord. Det er montert glassrekkverk. INNVENDIG: Gulver belagt med parkett. Vegger har malt tapet/strie. Innvendige himlinger har malte plater og det er systemhimling i bod. Vegger i stue/kjøkken, gang og soverom er nymalt. Etasjeskille i betongkonstruksjon. Innvendig malte glatte dører av formpresset materiale, hvitmalte karmer i tre og terskler i eik.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger opplyser i egenerklæring: - Det har vært utbedring av fuktskader på bl.a. ytterdør. Dette angår leiligheter på vestlig del av bygget (ikke min/denne leiligheten). Skadesaken håndtert av Gjensidige. - Etablert elbillader på parkeringsplassen tilknytta leiligheita september 2020. - Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Kun adkomst til nabobygg over dette byggets tomt. - Viser til avsnitt om utettheter på fasade på leiligheter på vestlig del av bygget (ikke denne/min som er på østlig del). Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Entré, gang, stue/kjøkken, bad, bad/vaskerom og to soverom. Bod. Sørvendt balkong på om lag 17 m². En biloppstillingsplass og egen sportsbod i felles kjeller/garasjeanlegg.

  Standard
  Lys og hyggelig leilighet sentralt beliggende i Fagernes. Her er det vakker skue utover Strandefjorden, kun få meter ned til strandkanten og gangavstand til "alt" Fagernes har å tilby. Leiligheten har livsløpsstandard, ligger i andre etasje, og er en midt-seksjon i Strandefjorden Panorama I. Leilighetsbygget er på fire etasjer og har felles inngangsparti med trapp og heis, noe som gir enkel tilgang både til leiligheten og til boder og felles garasjeanlegg i kjeller. Inne i leiligheten er det åpent og lyst med pen eikeparkett på gulvet, malte plater i himlinger og vegger med malt tapet/strie. Her er det store vindusflater som gir god utsikt og samtidig lar lyset flomme inn. Leiligheten har også en solrik, sørvendt balkong med glass-rekkverk som gir en flott nærhet til Strandefjorden og Vesleøya. Stua er åpen og hyggelig, med god plass til både sofa- og spisegruppe. Det er delvis åpent til kjøkken med innredning i glatte overflater og benkeplate i tre. Kjøkkeninnredningen har integrert ventilator, komfyr og platetopp med komfyrvakt. Det er to lyse og fine soverom i leiligheten. Det største soverommet har fin størrelse og god plass til klesskap. Leiligheten har også to delikate bad med flislagte vegger og flislagte gulv med varmekabel. Begge badene har baderomsinnredning med nedfelt servant og speil på vegg, veggmontert toalett og dusjvegger i hjørne. Det største badet har i tillegg høyskap med god oppbevaringsplass og opplegg for vaskemaskin. I entreén er det god plass til yttertøy og sko, mens den praktiske boden gir rom for ytterligere oppbevaring. Boligen har balansert ventilasjon med aggregat plassert i boden. Leiligheten har bredbånd med internett og TV via fiber gjennom fellesløsning med grunnabonnement fra Eidsiva. Bygget har felles varmesentral, og oppvarming skjer via radiatorer på vegg. Anlegget er en del av sameiet. Leilighetsbygget har også felles brann og slokningsanlegg. I underetasjen er det garasjeanlegg hvor leiligheten har en biloppstillingsplass samt ytterligere lagringsplass i praktisk sportsbod. Garasjeanlegget har heveport med fjernkontroll. I tillegg har leiligheten en andel i Panorama brygge. Om du ønsker å bo sentralt på Fagernes er dette et godt valg. Med en flott leilighet som denne er det bare å glede seg til å kunne flytte rett inn! -------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Fra tilstandsrapport: TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 19 TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 9 TG3: Store eller alvorlige avvik = 0 Utvendig: Dører,TG2 Leiligheten har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Hovedyttedør har mindre sår i malingsflater. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Døren har behov for vedlikehold/overflatebehandling. Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2 Sørvendt balkong på om lag 17 m². Oppført i utkraget betongkonstruksjon med tilfarergulv i tre og belagt med behandlet terrassebord. Det er montert glassrekkverk. Vurdering av avvik: - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Tiltak: - Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Innvendig: Overflater - Gulver,TG2 Gulver belagt med parkett. Gulver i stue/kjøkken, gang og deler av ett soverom er tildekket med papp grunnet pågående malearbeider og er ikke undersøkt. Gulver er kun vurdert i rom der parkett er synlig i (gang, soverom og deler av soverom 2) Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert noen mindre riper og hakk. Tiltak: - Gulvet fungerer med dette avviket. Innvendige dører,TG2 Innvendig malte glatte dører av formpresset materiale, hvitmalte karmer i tre og terskler i eik. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert slittasje/sår i maling på gerikter i nedre del. Tiltak: - Kostnadsestimat satt for lokal utbedring. Våtrom: Overflater Gulv,TG2 Gulv belagt med fliser og med gulvvarme via varmekabler. Det er målt 20 mm høydeforskjell fra topp flis ved dørterskel til topp slukrist. Det er målt lokalt fall til sluk i dusjsone. Vurdering av avvik: - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Bom er registrert på fliser mot døråpning. Det er ikke registrert riss eller andre skader i fuger rundt fliser. Bom (hulrom) under flis kan derfor være forårsaket av luftlommer mellom flis og flislim som oppsto under legging. Tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. - Fliser med bom bør holdes under oppsikt. Sluk, membran og tettesjikt,TG2 Det er plastsluk og det er registrert tettesjikt under klemring i sluk. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: - Installering av tett dusjkabinett anbefales. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Overflater Gulv,TG2 Gulvet er belagt med fliser og med gulvvarme via varmekabler. Det er målt 23 mm høydeforskjell fra topp flis ved dørterskel til topp slukrist. Det er målt lokalt fall i dusjsone. Vurdering av avvik: - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Tiltak: - Fuger bør skiftes ut. - Kostnadsestimat satt for lokal utbedring/utskiftning. Sluk, membran og tettesjikt,TG2 Det er plastsluk og synlig tettesjikt ned under klemring i sluk. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: - Installering av tett dusjkabinett anbefales. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kjøkken: Overflater og innredning,TG2 Kjøkkeninnredning med benkeskap og overskap med skrog av laminerte plater. Slette fronter i laminerte plater og benkeplate i tre med nedfelt oppvaskkum. Det er integrert komfyr og platetopp med komfyrvakt. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det er registrert lite sår i skapfront. Tiltak: - Andre tiltak: - Kostnadsestimat satt for lokal utbedring. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Leiligheten selges umøblert, men hvitevarer på kjøkken følger med. Hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr som medfølger, gis det ingen garantier på, i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020.

  Moderninseringer og påkostninger
  Vegger i stue/kjøkken, gang og soverom er nymalt før salg.

  TV/Internett/bredbånd
  Bredbånd med internett og TV via fiber gjennom fellesløsning med grunnabonnement.

  Parkering
  Hver sameier har enerett til bruk av en parkeringsplass i parkeringsanlegg. Elbiler skal kun lades fra det monterte El-bilanlegget med godkjent kabel. I tillegg har sameiet parkering/gjesteparkering utenfor bygget.

  Radonmåling
  Bygget har ventilert/gjennomlufting av garasjeanlegg og jmf. TEK 10, det vil normalt ikke være behov for tiltak. Radonforekomst i bygget er ikke kontrollert, men område er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med ''Særlig høy'' forekomster.

  Diverse
  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter. Vedr. budgivning: Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde. Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 100 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 127 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000)) 140 542 (Omkostninger totalt) 5 240 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 8788 kWh El-anlegget ble sist kontrollert og godkjent: 04.06.2014

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  4877

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  I tillegg kommer forbruk pr. m3: Vann kr 72,- / Avløp kr. 28,- De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr samt renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Boligen har vannmåler. Målestand pr. 16.12.2022 var 544 m3.

  Formuesverdi primær
  735766

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2648758

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  I tillegg kommer kostnader til egen bruk av fjernvarme, strøm og innboforsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  83/1698

  Felleskostnader pr. mnd
  3553

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader inkluderer: Forsikring av bygg og fellesarealer, TV-kabel/bredbånd, drift og ettersyn av brannvarslingssystem, vask, div. vedlikehold av fellesarealer, innbetalimg til a-konto bio varme, regnskap, brøyting, lys/varme fellesareal o.l. Det ble på sameie møte 28.04.2023 vedtatt at felleskostnadene er satt opp fra mai 2023 for første gang siden bygget stod ferdig i 2014. For denne leiligheten vil husleien bli kr. 3.553,-. Dette delvis pga. generelt økte kostnader, men også for å fylle opp igjen vedlikeholdsfondet i sameiet etter de vedtatte arbeidene som må påberegnes fremover. Arbeider som er planlagt utført: Utbedre bygget mot kondens problemer som er vel utredet og er et utvendig problem. Styret er nå i begynnelsen av denne fasen og utbedringen vil i første omgang bli betalt av vedlikeholdsfondet. Arbeidsgruppa som er satt opp må her vurderere tiltak. Eventuelt konferere med advokat for å finne ut om noe av kostnaden kan kreves dekket av forsikringsselskap.

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesformue
  56546

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonen hører til boligsameie. Sameiet består av 20 eierseksjoner i eiendommen gnr 25 bnr 292 i Nord-Aurdal kommune. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Termografering av bygg og evt. tiltak herom. Kostnader dekkes hovedsakelig av vedlikeholdsfondet, men fondet må fylles opp igjen. Øvrige driftkostnader har øket i forhold til prisstigningen og man må forvente at budsjettet vil øke felleskostnadene. Budsjettet er ikke laget ennå og skal vedtas av årsmøtet 28.04.23. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30. LINN???

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap og årsberetning. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Grøntarealer/beplantning, veier, belysning, kabelanlegg, ledningsanlegg, lekeplasser, møteplasser og fellesinnretninger av enhver art mellom og rundt Sameiets eiendom er Sameiets fellesareal og eies, vedlikeholdes og forvaltes av Sameiet.

  Dyrehold
  Iflg. husordensregler og opplysningsskjema fra forretningsfører er dyrehold tillatt med 1 hund eller 1 katt pr. leilighet.

  Eierskiftegebyr
  5000

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/25/292/7: 23.09.2013 - Dokumentnr: 803369 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3451 Gnr:25 Bnr:244 Bestemmelse om adkomstrett Overført fra: Knr:3451 Gnr:25 Bnr:292 Gjelder denne registerenheten med flere 07.02.2014 - Dokumentnr: 110373 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 7 Formål: Bolig Sameiebrøk: 83/1698

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. Se vedlegg i salgsoppgave. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja (Se egenerklæring) Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder reguleringsplan for Strandefjorden Panorama. Reguleringsformål: Bolig, forretning, kontor. Flomfare. Kopi av reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Iflg. Vedtekter kan seksjonseierne fritt leie ut sine seksjoner, men korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til Sameiets forretningsfører eller styreleder.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Det gjelder 2-måls konsesjonsgrense i Nord-Aurdal kommune. Eiendommen kan erverves konsesjonsfritt mot undertegning av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 100 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 127 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000)) 140 542 (Omkostninger totalt) 5 240 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  140542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 11.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.665,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 1,20 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Linn Hamre

Megler

Linn Hamre

99 73 42 64

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev