aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Moavegen 24!
Velkommen til Moavegen 24!

FAGERNES Moavegen 24

Lys og innholdsrik bolig solrikt beliggende med flott utsikt! | 5 soverom | Frittliggende garasje

 • kr 3 850 000
 • BRA 236 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 3 850 000
 • Omkostningerkr 113 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 963 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1971
 • Soverom5
 • ArealP-rom 182 m²
 • Tomt1 112.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,00))   113 292,- (Omkostninger totalt)   3 963 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegninger
Eiendommen "Solgløtt" ligger sentralt til i Moaskogen, ned for Tingnes kirke. Her er det solrikt og fint med vid utsikt til Strandefjorden, Fodnesåsen, Lobygda, Kviteberg og Fagernes sentrum. Boligen er lyse og innbydende, har tilhørende garasje, og ligger i et barnevennlig og veletablert boligfelt i gangavstand til «alt» Fagernes har å tilby. Boligen er jevnlig vedlikehold og modernisert, senest i 2018. Den er lys og delikat, har åpne, luftige rom og åpen solrik terrasse. Boligen har to etasjer med hhv 2 soverom i hovedetasje og 3 i underetasje. Her er det også to flislagte bad, vaskerom, garderobe m.m. I garasje er det oppstillingsplass til en bil og godt med lagringsplass. Velkommen på visning!
Boligen er over to plan. Den er oppført i 1970, men er godt vedlikeholdt og betydelig oppgradert gjennom årene, senest i 2018 da den også ble tilbygd et større inngangsparti.

Moavegen 24, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 100 kvm
  1. etasje: 111 kvm Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler. Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA).
  Primærrom
  -1. underetasje: 75 kvm Trapperom, gang, dusjbad, bad/vaskerom og tre soverom.
  1. etasje: 107 kvm Gang/entre, stue, kjøkken, toalettrom, trapperom og to soverom.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 25 kvm Lagerrom, kott og garderobe.
  1. etasje: 4 kvm Bod

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 25 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 25 kvm Garasje  Tomt
  1112.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Veletablert og fint opparbeidet eiet tomt med grøntarealer, plener og bed etter øvre halvdel samt naturtomt på nedre halvpart. Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet. For denne eiendommen er en grense grønn, mens tre av grensene er blå. Arealet vil derfor avvike ved nøyaktig oppmåling.

  Beliggenhet
  Denne lyse og innbydende boligen har fin beliggenhet nær Fagernes sentrum. Her er det gode solforhold sommer som vinter, og nydelig utsikt til Strandefjorden. "Solgløtt", som eiendommen heter, ligger sentralt til i Moaskogen, et veletablert boligfelt ned for Tingnes kirke. Her kan en nyte en tidlig vår og solrike dager på en pent opparbeidet tomt med fine uteplasser og beplantning. Fra verandaen kan en glede seg over vid utsikt til Strandefjorden, til Fodnesåsen, Lobygda, Kviteberg og Fagernes sentrum. Boligen ligger meget sentralt til med gangavstand til "alt" Fagernes har å by på. Det er kort vei til barnehage, barneskole og ungdomsskole, samt til sentrum med butikker, serveringssteder, kjøpesenter, kino, rådhus m.m. På Fagernes finner en også VLMS, Valdres lokalmedisinske senter. I sentrum av Fagernes ligger Valdres Folkemuseum, vakre Strandefjorden med fine bademuligheter, sandvolleybane samt en hyggelig park med varierte lekeapparater, pump-trackbane, paddletennis og skøytebane om vinteren. Det er kort vei opp til Blåbærmyra idrettspark og til gode turområder sommer som vinter. En fin kveldstur er å følge gangstien langs Strandefjorden og Vesleøya, kulturstien langs Neselva eller stien opp til paviljongen på Kviteberg. Tar en turen videre opp til Valakampen vil en ha en fantastisk utsikt utover Fagernes og omegn. Det er alltid trivelig å rusle rundt på muséet, og hva er vel bedre enn en tur på Strandefjorden en vakker sommerdag om en har mulighet til det? Skulle en ønske en dag på fjellet er boligen også et flott utgangspunkt for turer rundt i Valdres. Leira er knyttet sammen med Fagernes med koselig gang- og sykkelvei langs Strandefjorden. Ønsker en litt historisk sus kan også Kongevegen følges. Leira er blitt et viktig handelssentrum med kjøpesenter, kjedebutikker, videregående skole, folkehøyskole mm. Her finner en også Valdres Storhall med en rekke aktivitetstilbud for både barn og voksne som f.eks. klatrehall, aktivitetshall, turløype, sykkelsti, diskgolf og utstyrsutleie. Storhallen og BUA er åpen også sommerstid, så her er det mulig å leie utstyr eller klatre en regnværsdag. Vinterstid er det kort avstand til skianlegg - både i Skrautvål og på Leirin. Ellers kan Beitostølen, Aurdal og Vaset by på alpinsentre og milevis med flotte skiløyper. Gjennom året arrangeres det flere festivaler på Fagernes, bl.a. Valdres Sommersymfoni, Jørn Hilme stemnet, og ikke minst den kjente Norsk Rakfiskfestival.

  Adkomst
  Fra Fagernes sentrum og E16, kjør inn på Valdresvegen og følg denne mot Leira i ca. 380 m. Sving til venstre inn på Brattbakken og kjør ca. 220 m. Ta til høyre inn på Moavegen og følg denne ca. 260 fram til boligen, som ligger på høyre side av veien merket "Aktiv - Til salgs!" Velkommen!

  Bebyggelse
  Enebolig og garasje.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Enebolig: Byggeår: 1970 Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Boligen er bygd i 1970 og tilbygd i 2018 samt renovert og oppusset med nye innvendige overflater i alle himlinger og vegger mm til den stand og standard som ses pr. dd. Oppført i stedlig bygde, tradisjonelle bindingsverkskonstruksjon med antatt støpte fundamenter og støpt/murt kjeller/sokkelplan ført ned i terreng. Levert som en typebolig fra ekstern leverandør. Utvendige fasader med stående tømmermannspanel. En og to-fags vinduer samt saltak tekket med pappshingel. Innvendige overflater fra byggeår og senere renoveringer med fliser, parkett og laminat samt malte overflater/plater og trepanel på vegger - malte plater i alle himlinger med unntak trepanel på dusjbad. Dels noe pussede overflater i sokkelplan. TOMTEFORHOLD: Byggegrunn: Det foreligger ikke nøyaktig dokumentasjon på hvordan byggegrunnen under huset/bygget er utført, men det antas å være utført masseutskiftinger med tilførsel av drenerende pukk- og kultmasser til fast grunn, alternativt ned til fjell. Garasje: Byggeår: 1972 Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget fremstår med noe etterslep på det forventede vedlikeholdet. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Beskrivelse: Frittstående garasje, oppført i samme fasademessige stil som huset med stående tømmermannspanel som utv. kledning samt saltak tekket med pappshingel. Fundamentert med ringmur til terreng og jordgulv/oppgruset gulv. Bygget er forøvrig oppført i tradisjonell, uisolert bindingsverkskonstruksjon. Leddport og egen gangdør. Innlagt strøm for lys og tekniske uttak. - Kommentar tilstand: Påvist råteskader i forkantbordene som følge av manglende beslag. Aldersslitasjer. Tekking fra byggeår.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Takstmann har oppdaget fukt på badene. - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Fagernes rør har skiftet røropplegget på det største badet. - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Lagt ny membran. - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Oppdaget mus i vegg i kjeller. Tettet så hjørnekasse med musebørste, og etter det har vi ikke merket mus. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Enebolig: Hovedetasje: Gang/entre, stue, kjøkken, toalettrom, trapperom, to soverom og bod. Underetasje: Trapperom, gang, bad med tillliggende vaskerom og garderobe, bad, tre soverom, lagerrom og bod. Garasje: Oppstillingsplass til en bil. Lagringsplass.

  Standard
  I Moavegen 24 kan en nyte vid og vakker utsikt til Strandefjorden gjennom mange store vinduer, fra en større terrasse og fra hyggelige uteplasser på terreng. Den lyse og innbydende boligen med tilhørende garasje, ligger solrikt og sentralt til i et barnevennlig og veletablert boligfelt i gangavstand til «alt» Fagernes har å tilby. Eiendommen ligger i hellende terreng, og er pent opparbeidet med hyggelige uteplasser, plen og beplantning. Her er det god plass til lek og aktiviteter for store og små, og under deler av terrassen er det lage en praktisk, åpen redskapsbod. Boligen er over to plan. Den er oppført i 1970, men er godt vedlikeholdt og betydelig oppgradert gjennom årene, senest i 2018 da den også ble tilbygd et større inngangsparti. Inne i boligen er det lyst og hyggelig med mange vinduer og delikate fargevalg. En romslig entré ønsker alle velkommen inn. Her er det praktiske garderobeløsninger hvor en lang sittebenk har store skuffer i sokkel. I samme, gjennomførte stil er det dobbelt garderobeskap. Gulvet har store, pene fliser med varme. I stua er det flere store vinduer og terrassedør med glassfelt, slik at den nydelige utsikten til Strandefjorden kommer til sin rett. I stua er det fin plass til både sofa- og spisegruppe, og en hvitmalt peis med innsats og egen parafinbrenner, gir god varme og en hyggelig stemning når en slapper av etter aktive dager. På kjøkkenet er det pent heltre kjøkken av god kvalitet. Innredningen har profilerte fronter og heltre benkeplate. Vaskebeslag med to kummer og avrenningsplate. Her er det gode med skap- og benkeplass, og praktisk løsning med komfyr og ventilator i hjørnet. Det er også fin plass til en spisegruppe foran vinduet. I hovedetasjen er det to soverom, mens det er tre soverom i underetasjen. Om en ikke har bruk for alle soverommene kan en, som selger, velge å bruke det ene store soverommet til tv-stue og lekerom. Både dette rommet og soverommet er i god størrelse. I tilknytning til den romslige gangen er det toalettrom med servantskap og wc. Det er også adkomst til bod med flislagt gulv. Fra gangen er det trapp ned til innholdsrik underetasje, med bla. romslig gang, tre soverom og to bad. Soverommene er alle lyse og romslige med god plass til garderobeskap. Hovedbadet er stilfullt og delikat med lekre fliser på vegger og gulv. Badet er fra 2016 og det er lagt varmekabler i gulv. Her er det baderomsinnreding med heldekkende porselensservant, speil og belysning. Dusjhjørnet har innfellbare glassvegger, noe som er både pent og plassbesparende. På badet er det også et herlig, innmuret badekar, og det vegghengte toalettet med innfliset sisterne. Fra badet er det åpent videre inn vaskerom, også dette med flislagt gulv. I tilknytning til vaskerommet finner en manges drømmerom - et romslig garderoberom. I underetasjen er det også et litt eldre bad med flislagte vegger og flislagt gulv med varmekabler. Servantskap med speil overskap, og dusjhjørne med innfellbare dusjvegger av glass. Toalett. Vifte i yttervegg. Fra etasjens gang er det adkomst til to boder, en litt mindre, og en stor med flere hyller og god gulvplass. Boligens 300 liters varmtvannsbereder er plassert i et eget skap inne på vaskerommet. Fra gangen er det også utgang til terreng og fin plen på nedsiden av boligen. Med eiendommen følger også en romslig, frittstående garasje. I garasjen er det plass til en bil, redskap og diverse utstyr. Garasjen har leddport og egen gangdør. Innlagt strøm for lys og tekniske uttak. -- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. UTVENDIG: Nedløp og beslag: TG 2 Takrenner, takfotbeslag, nedløpsrør samt kroker i svartlakkert stål. Nedløpsrør som veggklamret og ført ned til murliv med vannutkast til terreng. - Kommentar: Det antas nye takrenner og beslag samtidig med ny shingeltekking i 2009. Vurdering av avvik: Påvist nedøyning i en av takrennekrokene etter øvre langside av soveromsdel. Konsekvens/tiltak: Ingen umiddelbare tiltak. Veggkonstruksjon: TG 2 Yttervegger/veggkonstruksjoner oppført i tradisjonelt reis/bindingsverk, - helisolerte konstruksjoner. Utvendige fasader med stående tømmermannspanel. - Kommentar: Trekonstruksjonen er lukket, ikke mulig å kommentere tilstand inne i vegg. Det antas at bindingsverksveggen er oppbygd med utv. vindtettingspapp/plater til bindingsverket, mineralullisolering samt dampsperre og innvendige overflater. Det er ikke foretatt kontroll av event. loddavvik på ytter- og innervegger. Vurdering av avvik: - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Veggkonstruksjonen er bygd opp ihht gjengs metodevalg jfr. byggeår med enklere bindingsverk, hvor bla ytterkledningen på opprinnelig deler montert direkte til bindingsverket uten bakenforliggende luftespalte. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ingen tiltak ses nødvendige, da det ikke er noen indikasjoner på skader eller avvik som følge av manglende lufting. Vinduer: TG 2 2-lags energivinduer med heltre karmer. Dels fastkarmsvinduer, dels åpningsvinduer. - Kommentar: Alle vindusprodukter er utført og holdt med trekarmer. Åpningsvinduer med betjeningshendeler med to låsetapper på åpningsvinduer. De tilfeldig valgte funksjonstestede vinduer fungerte tilfredsstillende ved besiktigelsen. Det opplyses om nye vinduer i 1.etg fra 2007 - vinduer i u.etg fra byggeår Vurdering av avvik: Ifølge NBI 700.320 har vinduer en normal levetid før utskifting på 20 til 60 år - TG2 settes ihht alder og stand jfr. mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. På vinduer i u.etg er det påvist å være spalte mellom vannbrettet og vinduskarmen/rammen. Konsekvens/tiltak: Ingen umiddelbare tiltak ses nødvendige, men det skal merkes at det uansett anbefales satt inn nye produkter som er opp mot de siste gjeldende energikravene. Merk at det må sjekkes om det er vanninntrengninger mellom vannbrett og vinduskarm. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: TG 2 Åpne terrassearealer på samlet ca 30 kvm ut for stue i 1.etg. Alle konstruksjoner bygd opp med punktfundamenter til terreng samt impregnerte materialer i hovedkonstruksjoner. Spaltegulv samt rekkverk i smijern med hønsenetting utenpå som barnesikringer. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Det er påvist andre avvik: 1. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder jfr. at terrassegulvet ligger mer enn 50 cm over terreng. 2. Påvist råteskader i terrassekonstruksjonen - bærebjelke i front samt dels i skråspennene. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. 1. Rekkverket ses med spalter større enn 10 cm, og en høyde lavere enn dagens krav på 100 cm. Det er ikke behov for å øke høyden til dagens krav eller konstruksjonen jfr. avstander sikret med netting. 2. Råteskadet konstruksjon må repareres. INNVENDIG: Etasjeskille/gulv mot grunn: TG 2 Etasjeskiller bygd opp som bærende trebjelkelag, hvor dette forutsettes oppspent til bærende vegg og dragersystem samt punktfundamenter. Konstruksjonsmessig er dette en kjent løsning, og det beregnes at konstruksjoner er dimensjonert og innenfor lengdekrav mht. naturlige belastninger jfr. byggeårets krav. Betongdekke på del av bygget (tidligere etablert som garasjegulv i 1.etg - idag soverom). Sokkelplanet med dels noe bærende trebjelkelag og luftet blindkjeller under deler av ndre langside. Forøvrig støpte gulv til grunn. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er på gulvene i 1.etg målt noe mindre helningsavvik, spesielt på stuegulvet fra midten av bygget mot nedre langvegg. Konsekvens/tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Påviste skjevheter og helningsavvik som her er registrert anses ikke som nedsettende på bruksverdien av bygget. Radon: TG 2 1. juli 2010 ble regelverket med hensyn til radon endret ved at grenseverdiene ble forskriftsfestet, og det ble innført spesifikke krav til radonforebyggende tiltak ved oppføring av nye bygninger. Dette bygget er bygd i 1970 med støpt gulv til grunn, hvor det da ikke var krav til radonduk eller andre spesifikke krav til radonforebyggende tiltak. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted: TG 2 Murt pipe med teglmurte og malte overflater. Peis i stue opprinnelig en åpen gruepeis i støpejernsutførelse samt egen parafinbrenner under. Det antas senere installert kassettinnsats med dører. Det ses å mangle avdekning og pipehatt, noe so medfører at det kan regne inn. Pipen anbefales å heltekke/helbeslå med isolert innkassing samt etablert avdekning og pipehatt. Vurdering av avvik: Det er påvist sotavrenning fra sotluken, hvor dette antas forårsaket av at det er benyttet parafinbrenner som hovedoppvarming. Denne er ikke lenger i bruk, men når det benyttes parafinbrenner utvikler denne forholdsvis lave røykgasstemperaturer, noe som igjen medfører kondenseringer. Videre ses pipen utildekket over tak, uetn avdekning og pipehatt - det kan regne direkte ned i pipen. Konsekvens/tiltak: Pipen over tak anbefales heltekket med isolert innkassing samt montert avdekning og pipehatt. Rom Under Terreng: TG 2 Sokkelplanet er ført opp i plasstøpte betongkonstruksjoner med innforet og tilleggsisolert vegg i borommene med malte plater som overflater. Bakre lagerrom med råbetong til gulv samt malte vegger i pusset betong (Det antas lagt på 50 mm plastisolasjon innv. som igejn er pusset). Vurdering av avvik: - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Gulv og veggoverflater i bakre lagerrom som pr. dd ses med råbetonggulv og pussede veggoverflater, hvor av begge ses med utslag av forhøyede fuktverdier pga fuktopptrekk og fuktinngang via gulv og vegg. Konsekvens/tiltak: - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Bakre lagerrom kan ikke lektes inn og etableres som borom, uten at det tas tilstrekkelig tiltak mot å fuktsikring av nye konstruksjoner. Innvendige trapper: TG 2 Trapp mellom etasjene som stedlig bygd/tilpasset tretrapp. Malte overflater. - Kommentar: Trappen er fra byggeår og er da bygd ihht dentids gjengs løsning, noe som ikke samsvarer med dagens krav vedr. høyde på rekkverk og sikringsfunksjoner. Vurdering av avvik: - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det ses spalter mellom rekkverksspilene på mer enn 10. Det ses å mangle håndrekke på vegg. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Ingen tiltak ses nødvendige - Trappen vurderes som den fremstår og ihht de krav som var på oppføringstidspunktet. VÅTROM: U.ETASJE > DUSJBAD: Overflater vegger og himling: TG 3 Helflisede veggoverflater. Trepanel i himlinger. Vurdering av avvik: - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. - Det er påvist indikasjoner på fukt/råteskader inne i konstruksjonen. Inspeksjon i dusnisjen viste krakeleringer/riss og sprekker i fuger. Fuktsøk med fuktindikatpr viste svært forhøyede fuktverdier i begge veggkonstruksjonene inne i dusjnisjen. Konsekvens/tiltak: - Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Ut fra påviste forhold anses det å være fukt i veggene som følge av svikt i bakenforliggende membraner. Overflater Gulv: TG 2 Det er målt fall på gulv med ca 10 mm fra høyeste punkt på gulv ved/under dørterskel til overkant slukrist. Dørterskel ses som forhøyet med og fungerer som flomsikring. - Kommentar: Det forutsettes at dørterskelen er fuget fast til underliggende gulvfliser og at kravet om minimum 25 mm høydeforskjell fra toppslukrist til synlig topp membran ved terskel er minimum 25 mm. Fallforholdene sammen med forhøyet terskel tilsier at funksjonskravet er oppfylt. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Påvist kun inntil 10 mm fall på gulv fra høyeste punkt til overkant slukrist. Fallforholdene avviker fra forskriftskravene (minste forskriftskrav). Konsekvens/tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. Rommet fungerer og oppfyller sine funksjonskrav pr. dd, men pga andre påviste forhold vil det måtte forventes renoveringstiltak. Sluk, membran og tettesjikt: TG 2 Det er etablert 1 stk sluk i gulvet - inne i dusjnisjen med mindre lokalt fall. Besiktigelse viser at sluket er ett støpejernssluk fra opprinnelig byggeår, hvor det ikke kan ses benyttet noen form for mansjett ned i sluket eller membran på gulvet når det ble lagt nye fliser. Vurdering av avvik: Sluket må beregnes skiftet ut når rommet renoveres. Konsekvens/tiltak: Kan benyttes inntil videre. Ventilasjon: TG 2 Mekanisk avtrekk, bryterstyrt/fuktstyrt vifte i vegg. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet er ventilert ved mekanisk avtrekksventil montert i yttervegg. Det ses å mangle tilluft til rommet, hvor dette anbefales som spalte mellom dørblad og dørterskel for å kunne tilfredsstille kravet. Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det anbefales å etablere spalte mellom dørterskel og dørblad, da tilluften til våtrommet tas som overstrømmet luft fra naborommene. Tilliggende konstruksjoner våtrom: TG 3 Hulltaking er ikke foretatt, da dette ikke lar seg gjøre pga konstruksjonsoppbyggingen i tilstøtende rom, hvor det soverom med senger og skap som sjikter til våte soner på bad. - Kommentar: Det bla foretatt fuktsøk med fuktindikator inne i dusjnisjen inne på bad, hvor det kunne påvises sterkt forhøyede fuktverdier. Vurdering av avvik: - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. - Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Fuktsøk med fuktindikator viste forhøye fuktverdier. Konsekvens/tiltak: Det kan alternativt settes inn ett dusjkabinett, hvor avløpsslangen ledes direkte til sluket og ikke ut på gulvet som fritt vann. All annen bruk av fritt vann vil da bli holdt innenfor kabinettet og ikke ledet til vegger. U.ETASJE > BAD/VASKEROM: Overflater vegger og himling: TG 3 Helflisede veggoverflater, dels noe veggarealer med malte plater. Malte plater i himlinger. Vurdering av avvik: - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. - Det er påvist indikasjoner på fukt/råteskader inne i konstruksjonen. Inspeksjon i dusnisjen viste krakeleringer/riss og sprekker i fuger. Fuktsøk med fuktindikatpr viste svært forhøyede fuktverdier i begge veggkonstruksjonene inne i dusjnisjen. Konsekvens/tiltak: - Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Ut fra påviste forhold anses det å være fukt i veggene som følge av svikt i bakenforliggende membraner. Overflater Gulv: TG 2 Det er målt fall på gulv med ca 10 mm fra høyeste punkt på gulv ved/under dørterskel til overkant slukrist. Dørterskel ses som forhøyet med inntil 20 mm og fungerer som flomsikring. - Kommentar: Det forutsettes at overgangen på baderomsgulvet mot terskel er ivaretatt ved at det er fueg ttilstrekkelig i dette områet og at kravet om minimum 25 mm høydeforskjell fra toppslukrist til synlig topp membran ved terskel kan definers som minimum 25 mm. Fallforholdene sammen med forhøyet terskel tilsier at funksjonskravet er oppfylt. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Påvist kun inntil 10 mm fall på gulv fra høyeste punkt til overkant slukrist. Fallforholdene avviker fra forskriftskravene (minste forskriftskrav). Konsekvens/tiltak: - Våtrommet fungerer med dette avviket. Rommet fungerer og oppfyller sine funksjonskrav pr. dd. Ventilasjon: TG 2 Mekanisk avtrekk, bryterstyrt/fuktstyrt vifte i vegg. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet er ventilert ved mekanisk avtrekksventil montert i yttervegg. Det ses å mangle tilluft til rommet, hvor dette anbefales som spalte mellom dørblad og dørterskel for å kunne tilfredsstille kravet. Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det anbefales å etablere spalte mellom dørterskel og dørblad, da tilluften til våtrommet tas som overstrømmet luft fra naborommene. Tilliggende konstruksjoner våtrom: TG 3 Hulltaking er ikke foretatt, da dette ikke lar seg gjøre pga. konstruksjonsoppbyggingen, hvor våte soner i dusjnisjen sjikter til yttervegger. - Kommentar: Det bla foretatt fuktsøk med fuktindikator inne i dusjnisjen inne på bad, hvor det er konstatert sterkt forhøyede fuktverdier. Vurdering av avvik: - Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Fuktsøk med fuktindikator viste forhøyee fuktverdier. Konsekvens/tiltak: Det kan alternativt settes inn ett dusjkabinett, hvor avløpsslangen ledes direkte til sluket og ikke ut på gulvet som fritt vann. All annen bruk av fritt vann vil da bli holdt innenfor kabinettet og ikke ledet til vegger. SPESIALROM: 1. ETASJE > TOALETTROM: Overflater og konstruksjon: TG 2 Toalettrom i hovedplanet med belegg til gulv, tapetserte vegger og malte plater i himlinger. Gulvmontert vannklosett samt mindre servantskap med porselensservant. Vurdering av avvik: - Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet er ventilert ved avtrekksventil montert i himling (naturlig avtrekk ved termisk oppdrift). Det ses å mangle tilluft til rommet, hvor dette anbefales som spalte mellom dørblad og dørterskel for å kunne tilfredsstille kravet. Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det anbefales å etablere spalte mellom dørterskel og dørblad, da tilluften til rommet tas som overstrømmet luft fra naborommene. TEKNISKE INSTALLASJONER: Vannledninger: TG 2 Vanninntak ført inn på vaskerom til hovedstoppekran samt samleskap for trykksatte rørføringer. Fordelinger ut til de respektive tappepunkter. Alle trykksatte rørføringer er holdt i rør i rør system - PVC avløpsrør. Vannmåler. Gulv i vaskerommet med sluk. - Kommentar: Det ses nyere etablert rør i rør system med samlestokker i samleskap i u.etg. Det forutsettes at anlegget er nyetablert i forbindelse med øvrig istandsetting av sokkelplanet med nye bad mm. Vurdering av avvik: Samleskap for trykksatte rørføringer er plassert inne på vaskeromsdel av våtrommet i u.etg, hvor det ses å mangle avrenningsmulighet fra skapet til gulv med sluk. Konsekvens/tiltak: Mindre konsekvens på påvist avvik, da underliggende konstruksjoner er av betong. Avløpsrør: TG 2 Det opplyses om avløpsrør i PVC tilknyttet offentlig avløpsanlegg. - Kommentar: Avløpsrør ligger skjult samt som nedstøpte i platefundamenter samt som nedgravde, og uten mulighet for besiktigelse. Tilstandsgrad gitt ihht alder. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Varmtvannstank: TG 2 Vanninntak ført inn på vaskerommet til 300 liters varmtvannsbereder og hovedstoppekran. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Rommet berederen står plassert i har ikke sluk samt at terskelløsningen mellom berederrommet og tilliggende rom sperrer for direkte avrenning til sluk. Konsekvens/tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det anbefales å ettermontere fast tilknytningsslange på beredrens sikkerhetsventil, hvor denne kan borres og føres inn på vaskerommet under dørterskel. TOMTEFORHOLD: Drenering: TG 2 Terrenget forutsettes noe drenert ved at det er foretatt masseutskiftinger under og i forbindelse med bygget (opplyst av eier - ikke verifisert av takstmann). Videre legges det til grunn at drensgrøfter med drensrør er ført vekk fra grunnen under bygget. - Kommentar: Utførelsen lar seg ikke konstatere ved visuell besiktigelse, men ut fra gitte opplysninger og minste forskriftskrav ihht byggeår forutsettes ovenstående utførelse. Tilstandsgrad er gitt ut fra alder. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. - Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Påvist fuktgjennomgang i kjellervegger, hvor dette ses inne på kjellerboden. Konsekvens/tiltak: - Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. - Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Dreneringstiltak må påregnes. Terrengforhold: TG 2 Tomten opplyses og ses opparbeidet og tilrettelagt for påstående bebyggelse med definerte grenselinjer ihht kart. Tomten ligger i hellende terreng, og antas å ha grunnforhold av morenemasser, dels sandgrunn. Tilkomst til tomten via stikkvei inn fra tilkomstveien i feltet. Asfaltert og gruset adkomstvei samt gruset tomteareal foran bygningen, som også benyttes som parkeringsareal. Tomtearealet er dels opparbeidet med blant annet noe grøntarealer, dels naturtomt. Vurdering av avvik: - Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan Ihht NGU-Norges Geologiske undersøkelse, ligger eiendommen i rasutsatt område - teoretisk utløpsområde for snøskred samt jord og steinskred. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke gitt noen form for pålegg med å utføre tiltak eller sikring i forbindelse med event. skredhendelser. - Kommentar: Ved event. nye bygningsmessige tiltak på eiendommen (søknadspliktige tiltak), skal det ihht gjeldende planbestemmelse dokumenteres tilstrekkelig trygghet før tiltak kan igangsettes, f.eks ved å hente inn eksterne skredanalyser mm. Utvendige vann- og avløpsledninger: TG 2 Eiendommen er tilknyttet offentlige vann og avløpsledninger, hvorav disse ligger i grøft inn mot eiendommen og ikke lar seg inspisere. - Kommentar: Tilstandsgrad er gitt ihht alder. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Boligen selges umøblert. Følgende gjenstander følger uansett ikke med i handelen: - Hylleløsning på vaskerom - Taklampene på barnerommene - Taklampene i stue - Dukkestue i hage - Vaskemaskin og tørketrommel Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Fiber.

  Parkering
  Parkering i garasje eller på egen tomt.

  Diverse
  Nord-Aurdal Brannvesen informerer om at det ikke er registrert avvik etter feiing eller tilsyn. Se vedlegg i salgsoppgave. Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,00))   113 292,- (Omkostninger totalt)   3 963 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Strøm og ved. Peis, varmepumpe og panelovner.

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Vann: Årlig abonnement kr. 901,- Forbruk pr. m3 kr. 72,- Avløp: Årlig abonnement kr. 306,- Forbruk pr. m3 kr. 28,- Feie- og tilsynsavgift: kr. 510,-. Renovasjon pr. år: kr. 3.670,-. Eiendomsskatt pr. år: kr. 2.422,-

  Formuesverdi primær
  745542

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2683950

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/22/102: 11.02.1970 - Dokumentnr: 604 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3451 Gnr:22 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 1081858 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:22 Bnr:102

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Påbygget fra 2018 er byggemeldt, men det foreligger ikke ferdigattest. En eventuell ferdigattest her vil bli ny eiers ansvar å påse. Lovlighet: Enebolig: - Det foreligger ikke tegninger. Det ble rekvirert tegninger fra kommunale saksarkiver av takstmann, hvor mottatte tegninger ikke stemmer med påstående bebyggelse. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei. Garasje: - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Brannceller: Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via offentlig veg til privat stikkvei inn til eiendommen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan, vedtatt 11. september 2014. Boligbebyggelse - nåværende. Kommentar fra kommunen: Det er varslet oppstart av kommunedelplanarbeid for Fagernes og Leira. Eiendommen inngår i planavgrensningen til dette kommunedelplanarbeidet. Se vedlegg i salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Boligen har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 850 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,00))   113 292,- (Omkostninger totalt)   3 963 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  113292

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 1,50% av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Linn Hamre

Megler

Linn Hamre

99 73 42 64

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev