aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Grøslie og Øddestølen 114!
Velkommen til Grøslie og Øddestølen 114!

FAGERNES Øddestølvegen 114

Innbydende hytte i hyggelig stølsområde på Grøslie. Stille og fredelig i fint turterreng. Strøm, vann og sommervei.

 • kr 1 550 000
 • BRA 79 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 550 000
 • Omkostningerkr 55 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 605 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1974
 • Soverom3
 • ArealP-rom 69 m²
 • Tomt700 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 38 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 550 000,00))   55 792,- (Omkostninger totalt)   1 605 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Idyllisk og usjenert i vakker natur, eller som selgerne beskriver det «Et lite stykke Norge». Øddestølen 114 gir en følelsen av å være med i en "Melkesjokoladereklame" sommerstid. Her er det stille og fredelig med kuer, kalver, hester og sauer med lam på beite. Hytta ligger i et vakkert turområde, ikke så langt fra Grøslitjernet. Den er tilbygd og oppgradert, og er nå en stilfull og praktisk hytte med stor solrik terrasse. - Åpen og luftig stue med lekker peis fra 2020 - Åpen løsning til kjøkken med frittstående komfyr og oppvaskmaskin - Pent bad med flislagt gulv med varmekabler - Tre soverom med tilsammen åtte sengeplasser - Romslig entré med flislagt gulv med varmekabler - Uthus - Strøm - Innlagt vann - Sommervei, ca. 900 m fra vintervei Velkommen på visning!
I området er det flott turterreng, og eiendommen er et fint utgangspunkt for å komme seg ut på tur, uansett årstid!

Øddestølvegen 114, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 69 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 69 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Vindfang/entré, stue med åpen løsning til kjøkken, bad og tre soverom.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 10 kvm  Tomt
  700m²

  Beskrivelse av tomt
  Arealet er hentet fra skylddelingsforretning, som er et offisielt dokument som ble opprettet og tinglyst på eiendommer etter eldre regelverk. Dokumentet inneholder blant annet en tekstlig beskrivelse av eiendommens grenser og areal. Vi gjør oppmerksom på at både eiendomsgrenser og areal kan avvike ved nøyaktig oppmåling. Trivelig naturtomt i flatt, svakt hellende terreng. Tomta er ikke inngjerdet, men har en fin port. Grunneier på Kvehaugen setter opp midlertidig sperring om sommeren for å unngå at dyr får tilgang til eiendommen. Ønsker ny eier å sette opp gjerde opplyse selger at grunneier på Kvedhaugstølen har sagt seg positiv til dette.

  Beliggenhet
  Idyllisk og usjenert i vakker natur, eller som selgerne beskriver det "Et lite stykke Norge" - Øddestølen 114 gir en følelse av å være med i en "Melkesjokoladereklame" sommerstid. Her er det stille og fredelig med kuer, kalver, hester og sauer på beite. Eiendommen ligger ca. 770 moh åpent og trivelig med utsikt Grøslitjernet og Skardåsen, samt til stølslandskapet og hyttene rundt. Midtsommers kan en nyte solen fra om lag klokka åtte om morgenen og til klokka ti på kvelden, mens den midtvinters skinner noen timer midt på dagen. I området er det flott turterreng, og eiendommen er et fint utgangspunkt for å komme seg ut på tur, uansett årstid! Sommerstid er det mange turer både til fots og på sykkel. For sykkelentusiaster anbefaler selger Tansbergrunden som går på rolige, og svakt kuperte, stølsveier i ca. 850 - 1.000 moh. Her er det flott utsikt mot fjellheimen, og en sykler forbi koselige støls- og hytteområder. Ved Tansberg er det en idyllisk raste- og badeplass. Med hytta som utgangspunkt kan en gå på merket sti fra Grøslia til Skardåsen, som ligger 1.071 moh, eller en kan gå runden rundt Grøslitjernet, et tjern hvor det også er fiskemuligheter. Vinterstider det ca. 500 m. rundt vannet (scooterspor til skiløype avtales med grunneier), før en kommer inn på et omfattende løypenett mot Etnedal, eller til Kruk og videre til Aurdalsåsen, eller mot Juviken og helt til Beitostølen. Mulighetene er mange! Hytta er også et fint utgangspunkt for toppturer rundt om i Valdres, f.eks. Bitihorn, Besseggen, Knutshøe, Skarvemellen eller Rundemellen. Om det skulle friste med et gastronomisk måltid i hyggelige omgivelser anbefaler selger Nythun Fjellstue, som ligger omlag 5 km fra hytta. Her serveres smaksrike måltider av lokale råvarer. Nythun Høyfjellstue har lang historie og har tidligere blitt rangert som distrikts-Norges tredje beste spisested. Fra hytta er det omlag 20 - 25 min minutters kjøring til Fagernes og Leira, begge steder hvor en finner et rik utvalg av butikker og serveringssteder m.m. Det er alltid godt å kunne nyte gode dager i klar, frisk fjelluft.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre E18 til Sandvika, og følge E16 videre i retning Fagernes. Når du kommer til Leira (som er ca. 4 km før Fagernes), tar du til høyre i rundkjøringen og følger skiltingen mot Fagernes Lufthavn, N. Etnedal og Gausdal. Etter ca. 4 km kommer du til Ranheimskrysset. Her tar du til høyre skiltet mot Fagernes Lufthavn, N. Etnedal og Gausdal. Etter ca. 8 km passerer du Nythun Høyfjellsstue, herfra fortsetter du ca. 1,2 km og tar inn til venstre på Hølstølvegen. Bomavgift kr. 60,- pr tur. Kjør nå ca. 2 km og ta av til høyre på Svarthamarvegen. Følg denne i ca. 130 m og ta av inn til høyre på Øddestølvegen. Fortsett ca. 900 m fram til hytta som er merket "Aktiv - Til-salgs!" . God tur!

  Bebyggelse
  Hytte og uthus.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport. Eiendommen ligger i Skrautvål, i Nord-Aurdal kommune, idyllisk til på gammel stølsvoll, kun 100 m fra Grøslitjernet. 18 km til Fagernes som er kommunesenteret i Nord-Aurdal. Fin og solrik beliggenhet. BEBYGGELSEN: Fritidsbolig med primærareal på 69 m² over 1 etasje. Terrasse utenfor stue/kjøkken/soverom og inngangsparti. Uthus i 1 etasje for lagring og med utedo. OM TOMTEN: Eiet tomt på 700 m², som er flat/skrånende naturtomt. Inngjerdet med sauegjerde og elektrisk gjerde. Parkering på egen tomt i sommerhalvåret. Fritidsbolig Byggeår: 1974 Tilbygg / modernisering 2012: Tilbygg, hall og bad. 2012: Ny shingel på taket. 2012: Det ble drenert foran hytten ifbm. tilbygg. 2016: Nye vinduer og terrassedør. 2007: Det ble lagt nytt gulv og bjelker på ene soverommet (innenfor kjøkken) og hele stue/kjøkken. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Normal standard og planløsning. Oppvarming består av vedfyring/strøm. Ventilasjon består av naturlig ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer og i hovedsak åpent/skjult anlegg. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. UTVENDIG Fundamentert på betongringmur. Oppført i bindingsverk med utvendig, stående kledning og villmarks kledning. Mønet takkonstruksjon i vinkel tekket med shingel. Stor terrasse på nesten tre sider. Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Veggene har bindingsverks konstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående villmarkskledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør med glass og malt balkongdør i tre med isolerglass. Terrasse utenfor stue, kjøkken og inngangsparti med adkomst til bakkenivå, 57 m², hvorav 4 m² har takoverbygg. INNVENDIG Innvendig er det gulv av furu og fliser. Veggene har trepanel og beiset trepanel. Innvendige tak har trepanel og beiset trepanel. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har mursteinspipe. I stue er det peis med innsats med glass på tre sider, forblendet med skiferstaver. På ene soverom er det vedovn. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Innvendig har hytta beisede fyllingsdører. Garderobeskap mellom to soverom er plassbygget i veggen mellom rommene. Uthus: Byggeår: 1974. (Antatt) Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner. Uthus i 1 etasje fra byggeår 1974. Bygget er fundamentert på naturstein, bygget i bindingsverk med stående kledning. Skrå takkonstruksjon tekket med bølgeblikk. Ytterdør malt. Enkle vinduer. Innvendig er det bjelkelag, tregulv. Bygget bærer preg av sin alder.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger opplyser i egenerklæring: Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, kun av faglært. Ifbm. påbygg i 2011.Arbeid utført av Fagernes Rør og Valdres Installasjon. Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?- Ja, Ifbm. nytt bad. Pkt. 2.2: Er arbeidet byggemeldt? - Ja. Se melding om tiltak - nybygg fra kommunen vedlagt. Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Ja. Takstmann har registrert høydeforskjell på gulv på 30mm Skråriss i grunnmur. Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Svar Ja, kun av faglært. Service og oppfølging av el-installasjoner ved behov. Arbeid utført av Valdres Installasjon AS. Pkt. 11.1: 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? - Ja. Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja. El-tilsyn av nettleverandør. Pkt.: 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, kun av faglært. Påbygg 12m2 gang og bad, ny terrasse + lagt ny takpapp. Innsetting nye vinduer og dører. Arbeid utført av Arne Olav Brenna og Jan Bakkejordet. Pkt.18: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? - Ja. Tilbygg på 12m2. Pkt. 18.1: Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? - Ja. Dokumentasjon er tilgjengelig fra Nord Aurdal kommune. Pkt.22: Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? - Ja. Ikke ferdigmelding da hytten er oppført i 1974. Pkt. 24: Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja. Når man ikke har benyttet borevann over en lang periode kan det oppleves at vannet er misfarget grunnet sand. Dette er forbigående. Tilleggskommentar: Påbygd terrasse på samme tidspunkt som tilbygg. Boret etter vann av Haugrud Maskin 2011. Søknad om utslipp av gråvann godkjent av Nord Aurdal Kommune. Lagt kabelgrøft for fremføring av elektrisitet fra trafo ved Kjærstadstølen og frem til hytta i 2010 (Vokks Nett AS) Lagt nytt gulv på ene soverommet innenfor kjøkken + stue 2007. Nye 2 lags Rørosvinduer og ytterdør, og terrassedør i 2016. Se også vedlagte egenerklæring for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang/entré, stue med åpen løsning til kjøkken, bad og tre soverom. Terrasse utenfor stue, kjøkken og inngangsparti, ca. 57 m², hvorav 4 m² overbygd. Uthus: Bod/lager og utedo.

  Standard
  Med stor terrasse og vid utsikt til stølsvoll med markblomster og beitende dyr sommerstid, er dette et godt sted å nyte gode dager i klar, frisk fjelluft. Her er det fin utsikt til Grøslitjernet, hvor høstens vakre farger nå speiler seg. Hytta ligger usjenert og fredelig til på en trivelig naturtomt. Den har innlagt strøm og vann, og sommervei inn på tunet. Om vinteren er det parkering et lite stykke unna, men hva gir vel mer ro enn å komme inn til en hytte uten brøytet vintervei? Da får en virkelig være en del av naturen. Hytta har som nevnt, stor terrasse med plass til flere sittegrupper, grill m.m. Her er det montert stor markise og vindskjerm. Terrassen strekker seg fra det overbygde inngangspartiet, og videre langs to av hyttas vegger. Her er det enkelt "å flytte seg med solen." En pen rødmalt dør ønsker alle velkommen inn i en romslig entré med pent, flislagt gulv med varmekabler. Her er det god plass til både yttertøy og sko for aktive familier. Videre innover i hytta er det en hyggelig stue med åpen løsning til kjøkken. Som i hyttas øvrige rom er det pene, beisede overflater og fine materialvalg. I stua er det store vinduer og en lekker peis fra 2020. Det er god plass til både sofa- og spisegruppe. Kjøkkenet har pen, mørk innredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Her er det godt med skap- og benkeplass, og frittstående komfyr og oppvaskmaskin. I hytta er det tre soverom med til sammen åtte sengeplasser. Et soverom med dobbeltseng og god garderobeplass i innebygde skap, og i flere skap over seng. Det er også vedovn på soverommet. På de to andre soverommene er det familiekøyer og garderobeskap. Sikringsskapet er plassert på ett av rommene. Hytta har et pent og praktisk bad med flislagt gulv med varmekabler. På badet er det baderomsinnredning med stilfull, nedfelt servant og speilskap. Plassbygd hjørneskap i heltre, hvor varmtvannsbereder på 120 liter er plassert. Frittstående dusjkabinett, urinal og Cinderella forbrenningsdo med lufting over tak. På tunet er det også et eldre uthus med fin plass til ved, ski og annet utstyr. Delevegg inn til utedo. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert. Fra tilstandsrapport: HYTTE: Fordeling av tilstandsgrader: TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 21 TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 6 TG3: Store eller alvorlige avvik = 3 UTVENDIG Veggkonstruksjon - TG: 2 Veggene har bindingsverks konstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående villmarkskledning. Vurdering av avvik: o Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: o Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Takkonstruksjon/Loft - TG: 2 Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Vurdering av avvik: o Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tiltak: o Lufting/ventilering bør forbedres. INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn - TG: 3 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: o Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: o For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. o For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. VÅTROM - BAD Overflater Gulv - TG: 2 Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Alder: 2012 Kilde: Eier Vurdering av avvik: o Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: o Våtrommet fungerer med dette avviket. o Det må foretas utbedring av fallforhold. Ventilasjon - TG: 3 Det er ingen ventilering. Alder: 2012 Kilde: Eier Vurdering av avvik: o Rommet har ingen ventilasjon Tiltak: o Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres TEKNISKE INSTALLASJONER Branntekniske forhold - 3 Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? - Ja 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? - Ja 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? - Ja 4. Er det skader på røykvarslere? - Nei. Det er ikke synlige skader på røykvarsler. Røykvarsler er ikke demontert. TOMTEFORHOLD Drenering - TG: 2 På slike typer fundamentering er det ikke vanlig at drenering blir brukt. Vurdering av avvik: o Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Tiltak: o Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Grunnmur og fundamenter - TG: 2 Bygningen har betonggrunnmur og antatt betongpilarer under tilbygg fra 2012. Vurdering av avvik: o Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Tiltak: o Det er ikke behov for utbedringstiltak. Utvendige vann- og avløpsledninger - TG: 2 Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Det er antatt overløp til grøft. Bygningen har privat grunnboret brønn. Vurdering av avvik: o Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Tiltak: o Foreta kontroll av brønnvann. o Vannkvalitet må dokumenteres Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges uten møbler, innbo og løsøre, med unntak av vitrineskap og senger (uten madrasser). Komfyr og oppvaskmaskin (ny i 2021) følger med. Frittstående kjøleskap følger ikke med i handelen. Parabol fra Allente medfølger. Taklamper over spisebord, samt vegghengt hjørneskap over sofaene i stuen medfølger ikke i handelen. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven punkt "Innbo og løsøre", følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Sommerparkering ved hytta. Om vinteren har selger avtale om to parkeringsplasser på tomt til grunneier på Kvehaugstølen. For dette betales kr. 500,-.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke kjent utført med radonsperre.

  Diverse
  Selger opplyser at de har bekostet kablegrøft fra trafo ved Kjærstadstølen og fram til hytta med mulighet til å legge fiberkabel i samme rør om det skulle bli en tilgjengelig tjeneste. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Nord-Aurdal brannvesen opplyser: Det er ikke registret, tilsyn eller feiing på denne adressen. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter. Vedr. budgivning: Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde. Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 38 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 550 000,00))   55 792,- (Omkostninger totalt)   1 605 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Peis fra 2020 i stue. Vedovn på ett soverom. Varmekabler i gang og på bad. Elektriske ovner. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2021: 5353 kWh. Etna Nett opplyser at anlegget ble kontrollert og godkjent i 2012.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  3068

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Offentlige avgifter pr. 2022: Renovasjon pr. år: kr. 1.475,- Feie- og tilsynsavgift: kr. 191,25.- Slamtømming: Årlig avgift kr. 1.402,- I tillegg kommer kostnad på kr. 480,- pr. m3 for Slamavskiller.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 658. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt.

  Formuesverdi sekundær
  319342

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andre utgifter
  Bomavgift Skrautvål Stølsveg: kr. 60,- pr tur, evt halvårskort kr. 800,- eller årskort kr. 1.600,-. Vedlikehold av vei: kr. 500,- pr. år. Vinterparkering. 2 plasser: kr. 500,-. Frivillig løypeavgift. Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området. I tillegg kommer kostnader til strøm og forsikring.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/18/226: 31.07.1973 - Dokumentnr: 3272 - Fradelingsdokument DENNE EIENDOMMEN ER FRADELT FRA KOMMUNE-NR 542 GNR 18 BNR 54 HOVEDBRUKET ER SAMMENFØYD MED GNR 18 BNR 7 01.01.2020 - Dokumentnr: 3744 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:18 Bnr:226 10.04.1979 - Dokumentnr: 1652 - Bestemmelse om vannrett Rettighet hefter i: Knr:3451 Gnr:18 Bnr:7

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan og bygningsloven § 21 10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1 98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Selger opplyser at det er søkt og godkjent påbygg fra 2012 på 12 m2 som benyttes til gang og bad. Tilbygg står registrert med ignagsettingstillatelse hos kommunen. For tiltak gjennomført etter 1998 skal det foreligge ferdigattest. Dette blir kjøpers ansvar, risiko og evt. kostnad å påse. Lovlighet: Fritidsbolig - Det foreligger ikke tegninger Uthus - Det foreligger ikke tegninger

  Vei, vann og avløp
  Sommervei, ca. 900 m fra vintervei. Snøscootertransport kan avtale som ønskelig. innlagt vann fra brønn på egen tomt. Om hytta ikke har vært brukt på en stund kan det komme sand i røret. Om det ønskes ekstra friskt vann hentes dette på hovedbølet hvor eiendommen har tinglyst vannrett. Gråvannsavløp via 2-kamret slamavskiller på 1 m3 og videre til infiltrasjonsgrøft 12 m. Cinderella forbrenningstoalett og urinal på bad. Utedo i uthus. Det foreligger utslippstillatelse for gråvann.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplanen 2014-2024, vedtatt 11.09.14. Fritidsbebyggelse nåværende. Kopi av arealdelen til kommuneplanen følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 38 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 550 000,00))   55 792,- (Omkostninger totalt)   1 605 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  55792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.636,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 18.900,- samt provisjon 3,0 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev