aktiv-eiendomsmegling
Solgt
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Hamrevegen 167!
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Hamrevegen 167!

FANA Hamrevegen 167

Flott familiebolig fra 2004 i idylliske omgivelser på Hamre! Gode solforhold | Ca. 12 minutters kjøring til Lagunen

 • kr 5 490 000
 • BRA 229 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 490 000
 • Omkostningerkr 154 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 644 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 004
 • Soverom3
 • ArealP-rom 223 m²
 • Tomt983.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  137 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000))

  154 292 (Omkostninger totalt)

  5 644 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Planskisse 1.etasje
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Hamrevegen 167! Boligen har en idyllisk beliggenhet på et høydedrag over Kalandsvannet. Her bor man i landlige omgivelser, men likevel sentralt til blant annet dagligvarebutikk, skoler, barnehager og busstopp. For den spreke og turglade er området et eldorado med kort vei til flott turterreng med sti til Smøråsfjellet ca. 100 meter fra boligen. Gode turmuligheter også på Fanafjellet. Til Lagunen Storsenter bruker man ca. 12 minutter. - Gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sent på kveld midtsommers - Hyggelige uteområder og terrasser - 3 soverom - Nyere og romslig vinterhage og bod på 48 m² - Gode parkeringsmuligheter på egen tomt med carport og garasje. 2 stk elbillader innstallert i carport.
Plantegning 2.etasje

Hamrevegen 167, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 69 kvm
  2. etasje: 160 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 63 kvm Hall/entrè, Kjellerstue, Vaskerom, Trimrom
  2. etasje: 160 kvm Gang, Stue, Bad, Kjøkken, 3 soverom, Trapperom 2.et. - tilbygg: Stue med kjøkkendel, Bad, Entré, hobbyrom (Godkjent som vinterhage og bod)
  Sekundærrom
  1. etasje: 6 kvm Utvendig bod  Tomt
  983.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med plen, bed og busker.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i landlige omgivelser på et lite høydedrag fra Kalandsvannet. Midtsommers har man sol fra tidlig morgen til sent på kveld. Selv med den landlige og idylliske beliggenheten er det kort vei til dagligvarebutikker på Titlestad og Krokeideveien. Kirkevoll barne- og ungdomsskole ligger like i nærheten, og er her er det sykkelsti hele veien. Det er ellers kort vei til barnehage og Kaland Barneskole. Nærmeste busstopp er like utenfor dørstokken. For den spreke og turglade er området et eldorado med kort vei til flott turterreng med sti til Smøråsfjellet ca. 100 meter fra boligen. Gode turmuligheter også på Fanafjellet. Det er ellers idrettsanlegg på Kalandseid og Stavollen. For et større utvalg av servicetilbud og fasiliteter er det ca. 12 minutters kjøring til Lagunen Storsenter. Til sammen kan Lagunen nå skilte med over 180 ulike butikkonsepter bestående av spisesteder, matbutikker, spennende nisjebutikker og flotte kjedekonsepter. Her finner du et bredt utvalg av ulike butikker som dekker de fleste behov. Her er også SATS hvor du finner det nyeste og mest moderne innen trening. Her er også nærmeste bybanestopp. Jobber man på en av de store arbeidsplassene på Sandsli, Kokstad og Flesland bruker man i underkant av 20 minutter med bil.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Eneboliger i området. Enebolig over to plan samt loft. Tilbygd del i 2022. Garasje tilbygd boligen.

  Byggemåte
  Taktekking: Valmtak. Yttertaket er tekket med betongtakstein. På befaringsdagen ble det ikke påvist sprekk eller ødelagt takstein på yttertak. Yttertak besiktet fra bakkenivå. Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp av plast til rør i bakke. Påregnelig med smålekkasjer i skjøter. Ut over dette ble det ikke observert lekkasje eller brekkasje på takrenner eller nedløp på befaringsdagen. Det er lekkasje i en takrenne ved inngang. Veggkonstruksjon: Trekonstruksjoner med liggende malt trekledning. Dobbel falset 6» trepanel. Lufting og delvis musebånd i kledningen. Det ble ikke registert råte eller skader på kledningen under befaringen. Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjoner er takstoler med sutakplater. I all hovedsak vurderes takkonstruksjonen å være i normal stand. Besiktet fra loft. Det ble ikke registrert råte, fuktmerker eller treskadeinsekter på takkonstruksjonen. Noe eldre fuktmerker på trevirke ved pipe. Det ble ikke målt fuktverdier under befaringen. Noe mindre fuktmerker på papir på isolasjon. Det ble ikke registrert unormale skjevheter eller svikt i konstruksjoner. Isolert fra loft mot hoveddel. Loftet har i hovedsak normal ventilering, men det er dyttet noe isolasjon overgang kiste/takkonstruksjon. Dette kan medfører lufte/kondens problemer. Det ble ikke registrert unormale fuktverdier i sutak. Vinduer: Boligens vinduer består i av 2-lags glass i trekarmer. Registrert årtall på vinduer er 2004, 2017 og 2020, Vinduer er funksjonelle alder tatt i betraktning. Det er foretatt kontroll på tilfeldig valgte åpne og lukkemekanismer. Vurdering basert på alder og observasjoner. Dører: Malt ytterdører med glassfelt til boligen og tilbygg. Altandør av tre med glassfelt fra soverom til altan. Registrert årstall er 2004. Altandør av tre med glassfelt fra kjøkken til utearealer. Registrert årstall er 2004. Altandør av tre med glassfelt fra stue til terrasse. Registrert årstall er 2004. Altandører fra tilbygd del til terrasse. Fra 2020. Tredør til utvendig bod. Dørene er funksjonelle.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Dokumentasjon /bilder av membran i mappen. - Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ny membran og slukmansjett. - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Clausen rør på vaskerom og Kjartan Meier på nybygg - Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Har vært fukt i blindkjeller. Dette er nå ordnet. har lagt grus / plast og støpt nytt gulv. - Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Bør legges ny mørtell rund røykrør som går inn i pipe. - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Vi har hatt mus i kjeller. cytox har satt opp musefeller. Ikke vært problem det siste året. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Nybygg og ladepunkt i carport. - Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Tillbygg egeninnsats. - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Sønn som er utdannet tømrer. - Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Nybygg kan brukes som utleie av hybel. ikke godkjent som hybel. - Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Er godkjent som vinterstue / Bod. - Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Privat avtale til kjøring av øvre parkering. Det er biovac i huset. Offentlig vann i privat ledning. Privat vei til hus med felles kostnader. (Varmekabler). For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Hamrevegen 167! Boligen har en idyllisk beliggenhet på et høydedrag over Kalandsvannet. Her bor man i landlige omgivelser, men likevel sentralt til blant annet dagligvarebutikk, skoler, barnehager og busstopp. For den spreke og turglade er området et eldorado med kort vei til flott turterreng med sti til Smøråsfjellet ca. 100 meter fra boligen. Gode turmuligheter også på Fanafjellet. Til Lagunen Storsenter bruker man ca. 12 minutter. Det er godt med parkeringsplass på eiendommens tomt, og her er det også installert to stk elbilladere. Ellers har man flere flotte uteområder på eiendommen hvor man kan nyte gode solforhold og nydelig utsikt. Dette er en flott familiebolig som går over to plan + loft, og inneholder følgende: 1.etasje: Hall/entrè, Kjellerstue, Vaskerom, Trimrom. 2.etasje: Gang, Stue, Bad, Kjøkken, 3 soverom, Trapperom. 2.etasje - tilbygg: Stue med kjøkkendel, Bad, Entré, hobbyrom (Godkjent som vinterhage og bod). 1.etasje inneholder hall/entrè, kjellerstue, vaskerom og trimrom. Vaskerom, kjellerstue og trimrom er opprinnelig bod på opprinnelige bygningstegninger. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy i boligens hall. Her er det mye garderobeskap for oppbevaring. Vaskerommet ble oppgradert i 2017 etter egeninnsats fra selger. Vaskerommet er av god størrelse og inneholder toalett, servant og opplegg for vaskemaskin. Her er det godt med både skap- og benkeplass. På vaskerommet har man også sentralstøvsuger. I 2.etasje (hoveddel) finner vi gang, stue, bad, kjøkken, 3 soverom og trapperom. Stuen er romslig og kan enkelt innredes med både sitte- og spisegruppe. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater i rommet. Her har man nydelig utsikt fra egen sofakrok. Til kalde kvelder varmer ildstedet i stuen godt. Det er ellers montert varmepumpe i stuen. Fra stue er det utgang til terrasse på ca. 30,9 m². Det er svært gode solforhold på eiendommen med sol fra tidlig morgen til sent på kveld midtsommers. Deler av terrassen er overbygget og kan således benyttes selv på gråværsdager. Like ved stuen finner vi kjøkkenet. Kjøkkenet er av god størrelse og inneholder innredning med profilerte fronter, nedfelt utslagsvask, laminat benkeplate, induksjonsplatetopp med to gassbluss, innebygd stekeovn og mikro, samt opplegg for oppvaskmaskin. På kjøkkenet er det også plass til en hyggelig spisegruppe. Fra kjøkkenet er det utgang til terrasse. Boligens tre soverom ligger alle i 2.etasje. Hovedsoverommet er av god størrelse og kan enkelt innredes med dobbeltseng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. Her er det praktiske garderobeskap som medfølger handelen. Fra hovedsoverommet er det utgang til en hyggelig altan på ca. 10,8 m². De to andre soverommene passer fint til barnerom, gjesterom eller hjemmekontor dersom man har behov for det. Badet er helfliset og har varmekabler i gulv. Her finner vi dusjbue med foldedører, toalett og helstøpt servant. Det er også baderomsmøbler med profilerte fronter, samt speil og lys over servant. Badet er helfliset og har varme i gulv. 2.etasje (tilbygg) inneholder stue med kjøkkendel, bad, entrè, hobbyrom. Tilbygget ble bygget i 2020 og er godkjent som vinterhage og bod. På eiendommens tomt er det også et uthus. Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Det er avvik: Takvinkelen er for liten til denne typen tekking. Takvikelen gjelder tilbygd del som er tekket med betongtakstein. Tiltak: Takvinkel bør bedre evt skifte yttertak til noe som passer til denne takvinkelen. Eier opplyser: Benders takstein er godkjent ned til 14 grader. Taket på huset er 11 grader, men vi har kompensert med sutaksbord og papp. Stein er mer for estetikk. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er stedvis lite lufting in kledningen. Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er noe eldre fuktmerker på trevirke rundt pipe. Det ble med fuktindikator ikke registrert unormale fuktverdier på befaringsdagen. Isolasjon ligger tett mot kiste. Tiltak: Det anbefales å monterte ventil i gavelvegg eller bedre lufting mot kiste. Utvendig > Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Enkelte vindu med litt kondensmerker i karmer. Noen vindusposter med merker i foringer. Tiltak: Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. Lokale utbedringer bør gjøres. Utvendig > Dører: Det er avvik: Litt kondensmerker i karm altandør på soverom. Det er synlige spiker som er skutt inn feil i foringer på en av altandører i tilbygd del. Litt malingslitt på utside av ytterdør til hoveddel. Tiltak: Lokalt utbedring av avvik. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er stedvis litt dårlige terrassebord. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Innvendig > Overflater: Det er avvik: Litt slitasje på overflater til noen gulv. Det er noe eldre fuktmerker i himling på et soverom. Ikke målt unormale fuktverdier under befaringen. Eier opplyser at dette har vært der siden de overtok. Litt løs tapet noen steder. Noe eldre fuktmerker rundt ventil på himling i kjøkken. Ingen unormale fuktverdier er blitt målt. Det er hull i himling i kjellerstue. Tiltak: Det er ikke nødvendig med tiltak. Fuktmerker bør kontrolleres over tid. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Tiltak: Pipevanger er ikke synlige Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er avvik: Enkelte dører tar litt i karm. Det er noe slitasje på dørbladet til badet i 2. etasje. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Lokalt utbedring av avvik. Våtrom > Overflater vegger og himling > 2.etasje Bad: Det er avvik: Stedvis noe dårlige fuger. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Våtrom > Overflater Gulv > 2.etasje Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Fuger kan skiftes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > 2.etasje Bad: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Det er fliselim over skurer til klemring. Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Det er ikke synlig membran i sluk. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > 2.etasje Bad: Det er avvik: Noe slitasje på baderomsmøbler. Tiltak: Lokal utbedring av avvikene. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Det er avvik: Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Tiltak: Avtrekksystemet må utbedres. Våtrom > Overflater vegger og himling > 2.etasje tilbygg Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er vindu i trekarmer i dusjsone. Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > 2.etasje tilbygg Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Tiltak: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Innhente dokumentasjon om mulig. Våtrom > Ventilasjon > 2.etasje tilbygg Bad: Rommet har kun naturlig avtrekk. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Det er noe slitasje på skrog i skap under vask. Tiltak: Det er ikke nødvendig med tiltak. Kjøkken > Overflater og innredning > Stue med kjøkkendel: Det er avvik: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke montert fuktindikator i skap. Tiltak: Det bør monteres lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap i trapp til tilbygg. Automatsikringer med jordfeilbryter. Hoved 63. 3 kurser: 1 X 20 amp 2 X 15 amp Sikringsskap på vaskerom. Automatsikringer, overspenningsvern og jordfeilbryter. Hovedsikringer på 56 amp. Underfordelig 40 amp. 15 kurser : 11 X 16 amp 2 X 13 amp 2 X 10 amp Fjernmåler montert 17.02.2018. Sikringsskap i utvendig bod til billader. 3 kurser: 2 X 25 amp 1 X 10 amp. Tilstandsrapport satt pga manglende kursbeskrivelse i et skap. Eier opplyser at elektriker skal ta full sjekk av anlegget. Monteres egen stikkontakt til varmtvannsbereder og lage innholdsfortegnelse for sikringsskap Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler topplist på grunnmurpplast. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tomteforhold > Terrengforhold: Det er avvik: Det er stedvis at terreng faller mot grunnmur. Tiltak: Stedvis terreng justeringer bør utføres.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i garasje. Ellers god plass til ytterligere parkering på eiendommens tomt. Montert 2 stk elbillader.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  137 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000))

  154 292 (Omkostninger totalt)

  5 644 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på bad, entrè/hall, trimrom og kjellerstue. Samt entrè i tilbygget del. Det er varmepumpe i stue, luft/luft pumpe. Peisovn i stue.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  13982

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter eiendomsskatt, vanngebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  1127716

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  4059776

  Formuesverdi sekundær år
  2020

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/84/32: 29.09.1949 - Dokumentnr: 305823 - Bestemmelse om gjerde 14.05.1974 - Dokumentnr: 10980 - Bestemmelse om vannledn. SOLIDARISK ANSVAR FOR REP. OG VEDL.HOLD AV FELLESLEDNINGER
  29.01.2001 - Dokumentnr: 3049 - Best. om vann/kloakkledn. Solidarisk ansvar for rep. og vedl.hold av fellesledn.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.01.2001 - Dokumentnr: 3049 - Bestemmelse om kloakkledn Solidarisk ansvar for drift og vedl.hold av fellesledn.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  29.09.1949 - Dokumentnr: 305823 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4601 Gnr:84 Bnr:4
  01.01.2020 - Dokumentnr: 291398 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:84 Bnr:32
  29.09.1949 - Dokumentnr: 305823 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:84 Bnr:4
  Bestemmelse om vannrett
  29.01.2001 - Dokumentnr: 3049 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:84 Bnr:4
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  29.01.2001 - Dokumentnr: 3049 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighet hefter i: Knr:4601 Gnr:84 Bnr:45
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen fra byggeår. Det foreligger ferdigattest på tilbygget, datert 27.03.2006. Det foreligger tillatelse til tiltak, datert 09.11.2020. Tiltaket gjelder tilbygg bolig. Tilbygg i form av vinterhage og bod på eksisterende boligbygg (vinterhage 33,7 m2 og bod 11,8 m2). Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Det er gjort romendringer i boligen som ikke er blitt søkt om. - Vinterhage og bod er innredet med stue med kjøkkendel, bad, entrè, soverom/hobbyrom og er benyttet som hybel. Romendring fra vinterhage/bod til stue med kjøkkendel, bad, entrè, soverom/hobbyrom er ikke søkt om hos kommune. Ikke godkjent for hybel/utleiedel. - Vaskerom, kjellerstue og trimrom i 1.et er opprinnelig bod på bygningstegninger fra 2001. Opprinnelig stod det en gammel hytte på eiendommen. Denne ble revet i 2004, og ny bolig ble bygget. Noe av den opprinnelige grunnmuren står igjen. Konferer megler.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Privat vei til eiendommen. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig eller privat nett. Eiendommen er tilknyttet privat biologisk kjemisk renseanlegg.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert. I kommuneplanen ligger eiendommen i et område avsatt til LNF. PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Arealfomål: 5100 - LNF Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Beskrivelse: Kalandsvatnet Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 52,4 % Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  137 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000))

  154 292 (Omkostninger totalt)

  5 644 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  154292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev