aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Fannremsflata 3!
Velkommen til Fannremsflata 3!

FANNREM Fannremsflata 3

Fannrem - Romslig enebolig med attraktiv beliggenhet i sentrum. Stor og flat tomt med gode solforhold.

 • kr 3 990 000
 • BRA 238 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 990 000
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 952
 • Soverom5
 • ArealP-rom 149 m²
 • Tomt1 531.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 792,- (Omkostninger totalt)   4 106 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 2. etasje
Velholdt enebolig med fin beliggenhet i et rolig og attraktiv område i sentrum av Fannrem. Umiddelbar nærhet til Fannrems servicetilbud, og kort gange til barnehage og skole. Boligen har vært gjenstand for jevnlig vedlikehold og fremstår som lun og tiltalende. Blant annet er bad fra 2023, kjøkken fra 2010, drenering fra 2012 og de fleste vinduer skiftet i 2004. Stor og flat tomt med romslig gårdsplass og en solrik og grønn hage. Boligen inneholder: 1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, soverom, vindfang/gang og toalettrom. 2. etasje: Bad og 4 soverom. Kjeller: Uinnredet boder. Velkommen til visning!

Fannremsflata 3, Trøndelag

 • Tomt
  1531.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Solrik eiertomt med stort plenareal og romslig gårdsplass. Eiendommen er ikke oppmålt, kun skylddelt. I henhold til skylddelingsforretning av 1952 er tomteareal ca. 1457 kvm. Beregnet areal i matrikkelrapport mottatt fra Orkland kommune er ca. 1531 kvm. Deler av tomten er veigrunn, og iflg. selger eksisterer det en avtale om at kommunen ervervet denne grunnen på 1990-tallet, uten at fradeling/grensejustering ble foretatt. Det tas derfor forbehold om tomtestørrelse og kjøper aksepterer et ev. avvik på tomtestørrelsen ved senere oppmåling. Konferer megler for nærmere opplysninger.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger sentralt på Fannrem med umiddelbar nærhet til sentrum med butikker, bussforbindelse, legekontor, restauranter m.m. Området er attraktivt og barnevennlig. Få minutters gange til skole på Grøtte. Barnehage ved eiendommen. Eiendommen ligger skjermet fra Orkdalsvegen, i krysset Fannremsflata/Grøttevegen. Fannrem ligger ca. 5 km sør for kommunesenteret Orkanger. Fannrem og Orkanger er en sammenhengende bebyggelse med til sammen i overkant av 7000 innbyggere. Fannrem sentrum består stort sett av butikker og servicevirksomeheter, men har en stor industriarbeidsplass, Orkel AS. På Fannremsmoen har man flott fotballstadion. Knyken skisenter ligger ca. 6 km fra sentrum. Det består av hoppbakker, alpinanlegg, langrennsstadion, skiskytteranlegg, lysløype og turløyper. Anlegget er betydelig ombygd de senere år, og fremstår som et av Midt-Norges fineste vinteranlegg.

  Adkomst
  Se kart.

  Skolekrets
  Eiendommen sokner til Grøtte skolekrets.

  Byggemåte
  Byggemåte er opplyst av takstmann: Grunnmurskonstruksjonen er av betong/betongstein. Veggkonstruksjonen er oppført i bindingsverk. Vinduer er en kombinasjon av åpnings- og fastkarmvinduer. Taket er et saltak, taktekking av betongstein og undertak av papp og taktro. For nærmere opplysninger om boligens tilstand henvises til eierskifterapport utført av Sveinung Gjønnes.

  Innhold
  1. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, soverom, vindfang/gang og toalettrom. 2. etasje: Bad og 4 soverom. Kjeller: Uinnredet boder. Utvendig bod i tilknytning til boligen, med trapp til kjeller. Frittstående bod/uthus.

  Standard
  1. etasje: Vindfang/gang: Belegg på gulv, malte plater på vegger, panel i himling. Stue: Tregulv, tapet og malte plater på vegger og i himling.. Spisestue: Tregulv, malte plater på vegger og i himling. Varmepumpe og vedovn (kombiovn). Kjøkken: Belegg på gulv, malte plater på vegg og i himling. Innredning fra IKEA og takhøye overskap. Kjøkkenøy. Ventilasjon mekanisk avtrekk over komfyr. Soverom 1: Laminat på gulv, tapet og malte plater på vegger og i himling. Varme i gulv. Toalettrom: Flis på gulv og vegger, malte plater i himling. Vegghengt toalett. Varme i gulv. 2. etasje: Bad: Belegg på gulv, våtromsplater på vegger, malte plater i himling. Vegghengt toalett, dusjhjørne, servant med underskap. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Soverom 2: Tregulv, malte plater på vegg og i himling. Soverom 3: Teppe på gulv, malte plater på vegger og i himling. Soverom 4: Teppe på gulv, malte plater på vegger og i himling. Soverom 5: Laminat på gulv, malte plater på vegg og i himling. Kjeller: Uinnredet bodareal. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2 (utdrag fra eierskifterapport): 1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet Grunnmuren vurderes derfor til å være i god stand, alder tatt i betraktning. TG 2 pga. alder. Grunnmur under tilbygg vurderes til Tg3 grunner sprikker. 9.1.1 Kjeller Veggenes og himlingens overflater Kjelleren er en grovkjeller med fritt eksponerte murflater på vegger. Stedvis i nedre del av grunnmur som erfaringsmessig et påregnelig fuktopptrekk fra grunn da det på oppføringstidspunktet ikke var vanlig å benytte noen form for fuktsperre. 9.1.2 Kjeller Gulvets overflate Fuktopptrekk fra grunn. Det er ikke fuktsperre under gulvstøp. Fuktsperre var ikke vanlig på oppføringstidspunktet. 9.1.3 Kjeller Fuktmåling og ventilasjon Her blir det noe høye fuktverdier grunnet fuktopptrekk fra grunnen som er grunnlag for vurdering for TG 2 10.2 Varmtvannsbereder Generelt vil levetiden være høyst usikker utover 10 år fra fabrikkår, men dette er ikke absolutt. Berederen har oppnådde over halparten av normal brukstid 10.5 Ventilasjon Det er for lite ventilasjon i forhold til dagens behov.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering på egen tomt.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 792,- (Omkostninger totalt)   4 106 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet og vedfyring.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjør p.t. ca. kr 14 325,- pr. år. Orkland kommune fakturerer over fire terminer i året. Videre betales det renovasjonsavgift til ReMidt, p.t. kr 6500,- pr. år, fordelt over fire terminer. Det gjøres oppmerksom på at avgifter kan variere avhengig av bruk.

  Formuesverdi primær
  698233

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2513639

  Formuesverdi sekundær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5059/31/26: 23.09.1953 - Dokumentnr: 1611 - Erklæring/avtale VEGVESENETS BETINGELSER VEDTATT VEDR. PRIVAT AV KJØRSEL FRA BYGDEVEIEN FANNREM - HAFSBU 17.09.1952 - Dokumentnr: 1297 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5059 Gnr:31 Bnr:11 01.01.2018 - Dokumentnr: 48780 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1638 Gnr:31 Bnr:26 01.01.2020 - Dokumentnr: 9381 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5024 Gnr:31 Bnr:26 21.08.2020 - Dokumentnr: 2904224 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:5059 Gnr:31 Bnr:54 Elektronisk innsendt 22.06.2021 - Dokumentnr: 756867 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:5059 Gnr:31 Bnr:54 Elektronisk innsendt

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig via private stikkanlegg.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål. Kopi av planer med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Det gjøres oppmerksom på at det foregår reguleringsarbeid på den gamle barnehagetomta sør for eiendommen. Videre er det varslet utvikling av den gamle Prix-butikken vest for eiendommen. Konferer megler for ytterligere informasjon.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 792,- (Omkostninger totalt)   4 106 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingshonorar kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 13 900,-, visninger kr 1990,-, samt dekning for alle dokumenterte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand, er det avtalt at oppdragsgiver skal betale alle dokumenterte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Vegar Tryggvason Sommerschild

Megler

Vegar Tryggvason Sommerschild

47 24 79 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev