aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Stue

FANNREM Ljåmovegen 2T

4-roms leilighet på Ljåmo, Fannrem. Kort gange til skoler, barnehage, butikk, restaurant m.m.

 • kr 2 390 000
 • BRA 77 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 390 000
 • Omkostningerkr 8 932
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 799 630
 • EierformAndel
 • Byggeår2 005
 • Soverom3
 • ArealP-rom 72 m²
 • Andel fellesgjeldkr 400 698
 • Felleskostnaderkr 6 847
 • Tomt -
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 390 000,- (Prisantydning) 400 698,- (Andel av fellesgjeld) 2 790 698,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 8 932,- (Omkostninger totalt) 2 799 630,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.
Meget god beliggenhet med kort gange til skoler, barnehage og sentrumsområdet med restauranter, dagligvarebutikk, legekontor, bussforbindelser m.m. Leiligheten er i 2. etg. og inneholder: Stue, kjøkken, 3 soverom, gang og bad. I tillegg bod med egen inngang i 2. etg. og halvpart av bod i 1. etg. I 2021 ble det skiftet gulv på stue, kjøkken gang og soverommene, malt kjøkkeninnredning og skiftet benkeplate. På badet ble det montert ny innredning og dusjhjørne.

Ljåmovegen 2T, Trøndelag

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt for BL.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i Ljåmovegen på Fannrem. Fannrem er sentralt i nedre del av tidligere Orkdal, kun 5 km. fra Orkanger, hvor man har et bredt spekter av aktiviteter og tilbud. På Fannrem har man barnehager, skoler, bussforbindelser, legekontor, butikk, restaurant m.m. Man har gangavstand til barne-og ungdomsskole på Grøtte samt til videregående på Follo. Grøtte skole er en 1-10-skole. Barneskolen ble ferdig i februar 2012, og ungdomsskolen i august 2013. Det er i underkant av 500 elever på skolene. I tidligere Orkdal kommune er det i ca. 12 000 innbyggere, hvorav det er flest innbyggere i ormådet Orkanger-Evjen-Fannrem. Orkanger og Fannrem er tilnærmet sammenbygd med Evjen mellom. 2020 er det en ny kommune, etter sammensslåing av Orkdal, Medal, Agdenes og deler av Snillfjord. Ca. 7 km fra Fannrem har man et flott vintersportsanlegg, Knyken, med hoppbakker, alpinanlegg, langrennsstadion, skiskytteranlegg, lysløype og turløyper. På Fannremsmoen er det fotballstadion. Tar man turen til Orkanger, har man klatrehall/idrettshall, kino, to større kjøpesenter, kommunesenter og tilgang til Orkdalsfjorden m.m. Orkla, som er et eldorado for laksefiskere, renner gjennom kommunen. Ellers har man mange turmål like i nærheten. Kjører man videre opp Sundlibakkan kommer man til parkeringsplassen ved løypenettet i Ulvåsmarka. Her er milevis med oppkjørte skiløyper. I 2020 åpnet kommunes største satsning noensinne, Folkehelsesenteret. Senteret ligger like ved Orklahallen på Orkanger.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Byggemåte
  Hentet fra rapport utført av takstmann Egil Indergård: "Bygget er oppført i 2004. Hovedkonsttruksjon av bindingsverk, utvendig kledd med liggende og stående kledning samt fasadeplater. 2-lags vinduer. Taktekking av betongstein og asfaltpapp. Det registreres ikke skader på kontrollerte bygningselementer ut over normal bruksslitasje." For nærmere opplysninger, se rapport fra takstmann i salgsoppgaven.

  Innhold
  2. etg.: Stue, kjøkken, 3 soverom, gang og bad. Det minste soverommet er p.t. benyttet som walk-in closet. I tillegg bod med egen inngang i 2. etg. og halvpart av bod i 1. etg.

  Standard
  Kun integrerte hvitevarer medfølger, med mindre annet avtales. Hentet fra rapport utført av takstmann Egil Indergård: "Innvendig er det gulv av laminat. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har elementpipe. Ny vedovn i 2022. Innvendig har boligen malte glatte dører. Bad Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Veggene har baderomsplater. Taket er malt. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 25. Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Det er mekanisk avtrekk. Kjøkken Kjøkkenet har laminat på gulv og plater på vegger. Ventilator over stekesone. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er avløpsrør av plast. Varmtvannstanken er på ca 200 liter fra 2004. Alder på bereder er i ferd med å nå forventet brukstid, og i følge selger er det kommet forslag om å skifte varmtvannsberedere pga forsikringen. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG3: Ingen Forhold som har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er avvik: Bereder er i ferd med å nå forventet brukstid. Kostnadsestimat: Under 10 000" For nærmere opplysninger, se rapport fra takstmann i salgsoppgaven.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering på borettslagets eiendom.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 390 000,- (Prisantydning) 400 698,- (Andel av fellesgjeld) 2 790 698,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 8 932,- (Omkostninger totalt) 2 799 630,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet og vedfyring.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  229250

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  825300

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  24

  Part.obl.nr.
  983506038

  Felleskostnader pr. mnd.
  6847

  Andel fellesgjeld
  400698

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Kommentar fellesgjeld
  Det betales pr. februar 2023 kr 6847,- pr mnd i fellesutgifter. Felleskostnadene dekker bl.a. styrehonnorar, forretningsfører, drift-og serviceavtaler, vedlikehold, forsikring, strøm (fellesareal), kommunale avgifter og renovasjon og elektroniske fellesavtaler (Telenor). Fordeles for følger: - Renter: 1117. - Avdrag: 2157,- - Driftsdel: 3573,- Kollektiv avtale med Telenor. Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.

  Borettslaget
  Ljåmoveien Borettslag

  Borettslagets org.nr
  983506038

  Om borettslaget
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling. I salgsoppgaven er vedtekter, protokoll ekstraordinær gen.forsamling 22.12.22 og 05.04.22, regnskap 2021, revisors beretning. Se spesielt punkt 2 i protokollen fra 22.12.2022. Her ble det vedtatt å fjerne punkt 2.4 i vedtektene. Dette gjelder fjerning av særlige prisbestemmelser. Var tidligere KPI. Se punkt 2 i protokollen for nærmere opplysninger. Ble vedtatt at punkt 2.4 i vedtekene fjernes i sin helhet. Konferer megler ved ev. spørsmål. TOBB opplyser følgende på mail: "Det om at boligene skal selges til prisregulering er fjernet fra vedtektene og gjelder ikke lengre. Når det gjelder de andre kravene hvor følgende har forkjøpsrett, så gjelder dette fremdeles. Styret jobber for å fjerne dette i vedtektene og det skal stemmes over på generalforsamlingen i mars. Først har de i borettslaget første prioritet, deretter følgende kriterier som nevnt under. Disse trenger ikke å bo i borettslaget bare de er under 35 år, bosatt i Orkland etc..etc.." Se også resultatregnskap i salgsoppgaven. Her kommer det fram at årsresultat 2021 kr 415 251,-. Beløpet ble overført til annen EK.

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. I vedtektene står dette nærmere beskrevet under punkt 3. Her står bl.a. at andelseierne i borettslaget har forkjøpsrett. Deretter har følgende forkjøpsrett i denne rekkefølge: - personer under 35 år bosatt i Orkdal - øvrige personer under 35 år - personer bosatt i Orkdal over 35 år - Øvrige personer over 35 år.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Totalt lån kr 7 647 931,- Andel fellesgjeld: 400 698,- Spesifikasjon av lån: - Lånenummer 14619966620, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer pr år Rentesats pr 21.02.23: 2,87% pa. Antall terminer til innfrielse: 24 Saldo pr 21.02.23: 4 855 436,- Første termin: 30.12.2012 (siste termin 30.12.2035) Fast rente til 31.05.33. - Lånenummer 14619966630, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 2 terminer pr år Rentesats pr 21.02.23: 2,87% pa. Antall terminer til innfrielse: 26 Saldo pr 21.02.23: 2 792 495,- Andel av saldo: 400 698,- Første termin: 30.12.2012 (siste termin 30.12.2035) Fast rente til 31.05.33.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler. Mer informasjon om sikringsordningen finner du her: http://www.nbbl.no/Boligbyggelag/Om-borettslag/Borettslagenes-sikringsordning

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring Nuf

  Polisenummer felles forsikring
  SP616122

  Dyrehold
  Megler har ikke funnet noe i vedtektene angående dyrehold. Følgende opplyses av TOBB (hentet fra husordensreglene): Dyrehold er tillatt, men styret vil gjerne ha informasjon om det. Dyret skal ikke være til skenanse for andre beboere.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 983506038/24: 21.02.2023 - Dokumentnr: 191762 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Orkla Eiendomsmegling AS
  Org.nr: 913 118 219
  Elektronisk innsendt


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen. Datert 2004 (16 leiligheter fordelt på 4 hus - byggetrinn 1) og 2005 (Byggetrinn 2).

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Leiligheten er ikke utleid.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 390 000,- (Prisantydning) 400 698,- (Andel av fellesgjeld) 2 790 698,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte) 8 932,- (Omkostninger totalt) 2 799 630,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

  Omk. kjøper beløp
  8932

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingshonorar kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 13 900,-, visninger kr 1 990,-, samt dekning for alle dokumenterte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand, er det avtalt at oppdragsgiver skal betale alle dokumenterte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Anders Skjetne Rygg

Megler

Anders Skjetne Rygg

91 75 88 29

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev