aktiv-eiendomsmegling
Meget velholdt og innholdsrik enebolig

Fenstad Idrettsvegen 13

FENSTAD - Meget velholdt enebolig på pent opparbeidet tomt - Dobbel garasje - Svært barnevennlig boområde

 • 4 200 000
 • BRA 243 m²
 • PRISANTYDNING4 200 000
 • OMKOSTNINGER121 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 321 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 981
 • AREALP-rom 191 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 168 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  105 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  121 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 321 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: Vindfang, gang, bad/wc, wc, stue, kjøkken, 3 soverom og omkledningsrom.
Kjeller: Gang, innredet rom, vaskerom, verksted og 3 boder.
Velkommen inn

Idrettsvegen 13, Viken

 • Vindfang
  Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning og ringeklokke. Vel innenfor døra møtes man av et vindfang, og her passer det fint å innrede med skohyller eller knaggrekker. I vindfanget er det dør inn til et praktisk gjestetoalett. Vindfanget ligger i tilknytning til en stor gang med nyere 1-stavs laminatgulv og en heltretrapp fra 2018 ned til kjelleren. Om ønskelig er det plass til skap eller andre garderobeløsninger i gangen.

  Kjøkken
  Et stort og flott kjøkken ligger i direkte tilknytning til stuen, med 1-stavs laminatgulv fra 2018. Veggene er kledd med gråmalt panel og rød teglstein. Innredningen har profilerte, kirsebærfargede fronter, vinhyller, store vitrineskap og heltre benkeplate med dobbel oppvaskkum. For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass på kjøkkenet.

  Over deler av benken er det belysning og grå fliser med noe dekor, og over kokesonen er det montert en stilren ventilator. Downlights i deler av himlingen tilfører ekstra lys til arbeidsflatene. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, og mikrobølgeovn. I tillegg er det opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til et side by side kjøleskap.

  Stue
  Stuen er pen og romslig, med store vinduer som slipper inn godt med dagslys. En skyvedør i glass fører ut til terrassen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. På stuegulvet er det lagt 1-stavs laminatgulv fra 2018, mens veggene er kledd med grå tapet, panel og rød teglstein.

  Stuen er et lunt oppholdsrom med både varmepumpe og peisovn. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet. I tillegg er det et stort, innredet rom i kjelleren, som i dag benyttes som kjellerstue.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har boligen et bad og et wc-rom i første etasje, samt et eget vaskerom i kjelleren. Badet ble delikat pusset opp i 2012, og her er det mørke gulvfliser med varme. Veggene er kledd med hvite og sorte fliser. Badet har toalett og et dusjkabinett med regnfallsdusj.

  Den øvrige innredningen består av servant med sorte skuffer i høyglans utførelse, et høyskap i samme stil og et speilskap med integrert belysning. Wc-rommet har mørke gulvfliser og panelvegger malt i en tidsriktig beigetone. I rommet er det toalett, en servant med underskap og et speilskap med belysning.

  Vaskerom
  Vaskerommet er innredet med hvite gulvfliser og gråmalte veggflater. I rommet er det utslagsvask, en hylleløsning og en praktisk arbeidsbenk. Under benken er det opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre pene soverom med laminatgulv. På hovedsoverommet er det utgang til en koselig balkong, perfekt for både morgenkaffen og lange kvelder med noe godt i glasset. Det er god plass til både dobbeltseng og garderobeløsninger.

  Tilliggende gangen utenfor soverommene er det et praktisk omkledningsrom med store, åpne skap. Skapene har skuffer, hyller og stenger for oppheng. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i garasjen, i et verksted nede og i tre kjellerboder.

  Uteområde:
  Taket ble tekket om i 2018, og foran huset finner man en gruset gårdsplass med mulighet for parkering. Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse på ca. 36 kvm, med elektrisk markise og direkte adkomst til den store hagen. Terrassen har belysning og flere levegger. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og uteplassen innbyr til lange, sosiale kvelder. Sommerdagene kan også nytes på en delvis overbygget balkong utenfor hovedsoverommet.

  Kort fortalt
  - Velholdt enebolig over to plan.
  - Dobbelgarasje og gårdsplass.
  - Herlig terrasse på ca. 36 kvm.
  - Balkong ved hovedsoverommet.
  - Pent opparbeidet tomt med dam.
  - Hagen byr på mye boltreplass.
  - Landlig og meget barnevennlig.
  - Stort kjøkken med nyere gulv.
  - Mye skap- og benkeplass.
  - Dels integrerte hvitevarer.
  - Pen stue med varmepumpe.
  - Peisovn og plass til spisebord.
  - Innredet kjellerrom med ildsted.
  - Flislagt bad med dusjkabinett.
  - Gjestetoalett og eget vaskerom.
  - Eneboligen har tre soverom.
  - Omkledningsrom med store skap.
  - Lagring i verksted og tre boder.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger i et landlig og meget barnevennlig boligområde på tettstedet Fenstad i Nes kommune. Fra eneboligen er det kort vei til skoler for alle aldersgrupper, barnehager, matbutikker og kjøpesenter.

  Fenstad er preget av vakker natur, og det er rik tilgang på friluftsaktiviteter, i form av jakt, båtliv og skiturer. Kampåa har spennende fiskemuligheter, spesielt for fluefiske om våren. Området er ellers et snøsikkert sted vinterstid, hvor det arrangeres skirenn for barn og ungdom, både lokalrenn og større renn.

  Nes skianlegg ligger en liten biltur unna, med sprintløype, snowboardbakke og asfaltert rulleskiløype. Anlegget har i tillegg egen innendørs smøreboder, arenabygg og kafeteria. Fra Fenstad er det også kort vei til Fenstad Spa og badeplass, samt til to golfbaner; Nes Golfklubb i Vormsund og golfanlegg på Hvam. Fenstad Fotballklubb har lag i aldersbestemte klasser fra 7-12 år, samt både A-, old boys- og old girls-lag.

  Stedet har egen stadion, i umiddelbar nærhet til boligen. Raumnes og Årnes IL byr ellers på et variert idrettstilbud med flere, flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående ligger en svømmehall som ble åpnet høsten 2017. I Neshallen er det kafé og bowling. På Årnes er det for øvrig lekeplass, skøytebane og treningssenter. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor de blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Joker Fenstad og Kiwi Vormsund. Førstnevnte ligger kun 6 minutters gange fra boligen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Eurosenteret på Vormsund et variert utvalg, med bl.a. dagligvare, post, minibank, apotek, frisør, kafé/restaurant, lege og tannlege etc.

  Årnes, Jessheim og Råholt ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil, med et rikt utvalg av servicetilbud i form av store kjøpesenter og bymessige fasiliteter. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Idrettsvegen, som ligger ca. 4 min unna. Med bil fra Fenstad tar det ca. 21 min til Råholt, 9 min til Vormsund, 20 min til Jessheim, 14 min til Årnes og 20 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eneboligen er det kort gangavstand til Fenstad barneskole, samt skoleskyssordning til Vormsund ungdomsskole. Nes videregående skole ligger på Årnes. Kommunen har også flere barnehager, og to av disse ligger på Fenstad.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Halv-valmet tak tekket med takstein. Takrenner og nedløp i stål/blekk. Bindingsversvegger over grunnmur med liggende og stående panel som værhud. Fabrikkproduserte takstoler. Vinduer med 3 lags isolerglass. Hvit profilert ytterdør med 2 lags isolerglass. Glatt terrasse skyvedør med 2 lags isolerglass.
  Terrasse på ca. 36 m² med adkomst fra stue og hage. El. markise.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 29.06.2022 av Boligtaksering Oslo & Akershus AS. Her fremgår
  kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3) Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten før visning samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Det er målt ca 22 mm høydeforskjell på gulv i hovedetg over en lengde på ca 2 m.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Fukt registrert.
  Vurdering av avvik: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette
  området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Motfall til sluk fra terskel.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall).
  Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Det må foretas utbedring av fallforhold.

  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Vaskerom med fliser på gulv og malte flater på vegger. Utslagsvask, vvb og opplegg for vaskemaskin.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking
  Halv-valmet tak tekket med takstein.
  Vurdering av avvik: Mosedannelse på tak.
  Tiltak: Vask av tak må påregnes.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Bindingsversvegger over grunnmur med liggende og stående panel som værhud.
  Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Stedvis værslitasje/svartsopp.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Lokal utbedring må utføres. Husvask og overflatebehandling må påregnes.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Fabrikkproduserte takstoler.
  Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser.

  Utvendig > Vinduer
  Vinduer med 3 lags isolerglass.
  Vurdering av avvik: Det er observert fuktmerker på vinduer i kjeller. Eldre vinduer.
  Tiltak: Oppussing/utskiftninger må påregnes på sikt.

  Utvendig > Dører
  Hvit profilert ytterdør med 2 lags isolerglass. Glatt terrasse skyvedør med 2 lags isolerglass.
  Vurdering av avvik: Eldre terrassedør.
  Tiltak: Utskiftning må påregnes på sikt.

  Innvendig > Radon
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Vurdering av avvik: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
  Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Kobberrør og rør i rør til bad
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  El avtrekk fra bad og wc. Ventilator på kjøkken. Spalteventiler i toppkarm på vinduer. Generelt eldre avlufting med klaffventiler. Det anbefales bedre avlufting.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Anlegget må sjekkes av fagperson.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  VVB på ca. 200 l. plassert i vaskerom. Sluk i gulv.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Byggegrunn
  Ukjent byggegrunn, trolig blande jordmasser/leire i grunnen. Opplysninger om grunn er antagelser. Det presiseres at det ikke er foretatt noen geotekniske undersøkelser. Det er derfor svært begrenset mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser.
  Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

  Tomteforhold > Drenering
  Ukjent drenering. Trolig drenering med plastrør og knottplast som fuktsikring på mur.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 mådreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Porebetong (leca) grunnmur og støpt dekke i kjeller.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsanlegget må sjekkes

  Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
  Murvegger, hulltakning ikke mulig.
  Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone
  Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

  Info fra egenerklæring:
  - Det er utført arbeid på bad/våtrom. Dette er utført av faglært og ufaglært. Faglært murer og flislegger, ufaglært svigersønn.
  - Selger har hatt lekkasje ved pipa pga for mye bøss rundt pipebeslag. Fikset opp raskt.
  - Det har vært mus på loftet noen ganger.
  - Det er nytt el-opplegg i forbinelse med opp pussing av bad. Arbeidet er utført av Caverion.
  - Innvendig oppussing er gjort av faglært snekker, selgers sønn, nytt kjøkken, gulv, noen nye vinduer, innerdører, tak og vegg, listing. Utvending har han lagt nytt tak i 2018: duk, sløyfer, lekter og stein.
 • 1.etg: 127 kvm bra.
  Kjeller 116 kvm bra.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Vindfang , Gang , Bad , Wc , 3 Soverom , Stue , Kjøkken ,Omkledningsrom
  Kjeller: Gang , Stue , Vaskerom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, gulvvarme på badet og en varmepumpe i stuen. I tillegg er det en peisovn både i stuen og i det innredede kjellerrommet. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken, bad og wc-rom - ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i gangen i kjelleren. Det elektriske anlegget ble noe oppgradert i 2014.
 • Omgivelsene er landlige og meget barnevennlige, med kort gangavstand til fotballbane og dagligvarebutikk. Eneboligen ligger noe tilbaketrukket til på en stor tomt, pent opparbeidet med gressplen, trær, busker, gjerde og diverse beplanting. Blikkfanget i hagen er en liten koidam med bro over. Hagen byr på mye boltreplass for både store og små. Her er det god plass til trampoline, kjøkkenhage, ballspill og andre aktiviteter året rundt.
 • Det er parkering i en dobbelgarasje på ca. 44 kvm, med flislagt gulv og elektrisk portåpner. I tillegg er det mulighet for parkering på en gruset gårdsplass foran huset og garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 991 083 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 567 897 per 31.12.21
 • Kr. 20 832 pr. år
  Kommunaleavgifter inkluderer avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, m.m
 • Det medfølger midlertidig brukstillatelse, datert 01.12.81.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Grunndata
  1980/7690-1/9 Registrering av grunn
  05.11.1980
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3034 Gnr:18 Bnr:20
  2020/1839142-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
 • Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.
 • Gnr. 18 Bnr. 51 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arild Rekkset
Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev