aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Espen Slorafoss presenterer Faldalsveien 3 - En lys og koselig topp- og endeleilighet

Fetsund Faldalsveien 3

Lys og koselig 3-roms topp- og endeleilighet med balkong, garasjeplass og heis. Sentralt med gangavstand til alt.

 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 724 083
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 003
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 73 m²
 • ANDEL FELLESGJELD15 151
 • FELLESKOST./MND4 469
 • TOMT3 646 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 4 700 000,- (Prisantydning)
  15 151,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 715 151,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 724 083,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
4. etasje: Entré, stue/kjøkken, spisestue, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og garderobe.

Annet: Bod på ca. 7 kvm i 4. etasje.

Faldalsveien 3, Viken

 • Kort fortalt
  - Trivelig topp- og endeleilighet.
  - Sentralt, gangavstand til «alt».
  - Koselig balkong med markise.
  - Entré har skyvedørsgarderobe.
  - Funksjonelt kjøkken.
  - God skap- og benkeplass.
  - Delvis åpen løsning mot stue.
  - Leilighet har stue og spisestuedel.
  - Godt med lys fra stor vindusflate.
  - Flislagt bad med dusjkabinett.
  - Opplegg for vaskemaskin på bad.
  - Leiligheten har to lyse soverom.
  - To skap i hovedsoverommet.
  - Garderobe har skyvedørsskap.
  - Lagringsplass i bod på 7 kvm.
  - Ventilasjonen er mekanisk.
  - Felles brannvarslingsanlegg.
  - Leiligheten har sprinkleranlegg.

  Entré
  Leiligheten ligger i fjerde etasje med adkomst via svalgang. Entreen gir et pent inntrykk med trestavs parkett og dus farge på vegger. Ved siden av inngangsdøren er det montert callinganlegg. En romslig skyvedørsgarderobe med speilfronter gjør det enkelt å holde rommet fritt for klær og sko.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i nisje med innredning langs tre sider og åpen løsning mot stuen. Innredningen fremstår som funksjonell med hvite glatte fronter, tredetaljer og laminatbenkeplate med oppvaskkum i stål. Over benken er det lagt hvite fliser for enkel rengjøring. Kjøkkenet har ellers nisje for komfyr, ventilator med luftutkast, opplegg for oppvaskmaskin og plass til kjøleskap.

  Stue og spisestue
  Leiligheten har stue med to soner - en romslig dagligstue og en spisestue med noe skråhimling. Spisestuen har åpen løsning mot stuen og enkel adkomst fra kjøkkenet. Stuen har parkettgulv og dus farge på vegger. I dagligstuen er det stor vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, og her er det også utgang til en koselig balkong.

  Bad/wc/vaskerom
  Leiligheten har et lyst, funksjonelt bad med flislagte overflater, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Innredningen er hvit med profilerte fronter, heldekkende servant, matchende veggskap og speil med belysning. Badet er ellers utstyrt med toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Badet har inngang fra entreen og adkomst til hovedsoverom via garderobe.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to lyse soverom, hvorav det minste har noe skråhimling. Hovedsoverommet er romslig, og har både to hvite garderobeskap og et tilknyttet garderoberom med skyvedørsgarderobe.

  Via garderoben er det adkomst fra soverom til bad. Det er også en skyvedørsgarderobe i entreen. I tillegg byr leiligheten på rikelig med ekstra lagringsplass i en tilhørende bod på 7 kvm i fjerde etasje.

  Uteområde
  Leiligheten har utgang fra stuen til en delvis overbygd balkong med utsikt til nærområdet. Balkongen er oppført i murkonstruksjon med rekkverk på tre sider, samt betongheller og plastlameller på gulv. På overbygget er det montert markise for god solskjerming. Borettslagets fellesareal er opparbeidet med plen og beplanting.

  Fellesleilighet og hobbyrom
  Borettslaget eier en egen leilighet som er til disposisjon for alle beboerne. Denne kan leies til overnatting eller til egne arrangementer.

  Borettslaget har også et eget hobbyrom til bruk for alle beboere. Her finner man verktøy og annet. I tilknytning til hobbyrommet finnes også biljardbord.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde på Fetsund, i Lillestrøm kommune. Fetsund har vakker natur, utallige skiløyper og fine bademuligheter ved blant annet Hvalstjern, Heiavann og Gansvika. Fra boligen er det kort vei til skoler, barnehager og gode servicetilbud. Det offentlige transporttilbudet er godt.

  Kommunen har et mangfoldig idrettstilbud og et meget godt tilbud innen kultur. Kulturskolens avdeling i Fetsund tilbyr opplæring innen musikk, dans, drama og visuell kunst. Kommunen har også flere gode bibliotek.

  Fetsund lenser er i dag fredet som landets eneste gjenværende fløtningsanlegg. Det er bevart som et enestående kulturminne med verksteder for tradisjonelt håndverk, kafé og museumsbutikk. Fet Golfklubb har en 9-hulls golfbane som ligger i naturskjønne omgivelser nær Nordre Øyeren naturreservat.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra, Rema 1000 og Spar. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Fet sentrum bl.a. vinmonopol, apotek, interiørbutikk, dyrebutikk, blomsterbutikk, treningssenter og flere helsetilbud.

  Det er en kort kjøretur til Lillestrøm sentrum med bymessige fasiliteter, samt til Strømmen Storsenter med over 200 butikker. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

  Området har mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Faldalsveien som ligger ca. 110 meter fra boligen, og det er ca. 280 meter til Fetsund Togstasjon. Med bil tar det ca. 7 min til Lillestrøm sentrum, 10 min til Sørumsand, 10 min til Strømmen, 24 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Hovinhøgda barneskole og kort vei til Østersund ungdomsskole. I tillegg finnes det flere barnehager i nærheten, hvor Fetsund barnehage er den nærmeste. Romerike har flere videregående skoler, og OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller ved Lillestrøm.
 • Området består primært av blokk- enebolig- og småhusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Bygget er ført opp i mur/betong og stenderverk i tre. Skrå tak tekket med takstein. Utvendige fasader med teglstein, panel og malt pusset overflater. Grunnmur av betong med støpt såle mot grunnforhold. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdørog malt balkongdør i tre. Balkong i murkonstruksjon. Det er betongheller og plastlameller på gulv.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 24.10.2022 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Innvendig > Overflater:
  Innvendig er det gulv av parkett. Veggene har malte flater. Innvendige tak har malte flater.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe på parkett.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedring.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Etasjeskiller er av betongdekke.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
  Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er en god løsning at det dusjes i kabinett.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom:
  Innredning med heldekkende servant. Speil og belysning. Toalett. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin.
  Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
  Eldre kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med fliser over benk. Stål oppvaskkum. Komfyr. Oppvaskmaskin. Kjøleskap. Hvitevarer har ikke vurdert tilstand.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Skade på dør til underskap og overskap ved vifte.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
  Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Skap plassert i garderobe. Tg er gitt på grunnlag av besvarte kontrollspørsmål i samsvar med selger og må ikke forveksles med en el-kontroll - Se spørsmål og svar i vedlagte tilstandsrapport. Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover en generell visuell kontroll der el-kontroll må utføres for faktisk tilstand på anlegget.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
  Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Stedvis noe hakk i gulvfliser.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Ved to-tre tilfeller når Glomma har gått høyt har vann kommet inn i kjelleren. Denne leiligheten har ingen bod i kjelleren, kun parkeringsplass.

  Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Borettslaget har fått gjennomført tettingsinnsats fra terrasse på endel leiligheter. Denne leiligheten var også omfattet av innsatsen. Men ingen fuktighet har vært registrert på leilighetens terrasse.

  Informasjonen i egenerklæringen er utfylt av sønn til eier og selger, Inger Johanne Myhre, etter beste evne basert på nær kontakt med eier gjennom
  beboelsestiden.
 • 4. etg: Bra 78 kvm, P-rom 73 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  4. etasje: Entré, stue/kjøkken, spisestue, 2 soverom og bad/vaskerom.
 • Ventilasjonen er mekanisk med avtrekk fra kjøkken og bad. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter er plassert i garderobe. Varmtvannsbereder på 120 liter er plassert i kjøkkenbenk. Vinduer og ytterdører fra 2007. Leiligheten har seriekoblet røykvarsler som er koblet til felles brannvarslingsanlegg og brannvesenet. Synlig sprinkleranlegg i tak. Brannslange er montert i kjøkkenbenk.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på badet, samt panelovner for øvrig.
 • Det medfølger en fast plass i felles garasjeanlegg. Borettslaget har også godt med gjesteparkeringer etter gjeldende bestemmelser.
 • Adkomst: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
 • Forretningsfører: Varde Regnskap AS
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget har forkjøpsrett når en andel skal skifte eier (pkt. 3 i vedtektene.) Med unntak av de reservasjonene som er angitt i vedtektenes pkt. 3.1.2 er det derfor ikke anledning til å omsette leiligheter i borettslaget uten at de øvrige andelseierne har hatt anledning til å gjøre sin forkjøpsrett gjeldende. Forkjøpsretten gir ingen rett til prisavslag, men er en fortrinnsrett til å overta andelen etter de betingelser som er avtalt med en utenforstående kjøper.

  Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 5 hverdager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, dersom det er gitt forhåndsvarsel.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Husdyrhold er tillatt etter samtykke fra borettslagets styret, se Husordensreglene.

  Utdrag fra Husordensreglene angående dyrehold: Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad om det er innvilget fra styret. Det gjelder også eventuelt gjenanskaffelse. Det forutsettes at husdyr holdes uten sjenanse for andre. Det er et vilkår for å få godkjent husdyrhold at det underskrives en erklæring om konsekvensene dersom husdyret er til sjenanse. Det er båndtvang på borettslagets eiendom.
 • IF Skadeforsikring
  IF Skadeforsikring
  Polisenummer: SP1331879
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 041 040 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 747 743 per 31.12.20
 • 4 469 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer felles strøm, aktivitetsrom, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vaktmester, rengjøring, vedlikehold, forsikring og administrasjon.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 15 151,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 51 099,- pr. 31.12.21.
 • Borettslaget har ett lån:
  1213.48.04368 DnB, driftslån
  Type lån: serielån
  Flytende rente
  Rente: 3,8% pr 31.12.21
  Lånet ble etablert i mai 2017 og skal nedbetales over 20 år.
 • Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, m.m
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 13.06.2003
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Info fra kommunen:
  Boligen ligger i et område med stor mulighet for marin leire.
  Boligen ligger i et område som kan være flomutsatt.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  2003/3700-2/8 Erklæring/avtale
  06.03.2003
  Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

  2011/1055213-1/200 Jordskifte
  16.12.2011
  Sak nr. 0200-2009-0048 Hauger, Akershus og Oslo jordskifterett
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til sentrumsformål - nåværende.
 • Andelsnr. 405 Orgnr. 983506488 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 40.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr.17.500,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 27.000,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Inger Johanne Myhre
  Terje Myhre
Espen Skjermo Slorafoss

Megler

Espen Skjermo Slorafoss

92 63 71 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev