aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Småbruket ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, men likevel ikke langt unna boligbebyggelse.
Småbruket ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, men likevel ikke langt unna boligbebyggelse.

FETSUND Fallaveien 55

Småbruk i fredfylte og usjenerte omgivelser, nær bebyggelse. Velholdt, innholdsrik enebolig, dobbelgarasje og stor låve.

 • kr 6 200 000
 • BRA 237 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 6 200 000
 • Omkostningerkr 172 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 372 042
 • ObjektstypeLandbruk
 • EierformSelveier
 • Byggeår1976
 • Soverom3
 • ArealP-rom 219 m²
 • Tomt64 667 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,00))   172 042,- (Omkostninger totalt)   6 372 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. etasje
Fallaveien 55 er et hyggelig småbruk i fredelige og usjenerte omgivelser, rett utenfor et mindre boligområde. Eiendommen er på 64 693,4 kvm og er bebygget med en velholdt enebolig, frittstående dobbelgarasje og en stor låve på 420 kvm. Låven har mange muligheter for bruk. Rundt huset er det terrasse og en stor, skjermet hageidyll med drivhus og god plass til lek. Boligen har en praktisk planløsning med innganger på hvert plan, men også innvendig trapp. Hver etasje har store vinkelstuer med ildsteder og et bad med varmekabler. Først etasje har i tillegg et flott, landlig spisekjøkken, vaskerom og tre soverom. Det er innredede rom i underetasjen, sammen med wc, fyrrom og fire boder. Badet og vaskerommet oppe er pusset opp i nyere tid.
I tillegg medfølger et skogområde på ca. 28,6 da beliggende sør for Breisjøen (ikke avbildet).

Fallaveien 55, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  Kjeller: 115 kvm
  1. etasje: 122 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 97 kvm Gang, kjellerstue, gang, bad, toalettrom, soverom. Det er registret en større andel P-ROM i kjeller enn hva som fremgår av byggetegninger, og det er i følge eier ikke søkt om bruksendring av disse.
  1. etasje: 122 kvm Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 18 kvm Fyrrom, 4 boder.  Tomt
  64667m²

  Beskrivelse av tomt
  Småbruket ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, men likevel ikke langt unna boligbebyggelse. Jordveien er fordelt på to teiger, en ved bebyggelsen og en nord for Fallaveien, tilsammen ca. 27,9 da. Jorden er for tiden leid ut. I tillegg medfølger et skogområde på ca. 28,6 da beliggende sør for Breisjøen. Eiendommen har også rettigheter til øydeler på Rossholmen i sameie med andre - dette arealet ligger i Nordre Øyeren naturreservat. Bygningsmassen består av en enebolig fra 1976, frittstående dobbelgarasje fra 1978 og en stor låve fra ca. 1920. Låven ligger helt i ytterkant av tomten i forbindelse med dyrka jord, mens garasje og enebolig er trukket fredfullt og skjermet tilbake. Rundt eneboligen er det en stor, skrånende hage med god plass til lek og moro. I hagen vokser det gress, nydelige staudebed, prydbusker og nåletrær. Midt i idyllen kan man pusle med urter og planter i et lite drivhus, eller hvile på en benk med utsikt mot frodig natur. Kjøreveier er gruslagt. Utsikt mot skog og vakkert åkerlandskap kan også nytes til det fulle på en terrasse med utgang fra stue og et soverom. Terrassen er på 22 kvm, og har overflatebehandlet terrassegulv, rekkverk og stor markise. Med den store markisen kan man slappe av i skyggen på varme dager eller forlenge bruken utover kvelden. Under terrassen er det en hellelagt markterrasse i tilknytning til inngangspartiet i underetasjen. Låven har et areal på 420 kvm fordelt på tre plan, og byr på flere muligheter for bruk. På baksiden av låven, på langsiden ut mot dyrka jord, er et et overbygget areal på ca. 44 kvm som er ypperlig til traktor eller annet redskap. I henhold til situasjonskart mottatt fra kommunen ligger det et område nedenfor boligen som potensielt flomfareområde. Det samme kan se ut til å gjelde skogsområdet ved Breisjøen. I følge kart mottatt fra kommunen ligger hovedteigene i et område med risikoklasse 3 for kvikkleire og med areal under marin grense. Skogsteigen har areal under marin grense. Områdene rundt hovedteigen er i kart for mulig marin leireflate anmerket med svært stor, eller svært stor men usammenhengende/tynt. For skogsteigen er det i kartet anmerket stor for mulig marin leireflate. Megler har ikke kompetanse på området og ber interessenter kontakte kommunen for mer informasjon. Oppgitt tomteareal er hentet fra eiendomsregisteret og gårdskart fra skogoglandskap.no.

  Beliggenhet
  Småbruket ligger i fredelige og usjenerte omgivelser, men likevel nært boligområde, ca. 5 km fra Fetsund sentrum i Lillestrøm kommune. Det er kort vei til skoler, barnehager og servicetilbud, og det offentlige transporttilbudet er godt. Kommunen har et rikt kulturliv og en vakker natur som innbyr til friluftsliv. Fine bademuligheter finnes ved Varsjøen, Heiavann og Hvalstjern. Sistnevnte har også skistadion med lysløyper og skiskyting. Fet IL tilbyr fotball, håndball, innebandy og allidrett. Idrettslaget har fine fasiliteter med bl.a. friidrettsbane og idrettshall. Fet Golfklubb har 9-hulls golfbane nær Nordre Øyeren naturreservat. Av severdigheter og kulturelle tilbud anbefales Fetsund lenser ? landets eneste gjenværende fløtningsanlegg. Det er bevart som et levende museum med verksteder for tradisjonelt håndverk, kafé og museumsbutikk. Fetsund lenser ligger i et vakkert naturområde ved innfallsporten til Nord- Europas største innlandsdelta, og har både natur- og kultursti. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Løkenåsen, samt Extra, Rema 1000 og Spar i Fetsund. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Fet sentrum vinmonopol, apotek, flere butikker, treningssenter og helsetilbud. Det er kort vei til Lillestrøm sentrum med bymessige fasiliteter, og til Strømmen Storsenter med over 200 butikker. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Landbrukseiendommer og spredt boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca. 3 km både til Riddersand barneskole og Østersund ungdomsskole. I tillegg finnes det flere barnehager i nærheten, hvor Ramstadskogen barnehage er den nærmeste. Romerike har flere videregående skoler, og OsloMet som har avdeling på Kjeller ved Lillestrøm.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Falla som ligger ca. 180 meter fra boligen, og det er drøye 2 km til Svingen stasjon. Med bil tar det ca. 7 min til Fetsund sentrum, 14 min til Lillestrøm sentrum, 9 min til Sørumsand, 17 min til Strømmen, 33 min til Oslo S og 39 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Renner nedløp og beslag av overflatebehandlet stål. I følge eier er renner og nedløp hovedsak byttet samtidig med taktekkingen. Fremstår med normal slitasje i forhold til alder. Bindingsverk, antatt isolert med mineralull, utvendig kledd med stående beiset/malt kledning. Kledning er fra byggeår, noen enkelte bord er byttet, sist beiset i 2023. Takkonstruksjonen har plassbygget sperrekonstruksjon, med bærende knevegger. Isolert med mineralull (sydde matter) mot oppvarmet areal. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Det er byttet glass i senere tid i vinduer i vinduer i stue, åpningsvinduer er også byttet i senere tid - i hovedsak utført fra 2018-2021. Vinduer i kjeller er fra byggeår. Bygningen har teak hovedytterdørerog malt balkongdør i tre. Terrasse med gulv av impregnerte overflatebehandelde materialer og beiset rekkverk.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Elkontroll 2023. 15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. 15.1. Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei. 15.2. Er tanken plombert? Nei.

  Innhold
  Fallaveien 55 er et hyggelig småbruk i fredelige og usjenerte omgivelser, rett utenfor et mindre boligområde. Eiendommen er på 64 693,4 kvm og er bebygget med en velholdt enebolig, frittstående dobbelgarasje og en stor låve på 420 kvm. Låven har mange muligheter for bruk. Rundt huset er det terrasse og en stor, skjermet hageidyll med drivhus og god plass til lek. Boligen har en praktisk planløsning med innganger på hvert plan, men også innvendig trapp. Hver etasje har store vinkelstuer med ildsteder og et bad med varmekabler. Først etasje har i tillegg et flott, landlig spisekjøkken, vaskerom og tre soverom. Det er innredede rom i underetasjen, sammen med wc, fyrrom og fire boder. Badet og vaskerommet oppe er pusset opp i nyere tid. Kort fortalt - Velholdt småbruk på 64 693,4 kvm. - Fredfull og usjenert beliggenhet. - Nær boligbebyggelse og fasiliteter. - Enebolig og stor låve på 420 kvm. - Låven har gode muligheter. - Dobbelgarasje ved bolighuset. - Plass til større redskap ved låven. - Stor hage med plen og drivhus. - Koselig terrasse på ca. 22 kvm. - Utsikt mot åker og frodig skog. - Entré med skyvedørsgarderobe. - Egen inngang i underetasjen. - Landlig kjøkken med spiseplass. - Store vinkelstue på hovedplan med ilsted. - Kjellerstue i undereretaje med ildsted. - To bad, toalettrom og vaskerom. - Bad i 1. etasje pusset opp i 2010/11. - Vaskerom ble pussert opp i 2017/18. - Tre soverom i hovedetasje med klesskap. - Ett innredet rom i underetasje benyttet til soverom. - Lagringsplass i huset og på låven. - Radiatorer tilknyttet fyringsanlegg. - Anlegget benyttes med bioolje. Planløsning 1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom og 3 soverom. Underetasje: Gang, kjellerstue, bad/vaskerom, toalettrom, soverom, fyrrom og 4 boder. Det er ikke søkt bruksendring for soverommet i underetasjen. Vindfang/gang Boligen har et hyggelig, inntrukket inngangsparti med ytterdør av teak, sideglass og vegger forblendet med sandfarget murstein. Vindfanget har sandfarget gulv, lysmalt panel på veggene og skyvedørsgarderobe med speilfronter. Fra vindfanget er det dør inn til en romslig gang. I gangen er det parkett på gulvet og lyst panel på veggene. Det er montert hylle med heng og det er ellers plass til kommode eller så. Fra gangen er det trapp ned til underetasjen. Boligen har og egen inngang i underetasjen til en romslig gang med gulvbelegg, panelkledde vegger og god plass til garderobe. Kjøkken Boligen har et flott kjøkken i fransk-inspirert stil som kler boligen godt. På veggene er det lys tapet og gulvet har parkett. Selve kjøkkeninnredningen er bygget langs to sider og har i tillegg et høyskap ved siden av. Frontene er lyse, med ?slitte? kanter og nydelige håndtak. Det er også enkelte vitrineskap og vinhylle. Det er benkeplate i laminat, dobbel kum med avrenningsfelt, benkebelysning, sandfargede fliser med dekor og delvis integrerte hvitevarer. Hvitevarene består av koketopp og stekeovn. Kjøkkenet har også avtrekk fra ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap. Stue Utenfor kjøkkenet har boligen en stor og fin stue i vinkel med gode soner for sofagruppe og spisebord. I tillegg har stuen utgang til terrasse og flere store vinduer som gir god kontakt med terrasse og hage utenfor. Som oppvarming er stuen utstyrt med både varmepumpe og en nyere peisovn. Stuegulvet har kledelig flettemønstret parkett. Den ene delen av stuen har lyse vegger med tapet og panel, mens øvrige vegger har eikefarget panel. Kjellerstue I underetasjen er det en stor og koselig kjellerstue med samme utforming som hovedstuen. Stuen har laminat på gulvet, hvitlasert villmarkspanel på veggene og peis som et ekstra stemningselement. I likhet med stuen oppe gir vinkelløsningen gode møbleringsmuligheter til blant annet sofagruppe, spisebord, og også en enkel kjøkkenbenk om ønskelig. Bad/wc/vaskerom Boligen har to bad, toalettrom og et separat vaskerom. Det ene badet ligger i første etasje og ble pusset opp med egeninnsats i 2010/11. Rommet har hvite flisplater med grå dekor og gulvfliser som matcher dekoren. Badet er utstyrt med gulvvarme, frittstående toalett, dusjkabinett og en romslig, stilren baderomsinnredning i mørk utførelse. Innredningen har glatte fronter, heldekkende servant og speil med belysning over. To høytsittende vinduer og elektrisk vifte sørger for dagslys og god ventilasjon. Bad 2 Det andre badet ligger i underetasjen og holder en eldre standard. Her er det beige våtromsplater på veggene og grå fliser med oppkantflis og gulvvarme. Videre er det elektrisk avtrekksvifte, åpent dusjhjørne og furu baderomsinnredning. Innredningen har profilerte fronter, hel servantplate og speil med lys. Toalettrom Toalettrommet ligger vegg-i-vegg med badet i underetasjen. Rommet har lik stil som tilliggende bad med grå fliser på gulvet og malte vegger i beige. Det er vindu, gulvmontert toalett og speil over håndvask. Vaskerom Vaskerommet ligger i første etasje med dør inn fra kjøkkenet. Rommet ble pusset opp i 2017/18 med parkettlignende gulvbelegg og malte vegger i beige. Langs den ene siden er det en pen og kjekk innredning med hvite, glatte fronter, benkeplate i laminat og nedfelt skyllekum. Under benken er det opplegg for vaskemaskin. To høytsittende vinduer bidrar til naturlig lys og ventilasjon. Soverom og garderobe Boligen har tre gode soverom i første etasje. Det er også et soverom i underetasjen, men for dette er det ikke søkt bruksendring for hos kommunen. Alle rommene har lys tapet på veggene, mens gulvene består av laminat, heldekkende teppe og gulvbelegg. Ett har også utgang til terrasse. Det er plassbygde garderobeskap på soverommene og skyvedørsgarderobe i vindfanget. For øvrig har boligen godt med lagringsplass i fire boder i underetasjen og på låven. Låve Låven er antakelig bygget tidlig på 1900-tallet, og er tilbygget med fjøsdel rundt 1960. Den fremstår med noe skjevheter og vedlikeholdsbehov, blant annet eldre taktekking som bør skiftes/utbedres i nær fremtid. De støpte konstruksjonenene har noe sprekker, og det er registrert stor armeringskorrosjon både i kjeller og på låvebru. Innredninger er av eldre type, og man kan ikke forvente at disse er egnet til bruk ved eventuelt fremtidig husdyrhold. Planløsning: 1. etg. (260 kvm Bra): Husdyrrom for gris, storfe og hest. Silo til høy. Stort åpent rom, diverse ganger og smårom. 2. etg. (90 kvm Bra): Lagringsrom. Kjeller (70 kvm Bra): Gang, potetkjeller, gjødselkjeller. Rommene er betegnet til hva de opprinnelig kan ha vært benyttet til selv om standard og tilstand på rommene tilsier at de ikke nødvendigvis kan benyttes som husdyrrom i dag. Arealer er å betrakte som ca. arealer.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Nedløp og beslag Renner nedløp og beslag av overflatebehandlet stål. I følge eier er renner og nedløp hovedsak byttet samtidig med taktekkingen. Fremstår med normal slitasje i forhold til alder. Vurdering av avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Nedløp er ført rett på grunn, ledet bort fra grunnmur med løse rør oppå bakken. Konsekvens/tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Dette vil redusere belastning på drenering. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse med gulv av impregnerte overflatebehandelde materialer og beiset rekkverk. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde ca 82 cm. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Ved en eventuell utskifting anbefales det å følge dagens forskriftskrav. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Lettklinker elementpipe tilkoblet vedovn i stue og kjellerstue. Nyere vedovn i stue. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Rom Under Terreng I kjelleretasjen er det betong, fliser og laminat på gulv, pusset mur og panel på vegger. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Har kontrollert i rom uten påforinger og funnet avvik. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert stedvis økt fuktighet i nedkant av kjelleryttervegger (bakvegg med intilfylling). Mest i hjørne der det er taknedløp. Dette indikerer at behov for oppgradring av drenering og fuktsikring av grunnmur nærmer seg. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Tid for oppgradering av drenering fuktsikring av grunnmur nærmer seg. Se også punkt om drenering. Innvendig > Innvendige trapper Tretrapp mellom etasjene. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Våtrom > Overflater Gulv > Bad Flislagt gulv med varmekabler. Fall mot sluk er målt til 10 høydeforskjell fra terskel til topp slukrist, i tillegg er det ca. 30mm oppkant ved terskel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Lite fall på gulv. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Dette fungerer siden det i dag er montert dusjkabinett i rommet, og vann således føres kontrollert til sluk. Fortsatt bruk av dusjkabinett anbefales. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Membran er ikke synlig for inspeksjon, antar at membran ligger under påstøp. Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad Innredet med toalett, servant med skap og dusjkabinet. Krakeleringer i servant. Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Krakelert overflate i servant. Konsekvens/tiltak: Påviste skader må utbedres. Servant bør skiftes. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom Malte platyer på vegger og takessplater i himling. Det er avvik: Vegger har ikke våtroms standard i våtsoner. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør etableres fuktsikring av vegger i våtsoner. Grunnet lite søl med vann har dagens løsning fungert. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom Gulvet har vinylbelegg uten oppkanter. Rommet har radiator som varmekilde. Flatt gulv med lokalt fall til sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er avvik: Belegg er ikke langt med oppkanter langs vegger og terskel. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Tiltak: Ved en eventuell vannlekkasje vil ikke vann nødvendigvis renne til sluk før det renne ut av rommet med dagens løsning. Oppgraderinger eller andre midlertidige tiltak med for eksempel vannstoppsystem anbefales. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Ikke oppkanter på belegg. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Se forslag til løsning under "overflater gulv". Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Vurdering av avvik: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Etablere fuktsikring i våtsoner i henhold til dagens krav. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom Toalettrom. Flislagt gulv og vegger med malt tapet. Innredet med servant og toalett. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Tekniske installasjoner > Vannledninger Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Tekniske installasjoner > Varmesentral Eldre fyringsanlegg (olje) som i dag fyres med bioolje, i tillegg til strøm (elkasetter). Fordeling av varme med radiatorer. Anlegget varmer også forbruksvann. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det foreligger ikke service på anlegget siste to år. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det bør utføres service på anlegget. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme Vannbåren varme via radiatorer. Koblet med kobberrør. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Drenering Drenering antas utført med drenerende masser kombinert med rør for bortledning av vann, ingen synlig fuktsikring av grunnmur, men antas smurt utvendig med goudron, som var vanlig på byggetidspunktet. Dreneringen er fra 1976. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er avvik: Stedvis noe fukt på kjelleryttervegger. Konsekvens/tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Oppgradering av drenering og fuktsikring av grunnmur bør vurderes utført i nær fremtid, spesielt med tanke på at det er boligrom i underetasjen. Tomteforhold > Terrengforhold Boligen ligger i skrånende terreng. Det er fall vekk fra boligen på 3 sider, men på oppsiden er det relativt flatt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tilnærmet flatt terreng inn mot grunnmur på oppsiden. Terrenget har en åpen struktur, så det er lite sannsynlig at det samler seg vann på overflaten, men heller belaste dreneringen. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det anbefales å etablere fall vekk fra bygning også på denne siden. Overflatevann bør ikke belaste dreneringen hvis det kan ungås. Tomteforhold > Oljetank Det er oljetank i glassfiber. Oljetank er fra 1976. Vurdering av avvik: Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. Konsekvens/tiltak: Ytterligere kontroll må foretas.   Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Bad Flislagt gulv med varmekabler, våtromsplater på vegg og takessplater i himling. Innredet med svervant med skap og dusj med forheng. Rommet holder en eldre standard. Ut fra benyttet sluk er det ikke mulig å verifisere om det er lagt membran på gulv uten å demontere sluk (fjerne klemring). Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak fliser har passert anbefalt brukstid og det må påregnes full renovering av badet innen kort tid. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Rommet fungerer slik det er i dag, men for å imøtekomme dagens krav anbefales en totalrenovering/oppgradering. Lovlighet: Enebolig Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Et av rommene merket som disponibelt rom på byggetegninger er tatt i bruk som soverom, vegg mellom kjøkken og gjesterom er ikke bygget. Annet disponibelt rom benyttes som fyrrom. Garasje Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Låve Det foreligger ikke tegninger. Diverse: Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvevsen: Siste tilsyn skorstein 06.10.2020. Siste tilsyn registrerte ildsteder og fyringsanlegg 29.10.2009. Merknad: Glassfibertank 3.000 liter nord-vest. Det er ikke innhentet opplysninger fra el-verket. Følgende er hentet fra tilstandsrapporten: Sikringsskap med porselens-sikringer. Selv om anlegget er har en godkjent rapport fra det lokale eltilsyn, er dette et gammelt anlegg hvor det bør vurderes oppgraderinger i nær fremtid. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter rundt om på tomten. Nede ved huset er det en frittstående dobbelgarasje med elektrisk port og på baksiden av låven er det et overbygd areal til større redskaper. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  If

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,00))   172 042,- (Omkostninger totalt)   6 372 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes med radiatorer tilknyttet fyringsanlegg med bioolje som også leverer varmtvann. I tillegg er det gulvvarme på begge bad, elkassetter og peis i kjellerstuen. Hovedstuen har varmepumpe og en nyere peisovn. Det er ventilator på kjøkkenet og elektrisk avtrekksvifte på badene. Den øvrige ventilasjonen er naturlig. Sikringsskapet er utstyrt med skrusikringer.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  13714

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Eiendommen har installert vannmåler. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Samlet gebyr for en eiendom er ikke kjent før året er omme.

  Formuesverdi primær
  1640808

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  6235071

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Verdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator for ordinær boligeiendom.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3030/433/10: 01.10.1862 - Dokumentnr: 900020 - Bestemmelse om vannrett. Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:433 Bnr:1. 10.04.1912 - Dokumentnr: 900077 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv. Gjelder denne registerenheten med flere. 23.01.1937 - Dokumentnr: 100138 - Skjønn. Bestemmelse om regulering av innsjø/vann/elv. Gjelder denne registerenheten med flere. 17.07.1964 - Dokumentnr: 103041 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om anlegg og drift av skiløype/skianlegg. Rettighetshaver:Fet Kommune. Gjelder denne registerenheten med flere. 13.01.1976 - Dokumentnr: 100138 - Fredningsvedtak. Bestemmelse om naturreservat. Gjelder denne registerenheten med flere. Diverse påtegning. Endring i Kap.IV,pkt.4. 24.01.2001 - Dokumentnr: 1270 - Jordskifte. Gjelder denne registerenheten med flere. 16.03.2001 - Dokumentnr: 4262 - Elektriske kraftlinjer. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. 26.10.2009 - Dokumentnr: 809433 - Kjøpekontrakt. Rettighetshaver: Lillestrøm Kommune. Org.nr: 820 710 592. Gjelder tomt på 962 m2. Med flere bestemmelser. 29.12.2009 - Dokumentnr: 999904 - Bestemmelse om vannledn. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. 21.06.1862 - Dokumentnr: 800006 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3030 Gnr:433 Bnr:1. 01.09.1884 - Dokumentnr: 800014 - Registrering av grunn. Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3030 Gnr:433 Bnr:12. 28.01.2004 - Dokumentnr: 1495 - Grensejustering. Gjelder denne registerenheten med flere. 05.12.2005 - Dokumentnr: 187927 - Registrering av grunn. Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3030 Gnr:433 Bnr:130. 01.01.2020 - Dokumentnr: 563618 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0227 Gnr:33 Bnr:10 01.10.1862 - Dokumentnr: 900016 - Bestemmelse om beiterett. Rettighet hefter i: Knr:3030 Gnr:433 Bnr:1. Med flere bestemmelser. 3030/459/7: 07.11.1939 - Dokumentnr: 103896 - Erklæring/avtale. Grensegangssak. Pantebok A7. Gjelder denne registerenheten med flere. 28.11.1888 - Dokumentnr: 800016 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3030 Gnr:459 Bnr:2. Eiendommener utskilt fra flere bruksnummer. 01.01.2020 - Dokumentnr: 376071 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0227 Gnr:59 Bnr:7. Det er bestilt utskrifter av tilgjengelige dokumenter. Disse fremvises på forespørsel til megler.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg boligbygg 1. etasje (gjenstående arbeid, bl.a. innredning av kjeller) datert 20.10.1976.

  Vei, vann og avløp
  Privat adkomst fra offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område avsatt til LNF-område i kommuneplanen (landbruk, natur, fritid).

  Verneklasse/sefrak
  Det er Sefrak-registrering på eiendommen: Sefraid: 0227 203 69 Kulturminnebetegnelse: Låve, Falla/Fallavn. 39, "Nistun", Falla, Roven. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,00))   172 042,- (Omkostninger totalt)   6 372 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  172042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

  Boligkjøperforsikring
  Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr 22.500,- og visninger kr 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr 35.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.250,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 25.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev