aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Tyriveien 49
Velkommen til visning i Tyriveien 49

FETSUND Tyriveien 49

Velholdt enebolig i barnevennlig nabolag. God planløsning, garasje, stor hage, screens og gode solforhold .

 • kr 6 150 000
 • BRA-i 186 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 6 150 000
 • Omkostningerkr 172 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 322 890
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1983
 • Soverom3
 • Tomt922.8 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 6 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 150 000,00))   172 890,- (Omkostninger totalt)   6 322 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning - Kjeller
Tyriveien 49 er en pen og velholdt enebolig med god planløsning over to etasjer. Nabolaget er barnevennlig og det er kort vei til skoler, barnehage, servicetilbud og buss. Rundt boligen er det en romslig og pent opparbeidet tomt med garasje, gårdsplass, hage med gress og en delvis overbygget veranda. Verandaen er på ca. 18 kvm og herfra er det fin utsikt mot vakker natur. Utvendig ble taket tekket om i 2014. Ytterdøren, innvendig er sikringsskap, toalettrom, vaskerom og kjøkken er oppgradert i nyere tid. På vaskerommet er det en praktisk innredning, og på kjøkkenet er det spiseplass og integrerte hvitevarer. Videre har boligen to store stuer med peis ? en på hvert plan, samt et flislagt bad med gulvvarme, tre soverom og fire boder, hvor en er tiltenkt som et fremtidig bad.
Plantegning - 1. Etasje

Tyriveien 49, Akershus

 • Tomt
  922.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Eneboligen ble bygget i 1982 og er jevnlig vedlikeholdt utvendig så vel som innvendig. Utvendig ble yttertaket tekket om med ny betongtakstein i 2014 og boligens ytterdør med glassfelt ble skiftet i senere år. Huset ligger fint til på en lett skrånende tomt med et areal på ca. 922,8 kvm. Tomten er opparbeidet med gårdsplass, garasje, en stor hage og en hyggelig veranda. I hagen er det god plass til lek, og er man riktig heldig får man rådyrene på besøk. Arealene er frodige med plen, trær og et variert utvalg av prydbusker. Verandaen er delvis overbygd, er på ca. 18 kvm og har utgang fra stuen, og herfra er det fin utsikt mot buktende dalfører. Verandaen har spaltegulv av tre, profilert rekkverk og en trapp ned til hagen. I ytterkant av taket er det montert en bred markise som gir effektiv solskjerming, men som også fungerer som et lunt tak når man ønsker å strekke utetiden langt ut i sene nattetimer.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et rolig, populært og barnevennlig boligområde på Garderåsen i Lillestrøm kommune. Lillestrøm er Norges niende største kommune og besto tidligere av Sørum, Fet og Skedsmo. Garderåsen er omgitt av skog og byr på gode oppvekstvilkår, med skole, barnehage, buss, lekeplasser og fotballbane. Det er ca. 2,5 km til Fetsund sentrum langs bilvei og noe kortere langs gang- og sykkelvei. Området har både turstier, skiterreng og badevann (Tienmarka og Tientjern) hvor man ta en forfriskende dukkert om sommeren. Området har ellers friområder langs Glomma, skianlegg ved Hvalstjern og egen golfklubb. Fet Golfklubb med 9-hulls golfbane ligger i naturskjønne omgivelser nær Nordre Øyeren naturreservat. Området har også et mangfoldig og variert tilbud innen kultur og idrett med bl.a. idrettshall på Øya. Fetsund lenser er i dag fredet som landets eneste gjenværende fløtningsanlegg. Det er bevart som et enestående kulturminne med verksteder for tradisjonelt håndverk, kafé og museumsbutikk. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Garderåsen mat, Rema 1000 og Spar. Ønsker du andre servicetilbud har Fetsund sentrum blant annet vinmonopol, apotek, interiørbutikk, dyrebutikk, blomsterbutikk, treningssenter og flere helsetilbud. Like ved jernbanestasjonen har du også en hyggelig pub. Fra boligen er det en kort kjøretur til Lillestrøm sentrum med bymessige fasiliteter, samt Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Området har offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Tyriveien som ligger ca. 180 meter fra boligen. Med bil fra Garderåsen tar det ca. 14 min til Lillestrøm, 17 min til Strømmen, 18 min til Sørumsand, 28 min til Oslo S og 34 min til Oslo lufthavn. Eiendommen ligger i gangavstand til Garderåsen og Hovinhøgda barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Østersund ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Kommunen har flere bibliotek, samt en aktiv kulturskole som tilbyr opplæring innen musikk, dans, drama og visuell kunst.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Eiendommen ligger i gangavstand til Garderåsen og Hovinhøgda barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Østersund ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager

  Byggemåte
  Bygget er oppført i bindingsverk i tre på støpt dekke. Utvendig stående trekledning. Valmet takform tekket med betongtakstein. Grunnmur av lettklinkerblokker. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Nedløp og beslag av metall og skifer. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre med bordet undertak. Etasjeskiller er av trebjelkelag i 1 etasje og støpt dekke i kjeller. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør med glassfelt. Malte terrassedører i tre med 2-lags isolasjonsglass Tekonstrruksjon. Ståltrapp til inngangsparti. Lovlighet Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Vaskerom er slått sammen med disponibelt rom. Hobbyrom er gjort om til kjellerstue. En stor bod er delt opp med 2 boder, hvor en av de er klargjort for eventuelt bad. Garasje: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med befaringsdato 08.02.2024 og rapportdato 13.02.2024 utarbeidet av takstingeniør Øyvind Nåmo Rønning for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. KJenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Beskrivelse: Flisa bad selv for 15 år siden. 2.2 Ble tettsjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: nei. 5. Kjenner du til om der er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? Svar: ja Beskrivelse: Noe på ene veggen i en bod i kjeller. 6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Svar: nei Beskrivelse: godkjent nå nylig. 10.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja; beskriv hvilke tiltak som er utført. Svar: ja Beskrivelse: La ny taksten for ca. 10 år siden. 10.2 Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Beskrivelse: egeninnsats. 11. Kjenner du til om det er/ har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: ja Beskrivelse: Nytt sikringsskap i forbindelse med nytt lys (2016). 11.1 Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Beskrivelse: Glomma elektro. 11.2 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: ja 18.2 Er det foretatt radonmåling? Svar: ja Beskrivelse: Husker ikke når, men alt var i orden. Tilleggskommentar: Nytt kjøkken i 2016. Designa kjøkken. Montert selv. Vaskerom i kjeller med ny innredning, nytt gulv, ny varmtvannsbereder i 2016. Ny markiser og screens i 2020. Nyere vinduer i stuen, samt ny terrassedør og inngangsdør (av nyere dato ca. 2013)

  Innhold
  Planløsning 1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, wc og 3 soverom. Kjeller: Kjellerstue, vaskerom og 4 boder. Kort fortalt - Velholdt enebolig på to plan. - Barnevennlig nabolag. - God planløsning. - Parkering i garasje. - Hage med plen og busker. - Veranda på ca. 18 kvm. - Fin utsikt fra verandaen. - Varmepumpe montert i trapp. - Pent kjøkken fra 2016. - Alle hvitevarer er integrert. - Stue med peis på hvert plan. - Flislagt bad og toalettrom. - Vaskerom med innredning. - Tre soverom, ett med skap. - Fire kjellerboder for lagring. - En bod er tiltenkt som bad. - Ny betongtakstein i 2014. Entré Entreen får dagslys via ytterdørens sideglass og har praktisk adkomst til toalett, noe som kan være kjærkomment for barnefamilier. På gråmalte vegger er det montert en knaggrekke til yttertøyet og på gulvet er det sorte fliser. Fra entreen er det dør videre inn til en langstrukket gang med plass til mer entrémøblement. På gulvet er det enstavs laminat i grå utførelse og veggene er hvitmalt, med tapet over panel til brystningshøyde. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom og var nytt i 2016. På gulvet er det skipsparkett og veggene er malt hvite, med unntak en fondvegg med gråmønstret tapet. Det er vinduer på to sider, det ene med fint utsyn mot hagen. Selve kjøkkeninnredningen er fra Designa og har et klassisk uttrykk med hvite, ettspeils fronter og vitrineskap med belysning, kombinert med sort benkeplate i laminat. Nedfelt i benken er det stor oppvaskkum i stål og induksjonstopp. Over vask og koketopp er veggene dekket med glassplater og alle arbeidsflater er godt opplyst. Stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert og ventilator med avtrekk ut er skjult i ventilatorhette. Ved vinduet ut mot hagen er det bygget en halvøy i samme stil som resten av kjøkkenet med flere benkeskap og hyggelig frokostplass. Stue På hvert plan har boligen to store vinkelstuer, noe som gir større bevegelsesfrihet for familien. Stuen i første etasje ligger rett utenfor kjøkkenet og har plass til spisebord, sofagruppe og tv-løsning. Ved sofakroken er det peis med innsats, og vinduer på tre sider gir noe utsikt og nydelige lysforhold gjennom dagen. To av vinduene har dessuten fargede blyglass som gir vakkert fargespill når solen skinner. Stuen har ellers parkett på gulvet, gråmalte veggflater, en pipevegg forblendet med rød teglstein og trapp ned til kjellerstuen. I trappeløpet er det montert varmepumpe og nederst i trappen er det tilkoblet en liten vedovn. Kjellerstue Kjellerstuen har en lun og hjemmekoselig atmosfære med tregulv, hvitmalt panel på veggene og oppmurt peis i teglstein. Det er plass til flere sittegrupper og dagslys på to sider sørger for fine lysforhold. Bad/wc/vaskerom Boligen har ett bad, et separat toalettrom og vaskerom. Badet ligger i første etasje og er i original stand. Her er det sandfargede fliser på vegger og gulv, ispedd jordfargede fliser, matchende flisebord og bildedekor. Det er gulvvarme, dusjkabinett og et hvitt baderomsmøblement med profilerte fronter. Møblementet består av flere benkeskap, helstøpt servant i plate, overskap og speil med belysning. Et lite vindu sørger for dagslys og naturlig ventilering. Toalettrom Toalettrommet ligger vegg-i-vegg med badet og er nylig pusset opp, med tapetserte vegger, gulvmontert toalett og sort servantinnredning. Innredningen har benkeskap med liten håndvask og et speil over. På gulvet er det et eldre, korkfarget belegg, og som oppvarming er det panelovn. Vaskerom Baderommet ligger i kjelleren og har en praktisk innredning fra 2010. Den har høyskap og benkeskap med slette fronter og kjekk arbeidsbenk til bretting og sortering av tøy. Ved siden av høyskapet er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt skyllekum i stål og varmtvannsbereder. På veggene er det gråmalte plater, mens gulvet har grått vinylbelegg med gulvvarme. Soverom og garderobe I den ene enden av huset er det tre gode soverom. Hovedsoverommet har parkettgulv og malt strietapet på veggene i en moderne beigefarge. Det er god plass til dobbeltseng med nattbord og bra med oppbevaringsplass i en skyvedørsgarderobe med frostet glass. Boligen har ellers gode lagringsmuligheter i fire kjellerboder, hvor den ene av avløp for toalett og er tiltenkt som et fremtidig bad.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Nedløp og beslag Vurdering av avvik: ? Takrenner har punktvise lekkasjer. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Hull i ett taknedløp. Konsekvens/tiltak ? Lokal utbedring må utføres. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er synlig vepsebol i kryploft. Det er ikke etablert netting i takutstikk/raft Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Etablere netting i takutstikk, slik at mus og innsekter ikke kommer inn på kryploftet. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. ? Andre tiltak: Rekkverk må påregnes reparert eller skiftet ut med tanke på slitasje. Innvendig > Overflater Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det stedvis noe glip i skjøt på parkett i stue. overflater i bod i kjeller er fjernet med tanke på påbegynt bad. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Overflater anses å ha tiltenkt funksjon utover nevnte avvik. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Rom Under Terreng Vurdering av avvik: ? Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er noe høye fuktverdier i nedre del av vegg inne i hjørne i bod på sørvegg. Konsekvens/tiltak ? Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det er en god løsning at det ikke er utforet trevegg i dette området og kun malt, pusset mur. Nevnte fukt kan komme av at nedløp fra taket utvendig er i dette området og tilfører ekstra høy fuktbelastning i dette området. Se øvrig vurdering av drenering. Innvendig > Innvendige trapper Vurdering av avvik: ? Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Innvendig > Innvendige dører - 2 Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Stedvis noe subb av kjllerdører. Konsekvens/tiltak ? Enkelte dører må justeres. Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Overflater Gulv Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet fungerer med dette avviket. Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: ? Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Belegget er ikke klemt til klemring i sluk. Konsekvensen for at det blir fuktskade ved en vannlekkasje er liten, grunnet at gulver er i kjeller og på støpt dekke mot grunnforhold. Konsekvens/tiltak ? Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Ventilasjon Vurdering av avvik: ? Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Mekanisk avtrekk bør etableres ut fra å lukke avviket og dagens krav til ventilasjon. Konsekvens/tiltak ? Mekanisk avtrekk bør etableres. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er etablert vannalarm på vakserom med føler på gulv under varmtvannstank. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Gjeldende forskrift er etter dagens krav og Norsk standard 3600. Tanke på brannsikkerhet og varmegang i elektrisk kobling. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg TG2 gis som følge av alder på øvrige installasjoner, utover ombygget sikringsskap. Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Drenering/fuktsikring som er utført etter vanlige metoder i byggeåret. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Vurdering av avvik: ? Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Dette er registrert inne i bod ved vaskerom på østvegg. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Det er ikke kjent om denne er under utvikling eller har vært stabil siden sprekken oppsto. Det anbefales at denne tettes med sparkel og se om det sprekker opp på nytt eller er stabil. Det er ikke kjent om det er andre sprekker i mur der det er foret ut med trevegger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Våtrom > 1. Etasje > Bad > Generell Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Det er avgjørende at det dusjes i kabinett med tanke på badets alder og datidens krav til tetthet av konstruksjoner. Kostnadsestimat: Over 300 000 Forhold som ikke er undersøkt (TG IU): Utvendig > Taktekking Taktekking er snødekt, alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Vurdering av avvik: ? Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak ? TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner Det er etablert enkelt stål hjelpesluk i gulv og avløp for toalett i en bod. Dette er tenkt for fremtidig bad i kjeller. Tomteforhold > Terrengforhold Vurdering av avvik: ? Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Konsekvens/tiltak ? Det bør foretas nærmere undersøkelser av tomta når den er snøfri.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Bilen kan parkeres på egen gårdsplass og i frittstående garasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det er opplyst av eier at radonmålinger ligger under grenseverdier. Det anbefales innhenting av dokumentasjon.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 150 000,00))   172 890,- (Omkostninger totalt)   6 322 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Eneboligen oppvarmes med enkelte panelovner, varmepumpe i trapperom, samt gulvvarme på bad og vaskerom. Som tilleggsvarme er det peis i hver stue. Stuen nede har også en liten vedovn. Ventilasjonen er naturlig, kombinert med ventilator med avtrekk ut på kjøkkenet. Sikringsskapet ble oppgradert i 2016 og har automatsikringer. Boligens varmtvannsbereder er plassert på vaskerommet, har et volum på 200 liter og er fra 2010. Utvendig har boligen screens på enkelte vinduer og markise ved verandaen.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  11561

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter for 2024 er prognose for året. Kommunale avgifter for 2023 var 9 969,-.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  1348331

  Formuesverdi primær år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  5393322

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Info formuesverdi
  Formuesverdien settes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3205/418/177: 21.07.1981 - Dokumentnr: 104388 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser
  20.01.1981 - Dokumentnr: 100364 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3205 Gnr:418 Bnr:85
  01.01.2020 - Dokumentnr: 687733 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0227 Gnr:18 Bnr:177
  01.01.2024 - Dokumentnr: 299070 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3030 Gnr:418 Bnr:177


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for bolig foreligger, datert: 03.03.1983. Ferdigattest for garasje foreligger, datert: 06.02.1985. Tillatelse til tiltak - innstallering av peisovn foreligger: datert: 28.07.1998.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 150 000,00))   172 890,- (Omkostninger totalt)   6 322 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  172890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev