aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Blåstjerneveien 14

Pent oppusset 4-roms m/innglasset balkong, flott utsikt - ingen innsyn. Parkeringsplass. Sentralt og barnevennlig.

 • 3 990 000
 • BRA 111 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 990 000
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 189 203
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 974
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 95 m²
 • ANDEL FELLESGJELD182 627
 • FELLESKOST./MND5 334
 • TOMT17 547 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 3 990 000,- (Prisantydning)
  182 627,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 172 627,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 189 203,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Lys, tiltalende 4-roms.
- Gjennomgående i 4. etasje.
- Parkeringsplass med mulighet for elbillader.
- Innglasset balkong på 16 kvm.
- Gode solforhold, flott utsikt.
- Romslig entré med garderobe.
- Tre gode soverom, flere skap.
- Stue med downlights.
- Kjøkken i dels åpen løsning.
- Flere integrerte hvitevarer.
- Bad og wc-rom oppgradert i 2017.
- Disponibel bod på ca. 5 kvm.
- Varmtvannsbereder på 200 l.

Planløsning
4. etasje: Entré, 3 soverom, wc, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Annet: Tilhørende bod på ca. 5 kvm.
Veggene er malt i lys, varm farge med kontrastvegg i blått.

Blåstjerneveien 14, Viken

 • Entré
  Leilighetene har inngangsdør fra felles oppgang til en pent oppusset og svært romslig entré. Veggene er malt i lys gråfarge som står godt til hvitmalt listverk, sorte garderober og himling med downlights. I en nisje er det innebygd et takhøyd garderobeskap, og i tillegg har entreen skyvedørsgarderobe med speilfronter. Ved inngangsdøren er det dørtelefon med åpner.

  Stue
  Leiligheten har en lys, tiltalende stue med slette vegger, nedfelt ramme i himling med downlights og gråvasket eikelaminat på gulvet. Veggene er malt i lys, varm farge med kontrastvegg i blått. Rommet ligger i dels åpen løsning mot kjøkkenet og har plass til både sofagruppe og spisebord. Store vinduer gir godt dagslys og det er utgang til innglasset balkong.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i dels åpen løsning mot stuen, samtidig er oppvaskbenken og kokesonen skjermet fra sofasonen. Kjøkkeninnredningen har profilerte, brunbeisede trefronter, flere vitrineskap og lyse laminatbenkeplater i L-form. Koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin er integrert, og over koketoppen er det en skråstilt ventilator med kullfilter. Det er god belysning under overskapene og veggene er beskyttet med hvite flisplater.

  Bad/wc/vaskerom
  Leiligheten har et stilig bad og wc-rom vegg-i-vegg, og begge ble pusset opp i 2017. Badet har grå fliser på gulv og vegger, varme i gulvet og downlights i himling. I et dusjhjørne med skyvedører i glass er det mosaikk på gulvet, samt garnityr med både hånddusj og regnfallsdusj. Videre har badet et vegghengt skuffemøblement med heldekkende servant, to matchende høyskap og speil med belysning. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

  Wc
  Wc-rommet har samme stilig fliser som badet, gulvvarme og downlights. Rommet er utstyrt med vegghengt toalett, et sort skuffemøblement med nedfelt håndvask og rammespeil med belysning.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har tre gode soverom med nordøstvendte vinduer. Rommene har gråvasket laminat på gulvet og slette vegger som i hovedsak er malt i lyse farger. Hovedsoverommet har et stilig 4-dørs garderobeskap med sorte, profilerte fronter. Ett av de andre rommene har hvitt garderobeskap. Det er for øvrig skyvedørsgarderobe og garderobeskap i entreen, samt lagringsplass i en disponibel bod på ca. 5 kvm.
 • Boligen ligger sentralt til i et attraktivt boligområde på Finstadjordet i Lørenskog kommune. Området er kjent for sin sentrale beliggenhet i kombinasjon med kort vei til både skog og mark. Finstad er et attraktivt og populært boligområde som byr på både skoler, barnehager og dagligvarebutikker innen få minutters gange. I tillegg er det kort vei til både Oslo og Gardermoen. Med sine gode bussforbindelser er du aldri langt unna det du trenger i en ellers travel hverdag.

  Skole og barnehage
  Området byr på et bredt utvalg av skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Kløverhagen familiebarnehage, og denne finner vi kun 200 meter unna boligen. Løken barnehage ligger også godt innenfor gangavstand, kun 300 meter unna boligen. Nærmeste barneskole finner vi kun en kort gåtur unna. Finstad barneskole (1.-7.trinn) ligger kun 500 meter unna boligen. Den veletablerte skolen fra 1982 har ca. 300 elever. Av ungdomsskoler finner vi Løkenåsen ungdomsskole (8.-10.trinn) kun 1 kilometer unna leiligheten. For de litt eldre barna ligger Mailand og Lørenskog VGS kun få minutter unna. Ønsker du tilbud innen høyere utdanning, går turen til Kjeller. Her finner vi OsloMet (tidligere HiOA). Storbyuniversitetet tilbyr flere spennende studier og kurs innen mange studieretninger.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste bussholdeplass finner vi kun 200 meter unna leiligheten. Herfra tar du deg enkelt rundt via bussens rute 110, 120 og 310. Tar du bussen ned til Lillestrøm kan du enkelt ta toget til Oslo S på kun 10 minutter. Vender du derimot snuta andre veien bruker du kun 12 minutter til Oslo Lufthavn. Med bil bruker du ca. 20 minutter til sentrum av Tigerstaden, mens du bruker rett over halvtimen til hovedflyplassen.

  Servicetilbud
  Den dagligdagse handlingen gjør du unna på den veletablerte Coop Extra-butikken ved Finstadjordet samt Rema 1000. Butikken ligger kun få minutters gange fra leiligheten. Ønsker ytterligere servicetilbud går turen videre til Skårer, hvor man blant annet finner butikker innen dagligvare, apotek og diverse spesialbutikker. Det ligger også flere kjøpesentre i området. Blant annet finner vi Triaden (Lørenskog Storsenter) som er under utbygging i gangavstand fra boligen. Senteret har rundt 80 butikker og tilbyr det meste. Her vil det også komme gågate med resturant, kafe og lignende. Skulle du mot formodning ikke finne alt du trenger her, går turen videre til nye, moderne Metro Storsenter. Strømmen Storsenter ligger også innen rekkevidde. Med over 200 butikker er senteret et av landets største og fremste.

  Finstad er kjent for den sentrale beliggenheten i kombinasjon med kort vei til skog og mark. Finstadjordet gir gode muligheter for et aktivt friluftsliv, med Østmarka som nabo. Mønevann ligger kun en kort sykkeltur unna. Her kan du om sommeren leie kanoutleie og du padle deg en tur i varmen. Området langs Nitelva er et populært turområde for både liten og stor. Her kan du om sommeren sykle på en av mange hyggelige turstier og nyte naturen. Langs Nitelva finner vi Nebbursvollen friluftsbad hvor du kan avkjøle deg i et av de 3 bassengene. Her kan du også nyte store friarealer med vannsklier og grøntarealer. Det idylliske familiebadet har også piknik-områder med mulighet for grilling. Nebbursvollen byr også på dusj/toalett og en hyggelig kiosk.

  I området ved Lørenskog stasjon finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken åpnet i 2020 og har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy!
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur, flat takkonstruksjon antatt tekket med papp. Yttertak er ikke besiktiget. Det er bindingsverk i mellomliggende
  fasadefelter. Leilighetene har adkomst via felles oppgang. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med
  sikkerhet ved visuell kontroll. Det er grunn til å tro at bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Yttervegger over grunnmur som utvendig er forblendet med fasadeplater samt kledd med panel. Vinduer med 2 lags isoler glass med produksjonsår 2003/19. 1- lags glass på innglasset balkong. En B-30 og db-35 ytterdør med ekstra sikkerhetslås og med kikkehull. 2 lags isolerglass terrassedør fra 2003. Utgang fra stue til en innglasset balkong på ca. 16m2 med utsikt mot fellesområde og nabolaget. Det er montert utelys og et stikk samt balkongteppe på gulvet.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt:
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
  Tomteforhold > Byggegrunn

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noen skjevheter og stedvis knirk. Det er nivilert i rom: Stue/kjøkken:Det er registrert avvik på 1,8cm på tvers av rommet. Entre: Det er registrert avvik på 1,8cm igjennom hele rommet. Soverom: Det er registrert avvik på 1cm.
  Innvendig > Innvendige dører - 2: Det er avvik: Dør tar i karm.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Svertesopp er registrert.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er registrert bom i enkelte fliser ved dør. Det mangler fuge i deler av dusjsone. Det er observert noe kalkfelling.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Kjøkken fremstår med noe slitasje på fronter, og benkeplate er knekt ved oppvaskkum samt ett sår i benkeplaten. , men vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner.
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Det kan være at borettslag har egne vedtekter som hindrer montering av mekanisk avtrekk fra rommet, anbefalt tiltak må derfor avklares nærmere med styret i borettslag/sameie før det eventuelt kan gjennomføres.
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Det er påvist skader på innredning.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Jo Henrik Stigen 19.07.22.
 • Bra/P-rom: 111/95 m²

  4. etasje: P-rom består av: Entré, bad, kjøkken, wc, stue og 3 soverom.

  Sekundær-rom: 16 m². S-rom består av: innglasset balkong.
  Leiligheten disponerer bod i kjeller på ca. 5 m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten har elektrisk oppvarming. På bad og wc-rom er det gulvvarme. Varmtvannsbereder er fra 2006, er ca. 200 liter stor og plassert i kjøkkenskap. Leiligheten har naturlig ventilasjon med luftespalte i vindu. Fra bad og wc-rom er det mekanisk avtrekk. Sikringsskapet har automatsikringer. Det er stedvis montert downlights.
 • Leiligheten har en usjenert, stor balkong på hele 16 kvm med sørvestvendt orientering. Balkongen er innglasset, noe som utvider bruksmuligheten betraktelig. Utsikten er langstrakt og flott, og når innglassingen skyves til side kan solen nytes. Balkongen har heldekkende grått uteteppe på gulvet, lysmalte vegger, utelys og strømstikk. Det er montert innvendige rullegardiner på vinduene.

  Borettslaget har store, fine fellesareal med veltrimmede plener, diverse beplantning, utebelysning og asfalterte internveier.
 • Det medfølger én biloppstillingsplass på garasjetak med mulighet elbillader. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Borettslaget har 141 biloppstillings plasser fordelt på garasjetak eller i garasjehuset, uteplass og i egne garasjer, plassene følger andelen ved salg. I tillegg har borettslaget 28 utleieplasser som man kan få leid ekstra ved henvendelse til styret@loken3.no.
  - Alle parkeringsplasser er klargjort for lading.
  - Det er etablert ladetilbud med ekstern administrasjon som er Ohmia charging.
  Kontaktinformasjon:
  Telefon: 46 42 60 00
  E-post: ohmia@ohmiacharging.no
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: Bori
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslaget Løken III har organisasjonsnummer 950143215. Borettslaget er tilknyttet BORI BBL. Borettslaget er organisert etter de bestemmelser som følger av Lov om borettslag og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for andelseierne. Forretningsfører er BORI BBL. Revisor er statsautorisert revisor SLM Revisjon AS, Lillestrøm. Borettslaget Løken III ble stiftet 4/7-1973. Borettslaget består av 143 andelsboliger, fordelt på 5 bygninger med adresse Blåstjerneveien 2-30. Eiendommen har gnr. 100 bnr. 240 i Lørenskog kommune. I tillegg eies 50% av gnr. 100 bnr. 248 (lekeområde ved barnehage / Nordliveien).

  Styrets arbeid
  Siden ordinær generalforsamling onsdag 21.04.2021 har styret avholdt 11 møter per januar 2022 og behandlet rutinesaker, så som:
  • Godkjenning og bruksoverlating av 11 nye eiere
  • Forkjøpsrett
  • Budsjettering
  • Regulering av felleskostnader 2 ganger i 2021
  • Internkontroll og oppdatering av HMS-plan (Helse, Miljø og Sikkerhet)
  • Løpende vedlikehold / Fortsatt maling av trappeoppganger
  Forsikringsskader 3 stk i tillegg til skjeggkreutrydding i leiligheter og fellesarealer høsten 2021

  Styret har også utført arbeider med:
  • Reforhandlet felles lån
  • Fått utarbeidet kontrollrapport for brannvern
  • Service på pulverapparater i fellesrom.
  • Beboerinformasjon gitt via Facebook, oppslag og SMS.

  Styret er ikke i en rettslig tvist som kan medføre økonomisk ansvar for borettslaget.

  Vedlikehold historikk
  År 2016/2017 - Gravd ned søppelbrønner
  År 2016/2017 - Veilys i Blåstjerneveien (kommune tok strømmen)
  År 2016/2017 - Montert brannvarslere i alle etasjer i oppgangene
  År 2016/2017 - Maling av røde deler av inngangspartier på balkongsiden
  År 2016/2017 - Beiset utemøbler
  År 2016/2017 - Byttet 30 stoppekraner
  År 2016/2017 - Skiftet brannslanger og satt opp selvlysende skilt
  År 2016/2017 - Byttet ventilasjonsvifter i blokk 2
  År 2016/2017 - Støttet beboere som skiftet varmtvannstank med aquastopp for å redusere vannskader
  År 2017/2018 - Femårskontroll av balkonger
  År 2017/2018 - Reparert/skiftet 5 viftemotorer på taket
  År 2017/2018 - Foretatt støymåling av nye vifter. Målingene viste at nivået lå innenfor krav til støy
  År 2017/2018 - Byttet brannvarslere og brannslukningsapparater hos alle beboere
  År 2018/2019 - Beising av bord/benker uteområde
  År 2018/2019 - Nye soveroms vinduer
  År 2018/2019 - Oppussing av oppgang Blå 18 og 22
  År 2018/2019 - Vasket søppelbrønner innvendig
  År 2018/2019 - Power Clean. Rens av ventilasjon innvendig
  År 2019/2020 - Skiftet 4 vifter/tak
  År 2019/2020 - Oppussing av 3 oppganger, Blå 8,16 og 20
  År 2020/2021 - Hengt opp pulverapparater i kjeller med merking av dører
  År 2020/2021 - Refleksmerking av alle trappetrinn i alle oppganger
  År 2020/2021 - Reparert 2 balkong yttertak Blå 14 og 16
  År 2021/2022 - Malt oppgang 10, 12 og 30
  År 2021/2022 - Byttet lamper i fellesrom

  Regnskapet for 2021
  Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr 2 233 350,- og et positivt årsresultat på kr 1 778 982,-. Styret foreslår at årsresultatet tillegges opptjent egenkapital. Kommentarer til større avvik mellom regnskap og budsjett:
  - Drift og vedlikehold ble budsjettert med kr 310 000,- mer enn faktiske kostnader. Årsakene til dette er bl.a. at vedlikehold av bygg og ventilasjon ble budsjettert med mye høyere sum enn hva reelle kostnader ble.
  - Forsikringer ble budsjettert med kr 53 000,- mer enn faktiske kostnader. Det skyldes hovedsaklig nytt forsikringsselskap.
  - Kommunale avgifter ble budsjettert med kr 87 000,- mindre enn faktiske kostnader. Vanskelig å vite faktisk sum før budsjettet vedtas.
  - Energi/fyring ble budsjettert med kr 93 000,- mindre enn faktiske kostnader. Energikostnadene har steget mye og har store svingninger som gjør det vanskelig å budsjettere.
  - Kabel-TV og bredbånd ble budsjettert med kr 85 000,- mer enn faktiske kostnader. Estimert sum var dermed ikke like høy som antatt.
  Disponible midler, d.v.s. likviditet til disposisjon etter avdrag, utgjorde pr 31.12.2021 kr 2 954 320,-. Det er gjennomført vedlikehold som, etter styrets oppfatning, er tilstrekkelig til å ivareta bygningenes tilstand og verdi. Det er ikke foretatt avsetninger til fremtidig vedlikeholdsansvar. Vedlikehold i 2022 planlegges dekket av løpende inntekter. Det har ikke inntrådt vesentlige forhold av økonomiske eller av annen karakter fra 31.12.2021 og frem til styret årsberetning er avgitt.

  Planlagt vedlikehold
  Borettslaget har følgende planer for vedlikehold:
  - Ferdigstille utskifting av lamper i fellesrom.
  - Utskifting av nødlys ved behov.
  - HMS sikring i tavlerom
  - tetting/sikring av branndører i kjeller

  Ifølge styreleder må det beregnes en liten økning for husleien ved årsskifte for indeksregulering.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold må søkes om til borettslaget.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 8029097
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 093 095 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 935 140 per 31.12.20
 • 5 334 pr. mnd. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-tv/internett, trappevask (kr 105,-), parkering (kr 400,-), betjening av fellesgjeld samt generell drift og vedlikehold av borettslaget.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 182 627,- pr. 24.06.22.
  Andel fellesformue kr 27 309,- pr. 24.06.22.
 • Lånenummer: 90497174286, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 24.06.2022: 2.15% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 257
  Saldo per 24.06.2022: 24 892 645
  Andel av saldo: 182 628
  Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.10.2043 )
 • Borettslaget er forsikret mot tap ved manglende innbetaling av felleskostnader i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 08.08.1974.
  Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 27.06.1987.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 83 Orgnr. 950143215 i Lørenskog kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til fastpris kr 27 000,-. I tillegg kommer kr 39 300,- og utlegg kr 8 486,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Omar Mohsin Kareem Kareem
  Zeina Abdulkarim Qadir
Henrik Nordli

Megler

Henrik Nordli

40 87 53 60

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev