aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til visning i Blåstjerneveien 30!

Finstadjordet Blåstjerneveien 30

Delikat, moderne 2-roms m/ innglasset terrasse. Walk-in closet, overflater fra 2018 & bad fra 2021. Garasjeplass m/el

 • BRA 66 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER16 576
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 144 234
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 974
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 48 m²
 • ANDEL FELLESGJELD137 658
 • FELLESKOST./MND4 329
 • TOMT17 547 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 990 000,- (Prisantydning)
  137 658,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 127 658,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  16 576,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 144 234,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
- Lekker 2-roms andelsleilighet.
- Overflater oppgradert i 2018.
- Garasjeplass med elbil-lader.
- Innglasset terrasse ved stue.
- Terrassen har solskjerming.
- Entreen har callinganlegg.
- Walk-in closet tilknyttet entré.
- Kjøkkeninnredning fra 2012.
- Stuen har plass til spisebord.
- Lekkert bad oppgradert i 2021.
- Dusjnisje med regnfallsdusj.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Soverom har nisje for skap.
- Soveromsvindu skiftet i 2019.
- Tilhørende bod på fellesareal.
- Lydisolerende dører fra 2019.

Planløsning
Underetasje: Entré/gang, bad/wc, stue, kjøkken, soverom og walk-in closet/bod.
Annet: Bod på fellesarealer.
Leiligheten er et nydelig hjem hvor oppgraderte overflater og vakre fargevalg gir en tiltalende atmosfære.

Blåstjerneveien 30, Viken

 • Entré
  Entreen gir et meget pent førsteinntrykk av leiligheten med nyere laminatgulv, vegger malt i fargen Evening green og spotbelysning på skinner. Knagger i moderne stil er montert på veggen og det er dørcalling ved siden av inngangsdøren. Fra entreen er det direkte adkomst til en innvendig bod innredet som walk-in closet.

  Kjøkken
  Kjøkkenet var nytt i 2012 og er holdt i en moderne stil som kler leiligheten godt. Innredningen har hvite, glatte fronter, frostede vitrineskap, åpne hyller, laminatbenkeplate og nedfelt benkebeslag i stål med oppvaskkum. Over benken er det lagt mørke flisplater. Videre har kjøkkenet nisje for komfyr, opplegg for oppvaskmaskin og veggmontert kullfiltervifte.

  Stue
  Stuen oppleves som et innbydende rom med laminatgulv av typen Pergo English Oak, to lysmalte vegger og to vegger i en dyp, behagelig grønntone. Endeveggen har store vindusflater for godt med naturlig lys. Her er det også utgang til en innglasset terrasse, som fungerer som en forlengelse av stuen i sommerhalvåret. Stuens gode størrelse gir rom for både sofaløsning, tv-møbel og spisebord.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet ble oppgradert i 2021 og gir et svært delikat inntrykk med moderne fliser på gulv og vegger, gulvvarme og downlights i himling. Innredningen har mørke, glatte skuffefronter, heldekkende servant og rundt speil med integrert belysning. Badet har ellers et veggmontert toalett, opplegg for vaskemaskin, samt en nydelig dusjnisje med skjermvegg, håndgarnityr og regnfallsdusj.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har et romslig soverom med nyere laminatgulv og vegger malt i 2022 i fargen Caravan. I 2019 fikk soverommet også nye vinduer hvor innerkarm har dempelist. Soverommet har god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side og en smart nisje gir plass til garderobeløsning. Fra entreen er det adkomst til boden som er blitt innredet som walk-in closet. Med leiligheten følger en ekstra bod på fellesarealene.
 • Boligen ligger sentralt til i et attraktivt boligområde på Finstadjordet i Lørenskog kommune. Området er kjent for sin sentrale beliggenhet i kombinasjon med kort vei til både skog og mark. Finstad er et attraktivt og populært boligområde som byr på både skoler, barnehager og dagligvarebutikker innen få minutters gange. I tillegg er det kort vei til både Oslo og Gardermoen. Med sine gode bussforbindelser er du aldri langt unna det du trenger i en ellers travel hverdag.

  Skole og barnehage
  Området byr på et bredt utvalg av skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Kløverhagen familiebarnehage, og denne finner vi kun 200 meter unna boligen. Løken barnehage ligger også godt innenfor gangavstand, kun 300 meter unna boligen. Nærmeste barneskole finner vi kun en kort gåtur unna. Finstad barneskole (1.-7.trinn) ligger kun 500 meter unna boligen. Den veletablerte skolen fra 1982 har ca. 300 elever. Av ungdomsskoler finner vi Løkenåsen ungdomsskole (8.-10.trinn) kun 1 kilometer unna leiligheten. For de litt eldre barna ligger Mailand og Lørenskog VGS kun få minutter unna. Ønsker du tilbud innen høyere utdanning, går turen til Kjeller. Her finner vi OsloMet (tidligere HiOA). Storbyuniversitetet tilbyr flere spennende studier og kurs innen mange studieretninger.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste bussholdeplass finner vi kun 200 meter unna leiligheten. Herfra tar du deg enkelt rundt via bussens rute 110, 120 og 310. Tar du bussen ned til Lillestrøm kan du enkelt ta toget til Oslo S på kun 10 minutter. Vender du derimot snuta andre veien bruker du kun 12 minutter til Oslo Lufthavn. Med bil bruker du ca. 20 minutter til sentrum av Tigerstaden, mens du bruker rett over halvtimen til hovedflyplassen.

  Servicetilbud
  Den dagligdagse handlingen gjør du unna på den veletablerte Coop Extra-butikken ved Finstadjordet samt Rema 1000. Butikken ligger kun få minutters gange fra leiligheten. Ønsker ytterligere servicetilbud går turen videre til Skårer, hvor man blant annet finner butikker innen dagligvare, apotek og diverse spesialbutikker. Det ligger også flere kjøpesentre i området. Blant annet finner vi Triaden (Lørenskog Storsenter) som er under utbygging i gangavstand fra boligen. Senteret har rundt 80 butikker og tilbyr det meste. Her vil det også komme gågate med resturant, kafe og lignende. Skulle du mot formodning ikke finne alt du trenger her, går turen videre til nye, moderne Metro Storsenter. Strømmen Storsenter ligger også innen rekkevidde. Med over 200 butikker er senteret et av landets største og fremste.

  Finstad er kjent for den sentrale beliggenheten i kombinasjon med kort vei til skog og mark. Finstadjordet gir gode muligheter for et aktivt friluftsliv, med Østmarka som nabo. Mønevann ligger kun en kort sykkeltur unna. Her kan du om sommeren leie kanoutleie og du padle deg en tur i varmen. Området langs Nitelva er et populært turområde for både liten og stor. Her kan du om sommeren sykle på en av mange hyggelige turstier og nyte naturen. Langs Nitelva finner vi Nebbursvollen friluftsbad hvor du kan avkjøle deg i et av de 3 bassengene. Her kan du også nyte store friarealer med vannsklier og grøntarealer. Det idylliske familiebadet har også piknik-områder med mulighet for grilling. Nebbursvollen byr også på dusj/toalett og en hyggelig kiosk.

  I området ved Lørenskog stasjon finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken åpnet i 2020 og har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy!
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Boligblokk med 4 etasjer + underetasje. Adkomst til felles trapperom fra asfaltert gangvei. Kjellergulv og grunnmur i betong, antatt fundamentert på faste masser. Støpt betong i bærende konstruksjoner og utfyllende fasader i bindingsverk utvendig kledd med trepanel, tegl og plater. Innglasset terrasse i
  betong. Vinduer med 2-lags glass og trekarmer. Flatt tak i betongkonstruksjoner, tekket med folie/papp og innvendige nedløp.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt:
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/wc
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Entredør: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Døren er ikke spesielt vanskelig å åpne eller lukke, men den tar noe i terskelen og vurderes å ha mindre justeringsbehov.
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Gjelder soverommet som har en total høydeforskjell på 20 mm fra ytterveggen til delevegg mellom kjøkken og soverommet
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dette gjelder døren til soverommet som tar noe i karm og terskel.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system på tilførsel til kjøkkenet.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 66/48 m²

  Underetasje: P-rom består av: Entré/gang, soverom, stue, kjøkken og bad.
  Sekundær-rom: 18 m². S-rom består av: innvendig bod og innglasset balkong.

  Tilleggsarealer: Bod på fellesarealer, ikke besiktiget eller målt.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på bad. Ventilasjonen består av sentralavtrekk med avtrekksventil på badet og kjøkkenet. Avtrekksmotor med styringspanel ved innglasset balkong. Sikringsskap med jordfeilbrytere på alle kurser er plassert i trappeoppgang.

  Varmtvannsbereder på antatt 120 liter er montert i hjørneskapet på kjøkken. Callinganlegg er montert i entré. Røropplegget ble oppgradert i 2021 i forbindelse med rehabilitering av badet. Vinduer er fra 2003, soveromsvindu ble skiftet i 2019 i regi av borettslaget og og lydisolerende innerdører ble skiftet samme år.
 • Leiligheten har utgang fra stuen til en romslig, innglasset terrasse.Terrassen er oppført i betong med teppe på dekke, utebelysning montert på vegg og solskjerming montert i overkant av vinduer. Nedre del av vinduer er frostet for å gi en skjermet oppholdsplass. Borettslaget har velstelte fellesarealer med plener, prydbusker og annen beplantning. Området har også asfalterte gangveier, parkeringsplass, garasjeanlegg, samt areal for lek og ballspill.
 • Leiligheten disponerer en garasjeplass med elbil-lader. Parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: Bori
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslaget Løken III har organisasjonsnummer 950143215. Borettslaget er tilknyttet BORI BBL. Borettslaget er organisert etter de bestemmelser som følger av Lov om borettslag og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for andelseierne. Forretningsfører er BORI BBL. Revisor er statsautorisert revisor SLM Revisjon AS, Lillestrøm. Borettslaget Løken III ble stiftet 4/7-1973. Borettslaget består av 143 andelsboliger, fordelt på 5 bygninger med adresse Blåstjerneveien 2-30. Eiendommen har gnr. 100 bnr. 240 i Lørenskog kommune. I tillegg eies 50% av gnr. 100 bnr. 248 (lekeområde ved barnehage / Nordliveien).

  Styrets arbeid
  Siden ordinær generalforsamling onsdag 21.04.2021 har styret avholdt 11 møter per januar 2022 og behandlet rutinesaker, så som:
  • Godkjenning og bruksoverlating av 11 nye eiere
  • Forkjøpsrett
  • Budsjettering
  • Regulering av felleskostnader 2 ganger i 2021
  • Internkontroll og oppdatering av HMS-plan (Helse, Miljø og Sikkerhet)
  • Løpende vedlikehold / Fortsatt maling av trappeoppganger
  Forsikringsskader 3 stk i tillegg til skjeggkreutrydding i leiligheter og fellesarealer høsten 2021

  Styret har også utført arbeider med:
  • Reforhandlet felles lån
  • Fått utarbeidet kontrollrapport for brannvern
  • Service på pulverapparater i fellesrom.
  • Beboerinformasjon gitt via Facebook, oppslag og SMS.

  Styret er ikke i en rettslig tvist som kan medføre økonomisk ansvar for borettslaget.

  Vedlikehold historikk
  År 2016/2017 - Gravd ned søppelbrønner
  År 2016/2017 - Veilys i Blåstjerneveien (kommune tok strømmen)
  År 2016/2017 - Montert brannvarslere i alle etasjer i oppgangene
  År 2016/2017 - Maling av røde deler av inngangspartier på balkongsiden
  År 2016/2017 - Beiset utemøbler
  År 2016/2017 - Byttet 30 stoppekraner
  År 2016/2017 - Skiftet brannslanger og satt opp selvlysende skilt
  År 2016/2017 - Byttet ventilasjonsvifter i blokk 2
  År 2016/2017 - Støttet beboere som skiftet varmtvannstank med aquastopp for å redusere vannskader
  År 2017/2018 - Femårskontroll av balkonger
  År 2017/2018 - Reparert/skiftet 5 viftemotorer på taket
  År 2017/2018 - Foretatt støymåling av nye vifter. Målingene viste at nivået lå innenfor krav til støy
  År 2017/2018 - Byttet brannvarslere og brannslukningsapparater hos alle beboere
  År 2018/2019 - Beising av bord/benker uteområde
  År 2018/2019 - Nye soveroms vinduer
  År 2018/2019 - Oppussing av oppgang Blå 18 og 22
  År 2018/2019 - Vasket søppelbrønner innvendig
  År 2018/2019 - Power Clean. Rens av ventilasjon innvendig
  År 2019/2020 - Skiftet 4 vifter/tak
  År 2019/2020 - Oppussing av 3 oppganger, Blå 8,16 og 20
  År 2020/2021 - Hengt opp pulverapparater i kjeller med merking av dører
  År 2020/2021 - Refleksmerking av alle trappetrinn i alle oppganger
  År 2020/2021 - Reparert 2 balkong yttertak Blå 14 og 16
  År 2021/2022 - Malt oppgang 10, 12 og 30
  År 2021/2022 - Byttet lamper i fellesrom

  Regnskapet for 2021
  Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr 2 233 350,- og et positivt årsresultat på kr 1 778 982,-. Styret foreslår at årsresultatet tillegges opptjent egenkapital. Kommentarer til større avvik mellom regnskap og budsjett.
  - Drift og vedlikehold ble budsjettert med kr 310 000,- mer enn faktiske kostnader. Årsakene til dette er bl.a. at vedlikehold av bygg og ventilasjon ble budsjettert med mye høyere sum enn hva reelle kostnader ble.
  - Forsikringer ble budsjettert med kr 53 000,- mer enn faktiske kostnader. Det skyldes hovedsaklig nytt forsikringsselskap.
  - Kommunale avgifter ble budsjettert med kr 87 000,- mindre enn faktiske kostnader. Vanskelig å vite faktisk sum før budsjettet vedtas.
  - Energi/fyring ble budsjettert med kr 93 000,- mindre enn faktiske kostnader. Energikostnadene har steget mye og har store svingninger som gjør det vanskelig å budsjettere.
  - Kabel-TV og bredbånd ble budsjettert med kr 85 000,- mer enn faktiske kostnader. Estimert sum var dermed ikke like høy som antatt.

  Disponible midler, d.v.s. likviditet til disposisjon etter avdrag, utgjorde pr 31.12.2021 kr 2 954 320,-. Det er gjennomført vedlikehold som, etter styrets oppfatning, er tilstrekkelig til å ivareta bygningenes tilstand og verdi. Det er ikke foretatt avsetninger til fremtidig vedlikeholdsansvar. Vedlikehold i 2022 planlegges dekket av løpende inntekter. Det har ikke inntrådt vesentlige forhold av økonomiske eller av annen karakter fra 31.12.2021 og frem til styret årsberetning er avgitt.

  Planlagt vedlikehold
  Borettslaget har følgende planer for vedlikehold:
  - Ferdigstille utskifting av lamper i fellesrom.
  - Utskifting av nødlys ved behov.
  - HMS sikring i tavlerom
  - tetting/sikring av branndører i kjeller

  Ifølge styreleder må det beregnes en liten økning for husleien ved årsskifte for indeksregulering.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold må søkes om til borettslaget.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 8029097
 • Formuesverdi som primærbolig kr 690 830 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 486 989 per 31.12.20
 • 4 329 pr. mnd. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-tv/internett, trappevask (kr 105,-), parkering (kr 550,-), betjening av fellesgjeld samt generell drift og vedlikehold av borettslaget.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 137 658,- pr. 31.08.22.
  Andel fellesformue kr 20 776,- pr. 31.08.22.
 • Lånenummer: 90497174286, Handelsbanken
  Annuitetslån, 12 terminer per år.
  Rentesats per 31.08.2022: 2.6% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 254
  Saldo per 31.08.2022: 24 663 843
  Andel av saldo: 137 658
  Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.10.2043 )
 • Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 26.06.1974.
  Det foreligger ferdigattest for fasadeendring datert 27.07.1987.
  Det foreligger ferdigattest for utvidelse av balkonger datert 10.09.2012.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 1 Orgnr. 950143215 i Lørenskog kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til fastpris kr 33 000,-. I tillegg kommer kr 43 200,- og utlegg kr 12 095,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale kr 30 000,- samt påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Melissa Hornsletten
Bendik Haug

Megler

Bendik Haug

97 95 10 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev