aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/Stian Jakobsen har gleden av å presentere en flott enebolig i Lokøyvegen.

Fjell Lokøyvegen 60

Stor familiebolig i landlige omgivelser | Solrik hage | Båtfesterett | Kort vei til butikk og sjø

 • BRA 215 m²
 • 6 soverom
 • OMKOSTNINGER100 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 690 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 997
 • SOVEROM6
 • AREALP-rom 215 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 287 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 590 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  84 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  100 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 690 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en stilren, moderne bolig i vakre omgivelser. Boligen må ha ett gjennomført preg, størrelsen skal være god og planløsningen upåklagelig. Kanskje er nettopp dette den muligheten?

Aktiv Eiendomsmegling v/ Stian Jakobsen har gleden av å presentere et vakkert hjem.

Boligen er stilren og holder god standard. Med gode og luftige rom har boligen en smart planløsning. Store vindusflater bidrar også til rikelig med lysinnslipp og en god utsikt. Boligen har en fin og landlig beliggenhet i et barnevennlig nabolag, med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Det første som møter deg er en stor og fin hall med god plass til omkledning og å henge fra seg yttertøy. Herifra har du direkte tilkomst til alle etasjens rom.

Etasjens to soverom er på henholdsvis 8,35 m² og 7,93 m². Begge soverommene har god plass til seng, oppbevaring og ellers ønsket innredning.

Stuen er på 20,52 m² og har rikelig med plass til både spise og sittegruppe. Her kan man tilbringe fine kvelder i behagelige omgivelser, for samtidig å holde besøk i fred og ro.

Boligens vaskerom er på 10,41 m² og har alt en skulle trenge. Her er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet har to store benkeplater, rikelig med skapplass og vask. Rommet er ypperlig for flere vaskeoperasjoner samtidig.

Tar en turen videre opp i boligens hovedetasje blir du møtt av en stue utenom det vanlige. Stuen med trapp er på hele 41,8 m² og har store vinduer som gir rikelig med lysinnslipp. Stuen har behaglige farger og er naturlig inndelt i både sofa- og spisegruppe. Med stuens åpne landskap oppleves stuen som stor, eksklusiv og faller fort i smak for alle og enhver. Fra stuen er det direkte tilkomst til en av leilighetens altaner. Her kan fine dager nytes og har god plass til sosiale sammenkomster.

Etasjen har ett stort soverom med direkte tilkomst til boligens altan. Soverommet på 14,09 m² har god plass til stor seng, skapplass og ellers ønsket innredning. To store vinduer ut over altanen gir rommet naturlig belysning og en god romfølelse.

Like ved spisegruppen finner du boligens kjøkken. Kjøkkenet på 15,2 m² har lyse profilerte fronter og fliser på vegg mellom laminert benkeplate og overskap. I tilegg til oppvaskum i stål, integrert komfyr med induksjon koketopp, oppvaskmaskin, ventilator og kjøle/fryseskap i innredningen.
Kjøkkenet har stilrene overflater og rikelig med skapplass.

Hovedetasjens bad er på 9,06 m², har baderomsplater og sokkelflis, for også himling med mdf panel. Veggene har fine lyse farger og gulvet er mørkt. Badet har gulvvarme og er innredet med dobbel servant i møbel, vegghengt toalett med mekanisk avtrekk, dusjkabinett og badekar. Badet har i all hovedsak bra med skapplass som bidrar til ryddige overflater.

Like ved vaskerommet er det lokalisert et disposisjonsrom. Rommet kan brukes til blant annet oppbevaring og har ett eget toalett. Toalettet er innredet med laminat på gulv og røde mdf panelplater på vegger. Kontrastfargene er gode og bidrar til et stilig preg. Rommet er innredet med servant i møbel, speil og vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk i vegg.

Boligens loftsetasje har tre soverom på henholdsvis 6,53 m², 8,98 m² og 10,22 m². Samtlige rom har godt med belysning, plass til ønsket innredning og lar seg enkelt møblere. Rommene passer også ypperlig til andre løsninger som hjemmekontor, bibliotek eller oppbevaringsplass.
Etasjen har også et mindre trapperom, for også gang.

Boligen disponerer også et uthus som passer perfekt til oppbevaring av blant annet sykler og hageredskaper.

Lokøyvegen 60, Vestland

 • Gulv: Laminat, fliser og belegg.
  Vegger: Strie, panel, mdf panelplater og baderomsplater.
  Himling: Himlingsplater og mdf panel.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på undertak.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Bordkledning har for det meste en alminnelig vær slitasje. Stedvis noen riss og noe malingsavflassing på pusset
  grunnmur. Det meste av grunnmurens bakside er ikke pusset.
  Tiltak: Pusse grunnmur. Vedlikehold.

  Utvendig > Vinduer: Vinduer er fra byggeår og har naturlig noe bruks og vær slitasje. En del utvendig slitasje på vinduer i kjøkken. 2 vinduer i 1. Etasje er ikke pusset inn i grunnmur og utvendig fukttettet.
  Tiltak: Vedlikehold. 2 vinduer i 1. Etasje må pusses inn i grunnmur og utvendig fukttettes mot grunnmur.

  Utvendig > Dører: Altandører har bruks og vær-slitasje. Altandør i soverom tar i karm og må justeres. Heltre dør tar i karm. Alminnelig bruks og vær slitasje på entredør.
  Tiltak: Vedlikehold/utskifting.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe overflateslitasje. Altaner er bygget tett med kassetter mellom bjelker. Det er opplyst at det er drypp fra disse kassettene ved mye regn.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Vedlikehold.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Stedvis er åpninger i rekkverk over 10 cm.
  Noe knirk i trappen.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er avvik: Noen bruksmerker etter tidligere installasjoner på vegger.
  Tiltak: Vedlikehold.

  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Merker etter tidligere installasjon i belegg ved vindu.
  Tiltak: Ved oppussing/rehabilitering av vaskerom må det etableres fall til sluk ihht gjeldende krav.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Vinylbelegg er på slutten av normal forventet levetid.
  Tiltak: Vinyl belegg må påregnes å skiftet i nær fremtid.

  Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Terskel på dør skulle vert flat for å sikre rommet tilstrekkelig med til-luft.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner >Vaskerom: Det er ved bruk av fuktindikator registrert noe høye fuktverdier i gulv rundt sluk.
  Tiltak: Tidspunkt for utskifting av vinylbelegg nærmer seg.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist sprekker i fliser. Sprekk i flis under toalett. Stedvis noen småsår i baderomsplater.
  Tiltak: Fliser må skiftes. Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Noe bruksmerker på overflater og skrog.
  Tiltak: Vedlikehold.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Vaskerom og wc-rom i 2. Etasje har ikke mekanisk avtrekk.
  Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Synlig armering i fundament under stuevindu i 1.Etasje.
  Tiltak: Støpe inn armering.

  Forhold som har fått TG3:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
  rekkverkshøyder. Det mangler rekkverk på deler av terrasse. Noe overflateslitasje. Noen terrassebord er løs. Noe drypp fra kassetter mellom bjelker.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler rekkverk på en side i nedre del av trapp.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Vedlikehold.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Ved oppussing/rehabilitering av bad må det etableres fall til sluk ihht gjeldende krav. Utbedringskostnad gjelder kun oppretting av motfall.
 • Eiendommen har en fin og landlig beliggenhet i Lokøyvegen. Her bor du i et rolig og barnevennlig nabolag med kort vei til alle hverdagsfasiliteter. Boligen ligger sør vendt med gode solforhold og utsikt over nærområdet og sjø.
  Kort avstand til sjø og turområder. Her kan aktiviteter som kajakkpadling, sup, vannscoter, Nordsjøløype, fjellklatring og turløyper være strålende aktiviteter.
  For et utvidet butikk - og servicetilbid ligger Sartor Senter ca. 15 minutter unna med bil. Her finner du flere dagligvarebutikker, blomsterbutikk, apotek, cafèer og restaurant.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Saltak i trekonstruksjoner.
  Taket er tekket med betongtakstein.
  Takrenner og nedløp av plast.
  Stigetrinn til pipe.
  Pipe med beslag.

  Over grunnmur er bygget ført opp i trekonstruksjoner.
  Utvendig kledd med liggende bordkledning.
  Grunnmur er for det meste utvendig pusset og malt.

  Vinduer med isolerglass i trekarmer.
  Tredører med isolerglass og en heltre-dør.
 • 1.etg: P-rom 85 m² / BRA 85 m²
  2.etg: P-rom 93 m² / BRA 93 m²
  3.etg: P-rom 37 m² / BRA 37 m²
  Totalt: P-rom 215 m²/ BRA 215 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.Etasje: Hall m/trapp (19,18 m²), stue (20,52 m²), soverom (8,35 m²), vaskerom (10,41 m²), omkledningsrom (7,12 m²), wc (1,61 m²), entrè (5,73 m²) soverom (7,93 m²).
  2.Etasje: stue m/trapp (41,8 m²), kjøkken (15,2 m²), gang (6,23 m²), WC (3,08 m²), bad (9,06 m²), soverom 14,09 m².
  3.Etasje: Trapperom (3,92 m²), gang (5,14 m²), soverom (6,53 m²), soverom (8,98 m²), soverom (10,22 m²).

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Det er varmekabler i bad, hall og vaskerom. Luft til luft varmepumpe i stue i 1. etasje og stue i 2. etasje. Ildsted i 1. etasje.
 • Tomten er pent opparbeidet med grøntarealer og egen oppkjørsel.
 • Boligen har plass til flere biler på egen tomt.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og privat septikanlegg. Adkomst fra fylkesvei over i privat vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 128 187 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 061 471 per 31.12.21
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • Kr. 9 254,40 pr. år
  Inkluderer vann, slam og renovasjon.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis 9 254,40 kr for denne boligen pr. år. Kostnadene dekker offentlige/kommunale avgifter og er fordelt på vann, slam og renovasjon.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bustadhus m/garasje datert 18.11.1997.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Dagens planløsning samsvarer ikke med originale bygningstegninger.

  Utvendig bod med noe bruks og vær slitasje.
  Glass i vindu med sprekk. Dette må skiftes.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Følgende heftelser er tinglyst i eiendommen:
  1989/1381-2/50 Best. om vann/kloakkledn., 02.02.1989
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:14 Bnr:194
  Bestemmelse om båtfeste.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2022/513369-1/200 Bestemmelse om vannledning,12.05.2022 21:00
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Bestemmelse om solidaransvar
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på 4626-14/8, 4626-14/267:
  1989/1381-2/50 Best. om vann/kloakkledn.,02.02.1989
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:14 Bnr:194
  Bestemmelse om båtfeste.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  Rettigheter på 4626-14/8, 4626-14/267
  Rettigheter i eiendomsrett

  1991/2351-1/50 Erklæring/avtale, 11.03.1991
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:14 Bnr:89
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:14 Bnr:103
  rettighetshaver:Knr:4626 Gnr:14 Bnr:194
  Bestemmelse om adkomstrett og eierforhold vedr. privat veg
  m.fl. best.
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Kommuneplan:
  Plannavn: 390 KP Arealdelen til kommuneplanen (2015 - 2026)
  PlanID: 124620130020
  KP-Bestemmelse Hjemmel: spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse
  Arealbruk: spredt boligbebyggelse,Nåværende
 • Gnr. 14 Bnr. 194 i Øygarden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, oppgjørshonorar kr 4 375,- og visninger kr 2 900, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 23 866,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Cecilie Linn Gjertsen
  Mette Lien Gjertsen
Stian Jakobsen

Megler

Stian Jakobsen

92 23 66 33

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev