aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Nordbygrenda 36!

FJELLHAMAR Nordbygrenda 36

Praktfullt rekkehus fra 2018 med optimal planløsning. Ypperlig internbeliggenhet. Svært barnevennlig. P-plass m/lader.

 • kr 5 800 000
 • BRA 92 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 800 000
 • Omkostningerkr 158 592
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 981 113
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 018
 • Soverom3
 • ArealP-rom 89 m²
 • Tomt4 408 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 800 000,- (Prisantydning)
  22 521,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  145 550 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000))

  158 592 (Omkostninger totalt)

  5 981 113 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Nordbygrenda 36! Her finner du et lekkert rekkehus over to plan, med en optimal planløsning og delikate tilvalg. Boligen sto klar i 2018 og oppfyller dagens strenge krav til standard. Det er i tillegg gjort tilvalg til standardleveransen, med bl.a. oppgradert kjøkken, utstrakt bruk av downlights og lekre flisvalg på baderommet. Boligen går over to plan og har en arealeffektiv planløsning som inneholder stue og kjøkken i en sosial åpen løsning, 3 soverom, bad, vaskerom og separat toalett. Videre får du en sydvestvendt markterrasse på hele 23 m², i tillegg til balkong med utgang fra et soverom. Svært gode solforhold, med sol til langt på kveld. Boligen er ypperlig beliggende i utkanten av boligfeltet. Rett ved idrettsanlegg og Strømmen stadion, samt lekeplassen på feltet.

Nordbygrenda 36, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 46 kvm Entré, toalettrom, kjøkken, spisestue, stue.
  2. etasje: 46 kvm Gang, 3 soverom, bad, omkledningsrom.
  Primærrom
  1. etasje: 43 kvm Entré, toalettrom, kjøkken, spisestue, stue.
  2. etasje: 46 kvm Gang, 3 soverom, bad, omkledningsrom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 3 kvm Bod/vaskerom.  Tomt
  4408m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet tomt. Bygningen ligger i tilnærmet flatt terreng.

  Beliggenhet
  Nordbygrenda er kjent for å ha et meget barnevennlig bomiljø, i sosiale omgivelser, i et særdeles trivelig nabolag! Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde på Fjellhamar i Lørenskog kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter. Fra eiendommen er det kort vei til Fjellhamardammen miljøpark, Vesletjernet med flytebrygge og Langvannet med blant annet fin langgrunn badeplass. Gangavstand til skispor og flotte turmuligheter. Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er både utgangspunkt for turer innover i Østmarka, og målet for tur-/skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I området ved Lørenskog stasjon, kun få minutter unna eiendommen, finner du verdens råeste helårsarena for snøopplevelser - SNØ. Parken har et areal på totalt 50 000 kvm, fire alpine nedfarter, stolheis, koppheis og bånd, blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget er åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy! Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Nordbyhagen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til både Metro og Lørenskog Storsenter Triaden, samt Strømmen Storsenter med 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Ved Lørenskog Hus finnes det blant annet kino, konserter, et flott bibliotek og kulturskole.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Området har et godt tilbud av ulike barnehager.

  Skolekrets
  Kommunen har ikke skolekretser, men "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Fra eiendommen er det trygg skolevei (uten å krysse bilvei) til Kurland barneskole. Kort vei til Hammer ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Bårlibakken og Vittenberg som ligger ca. 3-4 minutter gange fra boligen. Det tar deg ca. 15 minutter å gå til Fjellhamar togstasjon. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Nordbygrenda tar det ca. 4 min til Strømmen Storsenter, 6 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 23 min til Oslo lufthavn.

  Byggemåte
  Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser. Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG): TG 0: Ingen avvik TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Det gjøres oppmerksom på følgende avvik i tilstandsrapporten: UTVENDIG: Veggkonstruksjon - TG2. Det er plast som dekker lufting bak kledningen på venstre side v/inngangsparti. INNVENDIG: Radon - TG2. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. VÅTROM: Sanitærutstyr og innredning - TG2. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Eier ble på befaringsdagen spurt om det er/har vært feil, mangler, lekkasjer, samt skadedyr i boligen. Det er ikke gitt tilbakemelding om øvrig feil eller mangler som er nevnt i tilstandsrapporten. Eier har observert sølvkre v/bod i 1 Etasje. Sist observert i Januar 2023. Takstmannen har ikke undersøkt/vurdert regulering eller andre forhold i bygningsetaten, forøvrig ingen spesielle forhold takstmannen ble gjort kjent med på befaringsdagen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Kun byttet ut baderomsinnredning fra en servant til dobbel servant, og lagt opp rør for dette. Alt annet er fra da boligen ble bygd i 2018. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Har vært et par tilfeller oppdaget skjeggkre i toalettet og bod i 1. etasje. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Egen ladeboks montert i felles parkeringsplass i sameie fra Zaptec. Det er egne priser for lading, og egen faktura for all lading. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Terrasse ble bygd på egeninnsats av tidligere eier. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Mottatt nabovarsel den 22.12.2022 for bolig Strøms veien 219B, 1472 Fjellhamar fra KAKKEL & PEIS SPESIALISTEN AS for ny pipe. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Den 13.12.2021 ble det meldt at skjeggkre i boliger i sameie, og ble utdelt limfeller for skjeggkre uten noen påviste skjeggkre i fellene.

  Innhold
  1. etasje: Entré: Bak inngangsdøren møtes du av en lys og innbydende bolig. God plass til oppheng av yttertøyet. Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Stuen: Lys og romslig stue med god atmosfære. Dette er et herlig, sosialt rom som fyller de flestes ønsker og behov. Her er det enkelt å innrede med møblement, både med sofagruppe og spisestue. De store vinduene slipper inn rikelig med lys, som bidrar til et trivelig hjem året rundt. Det er god plass til å invitere venner og familie på kaffe og hyggelig samvær. Peisen er frittstående og følger ikke med salget. Kjøkken: Videre får du et lekkert kjøkken fra Norema. Det er rikelig med skap- og benkeplass til oppbevaring og matlagning. Her ligger alt til rette for å tilberede et hvert måltid. Kjøkkenet har glatte fronter, laminert benkeplate, oppvaskkum, ventilator og plate over benk ved oppvaskkum. Integrerte hvitevarer gir kjøkkenet et stilrent uttrykk, og består av induksjontopps, ovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er for øvrig installert vannstopper og komfyrvakt. Terrasse/balkong: Med utgang fra stuen finner du en herlig terrasse. Denne er romslig, med god plass til å innrede med ønsket utemøblement. Hvem ønsker vel ikke ta med seg kaffekoppen ut i solen? Terrassen måler hele 23 m² og vil fungere som et ekstra oppholdsrom for familien. Et av soverommene i 2. etasje har utgang til balkong. Det er svært gode solforhold, hvor du kan nyte solen langt utover kvelden. Separat toalettrom: I boligens første etasje får man et praktisk separat toalettrom. Bod/vaskerom: Vaskerom med sluk, varmtvannsbereder, aggregat og opplegg til vaskemaskin. 2. etasje: Baderommet: Pent flislagt bad med varmekabler i gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Badet har glatt baderomsinnredning med to heldekkende servanter nedfeldt i underskap, speil med lys, veggmontert toalett og dusjhjørne med glassdør. Soverom I: Leilighetens første soverom er av god størrelse, med plass til å innrede med stor dobbeltseng og tilhørende nattbord. Det er også plass til kontorløsning dersom det er ønskelig. Soverom II og III: Også de to andre soverommene er av god størrelse. Egner seg utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor - alt etter hva man har behov for. God med oppbevaringsplass i tilhørende garderober.

  Standard
  Rekkehus oppført i 2018 med støpt plate på mark og trekonstruksjoner. Bygningen har en normal byggmessig standard. Boligen har en normalt god standard. Ingen bemerkninger utover normal slitasje. Ytterligere beskrivelse under bygningsdelene i tilstandsrapporten. Kommentar til areal: Så lenge rommene er målbare og innredet til sitt formål kan man ta med rommene i p-rom. Etter areal retningslinjene er det bruken som er avgjørende og ikke hva de er godkjent som. Lovlighet: Ombygget fra opprinnelig løsning. Bod i 2. etasje er omdefinert og innredet som et P-rom. Dette er en bruksendring som krever søknad/godkjenning. Det er ikke søkt om en slik endring, og vil være kjøpers fulle og hele ansvar ved overtakelse. Et soverom tilfredsstiller ikke dagens krav til rom for varig opphold/ dagslysflate minst 10% av gulvarealet av rommet (lysforhold jfr. plan- og bygningsloven).

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Opplysninger gitt av eier: Eier har overflatebehandlet flere overflater over tid. 2022: Skiftet deksel til lysbrytere. Fagmann/egeninnsats. 2020: Baderomsinnredning. Egeninnsats. Arbeider utført av tidligere eier: Terrasse. Oppgradering av kjøkken og flisvalg v/oppføring av boligen.

  TV/Internett/bredbånd
  Prisen for tv/internett, pakketilbud fra altibox, endres til kr. 349 pr. mnd fra 01.01.23. Vi tar forbehold om endringer. For nærmere opplysninger ta kontakt med styret.

  Parkering
  1 biloppstillingsplass følger leiligheten. Ladeanlegg for elbil er etablert. Kontakt styret for nærmere informasjon. Personer med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en annen seksjonseier å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet. R

  Forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Polisenummer
  SP1932309

  Radonmåling
  Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 800 000,- (Prisantydning)
  22 521,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  145 550 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000))

  158 592 (Omkostninger totalt)

  5 981 113 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Det er varmekabler på bad og i bod/vaskerom.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8138

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Oppgitte kommunale avgifter for 2023 er en prognose for året, og beløpet kan endres ut i fra for eksempel forbruk.

  Info om eiendomsskatt
  Det er ikke eiendomsskatt for bolig i Lørenskog kommune.

  Formuesverdi primær
  1516222

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5761643

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader og kommunale avgifter, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3029/81/7/14: 16.12.1908 - Dokumentnr: 25 - Skjønn Bestemmelse om vannledning Overført fra: Knr:3029 Gnr:81 Bnr:7 Gjelder denne registerenheten med flere 19.09.1939 - Dokumentnr: 9761 - Elektriske kraftlinjer Lørenskog EL-verk. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk PB:B.2. Overført fra: Knr:3029 Gnr:81 Bnr:7 Gjelder denne registerenheten med flere 05.02.1979 - Dokumentnr: 1066 - Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:3029 Gnr:81 Bnr:7 Gjelder denne registerenheten med flere 10.09.2015 - Dokumentnr: 830584 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Knr:3029 Gnr:81 Bnr:179 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:3029 Gnr:81 Bnr:7 Gjelder denne registerenheten med flere 17.02.2016 - Dokumentnr: 140057 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Stedvarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av lav/høyspennings kabelanlegg Bestemmelse om adkomstrett Bestemmelse om bebyggelse og beplantning Overført fra: Knr:3029 Gnr:81 Bnr:7 Gjelder denne registerenheten med flere 27.04.2018 - Dokumentnr: 707158 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 14 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 97/1967

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Utebod v/inngangspartiet med lys og stikkontakt. Størrelse ca 5 m². Tilknytning vann: Offentlig og privat. Privat ledning fram til offentlig ledningsnett. Tilknytning avløp: Offentlig og privat. Privat ledning fram til offentlig ledningsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Nordbygrenda boligfelt. Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse i henhold til utsnitt av kommuneplan for Lørenskog kommune. Eiendommen grenser mot offentlige friområder. Friområdene ligger tett opp mot Vittenbergbekken som berøres av kommunedelplan for differensiert vassdragsforvaltning. Forvaltningsklasse 1. Byggegrense mot vassdrag går dog ikke over den aktuelle eiendommen. Blåkolltunnelen og riksvei 159 går syd for eiendommen. Eiendommen ligger i støyintervall 55 i henhold til EUs støydirektiv / informasjon fra kommunen sin kartportal. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt Lørenskog kommune eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med Lørenskog kommune sin kartportal: https://kommunekart.com/klient/lorenskog/grunnkartklient.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Energimerking: Ved salg eller utleie av boliger skal det utarbeides en energiattest. På www.energimerking.no kan seksjonseieren utarbeide energiattest for sin bolig.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 800 000,- (Prisantydning)
  22 521,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  145 550 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000))

  158 592 (Omkostninger totalt)

  5 981 113 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  158592

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon tilsvarende 0,7% av kjøpesum inkludert fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke: Tilrettelegging kr. 13.000,- Visninger/Overtakelser kr. 0,- pr. stk. Oppgjørshonorar kr. 4.990,- Markedsføringspakke kr. 18.890,- Meglerlisens kr. 393,- Grunnboksspørringer kr. 990,- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr. 6.150,- Utlegg opplysninger fra forretningsfører kr. 4.500,- Tinglysning av panterettsdokument med urådighetserklæring kr. 585,- Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 25 promille av salgssum. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

Klaus Westersund

Megler

Klaus Westersund

92 61 05 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev