aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Fjellstrand og Marikloppa 42C
Velkommen til Fjellstrand og Marikloppa 42C

FJELLSTRAND Marikloppa 42C

Sjarmerende, nyere kjedet enebolig med hage og store, solrike uteplasser - Carport - 5sov/2bad - Barnevennlig og stille

 • kr 5 990 000
 • BRA 131 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 5 990 000
 • Omkostningerkr 166 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 156 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 009
 • Soverom5
 • ArealP-rom 131 m²
 • Tomt233.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   166 792,- (Omkostninger totalt)   6 156 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Soverom i underetasjen, samt 2. etasje har direkte adkomst til romslige garderoberom
"Jeg kommer helt klart til å savne det ekstremt gode naboskapet, solforholdene, stillheten i nabolaget, den fine planløsningen og arealeffektive boligen jeg har hatt glede av å bo i." - Selger -Kjedet enebolig fra 2009 -Gjennomgående god standard med påkostede løsninger -HTH kjøkken -Peis -To plattinger og balkong på tilsammen 46 kvm. -Lettstelt og sjarmerende hage -Svært gode solforhold fra morgen til kveld -Egen carport -5 soverom -2 bad, samt vaskerom og separat wc -Mulighet for utvidelse av hage -Grønt og frodig nærmiljø -Fantastiske oppvekstvilkår for barn -Trafikkstille og skjermet beliggende -Nærhet til offentlig kommunikasjon, skoler og barnehager -Nærhet til bademuligheter og nydelige tur og treningsmuligheter -Butikk og spisested innen kort gangavstand
Lettstelt hage med utvidelsesmuligheter - Nyere platting med direkte utgang fra soverom/stue - Trappeløpet til høyre tar deg rett til carporten og du har egen utebod på 6,5 kvm.

Marikloppa 42C, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  -1. underetasje: 46 kvm
  1. etasje: 48 kvm
  2. etasje: 37 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 46 kvm Trapperom, bad/wc, vaskerom, to soverom, hvorav ett med utgang til platting og hage, samt omkledningsrom.
  1. etasje: 48 kvm Entré, toalettrom, samt kjøkken og stue med utgang til veranda.
  2. etasje: 37 kvm Trapperom, bad/wc, tre soverom og omkledningsrom. Gulvarealet er ca. 48 kvm.  Tomt
  233.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Egen tomt utbygget med platting og hage. Noen naboer har avrettet tomten og bygget seg helt ut til tomtegrensen mot nabo. Dette vil også være mulig for ny eier om ønskelig for egen regning og søknad i sameiet. Det er også asfalterte interne stikkveier i boligfeltet til felles bruk, samt lekeplass for barn som skal oppgraderes.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et solrikt, landlig og barnevennlig boligområde på Fjellstrand. Sjamrerende tunløsning med fellesområde og lekeplass midt i Urtehagen. Kort gangavstand til barneskole, barnehager, idrettsbane og bussholdeplass. Dagligvareforretning, blomsterforretning, hyggelig kafé og frisør kun fem minutters gange unna. Fra eiendommen er det kort vei til nydelig natur, både ved sjøen og i skogen. Fjellstrand vel har en flott badeplass med sandstrand, svaberg, brygge, badeflåte og stupebrett. Kort vei til buss som korresponderer med båt til Aker Brygge (total reisetid ca. 60 min) og hurtigbåt til Lysaker (total reisetid ca. 40 min). Med bil til Oslo tar det ca. 45 minutter og til Vinterbro og Drøbak ca. 20 minutter. Her bor du i solrike og naturskjønne omgivelser i et svært barnevennlig boligfelt, samtidig som du har alt til det daglige innen kort avstand - Velkommen til Fjellstrand!

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Fjellstrand skole (1-7 kl.): 0.5 km Alværn ungdomsskole (8-10 kl.): 3.8 km Salamanderskogen barnehage (1-5 år): 0.5 km Eplehagen barnehage (1-5 år): 0.6 km. Eplehagen barnehage flyttet inn i helt nye lokaler i oktober 2022. Interessenter må selv sjekke ledighet med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

  Offentlig kommunikasjon
  Bussholdeplass på Fjellstrand (ca. 250 meter gangavstand) med buss 570, 575 og 1671. Bussholdeplass på Fjellstrand skole med buss 570 og 1672 (ca. 200 meter gangavstand).

  Byggemåte
  Oppført med grunnmur i betong i underetasje og for øvrig oppført i bindingsverk/elementhus, utvendig kledd med panel. Utvendig panel ble malt på nytt i 2018. Kjellergulv er støpte. Etasjeskillere er trebjelkelag. Bygningen er fundamentert med støpt betongsåle til sprengsteinsfylling/fjell og antatt fast grunn. Saltak med takstein.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Se vedlagt egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Boligen over tre plan inneholder trapperom, bad/wc, vaskerom, to soverom, hvorav ett med utgang til platting og hage, samt omkledningsrom i underetasjen. første etasjen består av Entré, toalettrom, kjøkken og stue med utgang til veranda. Andre etasje består av trapperom, bad/wc, tre soverom og omkledningsrom. Gulvarealet er ca. 48 kvm. I tillegg følger det egen utebod på ca. 6,5 kvm.

  Standard
  HTH hvit foliert kjøkkeninnredning med glatte fronter. Kjøleskap med fryser i nisje. Integrert komfyr, keramisk topp, mikrobølgeovn, og oppvaskmaskin. Stål vaskekum nedfelt i laminat benkeplate. Kjøkkeninnredningener normalt godt vedlikeholdt. Det er ikke montert lekkasjestopper i kjøkkenbenken, eller komfyrvakt. Toalettrom i første etasje med fliser på gulv og malte vegger. Servant med servantskap, overskap med speildører og toalett. Baderom i andre etasje med fliser på vegger og gulv med varmekabler. Det er servant med servantskap, overskap med speildører, toalett, hjørnedusj med innfellbare glassdører. Baderom underetasje med fliser på vegger og gulv med varmekabler. Det er servant med servantskap, 2 overskap, speil, toalett, hjørnebadekar og dusjnisje med innfellbar glassdør Vaskerom i underetasje med fliser på gulv med varmekabler og malte vegger. Stål benkebeslag med vaskekum og med underskap. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 11 kvm. Balkongen har utelys, plass for utemøblement og en elektrisk markise for solskjerming. Fra et av soverommene i underetasjen er det utgang til en skjermet, treplatting på ca. 22 kvm, som er delvis overbygd av verandaen i etasjen over. Plattingen ble bygget i 2022. Platting i trekonstruksjon ved inngangspartiet på ca. 13 kvm. Plattingen ble bygget i 2021. Vinduer med 3-lags glass produsert i 2008. Det er marmorplater i vinduspostene. Terrassedører med 3-lags glass produsert i 2008. Hvit glatt entrédør med glassruter. Hvite glatte innerdører. Innvendige gulv med trestavs parkett, fliser i entré og i våtrommene. Innvendige vegger med malte, slette veggoverflater. Veggene er malt i nyere tid. Innvendige himlinger med malte takoverflater. Takhøyden er 248 cm. Skråtak i 2. etasje med takhøyde fra 105 cm til 248 cm. Div. teknisk: -Boligen har utekran, utestrøm og utebelysning, samt en elektrisk terrassemarkise. -Det er plassert en radonpumpe i det ene garderoberommet. -Mekanisk ventilasjon med avtrekk fra våtrom og kjøkkenventilator med luftutkast, samt naturlig tilluft via veggventiler og spalteventiler i vinduer. Motoren er plassert i kryploftet bak badet i 2. etasje med bryter i gangen i 2. etasje. -Det er røykvarslere og brannslange i boligen. -Avløpsrør i plast -Rør i rør system. -Fordelerskap og stoppekran på vaskerom. -Elektrisk anlegg med automat/jordfeilsikringer. 40 amp hovedsikring/overbelastningsvern. Sikringsskap plassert i entré i første etasje. -Varmtvannbereder fra 2009 på 200 liter plassert i vaskerom. Forhold som har fått TG2: Taknedløp er avsluttet over terreng. Det er ikke fall på terreng og grunnmur får en stor fuktbelastning fra takvann. Det anbefales tiltak for å lede overflatevann bort fra bygningen. Se vedlagt tilstandsrapport datert 16.05.23 for ytterligere informasjon rundt boligens standard. Ovennevnte er kun et uttdrag og ikke uttømmende.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Sameiet er tilknyttet felles leverandør av kabel-tv og internett-tjenester som betjenes via de månedlige felleskostnadene.

  Parkering
  I tilknytning til boligen ligger det en carport med belegningsteinlagt dekke og takhøyde på 2,7 meter. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Polisenummer
  88600381

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   166 792,- (Omkostninger totalt)   6 156 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, gulvvarme på begge baderom og vaskerom, supplert med peisovn i stue og stålpipe som går gjennom soverom.

  Info strømforbruk
  Snitt forbruk av eier er oppgitt å utgjøre 14.780 kwh per år.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  13256

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter blir fakturert per kvartal.

  Info om eiendomsskatt
  Det er ikke eiendomsskatt i Nesodden kommune per dags dato. Det gjøres oppmerksom på at dette kan innføres.

  Formuesverdi primær
  1609321

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5793555

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  I tillegg til felleskostnader og kommunale avgifter må ny eier påregne kostnader for løpende vedlikehold, evt. økt kabel-tv pakke og internett-hastighet, samt innboforsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 18.11.2008 - Dokumentnr: 937622 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 41. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 144/4478.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig m/bod,carport datert 19.05.09. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: "På husveggen eller annet fast sted skal det oppsettes et skilt eller merke som ved mål viser hovedstengeventilens beliggenhet. Skiltet eller merket skal være lett synlig til alle årstider. Dette skiltet/merket skal være på plass før ferdigattest utstedes." Megler har ikke videre mottatt ferdigattest fra Nesodden kommune.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig tilkoblet via private stikkledninger og veier.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, felles parkeringsplass, felles grøntareal, felles lekeplass, felles lekeareal, kjørevei, turvei i henhold til reguleringsplan Persilengen/Marikloppa B22 datert 14.06.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelse. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan fås ved henvendelse hos megler. Området utvikles og det settes opp boliger og bygg i nærområdet. Selger har ikke mottatt noen nabovarsel ifbm. bygningsarbeider per dags dato. Det holdes på å søke om midler for utarbeidelse av en aktivitetspark ca. 500 meter fra Marikloppa. Denne skal bygges på Nyborgjodet og skal på sikt bestå av padle-baner, skatepark, pumptrackbane, tuftepark og basketbane.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   166 792,- (Omkostninger totalt)   6 156 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  166792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19.390,- oppgjørshonorar kr 6.900,- og visninger kr. 2.800,-. I tillegg kommer det kostnader for markedsføring, offentlig info, forretningsfører-opplysninger, takstmann, boligselgerforsikring m.m. Totalt ca. 170.000,- Alle beløp er inkl. mva. 

Thor Hafnor

Megler

Thor Hafnor

97 02 24 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev