aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Granåsvegen 10!
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Granåsvegen 10!

FJERDINGBY Granåsvegen 10

Innbydende 4-roms selveierleilighet med populær & barnevennlig beliggenhet - Utsikt - Solrik balkong - Parkeringsplass!

 • kr 3 290 000
 • BRA 65 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 290 000
 • Omkostningerkr 97 212
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 465 015
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 956
 • Soverom3
 • ArealP-rom 65 m²
 • Felleskostnaderkr 3 887
 • Tomt55 011 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 290 000,- (Prisantydning)
  77 803,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  84 170 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000))

  97 212 (Omkostninger totalt)

  3 465 015 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling v/Solveig Granlund har gleden av presentere Granåsvegen 10! En meget velholdt 3(4)-roms leilighet i 2. etasje i en trivelig firemannsbolig. Fantastisk utsikt og meget gode solforhold fra morgen til kveld. Leiligheten fremstår som moderne med en gjennomgående skandinavisk stil. Ny og flott kjøkkeninnredning «Luna» med slette fronter i delikat matt grønn farge, heltre benkeplate og vakre historiske fliser mellom benk og skap. Stuen har en generøs takhøyde som gir en luftig romfølelse og det er utgang til en solrik balkong med naturskjønn utsikt. Med leiligheten følger flere bodrom i kjeller, felles vaskerom og biloppstillingsplass. Området er godt tilrettelagt for store og små med lekeplass og barnehage i umiddelbar nærhet, gode turmuligheter og kort vei til det meste!
Plantegning.

Granåsvegen 10, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 65 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 65 kvm Entré med garderobeløsning, Stue, Kjøkken, Bad, Soverom, Soverom 2, Soverom 3.  Tomt
  55011m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles festet tomt for sameiet. Festeavgift betjenes av sameiets løpende felleskostnader. Tomten er opparbeidet med singlet gårdsplass, plenareal og diverse beplantning.

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et veletablert og attraktivt boligområde i Rælingen kommune. Området ligger mellom Fjerdingby og Lillestrøm, kun 6 min kjøring fra Lillestrøm sentrum og under 4 km fra Lillestrøm stasjon. Det er ca. 1,4 km til Marikollen idrettspark med alpinbakke, lysløyper, skøytebane, klubbhus, ny skatepark/aktivitetspark og flere fotballbaner. Her er det aktivitetstilbud for alle, både sommer og vinter. Marikollen og omkringliggende områder er i stadig utvikling og er videre et glimrende utgangspunkt for flotte turer innover marka. Fra Marikollen kan du blant annet ta turen opp til Bjønnåsen, med Østmarkas beste utsikt. På toppen er det en sikteskive som angir avstand og retning til stedene man ser derfra. Av noen av stedene kan nevnes Gaustatoppen (1881 moh), Holmenkollen (417 moh) og Tryvannshøgda (529 moh). En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Friluftsbad, Lillestrøms populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk med mer. Det er også asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs elva. Myrdammen ligger også i nærheten, med flotte bade- og fiskemuligheter. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Rælingen et steinkast unna leiligheten. Aamodtsenteret har et variert utvalg med bla. kafé, catering/pizza, frisør og apotek. Fjerdingby sentrum begynner også å ta form med Ravinen med bibliotek, kulturskole, ungdomsklubb, helsestasjon, Garcon kafe, legekontor og flere helsetjenester. Marikollen Torg med REMA-butikk, Vollaklinikken, apotek, frisør og pizzabakeren, Sushi restaurant og boliger. Sentrumsområdet har en miljøgate og er knyttet sammen med Marikollen idrettspark med langrennsløyper, fotballbaner, nærmiljøanlegg, alpinanlegg og hoppbakker som utvikles. Ny Fjerdingby skole med flerbrukshall er ferdigstilt. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lillestrøm sentrum og Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, samt Lørenskog Storsenter/Triaden og Metro.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av flermannsboliger, rekkehus, blokkleiligheter og eneboliger

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca. 250 meter til Sannum barnehage, ca. 900 meter til Fjerdingby barneskole, 1,1 km til Marikollen ungdomsskole og 900 meter til Rælingen videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I tillegg har OsloMet - storbyuniversitetet avdeling på Kjeller.

  Skolekrets
  Leiligheten sokner til Fjerdingby barneskole og Marikollen ungdomsskole. Rælingen Videregående skole har bla. Salg, service og reiseliv, Idrettsfag, studiespesialisering, studiespesialisering med toppidrett og påbygging til generell studiekompetanse som utdanningstilbud.

  Offentlig kommunikasjon
  Området har god offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste busstopp er Dovre fabrikker ca. 400 meter fra eiendommen. Med bil tar det ca. 6 min til Lillestrøm, 8 min til Strømmen, 11 min til Lørenskog, 21 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn. Hurtigtog/flytog fra Lillestrøm til Oslo S/Oslo Lufthavn har en reisetid på ca. 12 min.

  Byggemåte
  Firemannsbolig med saltak tekket med takstein. Yttervegger i reisverk utvendig fasade kledd med panel. Etasjeskillere i tre og grunnmur i betong. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser.

  Innhold
  4-roms eiet seksjon med normalt god planløsning beliggende i firemannsboligens 2. etasje. Boligen har gode lysforhold med utgang fra stue til balkong på ca. 7 m². Tilhørende leiligheten er 2 stk kjellerboder og 1 biloppstillingsplass på gårdsplass, samt felles vaskeri i kjelller med egen plass for vaskemaskin og tørketrommel.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2 Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2 Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.   Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Selger opplyser at integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Frittstående side by side kjøl/fryseskap kan om ønskelig medfølge mot et tillegg i pris.

  Moderninseringer og påkostninger
  Leiligheten har totalrenoverte overflater med nordisk preg på farger - og materialvalg, doble gipsvegger, ekstra isolert i gulv samt nytt El-skap, ledninger og stikkontakter.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på gårdsplass. Gjesteparkering for sameiet på anviste plasser ved blokkene i Spellemannsplassen.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 290 000,- (Prisantydning)
  77 803,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  84 170 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000))

  97 212 (Omkostninger totalt)

  3 465 015 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming med panelovner og varmepumpe montert i stue.

  Energiklasse
  F

 • Kommunale avgifter
  13747

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  793933

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2858158

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  603/115379

  Felleskostnader pr. mnd
  3887

  Felleskostnader inkluderer
  Renter felleslån kr. 2 337,- Felleskostnader kr. 1 648,- Avdrag felleslån kr. 2 170,- Tilleggsytelser: Nedbetaling vinduer kr. 300,- Telia/Get kr. 444,- Avsetn. vedlikeh. rørprosjekt 3 roms kr. 988,-

  Andel fellesgjeld
  77803

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-04-23T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  53554

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Leiligheten tilhører Aamodthagen Boligsameie. Tv/internett fra Telia (grunnpakke) Evt. oppgraderinger betales av den enkelte eier direkte til Telia. Sameiet sparer til rørprosjekt i trehusene, som er planlagt utført innen 2028. En opptrapping av sparingen ble vedtatt av årsmøtet, og innført fra 1. juli 2021. Dette betales inn via fellesutgiftene. Oppsparte midler vil gi sameiet likviditet til å ta opp det de trenger i lån. Beløpet de sparer hver måned vil fra da gå over til å bli nedbetaling av lån, men det er trolig at det blir et noe høyere beløp fra 2028. Røranlegg- og våtromprojekt 2028: Rør for kaldt og varmt vann Alle rør internt i våtrommet må skiftes i sin helhet. Nye rør legges enten som åpent på vegg i våtrommet, eller som godkjent rør-i-rør system om rørene ønskes ført skjult i tak, vegg eller gulv.Rør-i-rør system skal føres til tett rørskap som har lekkasjevarsler ledet til rom med sluk. På avgrening av felles hovedstamme skal det monteres stengeventil med tilbakeslagsventil. Sammenkoblingen mellom eiers interne røranlegg og eksisterende oppleggsstammer må gjøres slik at omkobling enkelt kan foretas når nye oppleggsstammer føres opp i regi av boligselskapet. Nye stammer for kaldt vann føres gjennom dekket ned til underliggende etasje og sammenkobles mot eksisterende stammer ført i vegg/innkassing eller åpent på vegg. Gjennomføringer for vannrør gjøres ved siden av / tett på ny avløpsstamme. Alternativt, dersom rør tilkobles eksisterende avgreninger ut fra vegg/sjakt, settes det av utsparinger i dekket for senere fremføring av nye vannrør. Midlertidig branntetting av slike gjennomføringer må gjøres. Rør for varmt vann skiftes frem til varmtvannsbereder. Dersom selve berederen er eldre enn 15 år må denne skiftes samtidig. Hvis bereder er plassert utenfor rom med sluk, skal det monteres vannstopper. Rør for avløpsvann: Sluk skal skiftes til nytt sluk i plast med bunnutløp og klemring for banemembran. Alle avløpsrør fra sluk, klosett og servant skal skiftes ut og det legges opp til ny vertikal avløpsstamme plassert samme sted som dagens stamme er ført. Avløpsstammen skal stå tett på klosett og det må velges gulvståendeklosett (P-lås) eller vegghengt. Avløpsstammen føres ned til nabo under og sammenkobles med eksisterende stamme der. Hensikten er at det skal være muligheter for å koble nye avløpsrør sammen den dagen, hele stammen blir byttet/rehabilitert. Løsningen med sammenkobling av avløpsrør, må tas i 64 Aamodtterrassen 7 samråd med rørlegger.For alle leiligheter unntatt de i øverste etasje føres ny rørstamme opp til tak i egen leilighet og tilkobles eksisterende avløpsrør. Dette må gjøres på en slik måte at naboen over, har mulighet til å tilkoble nytt avløpsrør, uten å gjøre større bygningsmessige inngrep i etasjeskillet. Avløp fra klosett føres til stamme over gulv i eget bad. Avløp fra sluk føres under tak hos nabo eller i bjelkelaget (hvis det er mulig, er avhengig av retning på bærebjelker) og sammenkobles med ny stamme. Avløp fra servant, badekar, vaskemaskin etc. føres til sluk over membran på bad. Det skal fortrinnsvis benyttes mufferør i plast av type Wavin Asto (tykkvegget og støydempet plast). Inngrep i konstruksjon: Det må muligens tas åpning i dekket for nedføring av nytt sluk og ny stamme til underliggende leilighet. Alle åpninger skal tettes brann- og lydteknisk på godkjent måte etter montering av nye rør. Oppbygging av nye overflater: Gulv på bad anbefaler vi helsveiset banemembran festet til sluk med klemring og med god overlapp til alle veggflater. Vegger på bad skal ha flytemembran sammenføyd med banemembran i gulv ved elastiske remser. Slike brukes også i hjørner. Overflatekledning med keramiske fliser etter seksjonseiers valg. Seksjonseier er forpliktet til å sette tak og vegger som berøres i underliggende etasje tilbake til slik stand disse var før inngrep. Varme og elanlegg på bad: Varmekabler vil være et naturlig valg. El.anlegget leveres av autorisert elektriker og det skal foreligge dokumentasjon av levert arbeid samt samsvarserklæring. Utstyr/innredning på bad: Innredning og utstyr etter andelseiers valg, det settes ingen føringer/anbefalinger, men valget må gjøres innenfor rammen av det som kan kobles til nytt røranlegg. Se vedlegg, Aamodthagen boligsameie - Sanitært røranlegg og våtrom for mer info. Styrets arbeid 2021: - Takene over inngangspartiene i blokkene på Spellmannsplassen er rehabilitert. - Parkeringsplasser og utkjørsler i trehusene har fått ny grus. - Hageredskaper ble kjøpt inn og lånt ut til mange brukere under dugnaden. - Det har vært flere vannskader i trehusene som har tatt lang tid å utrede og utbedre. Flere saker har også drøyd ut/ måttet vente pga corona-tiltak og mangel på håndverkere. Vedlikehold og rehabilitering: 2016: Nye vinduer og balkongdører fra H-vinduet Magnor. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har 2 lån: Lånenummer: 83987212651, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 29.01.2023: 5% pa. Antall terminer til innfrielse: 256 Saldo per 29.01.2023: 16 753 317 Andel av saldo: 78 332 Første termin/første avdrag: 30.05.2019 ( siste termin 30.04.2044 ) Nedbetalingsplanen fra Handelsbanken viser at lånet skal innfris i 2022, men mest sannsynlig skal refinansieres Lånenummer: 83987212678, Handelsbanken Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 29.01.2023: 5% pa. Antall terminer til innfrielse: 321 Saldo per 29.01.2023: 19 423 149 Andel av saldo: 0 Første termin/første avdrag: 30.01.2020 ( siste termin 30.09.2049 )

  Styregodkjennelse
  Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Polisenummer

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiets husordensregler. Se § 3 i husordensreglene

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3027/102/54/85: 05.09.1957 - Dokumentnr: 3842 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  Festetid: 99 år
  AVGIFTSBESTEMMELSER
  BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
  MED FLERE BESTEMMELSER
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.02.1986 - Dokumentnr: 101374 - Erklæring/avtale Gjelder feste
  IFL.SKJØTE PANTERETT FOR SAMEIET MED KR.20.000.-,
  UTEN OPPTRINNSRETT MED PRIOR.ETTER 90% AV LÅNETAKST
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.09.1957 - Dokumentnr: 3842 - Festekontrakt - vilkår Festetid: 99 år
  AVGIFTSBESTEMMELSER
  BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
  MED FLERE BESTEMMELSER
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.09.1957 - Dokumentnr: 103842 - Vilkår i festekontrakt Bestemmelse om bebyggelse
  Bestemmelse om kloakkledning
  Bestemmelse om gjerde
  Med flere bestemmelser
  Konverteringsfeil riktig doknr. 3842/1957
  Overført fra: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54
  Gjelder denne registerenheten med flere
  08.01.1959 - Dokumentnr: 100058 - Skjønn Rettighetshaver:Lillestrøm kommunale vannverk
  Overført fra gnr 96 bnr 10
  B 21/1957
  Overført fra: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.05.1963 - Dokumentnr: 101792 - Erklæring/avtale Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Overført fra: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.11.1963 - Dokumentnr: 104188 - Erklæring/avtale Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Overført fra: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.02.1967 - Dokumentnr: 100506 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Rælingen kommunale E-verk
  Overført fra: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54
  Gjelder denne registerenheten med flere
  04.03.1969 - Dokumentnr: 101019 - Erklæring/avtale Vedtagelse av betingelser for tilknytning til kommunalt
  ledningsnett
  Overført fra: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54
  Gjelder denne registerenheten med flere
  23.03.1973 - Dokumentnr: 101597 - Skjønn Bestemmelse om veg
  Overført fra: Knr:3027 Gnr:102 Bnr:54
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.02.1986 - Dokumentnr: 101374 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 85
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 603/115379
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 195 SEKSJONER


  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det foreligger imidlertid godkjente byggetegninger og byggesak 20.09.1960.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som er avsatt til boligbebyggelse i nåværende Kommuneplan.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. sameiets vedtekter. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 290 000,- (Prisantydning)
  77 803,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  84 170 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000))

  97 212 (Omkostninger totalt)

  3 465 015 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  97212

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Solveig Granlund

Megler

Solveig Granlund

95 15 19 83

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev