aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Mor Smes veg 6E!

Fjerdingby Mor Smes veg 6E

Rekkehus med moderniseringsbehov! Nydelig utsikt fra terrasse. Garasje. Kjellerstue og tre soverom.

 • 4 000 000
 • BRA 125 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 000 000
 • OMKOSTNINGER112 462
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 126 413
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 965
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 125 m²
 • ANDEL FELLESGJELD13 951
 • FELLESKOST./MND3 030
 • TOMT17 486 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 4 000 000,- (Prisantydning)
  13 951,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 013 951,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  100 320,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 013 951,-))
  --------------------------------------------------------
  112 462,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 126 413,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Familevennlig rekkehus over tre plan. - Moderniseringsbehov. - Nydelig utsikt over Svelle. - Gode solforhold. - Vestvendt terrasseplatting. - Østvendt, stor terrasse. - Garasjeplass i garasjerekke. - Flislagt entré med skap. - Kjøkken med spiseplass. - Stue med flott utsikt. - Kjellerstue m/rømningsvindu. - Bad med dusjhjørne. - Romslig vaskerom. - Wc-rom innenfor vaskerom. - Tre soverom med garderobeskap. Planløsning 1. etasje: Entré, trapperom, kjøkken og stue. 2. etasje: Trappegang, bad/wc og 3 soverom. Kjelleretasje: Kjellerstue m/trapp, vaskerom og wc.
Boligen har lyse og trivelige rom. Det må likevel påregnes modernisering for å møte dagens krav til standard.

Mor Smes veg 6E, Viken

 • Entré Boligen har et hyggelig, vestvendt inngangsparti med utelys, terrasseplatting og markise. Inngangsdøren er hvit med glassfelt og fører inn til en åpen, avlang entré med flislagt gulv og varmekabler. Veggene har malte panelplater i lys beigefarge, og nærmest døren er det garderobeskap med to speilfronter og to fronter i frostet glass. Lenger inn i rommet er det knagger og hylle på veggen. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom innenfor entreen og har plass til spisebord. Gulvet er flislagt og har varmekabler, og veggene har lysmalte panelplater. Kjøkkeninnredningen er montert i L-form langs to vegger og har takhøye overskap, laminatbenkeplater, og heldekkende beslag med to kummer og avrenningsfelt. Innredningen har glatte fronter i heltre/finér og ett overskap med vitrinedører i frostet glass. Det er nisjer til hvitevarer og opplegg til oppvaskmaskin. Stue Stuen ligger i første etasje og har vakker utsikt fra store vinduer over Svelle i Øyeren-vassdraget. Det er i tillegg utgang til terrassen, hvor utsikten kan nytes i frisk luft og gode solforhold. Stuen har laminatgulv som ligner parkett og malte panelplater på veggene. Pipeløpet i rommet er malt i spenstig plommefarge. Rommet har plass til både sofagruppe og spisestuemøblement. Kjellerstue Boligen har en stor, pen kjellerstue med rømningsvindu - et ekstra rom for filmkvelder, vennebesøk og avslapning. Kjellerstuen har gulv med varmekabler og mørke, store fliser. Veggene er slette og malt i ulike gråtoner. Rommet er utstyrt med garderobeskap og har god plass til både sofa, tv-møblement, arbeidssone og mere til. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad i andre etasje og vaskerom med innenforliggende toalettrom i kjelleren. Badet har fliser på gulv og vegger, og hvitmalt panel i taket. Det er varmekabler i gulvet, men disse fungerer ikke. Badet er utstyrt med rett dusjhjørne med innsvingbare glassdører, et gulvstående toalett og baderomsinnredning med god skapplass. Innredningen består av benkeskap med heldekkende servant, et høyskap, veggskap og speil med belysning. Vaskerom og wc Vaskerommet er stort og praktisk med dør inn til et wc-rom. Vaskerommet har flislagt gulv og delvis hvitmalte panelplater på veggene og noe malt glassfiber. Det er opplegg for vaskemaskin, og det er god plass til tørkestativ og eventuelt innredning. Wc-rommet har malte betongvegger og betonggulv, og er utstyrt med vegghengt håndvask og gulvstående toalett. Soverom og garderobe Boligen har tre soverom samlet i andre etasje, alle med garderobeskap. To av soverommene ligger østvendt og har nydelig utsikt. Det ene soverommet er romslig med avlang form, slik at den innerste delen av rommet fungerer som et garderoberom. Boligen har for øvrig gode oppbevaringsmuligheter i et skap i gangen utenfor soverommene, i garderobeskap i entreen, samt garderobeskap i kjellerstuen.
 • Eiendommen ligger i et rolig, barnevennlig og attraktivt boligområde på Fjerdingby i Rælingen kommune - ca. 6 min med bil fra Lillestrøm sentrum. Det er ca. 400 m til Kiwi Rælingen som er nærmeste dagligvarebutikk og ca. 450 m til nærmeste barnehage. I tillegg er det gangavstand til skoler for alle alderstrinn. Det er ca. 1 km til Marikollen idrettspark som har fotballbaner, hopp- og alpinbakke, skøytebane og en romslig kafeteria/varmestue. De senere årene er det foretatt store utbedringer av anlegget med blant annet skilek- og akeområde for de aller minste. Ellers er det flotte tur- og friluftsområder i Rælingsåsen med flere lysløyper, et mylder av turstier og mulighet for blant annet stolpejakt. Nærområdet har flere badeplasser. Ramstadsjøen er et nydelig badevann omkranset av skog. Her er det også en rekke turområder med merkede stier og skispor når isen er tykk nok på vinterstid. Vannet er også kjent for å være et av Østmarkas beste fiskevann. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres ved Kiwi Rælingen og søndagsåpne Joker Rælingen. I 2022 åpnet Marikollen Torg med Rema 1000, apotek, frisør og Sushi-bar. I høst åpner også Ravinen og Garcon kafe. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger boligen nær Lillestrøm sentrum. Det er ca. 8 min med bil til Strømmen Storsenter som har over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lørenskog Storsenter/Triaden og Metro senter ligger også godt innen rekkevidde. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, og nærmeste holdeplass er Aamodttoppen som ligger ca. 500 m fra boligen. Med bil tar det ca. 6 min til Lillestrøm, 8 min til Strømmen, 15 min til Lørenskog, 23 min til Oslo S og 31 min til Oslo lufthavn Gardermoen. Hurtigtog/flytog fra Lillestrøm til Oslo S/Oslo Lufthavn har en reisetid på ca. 12 min. Det er gangavstand til Fjerdingby barneskole, Marikollen ungdomsskole og Rælingen vgs. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av private og kommunale barnehager. I tillegg har OsloMet - storbyuniversitetet avdeling på Kjeller, ca. 12 min unna med bil.
 • Veletablert boligområde bestående av rekkehus og leiligheter.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Rekkehus i betong- og trekonstruksjoner. Bakvegger i vaskerom i kjeller er innvendig foret ut med treverk samt med MDF plater og trolig isolert. Dette ble tidligere ansett for å være god metode, men i dag ansees det for å være en utsatt konstruksjon i den grad man ikke får inspisert bakenforliggende materialer - kombinert med gammel drenering/fuktsikring og trolig fundamentering på fjell. Taktekking: Saltak dekket med papp/shingel. Vinduer: Vinduer og balkongdører med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 1984. Dører: Malt hovedytterdør med glassfelt. Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3; store eller alvorlige avvik: Innvendig > Pipe og ildsted: Feieluke er skadet. Mangler feieluke. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Avtrekksvifte er defekt. Avtrekksvifte på kjøkken mangler. Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist et punktert vindu i et soverom i 2. etasje. Utvendig > Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Hoved inngangsdør klyper og går noe tregt å åpne og lukke. Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Innvendig > Andre innvendige forhold: Det er avvik: Det er en del slitasje over normalen Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er påvist andre avvik: Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er påvist andre avvik: Det er funnet forhøyede fuktverdier i dusjsone samt noe på utsiden av den ene dusjdøren Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik på varmekilde. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er påvist andre avvik: En del slitasje på baderomsinnredning. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Det er funnet forhøyede fuktverdier i dusjsone. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det antas at det er tilstrekkelig kapasitet til normal bruk. 35 Amp hovedbryter, 9 fordelingskurser automatsikringer. For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 125/125 m² 2. etasje: Bra/P-rom: 42/42 m². P-rom består av: Trapperom, bad og 3 soverom. 1. etasje: Bra/P-rom: 43/43 m². P-rom består av: Entré, trapperom, stue og kjøkken. Kjeller: Bra/P-rom: 40/40 m². P-rom består av: Kjellerstue, vaskerom og wc. Kjellerstue er opprinnelig byggemeldt og godkjent som bod (etter de krav som gjaldt ved oppføringstidspunkt).
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen har elektrisk oppvarming med varmekabler i entré og kjellerstue. Varmekabler på bad fungerer ikke. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via veggventiler og spalteventiler i vinduer, og avtrekk over tak. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter og er fra 1993.
 • Boligen har fine uteplasser med gode solforhold på begge sider. Ved inngangspartiet er det en vestvendt terrasseplatting på ca. 6 kvm, med markise på vegg og hvitmalt levegg mot nabo. Terrassen er avgrenset med hekk mot gangveien. På andre siden av boligen har stuen utgang til en østvendt terrasse på ca. 25 kvm, med nydelig, vidstrakt utsikt over Svelle i Øyeren-vassdraget. Terrassen har god plass til sittegruppe, grill og solstoler, og solen kan nytes fra morgenen til godt utpå dagen. Over stuevinduene er det montert en bred markise, og mot begge naboene er det tett levegg og hvitmalt gjerde. Sameiet har en pent opparbeidet felles tomt med asfalterte gangveier/stikkveier. Det er lekeplasser og sittegrupper for sosial hygge, samt grøntarealer, trær og beplantning.
 • Med boligen medfølger det egen garasje i garasjerekke. Ekstra parkeringsplass kan leies for ett år av gangen (etter ansiennitet). Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: NORIAN REGNSKAP AS
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Sameiet har inngått kollektiv avtale om TV/Internett med Get. Har du spørsmål så kontakt Get kundetjeneste på 21900730 eller styremail@get.no. Tak: Skifte av tak på alle rekkehus ble utført i perioden 2012-2014 av Arealtak. Har siden blitt sjekket 2 ganger. Drenering: Mor Smes veg 4 ble drenert i 2002. Mor Smes veg 6 er ikke drenert så vidt vi vet. Mor Smes veg 7 deler av rekken ble drenert i 2001. Mor Smes veg 8 ble drenert i 2015 av Per Guldahl. Mor Smes veg 9 ble deler av rekken drenert i 1999. Beis/maling, skifte panel: Alle rekker blir beiset ca hvert 5 år. Endevegger Mor Smes veg 9 ble etterisolert i 2009. Panel er blitt skiftet der hvor det har vært synlig dårlig treverk. Det har ikke blitt skiftet panel på hele rekker. Ifølge styreder er det ikke planlagt noe som vil øke fellesgjeld/felleskostnader i inneværende år. Sameiet skal ha en befaring på bygningsmassen av en takstmann og derfra få en vedlikeholdsplan. Ut ifra denne vedlikeholdsplanen kan det nok hende at felleskostnader blir økt, men dette er i 2023.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Tillatt.
 • IF Skadeforsikring
  Polisenummer: 2830187
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 191 404 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 289 055 per 31.12.20
 • 3 030 pr. mnd. felles bygningsforsikring, kabel-tv, renter og avdrag garasjelån (kr 955,-), felles strøm, styrehonorar samt generell drift av sameiet.
 • Andel fellesgjeld kr 13 951,- pr. 01.08.22. Andel fellesformue kr ,- pr. 01.08.22.
 • Långiver: Lån DNB Lånenummer: 1636.52.83498 Rest lånebeløp: 720 262,03 Innfrielsesdato: 09.03.2024 Gjeldende rente: 3,65%
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 12 864 pr. år
  vann, avløp, renovasjon og branntilsyn/feiing.
 • Felleskostnader, kommunale avgifter, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon. Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen: 1959/100058-1/8 Skjønn 08.01.1959 Rettighetshaver:Lillestrøm kommunale vannverk Overført fra gnr 96 bnr 10 B 21/1957 Overført fra: 3027-102/11 Gjelder denne registerenheten med flere 1963/102528-1/8 Erklæring/avtale 17.07.1963 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: 3027-102/11 Gjelder denne registerenheten med flere 1967/104422-1/8 Bestemmelse om bebyggelse 19.10.1967 Overført fra: 3027-102/11 Gjelder denne registerenheten med flere 1986/102332-63/8 Pantsettelseserklæring 02.04.1986 BELØP: NOK 25.000 Panthaver:Sameiet Lnr: 1488445 PANTSETTELSESERKLÆRING ANFØRT PRIORITET: ETTER FØRSTEGANGS OVERDRAGELSESSUM OG SENERE ETTER 90% AV LÅNETAKST UTEN OPPTRINNSRETT Gjelder denne registerenheten med flere 1990/101350-1/8 Erklæring/avtale 14.02.1990 rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:102 Bnr:62 rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:102 Bnr:351 Bnr. 351 gis bruksrett til adkomstvei over d.e , bnr. 62 og 99. Bnr. 62 gis bruksrett til adkomstvei over bnr.11 frem til Mor Smes vei samt veirett over bnr. 99 frem til Mor Smes vei. Erkl. kan ikke slettes uten samtykke fra Rælingen Hovedutvalg for Teknisk sektor. Gjelder denne registerenheten med flere Det er ingen tinglyste rettigheter i annen fast eiendom. Grunnbok kan ses hos megler.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 102 Bnr. 11 Snr. 11 i Rælingen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1% av salgssum. I tillegg kommer kr 41 200,- og utlegg kr 12 580,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Cecilie Walstad
Oda Øvergård Buvik

Megler

Oda Øvergård Buvik

40 01 88 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev