aktiv-eiendomsmegling
Leiligheten ligger i 4. etasje i et moderne bygg fra 2022.
Leiligheten ligger i 4. etasje i et moderne bygg fra 2022.

FJERDINGBY Tristilvegen 27

Moderne 3-roms selveier fra 2022 - Overbygd balkong på 13 kvm - Garasjeplass - Nært barnehage, busstopp og turområder!

 • kr 4 250 000
 • BRA 60 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 250 000
 • Omkostningerkr 119 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 369 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2022
 • Soverom2
 • ArealP-rom 60 m²
 • Felleskostnaderkr 3 155
 • Tomt17 260.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   119 292,- (Omkostninger totalt)   4 369 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning.
Velkommen til Tristilvegen 27! En moderne og innbydende 3-roms leilighet fra 2022. Beliggenheten er barnevennlig og etterspurt, med umiddelbar nærhet til barnehage, busstopp, turområder og skøytebane, samt kort vei til skole, lekeplasser og matbutikk. Videre kan eiendommen skilte med velstelte fellesarealer, gode solforhold, garasjeplass og en sydvendt, overbygd balkong på ca. 13 kvm. Leiligheten fremstår med tidsmessige og delikate farge- og materialvalg og meget praktisk planløsning. Stuen og kjøkkenet danner et luftig allrom med gulvvarme og balkongutgang, og kjøkkenet har integrerte hvitevarer. Videre er det et helfliset, delikat bad/wc/vaskerom, en pen entré og to gode soverom, hvorav ett har garderobeskap. Lagringsplass finnes i et kott i entreen og i en disponibel bod på ca. 5kvm.
I entreen er det et tilliggende kott på ca. 0,4 kvm.

Tristilvegen 27, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  4. etasje: 60 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 60 kvm Gang, kjøkken/stue, 2 soverom, bad  Tomt
  17260.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger attraktivt og barnevennlig til, med umiddelbar nærhet til barnehage, busstopp og skøytebane, samt kort vei til skole, lekeplasser og matbutikk. Fellestomten er pent opparbeidet med plenarealer, prydbusker og asfalterte internveier, og det er etablert lekeplass og sitteområder til felles anvendelse. Leiligheten har utgang fra stue/kjøkken til en sydvendt, overbygd balkong på ca. 13 kvm. Her er det god plass til både grill og utemøblement, og overbygget sørger for brukstid selv i litt ruskevær. Balkongen har treheller på betongdekket og store glassflater i stålrekkverket, og på husveggen er det montert både utestikk og stemningsfull utebelysning.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Hektneråsen i Rælingen kommune. I nærmiljøet er det skøytebane, og i tillegg er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall og svømmehall. Fjerdingby er et satsningsområde i kommunen og kan skilte med et nytt bysentrum ved Marikollen torg, en splitter ny barneskole og ikke minst, Ravinen som er innbyggernes nye storstue. Kommunen har et rikt tilbud innenfor kultur- og fritidsaktiviteter for alle aldre og grupper. Det finnes flere organiserte lag og foreninger som driver med alt fra idrett, kultur, humanitært arbeid og friluftsliv for å nevne noe. 3. september 2022 kunne Rælingen kommune åpne storsatsingen Ravinen ? innbyggernes nye storstue for kultur- og helsetjenester i Fjerdingby. Det nye bygget er lokalisert mellom Marikollen ungdomsskole og Øvre Rælingveg, og befinner seg dermed midt i sentrumsområdet. Ravinen omfatter blant annet bibliotek, ungdomsklubb, flere bandrom, kulturskole, dansesal, fleksisal, øvingsscene, kunstrom og innbyggertorg. I tillegg er det helsestasjon, kontor for barnevern og pedagogisk psykologisk tjeneste, samt legesenter og tjenester for fysioterapi. Bygget har også en kafé like ved hovedinngangen med en ekstern driver.Eiendommen har også nærhet til vakre tur- og friluftsområder i Rælingsåsen. Her finner du flere lysløyper, et mylder av turstier og mulighet for blant annet stolpejakt. Marikollen idrettspark ligger på Fjerdingby, og her er det hopp- og alpinbakke, skøytebane og en romslig kafeteria/varmestue. De senere årene er det foretatt store utbedringer av anlegget med blant annet skilek- og akeområde for de aller minste. En sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Friluftsbad, Lillestrøms populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk med mer. Det er også asfalterte gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser langs elva. Sykler du den andre veien kommer du til Myrdammen, Rælingens flotteste badevann. Her er det toalett, flytebrygge, flere benker og bålplasser, samt store plenområder for lek og moro. Ved vannet ligger også Myrdammenhytta, en kommunal utleiehytte som ble ferdigstilt sommeren 2018 med en flott beliggenhet innenfor det statlig sikrede friluftsområdet ? kun ca. 400 meter fra parkeringsplassen. Hytta har kjøkken, oppholdsrom med peis og et uteområde ved inngangspartiet. Hele området er universelt utformet, og tilhørende hytta er det bod og toalett. Hytta er utstyrt med dekketøy til 32 personer, og er et populært sted for barnebursdager. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Joker Hektnersletta, Kiwi Fjerdingby og Rema 1000 Lillestrøm. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger boligen nær Lillestrøm sentrum. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, samt Lørenskog med både Metro og Lørenskog Storsenter/Triaden.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gangavstand til Smestad barneskole og skolebussordning til Marikollen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, der Hektneråsen, Espira og Smestadtoppen er de nærmeste.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Engerhagan, som ligger ca. 350 meter fra boligen. Med bil fra området tar det ca. 11 min til Lillestrøm, 14 min til Strømmen, 30 min til Oslo S og 37 min til Oslo lufthavn. Det er ca. 7,5 km til Lillestrøm togstasjon, hvor hurtigtoget/flytoget fra Lillestrøm til Oslo S/Oslo Lufthavn har en reisetid på ca. 10-12 min.

  Byggemåte
  Bygningen er fra 2022. Normalt god standard og god planløsning. Oppvarming består av fjernvarme med vannbåren varme. Se boligens energiattest. Ventilasjon består av balansert ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Utvendige bygningsdeler: Grunnmur i betong. Innendige bygningsdeler: TG IU: Tilliggende konstruksjoner våtrom - Bad Baderomskabin, hulltakning ikke foretatt. TG 0: Branntekninske forhold - Røykvarsler - Brannslukningsapparat - Leiligheten er sprinklet Røykvarslere og brannslukningsapparat krever årlig ettersyn. Eier av ethvert brannobjekt skal sørge for at dette er bygget, utstyrt og vedlikeholdt i samsvar med gjeldende lover og forskrifter om forebygging av brann. Pga. Lukket konstruksjon er ikke forhold rundt brann/lyd mot evt. Tilstøtende bruksenheter vurdert. TG 2: Det er ikke tildelt tilstandsgrad 2 TG 3: Det er ikke tildelt tilstandsgrad 3

  Innhold
  - Lys, innbydende og moderne 3-roms. - Selveierleilighet fra 2022 i 4. etasje. - P-plass i garasjeanlegg medfølger. - Nærhet til barnehage og busstopp. - Overbygd balkong på ca. 13 kvm. - Tiltalende entré med tilliggende kott. - Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning. - Moderne, pent og velutstyrt kjøkken. - Helfliset, delikat bad/wc/vaskerom. - 2 gode soverom, ett med garderobe. - Lagring i disponibel bod på ca. 5 kvm. - Vannbåren gulvvarme fra sentralanlegg. - Varmt forbruksvann fra sentralanlegg. - Sikringsskap med automatsikringer.

  Standard
  4. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken. Annet: Disponibel lagringsbod på ca. 5 kvm. Entré Leiligheten ligger i fjerde etasje, og har adkomst via felles oppgang med heis og trapper. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en pen entré med lyse, glatte vegger, downlights i himlingen og enstavs parkett på gulv med vannbåren gulvvarme. Her er det fin plass til knaggrekker og skohyller, og mer oppbevaringsplass finnes i et tilliggende kott. Kjøkken Kjøkkenet har et tidsmessig og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, glatte fronter og grå laminatbenkeplate med nedfelt, sort kum. Veggen over benken er dels beskyttet med sorte glassplater, og under overskapene er det god arbeidsbelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp, samt ventilator, komfyrvakt og benkestikk. Stue Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et luftig og innbydende allrom. Her er det plass til sofagruppe, lenestol og tv-/mediastasjon, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familie og gjester til hyggelige måltider rundt et spisebord. Allrommet er holdt i en stilren kombinasjon med lysmalte vegger mot lyst, enstavs parkettgulv, og det er vannbåren gulvvarme i både stue- og kjøkkensone. Dagslyset strømmer inn via store vinduer, og rommet har utgang til en sydvendt, overbygd balkong på ca. 13 kvm. Bad/wc/vaskerom Badet fremstår som delikat og moderne, og innbyr til egentid og velvære med lyse farger og gode løsninger. Her er det hvite fliser på veggene, downlights i himlingen og lysegrå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen består av hvite over- og underskap og en bred, heldekkende servantbenk. Under benken er det opplegg og plass for både vaskemaskin og tørketrommel, og badet er videre utstyrt med speil, vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Soverom og garderobe Det er to pene soverom i leiligheten, og begge har store, sydvendte vinduer som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp. Soverommene har glatte vegger malt i en dus beigetone som står godt til parkettgulvet, og det er listfrie overganger til hvit himling. Hovedsoverommet har praktisk adkomst via to skyvedører i stuen ? én på hver side av sengeplassen. På hovedsoverommet er det to doble garderobeskap, og leiligheten har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass i et kott i entreen og i en disponibel bod på ca. 5 kvm i bygget.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger én p-plass i felles garasjekjeller. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   119 292,- (Omkostninger totalt)   4 369 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme i entré og stue/kjøkken, varmekabler på bad. Både vannbåren varme og varmt forbruksvann leveres fra sentralanlegg. Det er balansert ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer, og skapet er plassert i entreen.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Boligen er bygget etter nyere teknisk forskrift av nyere dato med krav til isolasjon og tetthet som der er angitt. Der er normalt lite å hente ved evt. tiltak på bygget.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Info formuesverdi
  Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  60/15501

  Felleskostnader pr. mnd
  3155

  Felleskostnader inkluderer
  Kr 3 155,- pr. måned Kostnadene er fordelt som følger: Fellskostnader kr. 2 106,- Oppvarming og varmtvann kr. 480,- TV/Bredbånd kr. 369,- Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Andel fellesformue
  6618

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet er et kombinert eierseksjonssameie som består av 150 boligseksjoner og 1 næringsseksjon fordelt på 4 blokker på eiendommen gnr. 96, bnr. 46 i Rælingen kommune. Sameiet består av 151 seksjoner, hvorav 150 boligseksjoner (snr. 1-150) og 1 næringsseksjon snr. 151 som er en ren parkeringsseksjon. En angivelse av den enkelte seksjons formål, bruk, areal og sameierbrøk følger av seksjoneringsbegjæringen. Den enkelte bruksenhet består av en hoveddel, samt eventuelt en eller flere seksjonerte tilleggsdeler. Hoveddelen består av en klart avgrenset og sammenhengende del av en bygning, med egen inngang. Seksjonerte tilleggsdeler omfatter private uteplasser. De deler av eiendommen som ikke inngår i de enkelte bruksenheter er fellesareal. De respektive seksjoner som har fått tildelt bod i fellesarealer, har bruksrett til disse. Slik bruksrett kan ikke endres uten seksjonseiers samtykke.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det fremgår av sameiets vedtekter at dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3027/96/46/22: 20.04.1944 - Dokumentnr: 101085 - Skjønn Rettighetshaver:Rælingen Kommunale vannverk. Med flere bestemmelser Bestemmelse om vannledning Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 08.01.1959 - Dokumentnr: 100058 - Skjønn Rettighetshaver:Lillestrøm kommunale vannverk Overført fra gnr 96 bnr 10 B 21/1957 Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 17.08.1961 - Dokumentnr: 102842 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 17.04.1963 - Dokumentnr: 101255 - Skjønn Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Rælingen komune Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 03.01.1967 - Dokumentnr: 100039 - Skjønn Bestemmelse om avståelse av veggrunn Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 07.11.1969 - Dokumentnr: 105836 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 19.11.2002 - Dokumentnr: 20821 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:35 Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 31.08.2011 - Dokumentnr: 689359 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon. Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 03.10.2011 - Dokumentnr: 797000 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighetshaver: Rælingen Kommune Org.nr: 952 540 556 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Med flere bestemmelser Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 01.09.2021 - Dokumentnr: 1071825 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Bestemmelse om stedsvarig rett til bygging, drift og vedlikehold av fornyelse Bestemmelse om transport og ferdsel Bestemmelse om byggeforbud og beplantning Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 01.09.2021 - Dokumentnr: 1071897 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 489 698 Bestemmelse om stedsvarig rett til bygging, drift og vedlikehold av fornyelse Bestemmelse om transport og beplantning Bestemmelse om byggeforbud og beplantning Overført fra: Knr:3027 Gnr:96 Bnr:46 Gjelder denne registerenheten med flere 03.02.2022 - Dokumentnr: 136748 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 22 Formål: Bolig Sameiebrøk: 60/15501

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse - Blokk A - Tristilvegen 27 - Gnr./bnr. 96/46 - Hektneråsen Nord datert 27.05.2022. Gjenstående arbeid er blokk C og D med tilhørende parkeringsanlegg samt tilhørende utomhusanlegg for blokkene.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  I kommuneplanens arealdel 2022-2033 ligger eiendommen i et område avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, nåværende. Gjeldende reguleringsplan for eiendommen er "Hekneråsen nord" med plan-id 212, hvor det fremgår av detaljreguleringen at deler er regulert til boligbebyggelse. Bestemmelsesområdet for reguleringsplanen er funksjons- og kvalitetskrav til bygninger, anlegg og utearealer. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,00))   119 292,- (Omkostninger totalt)   4 369 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  119292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 000,- oppgjørshonorar kr. 6 500,- og visninger kr. 3 000,- pr. stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 900,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Heidi Anett Larsen

Megler

Heidi Anett Larsen

98 84 98 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev