aktiv-eiendomsmegling
Solgt
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Flaktveitvegen 734!
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Flaktveitvegen 734!

FLAKTVEIT Flaktveitvegen 734

2-roms leilighet med god standard|Overflater, gulv og bad oppgradert i 2022|Fast parkering i garasje med elbillader

 • kr 2 450 000
 • BRA 62 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 450 000
 • Omkostningerkr 76 248
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 604 487
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1985
 • Soverom1
 • ArealP-rom 57 m²
 • Felleskostnaderkr 4 678
 • Tomt4 271.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 450 000,- (Prisantydning) 78 239,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 206,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   76 248,- (Omkostninger totalt)   2 604 487,- (Totalpris inkl. omkostninger)
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Flaktveitvegen 734 - En flott 2-roms leilighet med nydelig utsikt og gode solforhold! Flaktveitvegen 734 har en populær, tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet på toppen av Flaktveit.  Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og inneholder: Stue med kjøkkendel, soverom, bad, gang, entré og innvendig bod. Fra stue er det utgang til en stor altan på ca. 26,8 m². Her kan man man nyte den flotte utsikten sammen med gode solforhold. - Gulv, overflater og bad oppgradert i 2022 - Medfølger fast parkeringsplass med elbillader i felles garasjeanlegg - God oppbevaringsplass i romslige boder - Kabel-TV/Internett inkludert i felleskostnader - Gangavstand til buss, butikk, skoler og barnehager Velkommen til en hyggelig visning
Plantegning. Leiligheten ligger i byggets 4.etasje.

Flaktveitvegen 734, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 62 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 57 kvm Stue med kjøkkendel, soverom, bad, gang, entré
  Sekundærrom
  4. etasje: 5 kvm Bod  Tomt
  4271.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Parkering i felles garasjeanlegg samt gjesteparkering. Fellestomt er opparbeidet med plen, bed og busker. Lekeplass på fellesarealer. Inntrukket inngangsparti til leiligheten. Platting med fliser.

  Beliggenhet
  Flaktveitvegen 734 har en populær, tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet på toppen av Flaktveit.  Leiligheten har en sentral beliggenhet i Åsane med gangavstand til buss, butikk, skoler og barnehager. Man kan trekke frem Flaktveit snuplass som ligger i kort avstand fra leiligheten - herfra er det hyppige avganger til Fyllingsdalen, via Bergen sentrum (4-er bussen).  Det er et bredt servicetilbud i nærområdet - med Åsane storsenter, Horisont, Gullgruven, IKEA m.m. Her  finner man et godt utvalg av diverse butikker, spisesteder og mye mer. For hverdagshandlingen kan man  benytte seg av Bunnpris Ulvedalen. På Ulvedalen Torg har man tilgang på legesenter, frisør, restaurant  og søndagsåpen dagligvarebutikk.  Flaktveit byr også på mange fritidstilbud til både barn og voksne. Det er kort vei til flere fotballbaner, volleyballbane, frisbeegolf og Flaktveithallen med et stort utvalg av aktiviteter. For de turglade er det flotte  turmuligheter i nærområdet, blant annet Hjortlandsdalen, Vikinghytten og Storsåta. Trives man best på  treningssenter kan man benytte seg av S-Camp Åsane eller SKY Fitness Åsane som er de nærmeste  treningssentrene.  Skoler og barnehager i nærområdet: - Flaktveit barnehage- Langerinden barnehage - Flaktveit skole (1-7 klasse) - Li skole (1-7 klasse) - Breimyra ungdomsskole (8-10 klasse) - Åsane videregående skole

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Rekkehus og flermannsboliger i området. Leilighet beliggende i 4 .etasje. 2-roms leilighet. Blokk på 5 etasjer. Sameiet består av 40 seksjoner.

  Byggemåte
  Bygget er fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betongkonstruksjoner med utvendig trekledning og fasadeplater. Flat tak-konstruksjon utvendig tekket med folie. Yttertaket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Takrenner og nedløp av plast. Bygningen anses å være oppført i henhold til datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, kun av faglært. Etter en ulmebrann ble hele badet pusset opp. Forsikringsak/fagfolk. - Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, Skjevt gulv i stue før oppussing - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Nytt el skap. Forsikringsak/faglært - Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll etter ulmebrann. - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Arbeid utført i regi av sameiet. - Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Musefeller i fellesareal ute /garasje.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Flaktveitvegen 734 - En flott 2-roms leilighet med nydelig utsikt og gode solforhold! Flaktveitvegen 734 har en populær, tilbaketrukket og barnevennlig beliggenhet på toppen av Flaktveit.  Det er et bredt servicetilbud i nærområdet - med Åsane storsenter, Horisont, Gullgruven, IKEA m.m. Her  finner man et godt utvalg av diverse butikker, spisesteder og mye mer. For hverdagshandlingen kan man  benytte seg av Bunnpris Ulvedalen. På Ulvedalen Torg har man tilgang på legesenter, frisør, restaurant  og søndagsåpen dagligvarebutikk.  Leiligheten ligger i byggets 4.etasje og inneholder: Stue med kjøkkendel, soverom, bad, gang, entré og innvendig bod. Fra stue er det utgang til en stor altan på ca. 26,8 m². Her kan man man nyte den flotte utsikten sammen med gode solforhold. - Gulv, overflater og bad oppgradert i 2022 - Medfølger fast parkeringsplass med elbillader i felles garasjeanlegg - God oppbevaringsplass i romslige boder - Kabel-TV/Internett inkludert i felleskostnader - Gangavstand til buss, butikk, skoler og barnehager Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG3. Forhold som har fått TG3 - Store eller alvorlige avvik: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Terrassen var delvis snødekket under befaringen. Det er noe slitasje på tredekke og tregjerde. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utvendig > Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Litt slitasje nederst på dørbladet til badet. Tiltak: Det er ikke nødvendig med tiltak. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Det er avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Kjøkken > Overflater og innredning > Stue med kjøkkendel: Det er avvik: Det er litt skade på underside av benkeplater ved vask/oppvaskmaskin. Litt småsår i benkeplater. Litt slitasje på overflater. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i felles garasjeanlegg. Seksjonene 12-51 er også med i det tingsrettslige sameiet Flaktveitleitet Sameie (gnr 206 bnr 566-567). De har felles garasje og uteområde. Beboer setter opp eget elbilladepunkt for egen regning. Beboere som har investert i ladestasjon skal beholde den tildelte plass. Ved salg følger plassen leilighet.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 450 000,- (Prisantydning) 78 239,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 206,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   76 248,- (Omkostninger totalt)   2 604 487,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Gulvvarme på badet, ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8607

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  607653

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2187549

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  398/20798

  Felleskostnader pr. mnd
  4678

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader inkluderer vedlikehold, driftskostnader, renter og avdrag lån, dugnad, felles strøm, forretningsførsel, styrehonorar, forsikring og kabel-TV. Felleskostnadene er fordelt mellom 2 sameier. Kr. 2258,- går til Flaktveittoppen, mens kr. 2082,- går til Flaktveitleitet. Det betales en årlig sum for felles bygningsforsikring til Flaktveileitet Sameie. Dette kommer utenom felleskostnad. Faktura fra 2023 var på kr 4042,-. (Beløpet er inntatt i månedlige felleskostnader i prospekt for å vise reelle kostnader, men vil komme som en egen faktura).

  Andel fellesgjeld
  78239

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-14T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  13417

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Boligen er tilknyttet to boligsameier; Flaktveittoppen Terrasse Sameie og Flaktveitleitet Sameie. Fra Flaktveittoppen Terrasse Sameie: Beboer setter opp eget elbilladepunkt for egen regning. Sameiet er rehabelitert for ca kr 12 mill siste 4 år. Sameiet har 3 utleieplasser og 4 gjesteparkering inne i garasje. Beboere som har investert i ladestasjon skal beholde den tildelte plass. Ved salg følger plassen leilighet, rekkehus. Seksjonene 12-51 er også med i det tingsrettslige sameiet Flaktveitleitet Sameie (gnr 206 bnr 566-567). De har felles garasje og uteområde. For øvrig er det til hver bruksenhet knyttet enerett for eier til å disponere over terrassen utenfor leiligheten samt til én nærmere angitt garasjeplass i Sameiets felles garasjeanlegg. Sameierne er for øvrig medeiere med til sammen 40/51-deler i eiendommen gnr 206 bnr 566 i Bergen, organisert gjennom det tingsrettlige sameiet "Flaktveitleitet Sameie". Sistnevnte sameie har egne vedtekter. De tilliggende eiendommer gnr 206 bnr 554-564 i Bergen (11 eneboliger i rekke) har bruksrett til i alt 11 garasjeplasser i eierseksjonssameiets garasjeanlegg, samt rett til å benytte seg av de garasjeplasser/parkerings-plasser som er avsatt til gjesteparkering, mot at de bruksberettigede svarer for sin forholdsmessige andel av utgiftene til drift og vedlikehold av garasjeanlegg og parkeringsplasser. Fra Flaktveitleitet Sameie: Beboere som har investert i ladestasjon skal beholde den tildelte plass. Ved salg følger plassen leiligheten, rekkehus. Sameiet har felles infrastruktur for El-bil lading. Den sameier som gjør seg nytte av vår felles forsikring må selv betale egenandelen. Det foreligger retningslinjer iht brannvern ved bruk av garasje.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring NUF

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det fremkommer ingen opplysninger i vedtekter som angår dyrehold. Kontakt megler dersom man er avhengig av å få godkjent dyrehold før evt. bud.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/206/565/13: 12.06.1985 - Dokumentnr: 17589 - Erklæring/avtale Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.
  12.06.1985 - Dokumentnr: 17589 - Rettigheter iflg. skjøte Rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte
  24.01.1985 - Dokumentnr: 2807 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 13
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 398/20798
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 040 SEKSJONER
  12.06.1985 - Dokumentnr: 17589 - Erklæring/avtale Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.
  12.06.1985 - Dokumentnr: 17589 - Rettigheter iflg. skjøte Rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte
  24.01.1985 - Dokumentnr: 2807 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 13
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 398/20798
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 040 SEKSJONER


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for terrassebygg nybygg, datert 10.06.1985.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Tilkomst via offentlig til privat vei. Privat vei er del av realsameie, hvorav seksjonen eier 1/51.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boliger, grendahus, boder, m.v, felles gangvei, fortau, plass, kjørevei, gangvei og park/turområde. Reguleringsplaner på grunnen: Planid: 5830000 Plannavn: ÅSANE. GNR 206, FLAKTVEIT FELT VII Ikrafttrådt: 06.12.1982 Dekningsgrad: 100,0 % Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Saksnr: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg og grønnstruktur etter kommuneplanen. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie skal informeres til styret.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 450 000,- (Prisantydning) 78 239,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 206,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   76 248,- (Omkostninger totalt)   2 604 487,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  76248

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev