aktiv-eiendomsmegling

Innholdsrik generasjonsbolig med nyere kjøkken og stor terrasse på baksiden - Potensielle leieinntekter

 • 2 400 000
 • BRA 253 m²
 • 6 soverom
 • PRISANTYDNING2 400 000
 • OMKOSTNINGER76 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 476 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 948
 • SOVEROM6
 • AREALP-rom 247 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 564 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-))
  --------------------------------------------------------
  76 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 476 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: To entreer, mellomgang, trapperom, kjellertrapp, stue, to kjøkken, to bad, to wc'er, gang og to soverom
2. etasje: Trapperom, gang, stue og tre soverom
Kjeller: Bad, wc, trapperom, (vaskerom? bod? se takst og s-rom i takst) og soverom

En entré, gang, trapp, et kjøkken, et bad, en wc og to soverom utgjør i dag en leilighet med utleiemuligheter på omtrent 60 m². Carport utenfor.

Kaptein Dreyers veg 190, Innlandet

 • Vi har gleden av å presentere denne spennende eiendommen med gode muligheter til å bli et flott hjem. Eneboligen er innholdsrik med sine to etasjer pluss kjeller og det er stor terrasse på baksiden tilknyttet hoveddelen. Ønsker du en bolig kun ca. 2 km fra Flisa sentrum hvor du har muligheter for utleie er dette boligen for nettopp deg. Boligen har noe behov for oppussing for å imøtekomme dagens krav til standard og bærer preg av at den har vært utleid. På fFlisa finner du de fleste servicetilbud, barnehage, skoler og butikker, mens du like i nærheten har flotte turmuligheter rundt deg, blant annet til Kjølaberget eller Skjeppåsen.

  Velkommen inn
  Du ønskes velkommen inn i boligens vindfang. Videre kommer du til gangen som tar deg til alle boligens rom.

  Stue
  Stuen i hoveddelen er lys og luftig og har både varmepumpe og vedovn. Fra stuen er det utgang til terrasse. Det er også kjellerstue i underetasjen.

  Kjøkken
  Kjøkkenet i hoveddelen er lyst og har en stor og praktisk størrelse. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Integrert stekeovn og platetopp. Avsatt plass til kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenøy på hjul. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Bad
  Bad i kjelleren i hoveddelen er renovert, men år for renovering er ukjent. Her er det varme i det flislagte gulvet, og det er fliser på veggene og systemhimling. Baderomsinnredning med boblebadekar, toalett, servantinnredning med underskap og speil med lys og sideskap. Benkeinnredning i tillegg. Mekanisk avtrekk. Badet i 1. etasje i hoveddelen har også varmekabler i gulvet. Her er det gulvbelegg med oppbrett på vegger, baderomsplater på veggene og takessplater i himlingen. Innredet med badekar og servantinnredning med underskap og speilskap. Kun naturlig ventilering.
  Boligen inneholder også toalettrom samt vaskerom i kjelleren. Toalettrommet i hoveddelen har gulvbelegg, tynnpanel på vegger og takessplater i himling. Innredning med bide, toalett og servant. Vaskerommet har malt betonggulv, vegger med malt mur og MDF-plater og trepanel i himlingen. Rommet er innredet med utslagsvask på veggen og det er naturligvis opplegg til vaskemaskin i rommet.

  Soverom
  Det er fire soverom i hoveddelen. Det ene soverommet i 2. etasje har luftebalkong.

  Generasjonsboligen
  Kjøkken i leiligheten er mindre enn det i hoveddelen og har kjøkkeninnredning med slette fronter, laminert benkeplate og vask med sidefelt i rustfritt stål. Løsning med avsatt plass til hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Badet i leiligheten har mosaikkfliser på gulvet, baderomsplater på vegger og slett malt himling. Innredning med dusjkabinett og servantinnredning med underskap og speilskap. Det er opplegg til vaskemaskin i rommet. Varmekabler i gulvet og mekanisk avtrekk fra rommet. Toalettrommet i leiligheten har laminat på gulvet og slette malte vegger og himlinger. Innredning med nyere toalett og servantinnredning med speilskap over. Det er to rom som er brukt som soverom i generasjonsboligen.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Laminat, gulvbelegg, teppe, lakkert tregulv og fliser
  Vegger: MDF-plater, fliser, tapet, tynnpanel og brystningspanel med tapet
  Himlinger: Takessplater, systemhumlinger, trepanel og laminerte staver

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Flott eiendom med landlig beliggenhet langs Kaptein Dreyers veg i Åsnes kommune. Område med eneboligbebyggelse og jord/skogbruk. Kun ca. 2 km til Flisa sentrum med de fleste fasiliteter og et variert utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og diverse servicetilbud. I sentrum på Flisa ligger også Åsneshallen med ulike kulturaktiviteter, samt klatrevegg og treningssenter. I samme område ligger svømmehallen og et populært idrettsanlegg med bl.a. kunstgressbane for fotballglade barn og unge. Her finner du også barnehage og skoler. Er du glad i friluftsliv og uteaktiviteter så er det gode muligheter for dette i området. På vinterstid er det langrennsløyper rett utenfor døra. Avstanden er ikke lang til fine bade- og fiskeforhold både på Baksjøen, Glomma og Flisaelva. Ca. 3 km unna boligen finner du også Myrmoen friluftsområde, som er godt tilrettelagt med både tur- og sykkelstier. Her er det også rasteplasser med bord og sittebenker, samt trimapparater. I tillegg kan du ta deg opp Kjølaberget hvor det er flott utsikt over nærområdene.
 • Generasjonsbolig.
 • Se kartskisse.
 • Enebolig oppført i 1948. Byggegrunn av fjell. Synlige grunnmurer av betong. Taktekking med takplater av metall. Ukjent undertak. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Piper og luftinger er helbeslått. Vegger av tre fra de ulike byggeår. Ut fra byggeår amtas opprinnelig del isolert med flis og tilbygget del med mineralull. Fasader er kledd med lektepanel og tømmermannskledning. Lufting bak overligger, stengt med lusing. Takkonstruksjoner antas med stedsbygget sperretak. Vinduer av tre med isolerglass av ulike aldre. Vindu på bad i kjeller av glassbyggerstein. Vinduer er i hovedsak fra 1979 og 1980, noen er skiftet i 2010. Dør til hovedentre av tre med glass. Kjellerdør av tre med isolerglass. Enkel verandadør av tre med isolerglass fra 2006. Dobbel verandadør av tre med isolerglass fra 2006. Balkongdør i 2. etasje av tre med isolerglass av eldre dato. Entredør til leilighet av tre med isolerglass. Veranda med sålefundament av betong og grunnmurer av lettklinker, lagringsrom under. Delvis tekket med plater i bjelkelag. Verandaen er bygget av trekonstruksjoner i malt utførelse. Hovedsakelig takoverbygget. Smijernstrapp ved entredører. Trapp av betong til kjeller.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Veggkonstruksjon: Misfarging og svertesopp stedvis på overflater. Maling skaler stedvis av, kan være råte høyere opp på fasader. Stedvis vridning på kledningsbord. Råte hjørnekasse ved entre til leilighet. Kledning begynner å sprekke opp i nedkant.
  - Takkonstruksjon: Misfarging og svertesopp på overflater. Noe slitasje og avskaling på vindskier.
  - Vinduer: Flere vinduer er nær sin forventede brukstid. Utvendig slitasje. Innvendige slitasje enkelte steder. Slitasje på vannbrett av tre.
  - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
  - Balkong/terrasse/veranda: Stedvis noe oppsprekking i treverk. Avskaling av maling fra undertak ut mot ytterkant. Årsak kan være slak takvinkel som fører til opptrekk i enden på tekkingen. Svekkelse og begynnende råte i treverket.
  - Utvendige trapper: Noe skjevheter på metalltrapper. Skade/deformasjon på en trapp. Sprekker og avskaling på trapp av betong.
  - Overflater: Delvis eldre overflater med slitasje. Gulvbelegg i entre løsner fra underlag. Skade på tapet i mellomgang. Gulvteppe folder seg stedvis. Slitasje på og stedvis manglende listverk.
  - Overflater leilighet: Noe slitasje på gulv. Enkelte sår og merker på overflater.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
  - Krypkjeller: Mangelfull ventilering ut fra anbefalinger.
  - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke håndløpere.
  - Innvendige dører: Noen vridere er løse. Noe slitasje på overflater. Løs terskel og vrider på en dør i 2. etasje. Skyvedør til kjøkken i leil. er ikke testet.
  - Våtrom/Bad: Utførelse av membran er ikke dokumentert. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Riss i hardfuger og bom i fliser mot vindu. Stedvis luftbobler i hardfuger. Det er enkelte steder benyttet hardfuge i vegghjørner.
  - Våtrom/Bad/Ventilasjon: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  - Kjøkkeninnredning i leiligheten: Noe slitasje på fronter.
  - WC: Kun naturlig avtrekk fra rommet. Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid. Svellemerker i himling rundt ventil. Riss i gulv. Alle overflater er ikke tilrettelagt til direkte vannpåkjenninger. Det er påbegynt arbeid/montering, men ikke fullført. Rommet fremstår som uferdig.
  - WC i leilighet: Kun naturlig avtrekk fra rommet.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Mangler tettemuffer i enden av varerør. Eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ledes ikke til sluk eller annen kompenserende løsning.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Varmtvannstank i leilighet: Samme som over, og ikke tilfredsstillende avrenning. Det er også påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  - Elektrisk anlegg: Hovedsakelig åpent lagt elektrisk anlegg. I mellomgang er det stikkontakter både med og uten jord. Bør ha en utvidet el-kontroll.
  - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Klemet avslutning på fuktsperre løsner stedvis.
  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Avskaling og enkelte riss og mindre sprekker

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Våtrom/Bad: Bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Det finnes konstruksjoner som ikke er undersøkt her da våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Våtrom/Bad i leilighet: Bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Det finnes konstruksjoner som ikke er undersøkt her da våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  - Branntekniske forhold: Det er ikke brannvarsler i kjeller og 2. etasje. Det er ikke brannvarsler eller brannslukker i leiligheten.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 139 m² / P-rom: 139 m²
  2.et: BRA: 64 m² / P-rom: 64 m²
  Kjeller: BRA: 50 m² / P-rom: 44 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entrè, mellomgang, trapperom, kjellertrapp, stue, bad, wc, soverom. Leilighet: Entrè, gang, kjellertrapp, kjøkken, bad, wc-rom og ett soverom
  2. etg.: Trapperom, gang og to soverom. Leilighet: Stue og soverom
  Kjeller: Trapperom, bad, wc, sov

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av strøm og vedfyring.

  I hovedsak ved hjelp av varmepumpe, varmekabler, panelovner og ildsteder.
 • Eiertomt på ca. 2.564,3 m². Tomten er opparbeidet med plen og diverse beplantning.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I inntilbygget carport eller biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat innkjørsel. Kjøper må selv sørge for brøyting og nødvendig vedlikehold.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 497 632 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 791 474 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 15.600,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 5.271,26,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 945,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 5.406,-. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. Prognonsen for år 2022 er kr 5.572,-.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det foreligger kun ferdigattest for nybygg generasjonsbolig i 1983. Det foreligger ikke ferdigattest for opprinnelig bolig.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er kun mottatt byggetegninger fra kommunen på tilbygget bolig. I byggetegninger er soverom i hovedboligen definert som kjøkken. I tillegg er hele tilbygget av 1. etasje ikke definert med rom og tilbygget i 2. etasje er inndelt i rom som er i strid med dagens bruk, det vil si at vegger er vekk og fire av rommene på opprinnelig byggetegning er ikke definert som noe, feks. soverom. Det foreligger heller ikke byggetegninger for kjelleretasjen. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Den minste delen av boligen har tidligere blitt utleid for kr. 6.000,- pr. mnd. ekskl strøm. Den er p.t. ikke utleid og står til fri disposisjon for kjøper. Denne delen anses som del av egen bolig da det er dør mellom enhetene.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2009, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2029. Det ble foretatt el-kontroll 9/6 med enkelte mangler som vil bli utbedret av elektriker før visning. El-kontrollen påpeker at sikringsskapet har porselensikringer som bør byttes til automatsikringer på sikt og kan fås ved henvendelse til megler.

  Det er innlagt fiber til eiendommen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om gjerde, dbnr. 1314, tgl. 11.08.1947.
  Dokumentet var ikke å oppdrive hos statens kartverk, megler har derfor ikke kunnet kontrollere innholdet i denne.

  Tinglyst erklæring/avtale for denne eiendommen til plassering av generasjonsbolig innenfor byggegrenser, dbnr. 957, tgl. 13.3.1980.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR), nåværende. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan. Eiendommen samt store deler av selve boligen ligger i den gule støysonen til Kaptein Dreyers veg (H220_41). Deler av eiendommen og en mindre del av boligen ligger også i den røde støysonen (H210_69).
 • Gnr. 101 Bnr. 9 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: ''Det er utført arbeid for egeninnsats på badet, ble laget etter forskrifter. Tett rør pga kastet Bleier i do Kolstad Vann og Avløp as var og ordnet opp. Drenert på overside av hus og laget ekstra mur på utsiden av eksisterende. Er åker like veg så kan forekomme mus. El-arbeid utført av Solør Elektro på bad nede og kjøkken. Drenering over hus Gravet drenerings grøft langs terrasse med pukk/singel som drensrør ligger i. Arbeid på carport og terrasse er gjort av egeninnsats. Eiendommen har utleiedel med flere rom''.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Per Åge Mathisen Bråten
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev