aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Velholdt bolig med sentral beliggenhet på Flisa med delikat bad fra 2021- Gode solforhold - Carport og garasjerom

 • BRA 222 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER68 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 268 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 979
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 162 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 043 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  52 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  68 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 268 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Boligen inneholder:

1. etasje: Gang, kjøkken, stue, bad, vaskerom, soverom og tenkt soverom/walk-in closet
Underetasje: Vindfang, gang, bad, wc, to soverom, bod, tidligere fyrrom, teknisk rom og kjellerrom

Med eiendommen følger også carport og garasje.

Kjølabakken 111, Innlandet

 • Velkommen
  Her møtes du til en asfaltert felles innkjørsel fra riksveien og parkering belagt med belegningsstein. Det er inngang i underetasjen i huset med et lite vindfang hvor det er plass til åhenge fra seg yttertøy og sette fra seg uteskoene. Bli med videre inn!

  Stue
  Stuen er romslig og mødbleringsvennlig med plass til flere sittegrupper. Rommet varmes opp medluft-til-luft varmepumpe og det er også mulighet til å fyre med ved på kalde vinterdager. Fra stuen er det utgang til terrasse med flott utsikt og jacuzzi som medfølger i handelen.

  Kjøkken
  Her inne er det eldre kjøkkeninnredning med laminert benkeplate, fliser i benkerygg, over og underskap, speil fronter, del med glassdører, opplegg for oppvaskmaskin, ettgreps blandebatteri og to rustfrie kummer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Bad
  Badet i 1.etasje med overflater, installasjoner og komponenter fra 2021. Gulvflater med fliser. Overflater med fliser og malte gipsplater. Himlinger med malte plater. Innfelt downlight. Vannbåren gulvvarme i gulv. Slukrenne ved vegg i dusjsonen. Baderomsinnredning med 2 nedfelte servanter,
  skuffer, to ettgreps blandebatteri, vegghengt dusj og veggmontert toalett. Elektrisk styrt vifte.

  Bad i underetasje med overflater, installasjoner og komponenter fra perioden 2000 til 2004. Gulvflater og vegger med fliser. Himling med panel. Vannbåren gulvvarme i gulv. Baderomsinnedning med servant, ettgreps blandebatteri (bør byttes i følge selger), underskap, vegghengt dusj og åpen dusjløsning. Elektrisk styrt vifte fra 2016.

  WC i underetasjen har gulvflater med fliser, vegger med malt strietapet og himling med støpt dekke. Innredning medtoalett, servant og togreps blandebatteri. Ventilasjon igjennom veggventil. Blandebatteri på vaskerom må også skiftes i følge selger.

  Soverom
  Boligen har tre soverom og ett rom som er tenkt soverom/walk-in closet. Av disse totalt fire rommene er det to i hver etasje

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Laminatgulv, fliser og vinylbelegg.
  Vegger: Malt murpuss, malt strietapet, malte plater, brystningspanel, malte gipsplater, malt panel, villmarkspanel og malt tapet.
  Himlinger: Folierte takessplater, malte gipsplater, malte plater, panel og støpt dekke.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Boligen ligger fint til i terrenget i et slags landlig område langs vegen, kun ca. 1 km fra Flisa sentrum. Nærhet til skole, barnehage og dagligvarebutikk med post. Kort avstand til Kjølaberget som kan by på fine tur- og treningsområder sommer som vinter, samt områder med gode muligheter for bær og soppsanking.

  I Flisa sentrum finner du de fleste servicetilbud. Kaffegata har et variert utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og i sentrumsområdene finner du også skoler. Åsneshallen er kjent for sine med ulike kulturaktiviteter, i tillegg til å ha klatrevegg og treningssenter. I tillegg er det svømmehall på Flisa og et populært idrettsanlegg med bl.a. kunstgressbane for fotballglade barn og unge.
 • Enebolig med inntilbygget garasje og carport.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Erik Sørlie.

  Enebolig oppført i 1979. Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Del på fjell. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Takflatene er tekket med profilerte metallplater. To piper med fotbeslag og topplate. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Yttervegger av murt teglstein. Innvendig påforet. Antatt isolert med mineralull. Gavlveggene er kledd med liggende panel. Del av underetasje er kledd med tømmermannpanel. Saltakkonstruksjon og bordet undertak. Himling isolert med mineralull. Sydde matter. Montert nye vindskier i 2019. Overbygget takkonstruksjon over inngang til stue. Understøttet med søyler av murt teglstein. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Forstøtningsmur av hogd naturstein ved innkjøring til garasje. Vinduer med 3 lags isolerglass fra 1978 og 2008. Vinduer med 2 lags isolerglass fra 1983. Vindu med 2 lags isolerglass fra 2021 på bad. Trevindu med koblet glass. Vindu av glassbyggerstein. Malt ytterdør med kikkehull. Sidefelt glass fra 2012. Skyvedør med 3 lags isolerglass fra 1978. Terrassedør med 2 lags isolerglass fra 2021. Takterrasse: Støpt dekke. Utført med malt rekkverk. Veranda med adkomst fra stue: Støpt stekke. Utetrapp av trekverk til terrasse. Utført med malt rekkverk. Utepeis av murt teglstein.

  Carport med jordgulv og del med støpt gulv. Støpt ringmur. Yttervegger av murte lettklinkerblokker. Del med lafteplank. Utført med fabrikkerte takstoler. Undertak med fiberduk. Understøttet med tresøyler. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med takpanner. Taket er besiktiget fra bakkeplan. Gavlvegg er kledd med liggende panel. Lakkerte ståltakrenner og nedløp.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Balkonger/terrasser: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav.
  - Overflater - 2: Påvist fuktskjolder i himlingsplate ved pipe i stue.
  - Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
  - Vannledninger og avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger og avløpsrør.
  - Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på anlegg.
  - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Malingsavflassing på taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekking og undertak.
  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mangler snøfangere.
  - Veggkonstruksjon: Påvist sprekker i teglstein over terrassedør til bad og over skyvedør til stue.
  - Takkonstruksjon/Loft: Svertesopp i gesims. Muselort på loft.
  - Vinduer: Sprekk i vindusglass i stue. Ett vindu i underetasje: Sprekk i utforing av stein.
  - Utvendige trapper: Skjeveheter i trapp. Mangler håndløper ved trapp.
  - Overflater: Bom i fliser i gangen. Gjenstående arbeider rundt innerdør til soverom. Tenkt soverom/walk-in closet/soverom med gjenstående arbeider.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  - Andre innvendige forhold: Sprekker/skjevheter i murverk. Fuger med manglende mørtel.
  - Bad: Overflater er eldre enn normal levetid, så oppgraderinger og utskiftninger må påregnes. Trapping i fliser. Fuktskadet innredning.
  - Wc: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.
  - Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Lettklinkerblokker med skjevheter.
  - Terrengforhold: Ganske flatt terreng inn til boligen, bør være noe fall fra grunnmur/ huset.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur ut ifra dagens krav. Riss og sprekker i fuger. Større skjevheter i muren.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 113 m² / P-rom: 113 m²
  U.et: BRA: 80 m² / P-rom: 49 m²
  Garasjerom: BRA: 29 m² / P-rom: 0 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Gang, kjøkken, stue, bad, vaskerom, soverom og tenkt soverom/walk-in closet
  Underetasje: Vindfang, gang, bad, wc og to soverom

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av vannbåren varme på strøm, varmepumpe og peis.

  Pipehatt mangler på en av pipene i følge selger.

  Oljetank av stål i underetasjen som ikke er i bruk. Frakoblet. Vi gjør oppmerksom på at fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.
 • Eiertomt på ca. 1.043,6 m². Tomten er skrånende og opparbeidet med plen og diverse beplantning. Asfaltert innkjøring og parkering belagt med belegningsstein. Carport ligger på tomtegrensa og garasjen ligger over tomtegrensen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I carport, garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og over privat vei.

  Eiendommen har privat vann- og avløpsløsning med septiktank. Avløpet er felles for eiendommene på gnr. 94, bnr. 7, gnr. 94, bnr. 8 og gnr. 94, bnr. 10 i Åsnes kommune. Vannforsyning fra egen brønn på eiendommen eller i området.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 283 073 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 019 061 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 10.000,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt slamgebyr. Renovasjon utgjør kr 4.250 av disse, og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 1.300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg, boligbygg i 1979. Det er i denne anmerket mangler i forhold til el-vifte i vegg eller ventilasjon over tak fra bad og wc, puss av pipe over tak, terrasse og vegg og dør i fyrrom.

  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for carport eller garasje.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Ett av soverommene i hovedplanet er omgjort og ombygget til bad. Det er ikke kjent med at forholdet er bruksendret. Ellers stemmer byggetegninger overens med dagens bruk.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022. Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer: Det mangler deksler på koblingsbokser. Nåværende eier bekrefter at dette blir utbedret før salg.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer, dnmr. 900166, tgl. 16.5.1931. Dokumentet var ikke å oppdrive hos Statens kartverk og megler har derfor ikke kunnet kontrollere innholdet i denne.

  Tinglyst bestemmelse om veirett over denne eiendommen for en nabo (personlig), dbnr. 3978, tgl. 11.10.1977.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR) og gul sone iht. T-1442 og rød sone iht. T-1442 (støy). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNRF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Eiendommen ligger i område som er regulert til friluftsområde i planen Kjølen, datert 22.08.2005.
  Eiendommen ligger i bestemmelsesgrense.

  Eiendommen er en del av reguleringsplan Kjølen 200504 som gjelder uoverensstemmelser med eiendomsgrenser i nord-øst for denne eiendommen og eiendommen er ikke påvirket av denne planen.
 • Gnr. 94 Bnr. 10 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  ''Sprekker i gipshjørner mellom tak og vegg på servantveggen''.
  ''Bad flyttet og totalrenovert vår 2021 av Kompass Bygg.''
  ''Maling har boblet opp litt på betongsaging utenfor dusjrom. Usiker på om dette er fuktmerker eller ikke.''
  ''Garasje er ikke tett. Teglstein har sprukket over vinduer på utsiden av hus på to plasser.''
  ''Sikringsskap skiftet i 2018. Lagt opp sterkere hovedstrøm inn i huset i 2020. Utført elektrisk arbeid på soverom til boblebad, til garasje og til varmepumpe av Minel, Arneberg Elektro og Elvia.''
  ''Hatt el-tilsyn mai 2022.''
  ''To små roser i tak over TV i stue. Mistenker at dette kommer av kondens fra pipe på loft, da det har blitt fyrt opp i peis. Tomtegrensen går delvis gjennom garasjen i følge Åsnes kommune.''

  Selger opplyser også at pipehatt mangler på en av pipene og at et par blandebatterier må skiftes ut på vaskerom og i vask/dusj i underetasje.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3% av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Henrik Berg Enger
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev