aktiv-eiendomsmegling

Hel tomannsbolig med sentral beliggenhet på Kjellmyra - Stor tomt og frodig hage - Dobbelgarasje. Gode utleiemuligheter!

 • 2 400 000
 • BRA 291 m²
 • PRISANTYDNING2 400 000
 • OMKOSTNINGER76 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 476 142
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 952
 • AREALP-rom 214 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 443 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-))
  --------------------------------------------------------
  76 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 476 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere denne hele tomannsboligen med stort potensiale og gode utleiemuligheter. Tomannsboligen er oppført i 1952 med noen oppgraderinger fra de siste årene. 1.etasje består av blant annet entré, kjøkken, bad, to stuer med utgang til terrasse, to soverom. 2.etasje består av gang, kjøkken, stue med utgang til balkong, bad og to soverom. Boligen ligger på en stor og pent opparbeidet tomt med hagearealer, beplantning og gruset gårdsplass. Her bor man landlig til, men kun drøye 3 km fra Flisa sentrum med flere servicefasiliteter.

Merk deg dette:
• Innholdsrik tomannsbolig over to plan
• Sentral beliggenhet på Kjellmyra
• Stor tomt og fin hage
• Frittliggende dobbelgarasje
• Gode turmuligheter

Velkommen til en hyggelig visning!


Boligen inneholder:
1.etg.: Entré, kjøkken, bad, trapperom/gang, kjellertrapp, to stuer, to soverom, entré til leilighet i 2.etasje og bod.
2.etg.: Gang, kjøkken, stue, bad, trapperom og to soverom.
Kjeller: Flere bodrom.

Klokkarmon 11, Innlandet

 • Velkommen til 1.etasje
  Eiendommen har en romslig, gruset innkjøring og gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Enkel adkomst til leiligheten i 1.etasje via veranda og hvor det er plass til utemøblement. Praktisk entré med gode omkledningsmuligheter for både yttertøy og sko.

  Stue
  Leiligheten har to stuer med gode innredningsmuligheter for flere sittegrupper i ulike soner. Fra den innerste stuen er det utgang til overbygd terrasse med direkte adkomst til den store hagen.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen består av over- og underskap med glatte fronter. Benker og ett veggskap har hev og senk funksjon. Laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Integrert platetopp og plass for frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap.

  Soverom
  Det er to romslige og møbleringsvennlige soverom i 1.etasje. God plass til dobbeltseng, nattbord og andre ønskelige møbler. Praktisk skyvedørsgarderobe på ett soverom.

  Bad
  Bad fra 2006 med baderomsplater på veggene og belegg på gulvet. Åpen dusjløsning med forheng og vegghengt dusjbatteri og gulvmontert toalett. Baderomsinnredning med skap og skuffer, heldekkende servant og speil. Hev og senk funksjon på innredningen.


  Velkommen til 2.etasje
  Du tar deg til leiligheten via steintrapp belagt med belegningsstein ved det overbygde inngangspartiet. Videre inn til gang hvor det er plass til yttertøy og sko.

  Stue
  Leiligheten har først en romslig stue med god plass til flere sittegrupper, etterfulgt av en mindre stue med utgang til østvendt balkong.

  Kjøkken
  Lys kjøkkeninnredning bestående av over- og underskap med glatte fronter. Laminert benkeplate med vask i rustfritt stål. Integrert oppvaskmaskin. Plass for frittstående komfyr, kjøleskap og vaskemaskin.

  Soverom
  Leiligheten har to soverom av god størrelse. God plass til dobbeltseng, nattbord og andre ønskelige møbler. Begge rommene har garderobeskap.

  Bad
  Eldre bad med våtromstapet på veggene og belegg på gulvet. Åpen dusjløsning med skyvedører, gulvmontert toalett og servantinnredning bestående av over- og underskap, heldekkende servant og speil.


  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Lakkert tregulv, gulvbelegg og laminat.
  Vegger: Tapet og malte plater.
  Himlinger: Takessplater.
 • Eiendommen ligger drøye 3 km nord for Flisa sentrum i Åsnes kommune. Boligen ligger sentralt til med utsyn over nærområder. Det er kun en kort kjøretur til Kaffegata med et variert utvalg av forretninger, samt kjøpesenter, cafeer, lege/tannleger og diverse servicetilbud. I sentrum på Flisa ligger også Åsneshallen med ulike kulturaktiviteter og klatrevegg, svømmehall og treningssenter for den treningsglade. I samme område finner du også et populært idrettsanlegg med kunstgressbane for fotballglade barn og unge. Her finner du også barnehage og skoler.

  Kjølaberget ligger ikke langt unna og her er det turstier hvor den mest populære turen tar deg opp til toppen hvor det er utsikt over nærområdene. Ikke langt fra boligen er det også skiløyper på vinterstid og området er tilrettelagt for sykkelentusiaster.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Tomannsbolig oppført i 1952. Det er opplyst at det er mye sand i grunnen, utover det ukjent. Etablert ny drenering langs fasader mot øst og sør i 2008/2010. Vegger av bindingsverk. Takkonstruksjon av tre. Kaldt loft som er isolert med flis og mineralull. Taktekking med takplater av metall. Kjellervindu med enkle glass. Vinduer i 1.etasje med isolerglass, produsert i 1980, 1987 og 2006. Vinduer i 2.etasje med isolerglass, produsert i 1978, 1980, 2006, 2013 og 2015.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Liten skade på snøfanger på tilbygget del.
  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra
  taknedløp ved grunnmur. Beslag mellom tak og vegg på tak over entre til 2. etasje er lagt utenpå veggkledning. Lekkasje mellom vegg og beslag må forventes. Stedvis misfarging på overflater. Avskaling på beslag over kjellernedgang. Takvann ledes ikke bort fra bygget ved utvendig kjellernedgang.
  - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er generelt oppsprekking og avskaling på kledning over vinduer, kan være punktvis råte. Noe oppsprekking og avskaling over tak over inngang til 1. etasje. Oppsprekking nederst på kledning mot sør. Råte over vindu med blyglass mot sør. Råte i vindusomramminger mot sør. Råte over stort vindu i 1. etasje mot sør. Stedvis større lokale sprekker i kledningsbord.
  Takkonstruksjon/loft: Stedvis slitasje på vindskier.
  Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Slitasje og knust glass på kjellervindu mellom innganger. Utvendig slitasje på flere vinduer med slitasje, oppsprekking i treverk og avskaling av maling. Punkterte glass på flere vinduer i 2. etasje. Ett vindu i 1. etasje er fastskrudd og kan ikke åpnes.
  Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Entredør i 1. etasje: Utett mellom karm og dørblad.
  Verandadør i 1. etasje: Liten skade på pakning. Balkongdør: Dørblad tetter ikke helt mot pakning. Dørblad til utvendig bod av tre, henger.
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranda ved entre til 1. etasje: Rekkverk er lavere og har større åpninger enn hva dagens krav tillater. Noe slitasje på overflater. Råte på vindu i levegg. Veranda mot hagen i 1. etasje: Rekkverk på rampe er lavere og har større åpninger enn hva dagens krav tillater. Slitasje på overflater på gulv og rekkverk. Veranda i 2. etasje: Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Slitasje og avskaling på rekkverk.
  - Overflater: Stedvis slitasje på overflater. Eksempler er slitasje på tregulv, riper på laminatgulv og enkelte merker på overflater.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Noe avskaling på brannmur. Vedovn har passert halvparten av forventet brukstid.
  - Rom under terreng: Enkle og grove overflater. Stedvis tegn til fuktpåkjenninger. Avskaling på gulv og muggsopp på vegg. På utforede kjellervegger finnes det risiko for skjulte skader.
  - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Kjellertrapp: Det er ikke håndløper på vegg. Åpninger i rekkverk og mellom trinn er større enn hva dagens krav tillater. Trapp mellom enheter: Det er ikke håndløper på vegg. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav
  tillater. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Overflater gulv - Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Noe merker på gulv. Sveis begynner stedvis å slippe i skjøt. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Våtrommet er nær sin forventede brukstid.
  - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid. Noe svertesopp i tilslutninger på dusjvegger. Innredninger er nær forventet brukstid.
  - Ventilasjon - Bad: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak.
  - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Flere rom i kjeler har ikke ventilering. Soverom i tilbygg har ingen ventilering.
  - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Avslutningslist på synlig fuktsperre løsner på et sted.
  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Noe avskaling av maling. Stedvis enkelte riss og sprekker.
  - Terrengforhold: Det er ikke helhetlig fall på terreng bort fra bygget.
  - Overflater vegger og himling - Bad: Tapet folder seg i hjørner.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Vannledninger: Det drypper fra rørskjøter. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Drypplekkasje fra koblinger over toalett i kjeller.
  - Branntekniske forhold.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 291 m² / 214 m².
  1.etg.: Bra / P-rom - 106 m² / 102 m².
  2.etg.: Bra / P-rom - 112 m² / 112 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg.: Entré, kjøkken, bad, trapperom/gang, kjellertrapp, to stuer, to soverom og entré til leilighet i 2.etasje.
  2.etg.: Gang, kjøkken, stue, bad, trapperom og to soverom.

  Eiendommen består også av dobbelgarasje på 55 m² (Bra).

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Panelovner på enkelte rom.

  Vedfyring:
  Eldre vedovn i kjeller.
  Vedovn i stue i 1.etasje.
  Vedovn på kjøkken i 2.etasje.
 • Eiertomt. Tomten er opparbeidet med plen og diverse beplantning. .

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 1 484,1 m² og et oppgitt areal på 1 443,8 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, via privat vei på egen tomt.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 714.636,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 2.572.690,- per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 28.000,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjorde kr 6.765, og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjorde kr 1.300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 7.706,55. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. Prognosen for år 2022 er kr 8.002,-.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg til bolig, ombygging til 2 boenheter i 2006. Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg til bolig i 2014.

  Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for hovedboligen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på tilbygget bolig og ombygging til 2 boenheter og disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Garasjen er byggemeldt.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med to bruksenheter.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert 24.05.2022. Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer: Kjeller/Ute - Jordelektroden var ikke tilfredsstillende utført. Neste kontroll kan forventes i 2042. Selger opplyser at feil er rettet opp og tilsynssak ble avsluttet hos El-tilsynet 20/6-22.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst erklæring/avtale vedrærende tidligere vannanlegg på denne eiendommen og flere, dbnr. 303, tgl. 28.1.1977.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Kjellmyra 2, fra 1989. Reguleringsformål for eiendommen er boliger, gang- og sykkelvei og kjørevei. Deler av garasjen og en liten del av den øvrige bygningsmassen ligger på/over byggegrensen i denne planen.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. I denne planen ligger deler av eiendommen i både den røde og den gule støysonen til Kaptein Dreyers veg.
 • Gnr. 102 Bnr. 37 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
  - Ja, skiftet toalett i 1.etg.

  Punkt 2.1. Redegjør for årstallet og hva som ble gjort:
  - 2014, byttet til høyt toalett.

  Punkt 2.3. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
  - Comfort Kirkenær.

  Punkt 4. Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller vært kontroll på vann/avløp? Hvis nei, gå videre til punkt 5.
  - Ja, byttet kloakkrør fra tomtegrense og helt til og med sluk i kjeller i 2005.

  Punkt 4.2. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
  - Kolstad.

  Punkt 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?
  - Ja, fukt i kjeller.

  Punkt 7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  - Ja, litt helling på gulv.

  Punkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå videre til punkt 12.
  - Ja, fjernet fyringsanlegg.

  Punkt 11.1. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses.
  - Oljetank fylt med sand etter opplysning fra kommunen (glassfiber-tank).

  Punkt 12. Kjenner du til om det er utført kontroll på el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)?
  - Ja, EL-kontroll i mai, en feil som er rettet av Solør Elektro.

  Punkt 13. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
  - Ja, terrasse og tak over inngang.

  Punkt 17. Er det nedgravd oljetank på eiendommen?
  - Ja, fibertank fylt med sand etter beskjed fra kommunen.

  Punkt 17.1. Hvis ja, har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, for eksempel ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
  - Ja, telefonsamtale med beskjed om å fylle den med sand.

  Punkt 18. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l.? Hvis nei, gå videre til punkt 18.2.
  - Ja, leier ut 2.etg.

  Punkt 18.2. Er det foretatt radonmåling? Hvis ja, hva er radonverdien?
  - Ja, sendte inn i ca. 2008. Ingen radon.

  Punkt 19. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå videre til punkt 20.
  - Ja, påbygg i 2006 utført av NorTak som hovedentreprenør.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Eva Nyhus Skår
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev