aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Lys og flott bolig kun ca. 4 km fra Flisa sentrum - Landlig og koselig beliggenhet med umiddelbar nærhet til friområder

 • BRA 222 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER59 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 994 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 974
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 112 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 186 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 935 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  43 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  59 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 994 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Boligen inneholder:

1. etasje: To entrèer, to ganger, stue, spisestue/kjøkken, to bad, wc-rom og fire soverom.

Knappumsvegen 186, Innlandet

 • Her kan vi presentere en hjemmekoselig og lys enebolig med alle rom på ei flate og en praktisk planløsning for både små og store i familien. Boligen er i senere tid oppusset og ligger i landlige omgivelser i Knappum med flott utsikt over åker, eng og skogkledde åser samtidig som det kun er 4 km til Flisa sentrum og ca. 2 km til Kjellmyra. Dette gjør huset et godt utgangspunkt for deg som ønsker å bo uten innsyn, enkel adkomst til friområder og kort vei til både barnehage, skole og dagligvarebutikk. I senere tid er det lagt ny drenering rundt hele huset, byttet enkelte vinduer og satt inn nytt kjøkken med nyere overflater. Du har muligheter for 4 soverom eventuelt ett kontor.

  Velkommen
  Her møtes du til en gruslagt og privat innkjørsel med parkeringsplass samt garasje.
  Eneboligen var opprinnelig 2 små leiligheter, som i nyere tid er omgjort til en arealeffektiv og praktisk enebolig med 2 bad og 4 soverom. Koselig sydvendt hage hvor man kan nyte solen hele dagen.

  Heng av deg jakka og bli med videre inn !

  Stue og kjøkken
  Stuen er todelt og her kan du fint inndele i soner. Fra spisestuen er det åpen løsning til det nye kjøkkenet fra IKEA som går på to sider. Innredningen rommer mye oppbevaringsplass, har slette fronter, benkeplate i bjørkefiner og vask i rustfritt stål.
  Ny kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er frittstående komfyr, oppvaskmaskin med lekkasjevakt og kjøleskap som kan medfølge i handelen.

  I stue og kjøkken kan man nyte utsikten og det er bra med dagslys, i de sydvendte oppholdsrom.


  Bad
  I badet fra tilbyggsår, er det opprinnelig belegg på gulv og nymalt våtromsplater på veggene. Det er satt inn ny servant i 2020, og oppbevaring i 2022. I tillegg til dette er det toalett og dusjkabinett. Her er det ikke varmekabler, men ny radiator. Det andre badet er flislagt med varmekabler og opplegg for vaskemaskin. Her er det servant i innredningen og dusjkabinett. I tillegg er det separat toalettrom med belegg på gulv og malte plater på veggene. Rommet har servant i innredningen og toalett. Alle våtrom har naturlig ventilasjon.

  Soverom
  Der er i alt fire soverom i boligen som fordeler seg praktisk i huset. Der er mulighet for at ha en barne - og voksen avdeling om det er ønskelig.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Gulvbelegg og laminat.
  Vegger: Plater
  Himlinger: Plater

  I tillegg står en frittstående garasje med automatisk portåpner på tomta.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i landlige omgivelser med adkomst via stikkvei fra Knappumsvegen. Nærområdet er preget av landbrujksarealer og spredt boligbebyggelse. Til Flisa sentrum er det ca. 3,5 km hvor du har alle servicefasiliteter som leger, butikker, apotek, aktivitetssenter, treningssentre med mer. Det er flotte turmuligheter rundt deg sommer som vinter og scooterleden går ikke langt fra eiendommen.
 • Se kartskisse.
 • Enebolig fra 1974 med ukjent tilbyggsår. Ukjent byggegrunn. Fundamentering med støpt plate på mark. Kjellervegger i opprinnelig del av elementer av lettbetong og i tilbygget del av blokker av lettklinker. Grunnmurer er pusset og malt over terreng. Trapper av smijern. Vegger av bindingsverk fra de respektive byggeår. Normalt isolasjonsmetode på tidspunktet var mineralull. Fasader er kledd med tømmermannskledning og liggende trepanel. Kjellervinduer av tre med enkle glass og varerammer. Vinduer i 1. etasje av tre med delvis to lag enkle glass og delvis isolerglass. Entrèdør av tre. Tett kjellerdør av tre. Verandadør i opprinnelig del av tre med isolerglass fra 2003. Verandadør i tilbygget del montert i 2020. Takkonstruksjon av takstoler. Kaldt loft som er isolert med mineralull. Ventilering i ventiler og raft. Taktekking med shingel fra 2018. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Piper og lufting er helbeslått.

  Garasje fra 2005 fundamentert med støpt plate på mark og ringmur av blokker av lettklinker. Vegger av bindingsverk og takkonstruksjon av takstoler. Fasader er kledd med tømmermannskledning og tak er tekket med shingel. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Port med elektrisk åpner. Vinduer av tre med enkle glass.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/paneler. Stedvis oppsprekking i kledningsbord. Kurving på enkelte kledningsbord.
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft: Yttertaket har nedbøying. Noe svai på takkonstruksjonen mot øst.
  - Utvendige/vinduer: Kjellervinduer fra byggeår og har slitasje og er påført ny kitt med grov utførelse. Vinduer fra byggeår med to lag enkle glass har slitasje og kitt som sprekker opp. Sprekk i ett glass på vindu mot øst.
  - Utvendig/dører: Hovedentre: Utvendig slitasje og avskaling av lakk. Dørblad tetter ikke hlet mot pakning og karm. Sekundærentre: Utvendig slitasje og avskaling av lakk. Kjellerdør: Noe slitasje på karm. Terskel er utsatt for fuktpåkjenninger. Verandadør i tilbygg: Dørblad henger noe.
  - Utvendig/andre utvendige forhold: Noe skjevheter på murer. Avskaling av maling.
  - Innvendig/radon.
  - Innvendig/rom under terreng: Kjeller har enkle og grove overflater. Det er tegn til at det har vært fuktbelastninger og det er saltutslag flere steder på vegger, men det er opplyst at dette er under positiv utvikling etter at de drenerende arbeidene ble utført.
  - Innvendig/innvendige dører: Dør til bod tar i karm. Noen dører har slitasje og merker på overflater. Dør til gjestesoverom tar i karm.
  - Spesialrom/overflater og konstruksjon/WC: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, ns3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG0/TG1.
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Vann på utsiden av rør rundt vanninntak. Mye av dette er kondensvann, men det kan ikke utelukkes mindre utetthet i forbindelse med eksempelvis en kobling. Det er ikke forsegling mellom vannrør og varerør under kjøkkenbenk.
  - Tekniske installasjoner/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner/ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Ut fra omfang av kondensering i kjeller så er ventileringen noe mangelfull. Det er ingen ventilering fra kontor eller bodrom.
  - Tekniske installasjoner/andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VSS-installasjoner er oppbrukt. Noe rust på overflate.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht gjeldende forskrift.
  - Tekniske installasjoner/el-anlegg: Hovedsakelig elektrisk anlegg fra byggeår. Sikringsskap i tilbygget del med i hovedsak porselensikringer, en jordfeilsautomat. Usikkert hva bryter på utsiden av skap går til, mulig til utvendig stikkontakt. Sikringsskap i opprinnelig del med hovedsakelig porselensikringer, noen automater og en jordfeilsautomat. Brytere på utsiden styrer stikkontakter oppunder himling for belysning. Lysdiode på utsiden av skap indikerer at det er strøm til varmtvannsbereder. En kurs ut er utvendig koblet fra. Mangelfull kursoversikt i sikringsskap i tilbygget del.
  - Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er observert en sprekk i grunnmur. Det er opplyst at ddet ikke har vært noen utvikling under dagens eieforhold. stedvis avskaling og svinnsprekker.
  - Tomteforhold/utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forvetnet brukstid er oppbrukt på utvendige vann og avløpsledninger.
  - Tomteforhold/septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper, Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater. Trapp ved hovedentre mangler delvis rekkverk.
  - Våtrom/generell/bad tilbygg: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg. Gulvbelegg slipper stedvis fra underlag i oppbretter.
  - Våtrom/generell/bad opprinnelig del: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg. Vindu i våtsone bad dusjkabinett. Det er vanskelig å se, men det kan ikke se større skade, kun noe avskaling av maling. Det er ikke fall på gulv mot sluk. Det er tatt hull i fliser på ett sted på gulv og ett sted på vegg i forbindelse med kontroll etter vannskade på kjøkken. Det er utført reparasjon med sparkling på gulv og hull på vegg er under utbedring på tidspunkt for befaring. Punktene vil være visuelt synlige i forbindelse med kontrollen ble det konstatert at det ikke er membran på kontrollpunktene. Det kan ses mansjett tilsuttet klemring på sluk og det antas dermed benyttet smøremembran på våtsoner. Rommet bør uansett ikke omdisponeres til dusjing rett op vegger, Stedvis bom i fliser. Sprekk i fliser på gulv fa servant og inn under dusjkabinett.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  Det er gitt TGIU på følgende bygningdeler:
  - Våtrom/fukt i tilliggende konstruksjoner/bad opprinnelig del: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etg.: 115 kvm BRA
  Kjeller: 107 kvm BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: To entrèer, to ganger, stue, spisestue/kjøkken, to bad, wc-rom og fire soverom.

  Garasje på 22 kvm BRA.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av varmepumpe og vedovn.
 • Eiertomt på ca. 1.186,2 m². Tomten er opparbeidet med gruslagt innkjørsel og parkering. Hage med plen og beplantning med trær og busker- Hellelagt område mot husvegg.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er tinglyst avtale om veirett.

  Eiendommen har privat vann- og avløpsannleg. Det er brønn på denne tomta som også deles med en nabo. Egen septiktank. Kommunen opplyser at avløpsanlegget er gammelt og bør utbedres på sikt.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 312 386 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 124 591 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 10.800,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 3.531,59, og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650, og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for nybygg, våningshus i 1973.

  Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for tilbygg, våningshus (generasjonsbolig) i 1978. Det er i denne anmerket mangler i forhold til terrasse og trapp, og puss grunnmur over terreng.

  Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg, våningshus (generasjonsbolig) i 1978.

  Det er sendt inn søknad om omdisponering fra to til en bruksenhet på eiendommen samt etablering av dør, datert 3.12.2019.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen og disse stemmer overens med dagens bruk med unntak av at dør mellom stuer er fjernet, ref. ovennevnte godkjenning fra Åsnes kommune.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2008, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2028.

  Selger opplyser at fiber er gravd til tomtegrensen fra Telenor og at Telenor kun mangler påkobling via luftstrekk.

  Alarm fra Verisure kan overføres ny eier.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om vannledning for denne eiendommen på gnr. 106, bnr. 5 og koble seg til vann på denne eiendommen samt foreta nødvendig graving m.v. i forbindelse med reparasjon, vedlikehold og fornyelse, dbnr. 3614, tgl. 13.11.1972.

  Tinglyst bestemmelse om veirett for denne eiendommen og bnr. 106, bnr. 5 over gnr. 105, bnr. 12 og gnr. 105, bnr. 9, dbnr. 1434, tgl. 14.5.1993.

  Tinglyst bestemmelse om vannrett for denne eiendommen og gnr. 106, bnr. 5 som vedlikeholdes av begge eiendommer, dbnr. 1435, tgl. 14.5.1993.

  Tinglyst bestemmelse om adkomstrett for denne eiendommen over gnr. 106, bnr. 51 samt felles vedlikeholdsutgifter av adkomstveien samt rett for gnr. 106, bnr. 5 til å bruke/tilkoble vannet på denne eiendommen og at utgiftene til vedlikehod deles mellom eiendommene, dbnr. 527969, tgl. 6.7.2011.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR), nåværende. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Plan kan fås ved henvendelse til kommunen.
 • Gnr. 106 Bnr. 46 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Det har vært tatt ut en flis på gulv og en i vegg på bad med vaskemaskin i forbindelse med avklaring av omfang av muggsopp skade fra gammel vannskade på kjøkken. Det ble ikke funnet fukt eller muggsopp på badet.
  Det er byttet servantbatteri og servant på bad uten vaskemaskin 2020, malt og byttet oppbevaring som egeninnsats juli 2022. Faglært er Amundrud VVS.
  Rør til vv-bereder i kjeller ble byttet av Amundrud VVS.
  Kjeller var fuktig da jeg kjøpte huset i 2019. Det viste sig i etterkant, at det ikke var drenering som beskrevet. Drenering langs ytterside av kjellervegg ble etablert i mai 2020 av godkjent firma. Kjeller tørker nå fint opp.
  Eldre hus med litt ujevnheter/skjeve gulv, men ikke emr enn vanlig eller hva som kan forventes for årgangen. I kjeller er det sprekker i gulv i hjørne mot nordvest. De har ikke forandret seg i den tid jeg har hatt huset. Huset er bygget i 1974 og 1977, og det er en revne i fundament ved sammenbyggingen. Den er ikke ny og ser ikke ut til å forandre seg over tid. Samme gjelder regne i kjellervegg mot syd under kjøkken. Revne i fundament på garasje er ikke ny og den har ikke utviklet seg over tiden da jeg har hatt huset.
  Har tatt 1 mus vinteren 20/21 og 2 mus vinteren 21/22 i kjeller.
  Bytte av stikdåser, etablering av stikdåser, lamper med mer ved ombygging av kjøkken 2020 og montering av stikdåser samt radiator ved fornyelse av bad 2022 av Solør elektro AS.
  Byttet 3 punkterte vinduer høsten 21. Bytte av terrassedør i stue 2020, i sammenheng med ombygging av kjøkken. Bytte av garasjeport august 2019. Bytte av varmepumpe april 2019, service varmepumpe høsten 2021. Forrige eier opplyste at det ble bygget takutstikk og byttet takshingel sommeren 2018 av Solør glass og rammer.
  Boligen var to mindre enheter som jeg har bygget sammen til en bolig, godkjent av Åsnes kommune.
  Forrige eier hadde hatt vannskade på kjøkken. Dessverre hadde det ikke tørket rakst nok opp så det hadde etablert seg muggsopp. Muggsoppen er nå helt borte. Hele kjøkkengulvet og deler av bjelkelag under den smalte del av kjøkken ble byttet ut våren 2020 og i samme runde ble det montert nytt kjøkken fra ikea. Gulv og kjøkken ble montert av tømrerfirma.
  Det er tinglyst en veirett ned til eiendommen og nabo i nr. 182 får vann fra denne eiendommen.
  Det er en kurs i eltavle til lys ute (nr. 12), som tidligere var i et hundehus. Hundegården stod der hvor vedsekkene står i dag, tomtens nordøst hjørne. Kablet ute i grunnen ble gravd opp i forbindelse med etablering av ny drenering rundt huset.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Mette Maren U V Maltha
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev