aktiv-eiendomsmegling

Flisa Kuranvegen 40

Koselig enebolig i et stille område innerst i blindvei - Stor tomt med god boltreplass

 • 1 000 000
 • BRA 196 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING1 000 000
 • OMKOSTNINGER41 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 041 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 940
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 135 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 898 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  25 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 000 000,-))
  --------------------------------------------------------
  41 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 041 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etg.: Entrè, gang/trapperom, spisestue, tv-stue, stue, soverom og kjøkken
2. etg.: Trapperom, tre soverom og bad.
Kjeller: Trapperom og 4 kjellerrom.

Kuranvegen 40, Innlandet

 • Vi har gleden av å presentere Kuranvegen 40, som er en eldre 40-tallsbolig med eldre standard innerst i blindvei - perfekt for deg som ønsker å restaurere ditt drømmehjem. Her får du en original bolig hvor det meste er intakt fra byggeår, men med enkelte oppgraderinger som blant annet ny terrasse, vinterhagen er bygd inn, det er satt opp nye vegger og gulv i flere rom og ny terrassedør. Beliggenhet er viktig og her får du en bolig med skjermet beliggenhet like ovenfor Hovelsåsen med en frodig hage med epletrær og bringebærbusker. Du bor kun 6 km fra Flisa, som er kommunesentrum.

  VELKOMMEN
  Her møtes du av en gårdsplass og parkering av gress. Tomta bør opparbeides med ny parkering for ny eier. Videre er det en frodig hage som er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Inne møter du først et lite vindfang som leder deg videre innover i boligens dagligrom eller opp til 2. etasje.

  STUEN
  Stuen er typisk for planløsningn fra byggeår; at den er 2-delt. Her kan du åpne opp mot kjøkkenet eller beholde det separat. Det er god plass til flere møbler. Ved siden av kjøkkenet er det TV-stue og også her er det gode møbleringsmuligheter og vedovn. Fra stuen er det også utgang til terrasse som er satt opp i senere tid og vinterhagen er bygd inn slik at du har en ekstra stue.

  KJØKKEN
  Kjøkkenet har en ny brukt hesteskoinnredning med slette fronter, laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er plass til frittstående hvitevarer. Det er flisfelt i benkeryggen. Døren til stuen er fjernet.

  BAD
  Badet er et lite rom med potensiale som du finner i 2. etasje. Det er lagt nye overflater med belegg og vinylbelegg. På gulvet er det varmekabler. Rommet har ellers toalett, servant i innredningen og dusj rett på vegger med glassvegger. Naturlig ventilering.

  SOVEROM
  De fire soverommene fordeler seg på hver sine etasjer. I korene er det gode lagringsmuligheter for klær og annet.

  De innvendige overflatene består av gulv med belegg, vegger er slette malt, med trepanel, tapet og malt trepanel. Himlinger med takessplater og slette malte flater.

  I tillegg står et uthus på eiendommen.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i idylliske omgivelser i et lite nabolag som er omgitt av jordbrukseiendommer med åker og eng. Dette gir en hyggelig og landlig følelse på tomten, samtidig som det kun er ca. 6 km til sentrum av Flisa hvor Kaffegata har et variert utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og diverse servicetilbud. I sentrum på Flisa ligger også Åsneshallen med ulike kulturaktiviteter, samt klatrevegg og treningssenter for den treningsglade. I samme område ligger svømmehallen og et populært idrettsanlegg med bl.a. kunstgressbane for fotballglade barn og unge. I sentrumsområdet finner du også barnehage og skoler.

  Fra boligen er det kort avstand til fine bade- og fiskemuligheter i Glomma i tillegg til Vermundsjøen og Flisaelva. Det er i kun en kort kjøretur til friluftsområder og skiløyper i Myrmoen og til Finnskogen.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Enebolig fra 1940-tallet. Ukjent byggegrunn. Opprinnelig del er fundamentert med støpt plate på mark og kjellervegger av betong. Tilbygget del er fundamentert med pilarer av tre som går ned i terreng og med tresøyler som går ned på planker som er lagt på terreng. Vegger av bindingsverk. Normal isoleringsmetode på tidspunkt for oppføring var med flis. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Kledning er tilsynelatende lektet ut og kledd på nytt utenpå opprinnelig kledning. Det ses stedvis tegn til innblåst etterisolering i vegger. Takkonstruksjon av stedsbygget sperretak. Kaldt loft som normalt vil være isolert med flis. Loft er ikke befart grunnet mangel på loftstige. Kjellernedgang med trapp, vegger og tak av betong. Lemmer og platting på tak tak bygget av tre. Taktekking på opprinnelig del med takstein, ukjent alder og ukjent undertak. Tekking over tilbygget del med takplater av metall. Piper er helbeslått. Veranda bygget oppå tidligere veranda av betong og med utkraget del. Bygget i trekonstruksjoner, delvis takoverbygget. Treverk i malt utførelse. Trapp av tre med rekkverk på en side.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:


  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mosevekst på takstein. Løsning med overgang mellom takstein og takplater av metall fremstår svak. Ukjent løsning med overgang mellom undertak på opprinnelig og tilbygget del. Noen takstein gaper mot takutbygg i 2. etasje.
  - Utvendig/nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Avskaling på pipebeslag og isbordbeslag. Stedvis små bulker på taknedløp.
  - Utvendig/veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Oppsprekking i kledningsbord mot og avskaling av maling mot sør. Omramming rundt vinduer er stedvis ført helt ned på vannbrett, løsningen medfører økt fare for råteskader. Stedvis oppsprekking i kledningsbord over vinduer, kan være råte. Råte i kledningsbord over kjellernedgang. Innkledning under tilbygg går helt med til terreng, løsningen medfører fare for råteskader på nederste del. Råte i kledning over vindu mot nord.
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft: Slitasje på vindskier. Råte på vindskier på takutbygg i 2. etasje.
  - Utvendig/vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer med isolerglass fra 1977 er nær sin forventede brukstid og punktering av glass kan forekomme. Vinduer har generelt utvnedig slitasje, kraftige slitasje på vinduer i 2. etasje. Vinduer med enkel glass har oppsprekking og avskaling av kitt. Kjellervinduer har kraftig utvendig og innvendig slitasje. Innvendig slitasje på flere vinduer i boligdel.
  - Utvendig/dører: Kjellerdør: Har ikke pakning og tetter ikke helt mellom karm og dørblad. Entredør: Vrider henger og er noe løs-
  - Utvendig/balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Slitasje på overflater.
  - Utvendig/andre utvendige forhold: Slitasje med blant annet skader på papptekking.
  - Innvendig/overflater: Eksempler på avvik er: Noe misfarging og delvis malte overflater på kjøkken. Stedvis merker i gulvbelegg. Noe bruksmerker og slitasje.
  - Innvendig/radon.
  - Innvendig/pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er noe avskaling og reparasjoner etter avskaling på brannmurer.
  - Innvendig/rom under terreng: Mye av overflatene er tildekket på befaring. Det står på gjennomtrekk med åpne vinduer i kjeller på befaringsdagen. Kraftige symptomer på fuktpåkjenninger med avskalinger på vegger rundt om i kjeller. Stedvis også saltutslag. Fuktinnhold i himlinger på over 20 vektprosent. Fuktinnhold i treverk på over 20 vektprosent medfører fare for at det oppstår sopp. og råteskader. Det er gjort åpninger i murpuss i himling for etterisolering av etasjeskille. Kjeller er ikke egnet for annet enn enkel lagring av gjenstander som tåler et fuktig klima.
  - Innvendig/innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrapp: Det er ikke håndløper på vegg. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Trapp til 2. etasje: Det er ikke håndløper på vegg. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater.
  - Innvendig/innvendige dører: Dører i kjeller er ikke testet grunnet mye gjenstander i rommene. Det er slitasje på enkelte dører. Enkelte dører tar i mellom karm og dørblad.
  - Våtrom/overflater vegger og himling/bad: Utførelsen har et ufagmessig preg. Veggbelegg løsner stedvis fra underlag og i overgang til gulvbelegg. Veggbelegg er lagt utenpå åpent lagt elektrisk ledning.
  - Våtrom/overflater gulv/bad: Gulvbelegg løsner fra underlag flere steder, spesielt i oppbretter. Stedvis misfarging.
  - Våtrom/sluk, membran og tettesjikt/bad: Gulvbelegg er ikke tilsluttet sluk, utett overgang. Vinylbelegg løsner flere steder både på gulv, vegger og i overganger mellom gulv og vegg. Gjennomføringer i membran er tette med fugemasse i våtsone.
  - Våtrom/sanitærutstyr og innredning/bad: Noe slitasje og misfarging.
  - Våtrom/ventilasjon/bad: Rommet har kun naturlig avtrekk.
  - Kjøkken/overflater og innredninger/kjøkken: Noe slitasje og skjevhet på fronter. Det mangler en skapdør.
  - Kjøkken/avtrekk: Overgang på ventilasjonsrør er tapet. Ventilator har passert godt over halvparten av forventet brukstid.
  - Tekniske installasjoner/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Ett oppstikk av soil er kappet og tredd plastpose på, lokk på stakeluke sitter ikke fast på stammen. Det kommer kloakklukt fra gruben i gulv i vaskekjeller.
  - Tekniske installasjoner/ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er ingen ventilering fra kjeller utover lufting med vinduer. Det er ingen ventilering fra tilbygget del i 1. etasje. To soverom i 2. etasje har ingen ventilering.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Stedvis sprekker i grunnmur. Noe avskaling av maling på grunnmur. Enkel løsning fundamentering av tilbygget del. Løsningen er usikker med tanke på holdbarhet mot telehev og setninger.
  - Tomteforhold/utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  - Tomteforhold/septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.
  - Tomteforhold/oljetank: Fra 1.1.20 ble det forbudt å fyre med fossilt brennstoff i Norge. Forurensing fra nedgravde oljetanker kan medføre store skader på egen og andres eiendom. Huseier vil være ansvarlig dersom slike forhold inntreffer.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det drypper fra rørskjøter. Korrosjon på skjøter på kobberrør og stedvis små drypplekkasjer. Ufagmessig utførelse av vannrør på bad.
  - Tekniske installasjoner/elektrisk anlegg: Åpent elektrisk anlegg. Anlegget er delvis av betydelig alder. Åpne porselensikringer på vegg i kor ved bad. To jordfeilsautomater. Tilstandsgrad 3 gis på bakgrunn av at det er utført arbeider på anlegget i privat regi.
  - Tomteforhold/drenering: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  Det er gitt tgiu (ikke undersøkt) på følgende komponenter og bygningsdeler:
  - Våtrom/fukt i tilliggende konstruksjoner/bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bam våtsone.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg.: 86 kvm BRA
  2.etg.: 49 kvm BRA
  Kjeller: 61 kvm BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entrè, gang/trapperom, spisestue, tv-stue, stue, kjøkken og soverom
  2. etg.: Trapperom, tre soverom og bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp elektrisk med panelovner og med vedovn i stuen.

  Det er nedgravet oljetank på totma.

  Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.
 • Eiertomt på ca. 2898 m². Gruset adkomstvei og oppstilingsplass for bil og hage med plen rundt huset. Hagen er beplantet med trær og frukttrær.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det tilkommet utgifter for brøyting og vedlikehold på veien som deles mellom naboene.

  Eiendommen har privat vann ved felles brønn for eiendommene i området. Forholdet er ikke tinglyst.

  Eiendommen er tilknyttet privat avløp felles for eiendommene i området. Forholdet er ikke tinglyst.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg
 • ardtekst_ligningsverdi¤
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 3.738,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 3.545,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2027.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:

  Tinglyst jordskifte dbnr. 498639, tgl. 3.5.2019.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 134 Bnr. 18 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har her bemerket følgende.
  Innredet vinterhage. Ikke et krav om bruksendring i følge Åsnes kommune.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 4,6 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Line Suomalainen
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev