aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Flisa Linnerudsgutua 71

Koselig og sjarmerende bolig i landlige omgivelser på Flisa vestside - Mye potensiale og lyse overflater

 • BRA 110 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER39 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER989 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 900
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 104 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT859 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  23 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  39 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  989 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etg.: Gang, bad, kjøkken, spisestue, stue
2. etg.: Trapperom, to soverom

Linnerudsgutua 71, Innlandet

 • Koselig eldre enebolig med landlig og idyllisk beliggenhet. Boligen har blitt påkostet noe i senere tid og fremstår som godt vedlikeholdt. Det er blant annet malt innvendige overflater, byttet gulv i stue og satt inn varmepumpe i stuen i senere tid. I 2017 ble huset beiset utvendig, det er ellers byttet vegger og tak på bad og kjelleren er oppgradert med nytt betonggulv og ny himling. Boligen er praktisk innredet med kjøkken, spisestue, stue og bad i 1. etasje, og 2 soverom i 2. etasje. Er du enslig, førstegangskjøper eller ønsker en enklere tilværelse på landet kan dette være en ypperlig plass for nettopp deg. Du bor på et lite boligfelt i landlige omgivelser og det er kun ca. 9 km til Flisa sentrum hvor du har de fleste fasiliteter du måtte trenge i hverdagen. Turområder er det flust av i nærområdet for den turglade.

  Velkommen
  Her møtes du til en gruslagt innkjørsel og parkering. Det er takoverbygget inngangsparti hvor du kan nyte den landlige tilværelsen.

  Bad
  Badet er like innenfor gangen og har vinylbelegg med varmekabler og vegger med baderomsplater. Det er innredet med nedfelt servant, toalett, hjørnebadekar og opplegg for vaskemaskin. Rommet har naturlig ventilering.

  Kjøkken
  På kjøkkenet står en innredning i vinkel med malte slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt rustfri servant med sidefelt. Det er overskap over innredning og flislagt mellom benkeplate og overskap. Plass til frittstående hvitevarer, men oppvaskmaskin og stekeovn medfølger i handelen. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Stue og spisestue
  I stuen er det både vedovn og varmepumpe som varmer pp boligen godt på de kaldere høstkveldene. Her kan du fint dele inn i soner og det er enkel adkomst til kjøkkenet.

  Soverom
  Begge soverommene i boligne finner du i andre etasje. Fra gangen i 2. etasje er det utgang til en luftebalkong med flott utsikt mot nærområdet.

  De innvendige overflatene består av gulv med laminat, parkett, belegg og teppe. Vegger og himlinger er kledd med malt trepanel og malte plater.

  Rastebenk medfølger i handelen.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger landlig og idyllisk til i et grendemiljø på vestsiden av Glomma opp mot Våler-grensen. Eiendommen ligger ca 10 kilometer norvest for Flisa sentrum. Området er stille og rolig uten sjenerende trafikkstøy.
 • Enebolig.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Jan Martin Rønning.

  Enebolig fra 1900-tallet. Boligen har ringmur og gurnnmur av betong. Vegger er utvendig kledd med stående bordkledning og det er i hovedsak malte trevinduer med vareramme. Boligen har en utvendig malt hovedytterdør i tre og en malt balkongdør i tre med 2-lags isolerglass. Det er en sør-østvendt luftebalkong med utgang fra andre etasje som fungerer som overbygg for inngangspartiet. Inngangspartiet har støpt dekke med plastfliser og innvendige overflater kledd med panel. Tak tekket med profilerte metallplater og takrenner, nedløp og beslag av metall.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/taktekking: Mer enn hlavparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn hlavparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  - Innvendig/innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Våtrom/sanitærutstyr og innredning/bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på sanitærinstallasjoner.
  - Tekniske installasjoner/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Tomteforhold/byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  - Tomteforhold/drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
  - Tomteforhold/septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist frostspreng på nedløpsrør.
  - Utvendig/vinduer: Vinduene er utvendig vedlikehold over år, men de eldste vinduene er av en alder der trekk bør forventes. Vinduene har et vedlikeholdsbehov mellom vinduet og varerammen, trolig som følge av kondensdannelse.
  - Utvendig/dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke
  - Innvendig/radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det anbefales på generelt grunnlag at det utføres radonmålinger i samtlige boliger i Norge.
  - Innvendig/pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  - Innvendig/innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det er påvist noe skader på enkelte dører.
  - Våtrom/overflater vegger og himling/bad: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Silikonfuge mellom sokkellist og platebunn er mangelfull. Dette fører til at badet mest sannsynlig ikke tåler vannpåkjenning da platebunn kan trekke opp vann. Det er varierende avstand mellom sokkellist og platebunn.
  - Våtrom/sluk, membran og tettesjikt/bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  - Våtrom/ventilasjon/bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering feks spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Aldersavviket gjelder kobberrørene.
  - Tekniske installasjoner/ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av vamrtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Tekniske installasjoner/el-anlegg: Boligen har åpent elektrisk anlegg med både jordede og ujordede stikkontakter og skrusikringer i originalt sikringsskap i andre etasje. Det er elektriske varmekabler på badet.
  - Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmuren har sprekkdannelser.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Det er ikke tilfredsstillende fall fra bolig og terrenget ligger høyt inntil boligen.
  - Tomteforhold/utvendige vann og avløpsledninger: Mer enn hlavparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av frovetnet brukstidd er oppbrukt på utvendige vannledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/veggkonstruksjon: Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist råteskader i bunnsvill/bunnstokk inntil ringmuren. Det er påvist spredte oppsprekkinger av bordkledningen.
  - Utvendig/balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Det er malingsøl og sverting i panel i himling over inngangsparti.
  - Innvendig/rom under terreng: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømming. Det er påvist råteskadet gulvbjelke. Det er påvist misfargede stubbeloftsbord. Det er påvist forhøyet fuktinnhold i bjelker og stubbeloftsbord som følge av for høy luftfuktighet i kjelleren Forhøyet fuktinnhold vil si et fuktinnhold på mer enn 20 vektprosent i treverket, og dette er en grense der fuktskader kan oppstå og utvikle seg. Det er påvist noe saltutslag på grunnmur.

  Det er gitt TGIU (ikke undersøkt) for følgende komponenter:
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering ut over alder og observasjoner fra underliggende etasje. Det er påvist råteskadet hengsperre og vindski.
  -Innvendig/krypkjeller: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg.: 65kvm BRA
  2.etg.: 39kvm BRA
  Kjeller: 6 kvm BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Gang, bad, kjøkken, spisestue, stue
  2. etg.: Trapperom og to soverom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med nyere varmepumpe og vedovner.
 • Eiertomt på ca. 859 m². Tomten er opparbeidet med hage med plen, diverse beplantning og grønnsakshage med blant annet salat, brekkbønner, peppermynte, gressløk med mer. Det er gruset biloppstillingsplass foran boligen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet privat vei. Brøyteutgifter deles mellom naboeiendommene og avhenger av snømengde.

  Eiendommen får vann fra felles brønn med tre naboeiendommer. Det er tinglyst vannrett for denne eiendommen med felles vedlikeholdskostnader. Selger opplyser om en årlig avgift på vann på kr. 1.600,-. Det er ikke kjent med at det er tatt vannprøver og ny eier oppfordres til dette.

  Eiendommen har privat septiktank.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 411 815 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 482 534 per 31.12.20
 • De årlige kommunale avgiftene er på ca. kr. 10.900 og går til å dekke renovasjon, feiing, slamtømming og eiendomsskatt.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2027.

  Det er innlagt fiber til eiendommen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om vannrett for denne eiendommen og flere på gnr. 127, bnr. 15 og utgifter deles likt mellom alle hustandene og eventuelle skader/reparasjoner på vannledning frem til denne eiendommen skal bekostes av eieren på denne eiendommen, dbnr. 947862, tgl. 1.9.2017.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Plan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 127 Bnr. 45 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Det har blitt utbedret en lekkasje i tak på badet både utvendig og innvendig grunnet uværet. Dette var forsikringssak og jobben ble utført av Solør hus.
  Det har vært registrert noe fukt i kjelleren og noe sopplignende spor i noen av bordene i kjellertaket.
  Det har vært registrert noe drypping fra terrassetaket ved inngangspartiet.
  Det har ikke vært noen probelemer med pipe og ildsted, men det er påvist sprekk inne i peisovnen.
  Skjeve gulv i andre etasje.
  Deler brønn/vannpumpe med naboer
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 5,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Malai Phakdee
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev