aktiv-eiendomsmegling

Velholdt og pen enebolig med livsløpsstandard og skjermet beliggenhet nederst i Kjølaberget - Garasje med carport

 • 2 400 000
 • BRA 115 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 400 000
 • OMKOSTNINGER76 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 476 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 992
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 112 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT744 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  76 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 476 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: Inngang, gang, kjøkken, stue, vaskerom, bod, to bad og tre soverom

Med eiendommen følger også garasje med carport.

Myra 22A, Innlandet

 • Er du på utkikk etter en eiendom i familievennlige og rolige omgivelser med livsløstandard nær både sentrum, skole og barnehage? Da kan denne eiendommen i Myra 22A være noe for nettopp deg. Her bor du i trivelige og barnevennlige omgivelser like ved barnehagen. Det er kun en spasertur til skole. Eneboligen er opprinnelig fra 1992 og er arealeffektiv med alt på ett plan. Boligen har en solid standard og er oppgradert over tid med blant annet nyere parkettgulv i tørre rom, kjøkken fra ca. 2006 og badene ble restaurert i ca. 2010. På den skjermede tomta er det også en dobbeltgarasje med carport.

  Velkommen
  Her møtes du til en gruslagt parkering og innkjørsel. Det er et hyggelig lite takoverbygget inngangsparti. Bli med inn ! Inne møtes du til et vindfang og deretter til en gang som tar deg til alle boligens rom.

  Stue
  Stuen er lys og luftig og har utgang til en skjermet terrasse og trapp ned til hagen. I stuen er det peis som varmer opp boligen på de kaldere kveldene.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ble satt inn nytt i ca. 2006 og har en vinkelinnredning fra Epoq. Innredning av heltre med profilerte fronter, laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Integrert platetopp og stekeovn, ellers plass til frittstående hvitevarer. Det er flisfelt i benkeryggen. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er også spiseplass i rommet.

  Bad og vaskerom
  Det er to bad i boligen, hvor ett er tilknyttet hovedsoverommet og begge ble restaurert i ca. 2010. Dette badet har flis på gulv med varmekabler og flis på vegger. Det er innredet med toalett, servant i innredningen og dusjkabinett. Dusjkabinettet og flisene på gulv ble satt inn i senere tid. Mekanisk avtrekk via sentral avtrekksvifte. Det andre badet har flislagte gulv med varmekabler og våtromsplater på veggene. Rommet er innredet med servant i innredningen, toalett og dusjkabinett. Også her er det lagt fliser i senere tid. Mekanisk avtrekk via sentral vifte. Ved siden av kjøkkenet er det eget vaskerom med belegg på gulv og våtromstapet på veggene. Det er utslagsvask, høyskap og opplegg for vaskemaskin i rommet. Mekanisk avtrekk via sentral avtrekksviftePå kjøkkenet har du egen praktisk kjøkkenutgang for å henge ut klesvasken.

  Soverom
  Det er tre soverom i boligen som er plassert praktisk i hver sine ender av huset. Hovedsoverommet har eget bad.

  I tillegg er det garasje med carport på eiendommen.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Parkett, laminat og fliser,
  Vegger: Tapet og trepanel
  Himlinger: Takessplater

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Boligen ligger fint til i barnevennlig, rolig og nyere etablert boligfelt kun 700 m fra Flisa sentrum. Nærhet til skole, barnehage og dagligvarebutikk med post. Kort avstand til Kjølaberget som kan by på fine tur- og treningsområder sommer som vinter, samt områder med gode muligheter for bær og soppsanking.

  I Flisa sentrum finner du de fleste servicetilbud. Kaffegata har et variert utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og i sentrumsområdene finner du også skoler. Åsneshallen er kjent for sine ulike kulturaktiviteter, i tillegg til å ha klatrevegg og treningssenter. I tillegg er det svømmehall på Flisa og et populært idrettsanlegg med bl.a. kunstgressbane for fotballglade barn og unge.

  Myra 22A ligger fint til omtrent akkurat midt imellom Elverum og Kongsvinger med 45 minutters kjørevei i hver sin retning langs Riksvei 2, og svenskegrensa ligger omtrent 35 minutter i bil østover.
 • Enebolig og garasje.
 • Se kartskisse.
 • Enebolig fra 1992. Fundamentert med støpt plate på mark. Det er ukjent byggegrunn. Vegger av bindingsverk fra byggeår. Normal isoleringsmetode på byggetidspunkt var mineralull. Fasader er kledd med liggende trepanel. Vinduer av tre med isolerglass fra byggeår. Entrèdør av tre med isolerglass fra byggeår. Terrassedør på kjøkken av tre med isolerglass fra byggeår. Dobbel dør til veranda av tre med isolerglass fra byggeår. Veranda er punktfundamentert med pilarer av tre. Bygget i trekonstruksjoner. Levegg med vindu. Terrasse på bakside lagt på terreng fra byggeår. Takoverbtygget veranda ved entr?e er punktfundamentert og bygget i trekonstruksjoner. Takkonstruksjon av takstoler. Kaldt loft som er isolert med mineralull. Ventilering med ventiler og i gesimser. Taktekking med takstein fra byggeår. Undertak av sutaksplater. Takrenner, nedløp og beslag av metall fra byggeår. Pipe er helbeslått.

  Garasje fra 1992. Puntfundamentert på trepilarer. Vegger av bindingsverk og takkonstruksjon av tre. Fasader er kledd med liggende trepanel. Tak er tekket med takstein. Innvendig er det tregulv og delvis åpne og kledde konstruksjoner. Innlagt strøm. Sidebygget carport fra ca. 2005 med heller på bakken.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:


  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Stedvis mosevekst på tekkingen.
  - Utvendig/nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Avskaling på beslag mellom vegg og tak over veranda.
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft: Slitasje og avskaling på vindskier.
  - Utvendig/vinduer: Vinduer har passert halvparten av forventet brukstid.
  - Utvendig/dører: Terrassedør: Dørblad henger. Utett mellom karm og dørblad øverst i hjørne. Verandadør: Slitasje på pakning.
  - Utvendig/balkonger, terrasser og rom under balkonger: Veranda: Noe skjevheter. Noe slitasje på overflater. Terrasse: Noe skjevheter. Ut fra byggemetoden så kan det finnes skjulte råteskader.
  - Innvendig/radon: Det anbefales på generelt grunnlag at det utflres radonmålinger i samtlige boliger i Norge. I tillegg stiller Strålevernforskriften krav om at radonnivået ikke skal overstige 200 bq/m3 i boliger hvor eier ikke bor eller oppholder seg, det vil si for eksempel i utleieboliger.
  - Innvendig/innvendige dører: Stedvis noe slitasje på overflater. Ripe på dørblad til bad ved soverom.
  - Våtrom/overflater gulv/bbad ved gang: Det er påvist høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forholdl til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
  - Våtrom/sluk, membran og tettesjikt/bad ved gang: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Baderomsplater er ikke montert iht montasjeanvisning. Ukjent utførelse av overgang mellom baderomsplater og smøremembran på gulv. Smøremembran er ikke ført ned bak klemring på sluk.
  - Våtrom/sanitærutstyr og innredning/bad ved gang: Deler av innredningen har passert halvparten av forventet brukstid.
  - Våtrom/overflater gulv/bad ved soverom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Våtrom/sluk, membran og tettesjikt/bad ved soverom: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Smøremembran er ikke ført ned bak klemring på sluk-
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank i henhold til gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  - Tekniske installasjoner/el-anlegg: Hovedsakelig skjult anlegg fra byggeår. Sikringsskap med hovedsakelig jordfeilsautomater, noen automatsikringer. Varmekabel i alle gulv unntatt bodrom. Utett gjennomføring i skap rundt tilførsel. Det er opplyst at dette vil bli utbedret før salg.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Det er ikke helhetlig fall på terreng fra bygget.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Våtrom7Vaskerom: Våtrommet må oppgraders for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg. Armatur har passert forventet brukstid. Gulvbelegg og tapet har stedvis begynt å løsne. Utetthet i gulvbelegg ved tekniske gjennomføringer. Kun lokalt fall på gulv rundt sluk.

  Det er gitt TGIU (ikke undersøkt) på følgende komponenter:
  - Våtrom7fukt i tilliggende konstruksjoner/vaskerom: Det er pga bygnignsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
  - Våtrom/fukt i tilliggende konstruksjoner/bad ved soverom: Det er pga bygnignsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: 115 kvm BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entrè, gang, stue, kjøkken, to bad, vaskerom og tre soverom.

  Garasje på 25 kvm BRA.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Det er varmekabler i alle rom i boligen unntatt bodrom. I tillegg er det peis i stuen.
 • Eiertomt på ca. 744,2 m². Tomten er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Gårdsplassen er gruslagt.

  Deler av garasjen ligger på tomtegrensen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 425 483 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 531 757 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 21.000,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 3.545, og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- fremover og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 4.776,-. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. Prognosen for år 2022 er kr 4.762,-.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for boligbygg/garasje, hele bygget i 1992. Det er i denne anmerket mangler i forhold til røykvarsler/pulverapparat.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen og disse synes å stemme overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2012, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2032.

  Det er innlagt fiber til eiendommen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om vann- og kloakkledning for Åsnes kommune til å utføre ettersyn, reperasjon, omlegging eller legging av nye ledninger og tett beplantning tillates ikke i siktsoner for vegkryss, dbnr. 1369, tgl. 29.4.1992.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Flisa del 6, fra 1987. Reguleringsformål for eiendommen er boliger. En liten del av eiendommen er i denne planen regulert til offentlig friområde. Det ligger en barnehage i nærområdet til eiendommen.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse, nåværende. Området/eiendommen øst for tomta er avsatt/utnyttet til friområde, nåværende.
 • Gnr. 95 Bnr. 284 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Hovedventil vannbereder skiftet 2011, Pakningsskift i begge toalett ca 2012. Oppussing begge bad med flislegging på gulv og vegger ca. 2008/09 utført selv og Håvard Brandett.
  Tilbygg carport ca.2004, utvidet terrasse ca.2006. Malt fasade 2015.
  Brannsikring av sikringsskapet etter forskrifter 2022. Av Lunde Elektro.
  Kontroll av el-anlegg i ca. 2012.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,875 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Edina Alibasic
  Halim Alibasic
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev