aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hotellvegen 4!

Trysil Hotellvegen 4, L122

Flott leilighet med fin utsikt til Trysilfjellet! - Ski inn/ut - Meget bra leieinntekter i 2022/23!

 • 3 800 000
 • BRA 61 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING3 800 000
 • OMKOSTNINGER111 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 911 142
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 020
 • SOVEROM2
 • FELLESKOST./MND4 235
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  111 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 911 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leilighet oppført i 2020 med sørvendt beliggenhet. Fasiliteter som alpinbakken, Radisson Blu Hotel med spa, basseng og restaurant og peppes pizza, finner du rett utenfor leilighetsbygget. Innenfor en radius på 300-400 m har du også Trysil Bike Arena, Trysil- Knut Arena, helårs klatrepark, Trysil golfbane og minigolf.

Merk deg dette:
Vestvendt balkong
Vannbåren varme i hele leiligheten.
Umiddelbar nærhet til ski/alpin/sykkel/golf
Parkeringsplass i oppvarmet kjeller med heis til etasjen
Egen elbil lader,
Felles skirom med smørerom og egne skiskap
Personlig bod i kjeller.
Felles sykkelrom med sykkelvask og sykkelverksted

Leiligheten inneholder: Gang med garderobe, kjøkken og stue med utgang til balkong, 1 bad, 2 soverom.

Tilhørende sportsbod, skiskap og parkeringsplass i parkeringskjeller, med egen elbillader for enheten.

Hotellvegen 4, L122, Innlandet

 • Felles inngangsparti via lobby og heisforbindelse med parkeringskjeller og øvrige etasjer. Leiligheten har flislagt gang med plass til omkledning og garderobe for jakker og sko. Herfra har du skyvedør til kjøkken og stue, samt dør til øvrige rom.

  KJØKKEN OG STUE
  Åpen stue og kjøkkenløsning med store vinduer mot balkongen. Kjøkkeninnredning med laminert benkeplate, over og underskap, opplegg for
  oppvaskmaskin, glatte fronter, fliser i benkerygg. Integrert koketopp, oppvaskmaskin, stekeovn, kjøl og frys.

  Stua er innredet med en spisegruppe, sovesofa og stol. Fra sofagruppen er det adkomst til balkongen med plass til sittegruppe.

  BAD
  Leiligheten har 1 flislagte bad. Badet er innredet med servantløsning med skap, speil med belysning og vegghengt toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdørerer. Opplegg for vaskemaskin.

  SOVEROM
  To soverom, hvor ett er innredet med dobbeltseng og skapløsning. Det andre soverommet har familiekøyeseng og skapløsning.
 • The Lodge Trysil har en sentral og attraktiv plassering på Turistsenteret i hjertet av Trysilfjellet sør. Her befinner du deg i umiddelbar nærhet til Radisson Blu Hotel med basseng, spa og restauranter. Kort veg til velkomstsenteret, matbutikk og Peppes Pizza. Innenfor en radius på 300-400 m har du blant annet Trysil Bike Arena, Trysil- Knut Arena, helårs klatrepark, Trysil golfbane og minigolf.

  Vinteraktiviteter:
  Trysilfjellet er en av Norges mest populære skidestinasjoner og har stor variasjon i skianlegget. Her finner du også langrennsløyper og utbygde barneområder som gjør Trysilfjellet meget familievennlig. I tillegg til de flotte langrennsforhold som er like ved leiligheten har man også i Trysilfjellet førsteklasses og velpreparerte løyper i god tid før jul! Trysilfjellet operer med snøgaranti og skal være et snøsikkert område hvor skisesongen varer fra november til mai. Anlegget kan by på utfordringer for hele familien, med frikjøringsområder og løypetrasser for både nybegynnere og erfarne skikjørere. Det er et eget område i anlegget som har ypperlige skileksområder for barn med skiskole og Smotteklubb. Det er også et område tilrettelagt for skogskjøring ved Høgegga, som vil være med på å øke vinterskigleden for liten og stor. Trysilfjellet har en meget velpreparert og populær skipark med rails og hopp. Parken besøkes hyppig av kjente ski- og snowboardproffer - noe som sier litt om kvaliteten parken har. Alle disse skimulighetene gjør at Trysilfjellet kan by på vintersportsaktiviteter til stor glede for hele familien!

  Sommeraktiviteter:
  Sommeren i Trysil er meget populært med sine tilgjengelige fjellterreng for tradisjonelle friluftsaktiviteter. Her er det mange snille fjellområder med tilrettelagete familieturer og skogsområder med stier for deg som ønsker skogens fred og ro. Du kan utfordre familien med en av de spennende fjellturene som er på "Topp 10", hvor den mest populære turen går over Skagsvola som betegnes som Innlandets svar på Besseggen.

  Trysil Bike Arena er Skandinavias største tilrettelagte anlegg for stisykling. Trysil er blitt et stisyklingseldorado med sine 45 km tilrettelagte sykkelstier og over 100 km naturlige stier. I fjellet er det tilrettelagte områder for både nybegynnere og godt erfarne med flere sykkelområder i både Gullia, Ås, Grimsåsen og i selve fjellet. Stolheisen er åpen i helgene i sommerhalvåret og det er mulighet for å leie både sti- og downhillsykler for å teste de flotte løypene i og rundt fjellet.

  Knettsetra er et populært samlingssted omvinteren, men det har også blitt et svært populært reisemål sommerhalvåret også. Vertskapet kan by på forskjellige familieaktiviteter en kort spasertur unna. Fra leiligheten er det også kort veg ned til en populær 18 hulls golfbane hvor det yrer av aktiviteter på sommerstid. Er du interressert i jakt og fiske så er Trysil også kjent for sine ypperlige jakt- og fiskeforhold.

  Fra leiligheten er det også kort veg ned til en populær 18 hulls golfbane hvor det yrer av aktiviteter på sommerstid. Er du interessert i jakt og fiske så er Trysil også kjent for sine ypperlige jakt- og fiskeforhold. I tillegg er det mulig å utfordre vannelementer med juving, rafting og kano i kort radius fra leiligheten.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av betong. Etasjeskillere av betongelementer. Gulvflater med fliser og parkett. Yttervegger i trekonstruksjoner og stålkonstruksjoner, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med liggende panel, stående panel, fasadeplater og fasadestein. Overflater med malte plater og panel. Himlinger med malte plater og malt betong Takflatene er tekket med takpapp.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Eier opplyser: Slipp i brannfuge i overgang vegg/himling på soverom. Svank i parkett i gulvhjørne på ett soverom. Blir utbedret av entreprenør ved 1 års kontroll.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Det er ikke gitt noen avikk i tilstandsgrad fra takstmann.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Bra 60 kvm/60 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal: Entre, stue/kjøkken, 1 bad, to soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Leilightene selges ferdig møblert.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Det benyttes fjernvarme fra Trysil Fjernvarme til oppvarming og til varmt tappevann. Forbruket av varmt vann til oppvarming og tappevann blir individuelt målt for hver leilighet. Dette betales i fellesutgifter via en Akontoløsning ligger i fellesutgiftene.

  Forbruk av energi i fellesareal fordeles av sameiet gjennom felleskostnadene.
 • Felles festet tomt på 5 350 m2. Opparbeidet med gressplen og variert beplantning. Asfalterte veger ved bygget.

  Trase for ski out og langrennsløype ligger mellom Bygg A og Bygg B. Bygg A og Bygg B er knyttet sammen ved gangbro.
  Planlagt lekeplass for de minste barna på parkeringsdekket. I tillegg er det naturlekeplass.

  Bortfester er Trysil kommune ved Trysilfjell Utmarkslag SA. Det er etablert festekontrakt for 40 år regnet fra og med 01.01.2018. Rett til fornyelse i 40 år på samme vilkår. Årlig festeavgift fra 2018 er på kr. 210.000,- og er hensyntatt i budsjetterte felleskostnader for sameiet. Festeavgiften reguleres hvert år i samsvar med konsumprisindeksen. I tillegg kan bortfester, hvert tiende år, kreve festeavgiften regulert i samsvar med festeavgifter i området for øvrig og i andre sammenlignbare områder
 • Garasjeplass i felles garasjeanlegg. L122 har egen elbilader på plass i parkeringsskjeller. Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder eller langs tilstøtende gater.
 • Adkomst fra felles privat veg. Bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett frem til fellestomt.
 • Forretningsfører: OBOS Innlandet - sameier og frittstående borettslag
  Tlf. 22 86 55 00
 • Eierseksjonen hører til boligsameie . Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Sameiebrøk: 61/3 864
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt iht. sameiet/borettslagets husordensregler.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Sparebank 1 Skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi kr 1 029 548,- per 2020
 • Per 01.01.2023 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 4 235,- pr. mnd. Av disse går kr 1 133,- til á konto fjernvarme og ca. kr 3 102,- til felleskostnader som inkluderer tv- og bredbåndssignal, felles bygningsforsikring, renovasjon, festeavgift, strøing og brøyting av adkomstveg, parkeringsarealer og internveger, drift og vedlikehold av heiser, årskontroll brannalarmanlegg, sprinkleanlegg og brannslanger, vakt/sikkerhet, forretningsførsel, revisor og styrehonorarer. I tillegg vil det bli a konto beløp på kostnader til strøm, oppvarming (fjernvarme) og varmt tappevann i fellesarealer.

  Det er inngått felles serviceavtale for ventilasjonsanleggene i samtlige leiligheter, med en årlig kostnad på om lag NOK 1 600 per enhet.
 • Sameiets samlede fellesgjeld er i følge regnskap kr 36 126 pr andel.
  Festetomt utgjør 36.126 kr av andel gjeld.
 • Sameiets samlede fellesgjeld er i følge regnskap kr 36 126 pr andel.
  Festetomt utgjør 36.126 kr av andel gjeld.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 11 184,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 2 689,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).
 • Det ble utstedt ferdigattest for hovedbyggningen i 2020.
  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse stemmer overens med dagens bruk.
 • Utleie
  The Lodge Trysil består av totalt 113 leiligheter. 75% av leilighetene i sameiet har pliktig utleie i minimum 14 uker i perioden 1. november til 1. mai. Resterende 12 valgfrie uker i vintersesongen kan man selv benytte, samt hele vår/sommer og høst. Eier av leiligheten bestemmer selv hvilke uker i vintersesong man ønsker å bruke. Det er mulig å leie ut mer for å øke inntektene.

  Book1 Trysil skal adminstere bookingavtalen, i tillegg til drifts- og renholdsavtalen. Det er per salgsoppgavedato Skistar som har avtalen om drift, renhold og utleie som inneholder følgende: Vaktmester og beredskapstjeneste, snørydding og strøing (for hånd) foran inngangspartier/nødutganger, orden og ryddighet for uteområder inkl. garasje, internkontroll i hht gjeldende lover og regler, kontakt og oppfølging av ekstern kontroll som brannalarman- legg, sprinkleanlegg, heiser og brannslanger, ukentlig sjekkrunder for forfallende arbeid/vedlikehold, for- retningsførsel, samt renhold av fellesarealer. I tillegg inneholder også bookingavtalen følgende tillegg som er særkostnad for den enkelte utleier: Supplering av kjøkkenutstyr, regelmessig sjekk madrasser, dyner og puter, samt årskontroll rapport pr. leilighet.

  Nåværende eier har hatt gode leieinntekter på salgsobjektet. Ta kontakt med megler for informasjon. Kjøper overtar salgsobjektet med de leieforhold som fortsatt er gjeldende per overtakelse. Selger og kjøper har i fellesskap ansvar for å endre .
  disposisjonsrett til eventuelle depositumskonti og avregne leieinntekter seg imellom.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Det foreligger uteleiplikt på denne enheten. Utleie skjer gjennom Skistar og Book1Trysil as.

  mrk: På bygget er det en tinglyst avtale mellom Book1 Trysil, utbygger, og The Lodge Trysil vedrørende DRU avtalen( drift-renhold-utleie) Ved
  konstituering av styre (først i November 2021) ble det oppdaget at midlertidig styre, utbygger, ikke hadde fått på plass alle avtaler samt at DRU
  avtalen av oss ble oppfattet som overpriset. Nå har styret fått på plass alle avtaler og pris på DRU avtalen har blitt redusert med 35 % av
  Book1 Trysil, utbygger. For øvrige detaljer om dette kan styrets leder kontaktes.

  Dette gir ingen garanti for at man kan forvente den samme inntekten i fremtiden. Kjøper overtar salgsobjektet med de leieforhold som fortsatt er gjeldende per overtakelse. Selger og kjøper har i fellesskap ansvar for å endre disposisjonsrett til eventuelle depositumskonti og avregne leieinntekter seg imellom.

  Pr. i dag er felleskostnader økt fra 3313,- via 4520,- til 5880,- for å bygge opp en buffer i sameiet. Dette skyldes økte priser på strøm og fjernvarme og vil gjelde april-august med ny vurdering innen utgangen av juni (skriv i Vibbo fra styreleder datert 13.02.22 )
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 3199722-1/200, tinglyst den 18.12.2020. Gjelder: Hjemmel til festerett
  Dagboknr. 3199722-1/200, tinglyst den 20.10.2020. Gjelder Bestemmelse om drift, renhold og utleie Rettighetshaver:Book1 Trysil as, Org.nr: 921147082.
  Dagboknr. 728230-3/200, tinglyst den 04.05.2018. Gjelder Bestemmelse om veg, Trysilfjell utmarkslag sa
  Dagboknr. 728230-6/200, tinglyst den 04.05.2018. Gjelder Forkjøpsrett , rettighetshaver Trysil kommune
  Dagboknr. 728230-7/200, tinglyst den 04.05.2018. Gjelder Erklæring/avtale: Bestemmelse om årlig avgift, feste.
  Dagboknr. 351499-2/200, tinglyst den 25.03.2019. Gjelder Bestemmelse om adkomstrett
  Dagboknr. 499539-1/200, tinglyst den 03.05.2019. Gjelder Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
  Dagboknr. 3483269-1/200, tinglyst den 14.12.2020. Gjelder Bestemmelse om pliktig utleie.
  Dagboknr. 3514194-1/200, tinglyst den 18.12.2020. Gjelder Pantedokument feste. Rettighetshaver. Sbanken ASA.
  Dagboknr. 3444510-1/200, tinglyst den 07.12.2020. Gjelder Seksjonering.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen ligger i et område under reguleringsplan for Trysilfjell turistsenter, 2009. Området er regulert til fritids og turistformål. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Trysil kommune fra 2014. Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til fritidsbebyggelse.
 • Gnr. 37 Bnr. 1562 Snr. 2 i Trysil kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
  Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - sprekk i fugemasse overgang tak/vegg på soverom samt ujevnhet i gulv/ hjørne ved køyeseng sør-vestre hjørne. Dette er innmeldt i Apex og skal rettes etter 1 års kontroll.
  - Montert El-bil lader i kjeller samt dimmer på lampe over spisebord
  - Det er utleieplikt på leiligheten gjennom Skistar på 14 uker i vintersesong. Eiendomsmegler har oversikt på dette
  - Pr. i dag er felleskostnader økt fra 3313,- via 4520,- til 5880,- for å bygge opp en buffer i sameiet. Dette skyldes økte priser på strøm og fjernvarme og vil gjelde april-august med ny vurdering innen utgangen av juni (skriv i Vibbo fra styreleder datert 13.02.22 )
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Gaute Holt
  Tove Hemstad Holt
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev