aktiv-eiendomsmegling
Velkomen til Agdestein 277 - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsmegling

STORD Agdestein 277

Stor og innhaldsrik einebustad med panoramautsikt og gode solforhold | 4 soverom og 2 bad| Båtfesterett |

 • kr 3 350 000
 • BRA 157 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 350 000
 • Omkostningerkr 99 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 449 892
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 983
 • Soverom4
 • ArealP-rom 153 m²
 • Tomt1 038.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-)) 99 892,- (Omkostninger totalt) 3 449 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Agdestein 277 er ein stor og innhaldsrik einebustad med panoramautsikt i nydeleg omgivnadar. Eigedommen har tinglyst rett til båtfeste og bruk av stranda på hovudbruket. Einebustaden går over to plan og inneheld: Bustaden inneheld: 1. etasje: Gang, 2 soverom, bad, kjøkken, stove U. etasje: Entré, gang, 2 soverom, vaskerom, bod og disponibeltrom/bod VERDT Å MERKE SEG - Panoramautsikt - Innhaldsrik einebustad - 4 sosverom og 2 bad - Båtfesterett - Rett til å bruke stranda - Gode solforhald med sol frå morgon til ca. 19 på kvelden på sommarstid Velkomen på visning!

Agdestein 277, Vestland

 • Tomt
  1038.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Sjølveigd tomt

  Beliggenhet
  Eigedommen logg flott til å Agdestein med panoramautsikt i naturskjønne omgivnadar. Det er kort vei ned til sjøen, kor det er båtfesterett. Spar Haga er nærmeste dagligvarebutikk. Til Leirvik sentrum er det ca. 10 min kjøring. Leirvik sentrum, Vikjo har et stort utvalg av butikker, restauranter og andre servicetilbud.

  Adkomst
  Følg E-39 mot Jektevik. Avkøyrsel til Agdestein med skilt. Følg gang- og sykkelveg vidare til eigedommen. Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.

  Bebyggelse
  Spredt bustadbebyggelse.

  Skolekrets
  Nærmeste barneskole er Rommetveit skule, som ligger ca. 5,8 km fra boligen, der ligger også nærmeste idrettsplass. Nordbygdo ungdomsskule

  Offentlig kommunikasjon
  Det er ca. 100 meter til busstoppet.

  Byggemåte
  Sjå vedlagt eierskifterapport avholdt 06.05.2022 iht. NS3940 av Thomas Angel Langli for teknisk skildring av eigedomen.

  Innhold
  Agdestein 277 er ein stor og innhaldsrik einebustad med panoramautsikt i nydeleg omgivnadar. Eigedommen har tinglyst rett til båtfeste og bruk av stranda på hovudbruket. Einebustaden går over to plan og inneheld: Bustaden inneheld: 1. etasje: Gang, 2 soverom, bad, kjøkken, stove U. etasje: Entré, gang, 2 soverom, vaskerom, bod og disponibeltrom/bod Velkomen inn! Stor og lys entré med god plass til å henga fra seg yttertøy og sko. Det er eit stort garderobeskap til venstre for inngangsdøra. Det er fliselaminat på golvet. Stova Stor og lys stove med store vindauge i front som gir både fantastisk utsikt og godt med lysinnslepp. Stova er av god storleik, og det er god plass til sittegruppe og etestove. Kjøkenet Kvitt Ikea-kjøken med takhøge skap og profilerte frontar. Det er frittståande kvitevarer på kjøkenet. Under vindauga er det tillaga med praktisk sitteplass og ekstra arbeidsplass. Badet i 1.etasje Badet i 1.etasje er innreia med servant i møbel med speilskap, toalett og stilig badekar med løveføtter. Hovudsoverommet Hovudsoverommet er av god storleik. Det er god plass til dobbeltseng, garderobeskap og nattbord. Soverom 2 ligg også i 1.etasje. Det er god plass til seng, garderobeløysing og skrivebord. Underetasjen: Soverom 3/kjellarstova Soverom 3/kjellarstova er stor og har eigen garderobenisje. Den har og tidligare vært nytta som sovealkove med kjellarstove utenfor. Det er og inngang til ei ekstra bod via garderoben. Soverom 4 er av god storleik og har plass til seng, garderobeløysing og skrivebord. Innforbi vaskerommet så er det eit rom som er gjort om til soverom. Dette rommet er på teikningane hos kommunen rekna som ei bod, og ikkje omsøkt. Det reknes derfor som bod. Badet i u.etasje er innreia med servant i møbel med speilskap, toalett og dusj med glasvegger. Uteområdet Einebustaden har eit flott opparbeida uteområde med både terrasseplattingar, grassplen og beplanntning. Det er god plass til stort bord, solstol og grill ute på terrassen. Det er utespottar på overbygg på terrassen. Det følgjer med tinglyst rettighet med følgjande formulering: Eigedommen skal også ha rett til å nytte gangsti ned til stranda på gnr. 6, bnr. 3, og ha rett til å leggje frå seg båt, og til å opphalde seg på stranda".

  Standard
  Innvendige overflater: Golv: Underetasjen: Laminat på alle golv Veggar: Malte plater og malt trepanel Alle himlingar er kledd med malte plater. 1. etasje: Golv: Laminat Veggflater: Malte og tapetserte. Panelplater på eit soverom. Himlinger er kledd med malte plater og malt trepanel. Bad i u.etasje Golv: Våtromsbelegg Vegg: Baderomsplater og malt sponplate Tak: Malt sponplate Utstyrt med: Toalett, dusj med glassvegger og servant i skapinnredning med speglskap. Bad i 1.etasje Golv: Våtromsbelegg Vegg: Malt sponplate med våtromsmaling Tak: Malt sponplate Utstyrt med: Toalett, badekar og servant i skapinnredning med speglskap. Ein gjer merksam på at det som regel vil vera diverse mindre hol i overflater etter bilete/hyller osb, og noko misfarging/skjolder der bilete/hyller/ møblar osb, har vore plassert. På golv vil det som regel vera diverse slitasje, og noko misfarging/riper osb der møblar har vore plassert. Dette vert ansett som normalt for ein brukt bustad. Eigedommen er gjennomgått av ein bygningskyndig og det er utarbeida ein tilstandsrapport. Denne er vedlagt salsoppgåva. Følgjande er gitt tilstandsgrad 2 i tlilstandsrapporten. 3. Vinduer og ytterdører Punkt "3.1 Vinduer og ytterdører " har fått følgjande merknad: TG2 settes grunnet slitasje på vindu fra byggeår. TG3 settes på vindu i kjellerstue og terrassedør i stue. 4. Tak Punkt "Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak" har fått følgjande merknad: Tg2 settes grunnet alder på konstruksjon og tekking. Betongtakstein har en forventet levetid på 25-30 år. Punkt "4.2 Undertak, lekter og ytterkledning (taktekkingen)" har fått følgjande merknad: Tg2 settes grunnet alder på undertak, lekter og tekking. 6. 6.1 Balkonger, verandaer og lignende har fått følgjande merknad: TG2 settes grunnet noe lav rekkverkshøyde og behov for periodisk vedlikehold. Ellers ingen merknader utover alder. 7.1 Bad 1.etasje: Punkt 7.1.2 "Overflate gulv" har fått følgjande merknad: TG2 settes grunnet mangel på fall til sluk og mangel på tilluft. 7.3 Vaskerom , Punkt 7.3.3 Membran, tettsjiktet og sluk" har fått følgjande merknad: TG2 settes grunnet mangel på klemring i sluk. 10. VVS Punkt "10.1 WC og innvendig vann- og avløpsrør" har fått følgjande merknad: TG2 settes grunnet alder på vann og avløpsrør, samt at hovedstoppekran ikke fungerer tilstrekkelig. VVS vurderes på bakgrunn av alder, da videre vurdering krever spesialkompetanse. Følgjande er gitt tilstandsgrad 3 i tlilstandsrapporten. 7.3 Vaskerom , Punkt "7-3.2 Overflate gulv" har fått følgjande merknad: TG3 settes da flere av flisene er løse eller har bom. Disse flisene må skiftes

  Innbo og løsøre
  Sjå punktet om standard samt løsøre- og tilbehørslista utarbeida av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Eventuelle gardinstenger/oppheng, kvitevarer utanom kjøken samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikkje med i handelen. Dersom kvitevarer og/eller anna teknisk utstyr medfølger, vert det ikkje gitt garantiar knytt til tilstand, funksjonalitet og levetid på desse

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering på tomta

  Forsikringsselskap
  Eika

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Hønsehuset i bakkant av huset står på grensa mot hovudbruket. Areala er henta frå vedlagt eierskifterapport utført av Thomas Angel Langli. Meklar har ikkje kontrollmålt bustaden. Planteikningane i prospektet er illustrerte planteikninger. Planteikningane er ikkje målbare og avvik kan forekomme. Meklar/seljar tar ikkje ansvar for evt. feil innreiing og møbler som ikkje er basert på faktisk innreiing, planteikningane er meint for å illustrere innreiingsmoglegheiter og bruken av romma.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-)) 99 892,- (Omkostninger totalt) 3 449 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Peisomn Kommunen har opplyst om følgjande: Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten. Elles elektrisk

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  3066

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Årsavgift vatn kr. 0 Årsavgift slam kr. 77,- Årsavgift renovasjon kr. 2.325,- Årsavgift feeing kr. 664,92

  Info om eiendomsskatt
  Eigedomsskatt kr. 2009,04,-

  Formuesverdi primær
  627921

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  2260517

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankane i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tenester. Aktiv Sunnhordland sin samarbeidsbank er Tysnes Sparebank (tlf: 53 43 03 00). Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarleg for eit uforpliktande tilbod vedrørende finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4614/6/25: 11.02.1988 - Dokumentnr: 1672 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4614 Gnr:6 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 213462 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1221 Gnr:6 Bnr:25 28.07.1988 - Dokumentnr: 7398 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4614 Gnr:6 Bnr:3 Med flere bestemmelser - Vegrett der vegen går i dag. Det står vidare: "Eigedommen skal også ha rett til å nytte gangsti ned til stranda på gnr. 6, bnr. 3, og ha rett til å leggje frå seg båt, og til å opphalde seg på stranda".

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eigedomen, datert 02.05.1984 ifm. einebustad Det foreligger godkjente byggeteikningar frå 1982. I fyrste etasje så er planløysinga lik. I underetasjen så er planløysinga gjort litt om på. Hobbyrom er i dag nytta som soverom, og boda i bakkant av hobbyrommet er delt i to boder. Vaskerom og sporsbod er slått saman til eit stort og boda onnfor vaskerommet er omgjort til soverom. Det siste soverommet i underetasjen er ikkje omsøkt til soverom, og vil derfor ikkje reknast med i soverom i prospektet.

  Vei, vann og avløp
  Eigedomen er tilknytta privat veg, vatn og avlaup. Det er privat vatn, med brønn. Det er privat avløp med offentleg tømming av septiktank Det er offentleg veg til privat veg siste stykket. Etter ein køyrer av frå E39 så er vegen på gang- og sykkelveg med køyring til eigedommane.

  Regulerings- og arealplanner
  Eigedomen ligg i eit område som ikkje er regulert. Arealføremål iht. kommuneplan er spredt boligbebyggelse, noverande (1039 m²).

  Adgang til utleie
  Det foreligger ingen offentlegrettslege reglar som er til hinder for utleige av eigedommen.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Eigedommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikkje odel på eigedommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 83 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 350 000,-)) 99 892,- (Omkostninger totalt) 3 449 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  99892

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Boligselgerforsikring
  Seljar har teikna boligselgerforsikring som dekker seljar sitt ansvar etter avhendingsloven avgrensa opp til MNOK 10. I den forbindelse har seljer fylt ut eigenerklæringsskjema som kjøper bør gjera seg kjend med før bodgiving.

  Boligkjøperforsikring
  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Elisabeth Nonås Fylkesnes

Megler

Elisabeth Nonås Fylkesnes

97 06 16 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev