aktiv-eiendomsmegling
Gransveien 57 - en innholdsrik enebolig over 2 plan med utleiemulighet i u.etg.

Flott og innholdsrik enebolig over tre plan - attraktiv og sentralt boligområde - Garasje - Tomt med fint utsyn.

 • 8 850 000
 • BRA 320 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING8 850 000
 • OMKOSTNINGER237 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER9 087 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 004
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 302 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT798 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 8 850 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  221 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 850 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  237 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  9 087 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Gransveien 57 er en innholdsrik og innbydende enebolig fra 2004. Tomta grenser mot åpent åkerlandskap og ligger høyt i terrenget, med fine solforhold og utsikt mot Fetsund. Det tilhører dobbel garasje (med uinnredet loft) i samme stil som boligen.

Boligen har en familievennlig planløsning over to plan og med innredet kjeller. Boligen har tilsammen fem soverom og tre bad (ett i hver etasje) samt tre stuer og kjøkken. Hallen har marmorfliser på gulvet og trappen mellom etasjene er i heltre. Stuene har både peis og høy etasjeovn i støpejern.

Uteområdet er velholdt og har bl.a. belegningsstein, plenområder, markterrasse, vestvendte balkonger, hekk og gjerde. Det er gangavstand til skoler, barnehage, idrettsanlegg, nærbutikk og buss. Kort avstand til tog og større steder som Lillestrøm og Oslo.

Planløsning
1. etasje: Entré, 2 stuer, gang, bad, soverom og kjøkken
2. etasje: 4 soverom, gang, bad og teknisk rom.
Kjeller: Boder/kjellerrom innredet som entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad, kontor/omkledningsrom og teknisk rom.
Annet: Frittstående garasje på 64 kvm.

Dagens bruk av kjelleren strider mot byggetegningene og rommene er godkjent brukt som "Bod, bod , bod, bad/vask, fyrrom, hobbyrom og gang/
trapp". Etasjen tilfredsstiller ikke kravene til varig opphold. Boligen er registrert med en boenhet og har ikke godkjent utleiedel.

Kort fortalt
- Innholdsrik enebolig i tre etasjer.
- Kjeller med utvendig adkomst.
- Garasje med uinnredet loft og el-port.
- Steinlagt gårdsplass, terrasse.
- Velstelt hage, grense mot åker.
- Gode solforhold og flott utsikt.
- Tre store stuer, to med peisovn.
- Delikat kjøkken fra Sigdal.
- Integrerte hvitevarer.
- Tre flislagte bad, alle med dusj.
- Ett bad med dobbeltbadekar.
- Fem soverom, et med balkong.
- Balansert ventilasjon.
- Gulvvarme i kjeller og 1. etasje.
- Varmepumpe, automatsikringer

Entré:
Boligen har et pent inngangsparti og tofløyet ytterdør med vindu. Entréen har marmorfliser i mønster på gulvet, lyse tapetvegger og downlights i himling. På venstre hånd er en takhøy skyvedørsgarderobe med speil, med god plass til jakker og sko. Fra entréen er det trapp til resten av huset og dør til bad og hovedstue. Trappen er i heltre, har malte vanger og lakkert kirsebær i trinn.

Kjøkken:
Kjøkkenet er i et klassisk design fra Sigdal Herregaard. Skapene har profilerte fronter og vitrineskap, og benkeplaten er i laminat med nedfelt, dobbel oppvaskkum i stål. Over kjøkkenbenken er det lyse fliser. Nedfelt platetopp, integrert stekeovn og micro i høyskap, opplegg for oppvaskmaskin og ventialtor for avtrekk i grue med avtrekk ut. Kjøkkenet har et kjølehjørne med ny motor fra 2016. En kjøkkenøy midt i rommet gir ekstra plass til oppbevaring, og på enden er det plass til barstoler.

Stuene:
Boligen har en lys og hyggelig stue og peisestue i første etasje, med hvite panelvegger og krysspostvinduer. Stuene går over tre rom, og det er god plass til både sittegrupper og spisestue. I tillegg til peisen er det en tradisjonell, høy etasjeovn i støpejern med vakre ornamenter.

Bad/wc/vaskerom:
Boligen har tre bad, to i hoveddelen av huset og ett i kjelleren. Badet ved entreen har frostet vindu og sandfargede fliser på vegger og gulv. Innredningen består av et dusjhjørne med innfellbare glassvegger, veggmontert toalett, speil og en bolleservant over benkeplate. Badet har varme i gulvet og opplegg for vaskemaskin.

Bad 2:
Badet i andre etasje har downlights, hvite fliser og to designvasker i søyler. Ved vinduet er et innfliset badekar med plass for to, og ellers er rommet utstyrt med et veggmontert toalett og dusjnisje med glassbyggerstein og glassdør.

Soverom og garderobe:
Boligen har fire soverom i andre etasje og ett i første etasje. Hovedsoverommet i andre etasje har utgang til en balkong og plassbygd garderobe langs den ene veggen. I tillegg har to rom i kjelleren vært benyttet som soverom, men disse er ikke godkjent til denne bruken. Boligen har god lagringsplass med skyvedørsgarderober, bod ved gangen i andre etasje, skyvedørsgarderobe i entréen, kontor/omkledningsrom i kjelleren og lagringsloft i garasjen.

Innredet kjeller:
Kjelleretasjen har både innvendig og utvendig adkomst. Den innvendige adkomsten er tettet igjen ved trappeløpet med lettvegger. Kjelleren er innredet med to soverom, kjøkken, stue og kontor/omkledningsrom. Kjøkkenet har hvite, profilerte fronter, benkeplate i laminat og opplegg for vaskemaskin. Badet har lyse fliser på vegger og gulv, og er innredet med et benkeskap og utslagsvask, søyleservant, speil med belysning, dusjkabinett og veggmontert toalett. Innredningen av etasjen avviker fra byggetegninger og bruksendringen er ikke byggemeldt og godkjent av kommunen. Etasjen tilfredsstiller ikke kravene til varig opphold og kan ikke lovlig benyttes beboelse eller utleie.
Det tilhører dobbel garasje (med uinnredet loft) i samme stil som boligen.

Gransveien 57, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.02.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
  Badet har plastsluk. Badet har smøremembran med ukjent utførelse. Sluk under kabinett er ikke kontrollert da front på kabinett ikke er demonterbart. Vurdering av avvik: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Rørgjennomføring i vegg ved servant har ikke mansjett/tetting rundt rør. Membran er 18 år gammel. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Våtrommets tettesjikt/membran står foran utbedring/utskiftning.

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer
  Støpt forstøtningsmur ved tomtegrense. Rekkverk i treverk. Det er manglende tetting/spiler i rekkverk. Rekkverk varierer mellom 93 og 100 cm høyde. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) utifra dagens krav. Det er montert rekkverk stolper, håndrekke og spikerslag. Manglende spiler/tetting av rekkverk. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Det må monteres tilstrekkelig tett og høyt rekkverk på forstøtningsmur.

  Utvendig > Dører
  Dobbel entredør med sporfrest ut/innside og glassfelter. 2 stk doble terrassedører 1. og 2.etg med lav brystning og glassfelt. Dører fra byggeår.
  Dobbel innadslående dør i kjeller med glassfelt helt ned, fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Entredør med glippe mellom dørblader, merkbar trekk i dør. Tiltak: Dører må justeres. Må påregnes justering av entredør.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Yttervegger oppført i bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Kledd med stående bordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det ble ikke funnet lusing i ned kant av kledning. Tiltak: Musebånd/lusing må etableres.

  Innvendig > Overflater
  Overflater kjellerleilighet.: Gulv: Laminat, parkett og flis. Vegger: Malt trepanel, MDF smartplater, tapet og flis. Himling: Malte/folierte himlingsplater, malt trepanel og lettklinkerdekke. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe slitasje på laminat med sprekker/avskalling i skjøter. Sprekker i trepanel på vegger. Bør påregnes noe overflatebehandling. Overflatebehandlig og noe utskiftninger må påregnes.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

  Innvendig > Innvendige dører
  Innerdører, kjeller: Heltre furu dør og 2 og 4- speil fyllingsdører. Dører antatt fra byggeår og 2016 ved innredning av kjeller til leilighet. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. 1 dør i kjeller med justerings behov, dør tar i terskel. For øvrig normal slitasje. Tiltak: Enkelte dører må justeres.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Flislagt gulv, oppvarming med vannbåren gulvvarme. Tilnærmet flatt gulv i hele rommet. Noe lokalt fall i dusjsone. Kun 1cm fall på 120 cm i dusjnisje.
  Dusjdør er fuget tett mot gulv. Gitter mot sluk under kar med fugemasse mot gulv. Dette kan medføre at vann fra andre installasjoner ikke renner til sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp. Membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Slitte fuger i dusjnisje. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Bør utføres fuging av gulv i dusjsone.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  2 stk. søyleservanter, vegghengt wc, innbygget badekar og dusjnisje med glassbyggestein og glassdør. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Noe riss/krakelering i servanter. Manglende drenspalte fra vegg wc. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Det bør etableres drenspalte fra vegghengt wc. Servanter fungerer med dagens tilstand.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
  Flislagt gulv. vannbåren gulvvarme. 23 mm fall til sluk fra flis ved terskel. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp. Membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Sprukne fuger/manglende fuger og bom/løse fliser. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Fuger bør skiftes ut. Overflater må utbedres eller skiftes. Må påregnes liming og ny fuging av fliser. Rommet fungerer med dette fallet.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
  Innredning/benkeskap med laminat plate og nedfelt utslagsvask. Søyleservant, veggmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ingen drenering fra innbygget sisterne på vegg wc. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Kjøkken i kjeller, består av: Folierte skrog med 1-speil heltre malte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt dobbel kum i stål utførelse. Plass til komfyr, opplegg for oppvaskmaskin og plass til kjøleskap. Ventilator for avtrekk med kullfilter. Keramiske fliser mellom benk- og overskap. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredning har generell stor slitasjegrad. Slitasje på fronter. Tiltak: Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg. Maling av fronter bør påregnes.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Kjøkkenventilator med kullfilter. Alder: 2015. Kilde: Eier. Kjøkken mangler styrt tilluftsventilering. Kjøkken beliggende i midten av boligen. Ingen direkte
  ventilasjonsløsning til rommet. Tiltak: Det bør etableres tilstrekkelig tilluft til rommet.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon 1. - og 2.etg.
  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Aggregat plassert i bod i 2. etg. Anbefales og opprette/videreføre filter abonnement til ventilasjonsanlegg for skifte av filtre i henhold til anbefalt vedlikehold av anlegg. Anbefaler og sette seg inn i bruk/vedlikehold av balansert ventilasjonsanlegg for boliger.

  Tomteforhold > Drenering
  Drenering fra byggeår. Synlig grunnmurplast rundt hele boligen. Vurdering av avvik: Manglende topplist på grunnmursplast på deler av boligen. Tiltak:
  Det bør monteres topplist på grunnmurplast.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
  Terrasser ved entre, spisestue og i soverom 2.etg. Fundamentert på støpte pilarer. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Stor terrasseplatting på grunn ved entre og mot nord-vest. Terrasse, overflate delvis besiktiget da det lå snø på terrasse ved befaring. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er 90 cm høyt på terrasse, balkong og trapper. Terrasseplatting med behov for overflatebehandling. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Bør påregnes overflatebehandling.

  Innvendig > Rom/overflatebehandling 1.- og 2.etg.
  Gulv: Keramiske fliser, parkett. Vegger: Tapet, panel og slette malte flater. Himling: Malt trepanel. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater. Sprekk i fliser ved entredør 1. etg. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Bør vurderes utskifting av fliser. Rommet fungere med dette avviket.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Flislagt gulv. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Flatt gulv i store deler av rommet. Lite lokalt fall rundt sluk i dusj. Noe høyde på terskel. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Badet har plastsluk. Badet har smøremembran med ukjent utførelse. Membran fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Vegghengte hylle i glass med toppmontert servant i glass. Vegghengt wc og dusjvegger i glass. Opplegg for vaskemaskin. Vegghengt wc skiftet i senere år iht. eier. Ble da montert med tett "ballong" rundt innbygget del. Vurdering av avvik: Servant/glasshylle har liten knekk i festebrakett. Tiltak: Det bør vurderes oppretting av servant. Servant fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Badet har plastsluk. Antatt underliggende banemembran. Synlig i sluk i dusjsone. Vurdering av avvik: Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Sluk under badekar ikke inspisert grunnet rist sitter fast. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Slukrist bør løsnes og sluk kontrolleres/rengjøres.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Fukt i tilliggende konstruksjoner
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Påpforede lettklinker- vegger mot våtsone i bad/vaskerom i kjeller.

  Terrengforhold
  Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det bør foretas nærmere undersøkelser av tomta når den er snøfri.

  Kommentar i tilstandsrapport
  Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kjeller er innredet til egen leilighet. Det må gjøres nærmere undersøkelser med offentlig myndighet hva gjelder tiltak som ikke er byggemeldt/godkjent og konsekvens av dette. Kjeller er ikke godkjent for varig opphold i dag, med hensyn til lys- og rømningsforhold.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Liten lekksaje i sisterne wc 1. etg.
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Innrapportert Storebrand. Arbeid utført av Polygon.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Det ble lagt ny membran da sisternen ble skiftet.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Elvia hadde kontroll av el-anlegg høsten 2020.
  17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Praktikantenhet.
  17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.
 • Eneboligen ligger i et attraktivt boligområde i Granåsen, rett øst for Fetsund sentrum i Lillestrøm kommune. Fra boligen er det gangavstand til både Riddersand barneskole og Østersund ungdomsskole. Rett ved ungdomsskolen ligger Eika Fet Arena med flerbrukshall og klatrevegger, og en flott idrettsbarnehage, som begge åpnet i 2017.

  Nærmeste bussholdeplass er Løken terrasse som ligger 400 meter fra boligen. Det er 29 min å gå til Svingen togstasjon, og herfra tar toget deg til Oslo S på 22 min og til Oslo Lufthavn på 43 min. Joker Løkenåsen er nærmeste dagligvarebutikk, og ønsker du et større utvalg er det flere butikker i Fetsund sentrum. Det er i tillegg kort vei til Lillestrøm, Strømmen Storsenter eller Oslo sentrum.

  Fet ligger ved vakre Glomma, og har variert natur. Det går fine turstier oppover Løkenåsen, og vinterstid er det skiløyper ved Hvaltjern, Breisjøen, Mjøssjøen, Svarttjernveien og Tunnerud. Sommerstid er det hyggelig å besøke i Hvalstjern, Heiavann eller Gansvika. Fet Golfklubb har en 9-hulls golfbane nær Nordre Øyeren naturreservat.

  Kulturskolen har lokaler tilknyttet ungdomsskolen, og Fet har et levende kulturliv med bl.a. Kulturuke og Flomdager. Kommunens viktigste kulturminne er Fetsund lenser, landets eneste gjenværende fløtningsanlegg. Her er verksteder for tradisjonelt håndverk, våtmarkssenter, kafé og nydelige turområder utenfor.

  Skolekrets
  Ta kontakt med skolekontoret i Fet kommune, tlf. 63 88 61 00 for nærmere informasjon.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse samt leilighetsbygg.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.02.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Enebolig
  Takkonstruksjon/taktekking: A-takstoler i tre med kaltloft og knekott. Knekott på en side av boligen mangler inspeksjonsluker. Yttertak er tekket med sort betongtakstein fra byggeår. Besiktiget fra bakkenivå. Takstein er vurdert ut fra alder, da det var delvis snødekt tak ved befaring. Sort stål takrenner og nedløp. Fotbeslag på pipe.

  Yttervegger oppført i bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Kledd med stående bordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass. Ble funnet noen vinduer i kjeller fra 1982. Øvrige vinduer fra byggeår. Det ble ikke funnet vinduer med punkterte glass ved befaring. Med hensyn til alder på vinduer kan det ikke utelukkes at det kan være vinder med punktert glass, som må påregnes skiftet. Dobbel entredør med sporfrest ut/innside og glass-felter. 2 stk. doble terrassedører 1. og 2.etg med lav brystning og glass-felt. Dører fra byggeår. Dobbel innadslående dør i kjeller med glassfelt helt ned, fra byggeår.

  Terrasser ved entre, spisestue og i soverom 2.etg. Fundamentert på støpte pilarer. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Stor terrasseplatting på grund ved entre og mot nord-vest. Terrasse, overflate delvis besiktiget da det lå snø på terrasse ved befaring.

  Frittstående dobbel garasje
  Bygningen er fundamentert med betongdekke til antatt faste grunn. Vegger i isolert trebindingsverk på ringmur av støpte konstruksjonsblokker. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Saltak konstruksjon i tre med loftsrom. Yttertak er tekket med sort betongstein. Takrenner og nedløpsrør i sort stål utførelse. 1 stk. dobbel leddporter i metall med motor. Sidedør i tett utførelse med profilert utside/slett innside. Vinduer i trerammer med isolerglassruter. Dører/porter og vinduer fra byggeår. Innvendig er vegger i 1.etg. kledd med trepanel, antatt isolert. Etasjeskille og tak konstruksjon er ikke isolert. Innlagt strøm. Åpent El-anlegg i garasjen.
 • Enebolig:
  1.et: 120 kvm Bra
  2.et: 89 kvm Bra
  Kjeller: 111 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Hall m/trapp, gang, bad, soverom, spisestue, stue, kjøkken. 2. etg.: Trapperom, 4 soverom, bad. Kjeller: Entré, kjøkken, gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue. Innredning av kjeller er ikke byggemeldt eller godkjent brukt som oppholdsrom.

  Garasje:
  1.et: 46 kvm Bra
  Loft (uinnredet): 18 kvm Bra

  Lovlighet
  Enebolig
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er avvik i kjeller. Denne er innredet til beboelse, men er ikke godkjent til denne bruken jf. tegninger.

  Garasje
  Det er ikke fremlagt byggetegninger for garasje.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Ventilasjon i kjeller: Naturlig ventilasjon med ventiler i vinduer.
  Ventilasjon 1.- og 2.etg.: Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Aggregat plassert i bod.

  Luft til vann varmepumpe for oppvarming av vann til gulvvarme. Varmepumpe montert i 2016. iht. eier.

  Oppvarming av tappevann med ca. 200 liters varmtvannstank fra 2003 plassert i teknisk rom i kjeller.

  Skjult El-anlegg i boligen. Sikringsskap med automatsikringer i entre/spisestue i kjeller, samt fordelingsskap i hall m/ trapp 1.etg. El-kontroll utført i 2020. Selger opplyser at gjennomsnittlig brukes mellom 35.000-40.000 kwh i året.
 • Det ble i 2016 montert luft-vann varmepumpe for oppvarming av vannbåren gulvvarme i boligen for deler av kjelleretsjen og første etasje. Boligen har en dobbeltløpet elementpipe tilknuyttet en peis med brennkammerinnsats i stue/spisestue og etasjeovn i stue. Øvrige rom med el-oppvarming.

  Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: Leca pipe. 2 løp. 13.08.2020: Feiet litt beksot i toppen.

  Ildsted: Dramens jernstøberi etasjeovn nr. 28. Monteringsår: 2004. Stue 1. etg. 22.06.2016: Utført med avvik.
  Ildsted: Heatilator innsatspeis. Monteringsår: 2004. Stue 1. etg. 22.06.2016: Utført med avvik.

  Skorsteinsløp uten registrert ildsted: Leca pipe. Ikke i bruk lenger, ildsted er fjernet. 13.08.2020: Feiet. Neste: 12.08.2026.

  22.06.2016 Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Det ble konstatert at skorsteinen manglet slemming eller pussing, dette medfører at oppstillingsvilkårene for fyringsanlegget ikke er fulgt. Det er viktig at ytterelementene lufttettes, minst med slemming jf. Byggforskserien Byggdetaljer 552.135, kap. 5 pkt. 53.

  22.06.2016 Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Ildsted er fjernet. Hull i skorsteinen er ikke forskriftsmessig tettet.
 • Boligen har en velstelt hage med gressplen, hekk og trær. Det er lagt belegningsstein på gårdsplassen, langs siden av huset og til garasjen. Innkjørselen er asfaltert og eiendommen er pent rammet inn av hekk og gjerde. Tomta grenser mot åpent åkerlandskap og ligger høyt i terrenget, med fine solforhold og utsikt mot Fetsund. Mot nordvest er en usjenert uteplass på 80 kvm, med markterrasse i tre og belegningsstein. Her er også husets inngangsparti, med overbygg og en liten balkong. Fra stuen og hovedsoverommet i andre etasje er det utgang til to vestvendte balkonger på 6 kvm.

  Følgende opplysninger gitt på kart fra kommunen:
  Kvikkleire kan finnes utenfor viste områder og punkter, hvis det er under marin grense. Avgrensningen for marin grense kan noen steder være
  usikker. Eiendommen ligger i område under marin grense. Se vedlagte kart i salgsoppgaven.
 • Det er god plass til parkering på gårdsplass og i en dobbelgarasje på 64 kvm.
 • Eiendommen har tilknytning til offentlig vann. Eiendommen har tilknytning til offentlig avløp.

  Det er adkomst via offentlig vei til privat vei for de fire boligene i denne delen av Gransveien. Det må påregnes kostnader til drift og vedlikehold av den private veien.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 2 610 038 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 9 396 138 per 31.12.21
 • Kr. 34 892 pr. år
  Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste og vil derved variere. Oppgitt beløp gjelder for 2021. Eiendomsskatt utgjorde kr. 6.883,- for 2021. Eiendommen har installert vannmåler.

  Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Mat/restavfall 140 liter: 4 577,55
  Feie- og tilsynsgebyr: 574,95
  Fast gebyr vann bolig: 724,95
  Fast gebyr avløp bolig: 997,50
  A-konto vanngebyr: 8 184,60
  A-konto avløpsgebyr: 12 052,20
  Målt forbruk vann: 7 998,81
  Målt forbruk avløp: 11 823,44
  -Fradrag innbetalt vann: -4 859,21
  -Fradrag innbetalt avløp; -7 182,61
  Sum for 2021: 34 892,18

  Det er installert vannmåler i boligen.
 • Strøm, oppvarming, forsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift og vedlikehold av privat vei, nett/tv osv.
 • Det foreligger ferdigattest for enebolig datert 07.03.2006. Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse for garasje, men det foreligger tillatelse til oppføring av garasje datert 12.07.2004. Tiltaket må være igangsatt senest 3 år etter at meldingen er sendt kommunen ellers faller tillatelsen bort. Det foreligger ingen tegninger eller tillatelse til tiltak for bruksendring av kjeller.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Innredet kjeller er ikke godkjent som utleiedel eller til varig opphold.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Andel i realsameie
  0/900208-1/8. Opprettelse av realsameie. Denne matrikkelenhet har andel i: Knr: 3030 Gnr: 434 Bnr: 40 - 1/4.

  2000/13760-1/8. Jordskifte. 18.08.2000. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Rettigheter på 3030-434/39
  Rettigheter i eiendomsrett
  1998/20234-1/8. Best. om vann/kloakkledn. 18.12.1998. Rettighetshaver: Knr: 3030 Gnr: 434 Bnr: 38.

  Rettigheter på 3030-434/5
  Rettigheter i eiendomsrett
  1999/839-2/8. Bestemmelse iflg. skjøte. 21.01.1999. Rettighetshaver: Knr: 3030 Gnr: 434 Bnr: 38. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vedlikehold.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Området er regulert til boligformål. Boligen ligger under reguleringsformål "boligområde" og eiendommen ligger i område som er regulert til 4 frittliggende boliger i Gransveien.

  Følgende opplysninger er mottatt fra kommunen:
  Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen. Hvilke planer som er under behandling vil endre seg over tid.

  Varsler om oppstart av planarbeid finner du her:
  https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/varsel-om-oppstart-av-planarbeid

  Hvilke planer som er til offentlig ettersyn finner du her:
  https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av-arealplaner/
 • Gnr. 434 Bnr. 38 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,75 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 22.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Tryggve Tønneberg
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev