aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling ved Anniken Waagø har gleden av å presentere en enebolig på Åfor
Aktiv Eiendomsmegling ved Anniken Waagø har gleden av å presentere en enebolig på Åfor

FOLDEREID Årforvegen 29

Enebolig i naturskjønne omgivelser

 • kr 1 600 000
 • BRA 173 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 600 000
 • Omkostningerkr 57 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 657 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1968
 • Soverom3
 • ArealP-rom 121 m²
 • Tomt3 144.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,00))   57 042,- (Omkostninger totalt)   1 657 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Aktiv eiendomsmegling ved Anniken Waagø har gleden av å presentere denne eneboligen som ligger i flotte Årfor, ca 20 min fra Kolvereid. Bolig som ligger i naturskjønne omgivelser. Gode fiskemuligheter på stedet. Carport fra 2021 med el-bil lader og garasje fra 1966 med nytt tak i 2020, sørvendt terasse. Innlagt fiber. Velkommen på visning.

Årforvegen 29, Trøndelag

 • Tomt
  3144.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med gruslagt innkjørsel og plenareal med beplanting.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint og skjermet til på Årfor, ca 20 min kjøretur fra Kolvereid. Flott naturområde for både fiske og fjellturer.

  Adkomst
  Enkel adkomst via Årfovegen.

  Bebyggelse
  Eiendommens bygningsmasse består av en enebolig og en garasje.

  Barnehage/skole/fritid
  Foldereid barneskole samt barnehage, det er også mulig å ha barna i barnehage på Kolvereid, der ungdomsskolen er.

  Skolekrets
  Foldereid barneskole, Kolvereid ungdomsskole

  Offentlig kommunikasjon
  Buss

  Byggemåte
  Enebolig er oppført i én etasje over kjeller. Grunnmur er oppført i betongstein. Veggkonstruksjon er oppført i tre og er kledd med stående panel. Taket er et saltak og er tekket med metallplater. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass.For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt Ståle Hjelmseth, datert 15.06.23 for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Dagens eier har montert dusjkabinett på baderom, dette er utført av fagfolk. Det er satt inn nye sluker på bad og vaskerom, utført av fagfolk. Det ble skiftet avløpsrør fra hus til septiktank, fra septiktank til sjøen Det var If som ordnet ordre til Recover Rørvik. Grunnmur står på fjell og ved regn kommer det vann i kjeller. Kjeller brukes ikke av selger. Garasjetaket er skiftet, det er ordnet ladestasjon for el bil, utført av fagfolk. Montert utelys, også utført av fagfolk. Utført radonmåling på stue og soverom i 2015, Soverom Bq/m 7, Stue Bq/m 26. Eier skal tegne eierskifteforsikring.

  Innhold
  Primærrom: 1. etasje: Entre, gang, vaskerom, bad, 3 soverom, kjøkken, spisestue, stue. Sekundærrom: Kjeller: 3 kjeller rom. 1. etasje: Trapprom, vinterhage.

  Standard
  1. etasje Entre: Laminat på gulv og malt brystpanel/malte overflater på vegger. Takess i himling. Gang: Laminat på gulv og malt brystpanel/malte overflater på vegger. Takess i himling. Trapprom: Belegg på gulv og malte plater på vegger. Takess og luke til kaldloft i himling. Sikringsskap. Wc/lagring/m vaskemaskin: Belegg på gulv, og malt glassfiberstrie og ubehandlet vegger. Takess i himling. Utstyrt med wc, opplegg for vaskemaskin og servant. Bad: Flis / belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Takess i himling. Gulvvarme som oppvarming. Utstyrt med dusjkabinett, servantskap, servant, wc og mekanisk avtrekk. Soverom 1: Laminat på gulv og panelplater på vegger. Takess i himling. Soverom 2: Laminat på gulv og panelplater på vegger. Takess i himling. Soverom 3: Laminat på gulv og brystpanel/malt glassfiberstrie på vegger. Takess i himling. Kjøkken: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Takess i himling. Panelovn som oppvarming. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen. Det er integrert stekovn, oppvaskmaskin, platetopp og mikroovn samt side by side kjøleskap med vanndispensere. Spisestue: Laminat på gulv og malt brystpanel/malte glassfiberstrie på vegger. Takess og downlights i himling. Vedovn som oppvarming. Stue: Laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Takess i himling. Varmepumpe. Utgang til terrasse. Vinterhage: Belegg på gulv og panelplater på vegger. Takess i himling. Kjeller 3 kjeller rom: Støpt gulv og ubehandlet vegger. Ubehandlet himling. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Rom under terreng; TG 3 settes på grunn av registrert fukt i kjeller og registrert råteskader/soppvekst. Trapp; Det mangler rekkverk i trappen. Trappa har råteskade i nedre del av trappevang. Våtrom/bad; Ingen avvik av konstruksjonsmessig betydning er registrert basert på bruken av badet med dusjkabinett. Det må påregnes ytterligere kontroll av etasjeskillet mot kjeller da det er råteskader registrert fra undersiden Våtrom; Det er ikke tilstrekkelig fall til sluk. Det er risiko for at vann renner ut gjennom døråpning. Mer info om de ulike punktene finner du i tilstandsrapporten.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2021 - bygd carport. 2000 - tilbygg på stue.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber

  Parkering
  I carport med el bil lading og i garasje samt på gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  IF

  Radonmåling
  Utført radonmåling i 2015 på stue og på soverom, og fikk opp verdiene; Soverom Bq/m 7, Stue Bq/m 26

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,00))   57 042,- (Omkostninger totalt)   1 657 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Siste tilsyn utført 17.02.2023. Merknad av feier: Sotluke litt nært treverk. Neste planlagte tilsyn er i 2027. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg- /fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i handelen for disse.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  12217

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Inkludert er renovasjon, branntilsyn/feiing, slamtømming og eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  436914

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1572890

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Kjøper må påberegne seg løpende utgifter for feks forsikring, TV og internett, strømforbruk og oppvarming.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5060/127/23: 22.07.1968 - Dokumentnr: 902982 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5060 Gnr:127 Bnr:4 01.01.2018 - Dokumentnr: 191495 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1751 Gnr:127 Bnr:23 30.10.2018 - Dokumentnr: 1479163 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:5051 Gnr:127 Bnr:34 Elektronisk innsendt 01.01.2020 - Dokumentnr: 1242322 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5051 Gnr:127 Bnr:23 22.07.1968 - Dokumentnr: 2979 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:5060 Gnr:127 Bnr:4

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på boligen.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har ikke vannmåler Avløp: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig eller privat nett Eiendommen har septiktank

  Regulerings- og arealplanner
  I kommuneplanens arealdel for Nærøy, nå kommunedelplan for Nærøysund, ligger eiendommen innenfor LNFR BFE 03, dvs. landbruks-, natur-, frilufts-, og reindriftsområde med bestemmelser om spredt bygging. Den 07.06.2021 ble det er varslet oppstart for ny arealplan for Nærøysund. Arbeidet pågår.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,00))   57 042,- (Omkostninger totalt)   1 657 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  57042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris på vederlag på kr 40000 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 10 000,- oppgjørshonorar kr 4750,- og visninger kr 2000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 20772 ,-. Utleggene omfatter foto, tilstandsrapport, innhenting av kommunal info. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg samt kr 10 000.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anniken Waagø

Megler

Anniken Waagø

97 12 97 62

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev