aktiv-eiendomsmegling
Engeråsveien 39 er en stor, innholdsrik enebolig over tre etasjer.

Fosser Engeråsveien 39

Innholdsrik skjermet enebolig over tre plan med flott landlig utsikt og sol hele dagen. Dobbelgarasje, 1,2 mål tomt.

 • 4 250 000
 • BRA 199 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING4 250 000
 • OMKOSTNINGER122 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 372 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 986
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 182 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 241 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 4 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  122 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 372 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Engeråsveien 39 er en stor, innholdsrik enebolig over tre etasjer. Eiendommen ligger idyllisk til, omkranset av åkre og skog. Her kan du nyte gode solforhold i stor, inngjerdet hage, på veranda utenfor stue eller balkong utenfor loftstue. Parkering er i frittstående dobbelgarasje eller på gruset gårdsplass. Det er godt med lagringsplass i utebod og tre kjellerboder.

I første etasje ligger en stor, todelt stue med både peis og vedovn, romslig kjøkken med spiseplass og entré med skap. Det er også en entré og et funksjonelt kjøkken i underetasjen. I andre etasje ligger to soverom og loftstue med vedovn. Boligen har et disponibelt rom i underetasjen som er benyttet som trimrom. For øvrig er det bad/wc/vaskerom i første etasje, bad/wc i andre etasje samt vaskerom og toalettrom i underetasjen.

Planløsning
Underetasje: Entré, gang, kjøkken, trimrom, vaskerom, wc, trapperom og 3 boder.
1. etasje: Entré, gang/trapperom, bad/wc/vaskerom, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje: Trapperom, stue, bad/wc og 2 soverom.

Kort fortalt
- Innholdsrik enebolig over tre plan.
- Parkering er i en dobbelgarasje.
- Stor veranda med idyllisk utsikt.
- Balkong ligger utenfor loftstuen.
- Inngjerdet hage over flere nivå.
- Eiendommen har gode solforhold.
- Entrérom i begge etasjene.
- Kjøkken med spiseplass i første.
- Kjøkkeninnredning i underetasje.
- Romslig, todelt stue med peis.
- Loftstue med vedovn i nisje.
- Bad i første pusset opp i 2009.
- Baderom fra 2018 i andre etasje.
- Bad har dusjkabinett og badekar.
- Boligen har separat vaskerom.
- To soverom i andre etasje
- Disponibelt rom benyttet til trimrom.
- Til sammen to vedovner og en peis.
- Lagring i utebod og tre kjellerboder.

Entré
Boligens inngangsparti ligger innebygget med trapp til gruset gårdsplass, liten adkomstterrasse, tett rekkverk og inngangsdør med glassfelt. Entreen har blyglassvindu, garderobeskap og dør med glassfelt inn mot gang og trapperom. Boligen har også en egen entré i underetasjen.

Kjøkken
Eneboligen har et romslig kjøkken i første etasje med plass til spisebord under vinduet. Innredningen ligger i L-form med røde, glatte fronter, benkebelysning, benkeplate i laminat og nedfelt oppvaskkum i metall. Det er fliser over benken og en del av benkeplaten er også belagt med fliser i samme stil. Kjøkkenet har ellers nisje for komfyr, ventilator med avtrekk og opplegg for oppvaskmaskin.

Kjøkken 2
Kjøkkenet i underetasjen har eldre, men funksjonell innredning. Innredningen er hvit med glatte fronter, laminatbenkeplate og nedfelt dobbel oppvaskkum i metall. Det er en egen nisje for komfyr i innredningen.

Stue og spisestue
Eneboligen har romslig stue og spisestue i første etasje med todelt planløsning. Rommene har tregulv og panelte overflater, noe som gir en lun atmosfære. I dagligstuen er det en stor oppmurt peis, hvor både peis og brannvegg er kledd med stein. Ved siden av peisen er det også montert en tradisjonell vedovn.

Loftstue
I andre etasje har boligen en trivelig loftstue med panel i himling og på vegger. Stuen har trappeløp til etasjen under, adkomst til soverom på hver side og et nyere bad, samt utgang til balkong med flott utsikt. Rommet har også vedovn som er plassert i liten nisje.

Bad/wc/vaskerom
I første etasje ligger et bad som ble oppgradert i 2009. Badet har flislagt gulv, baderomsplater på vegger og vindu for innslipp av naturlig lys. Innredningen har profilerte fronter, heldekkende servant og veggskap. Over servanten er det speil og lysarmatur. For øvrig har badet veggmontert toalett, dusjkabinett, skyllekum i stål og opplegg for vaskemaskin.

Bad/wc
Badet i andre etasje ble pusset opp i 2018 og har flislagt gulv, baderomsplater på vegger, noe skråhimling og gulvvarme. Innredningen er mørk med glatte skuffefronter, heldekkende servant, to matchende veggskap og speil med belysning i overkant. Videre har badet veggmontert toalett, dusjkabinett og badekar.

Toalettrom
Fra vaskerommet i underetasjen er det adkomst til et toalettrom med flislagt gulv og malt strie på vegger. Rommet har enkel standard, men fremstår som funksjonelt med toalett og veggmontert servant. På veggen ved siden av toalettet er det montert belysning og veggskap.

Vaskerom
I underetasjen ligger et separat vaskerom med malt betonggulv, malte vegger, veggventil og mekanisk avtrekk. Vaskerommet er utstyrt med veggmontert skyllekum i plast og opplegg for vaskemaskin. Boligens varmtvannsbereder er også plassert her.

Soverom, trimrom og garderobe
Eneboligen har to soverom i andre etasje med lagringsplass i knevegger. I underetasjen ligger et disponibelt rom benyttet som trimrom. Rommet har panelte overflater, høytsittende vindu og garderobeskap. Ekstra lagringsplass er tre boder, alle plassert i underetasjen. Det er også en bod på 7 kvm under veranda med utvendig adkomst.
Inngangsparti ligger innebygget med trapp til gruset gårdsplass, liten adkomstterrasse

Engeråsveien 39, Viken

 • Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Våtrom > Generell > Vaskerom:
  Vaskerom i U. etg. består av: Vaskekum av plast. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Gulv: Malt betong. Gulvet har fall til sluk. Vegger: Malt murpuss og malte plater. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Mekanisk avtrekk via himlingsventil. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet har nådd forventet brukstid som våtrom. Rommet har ingen membranløsning/tettesjikt. Gulvet har malingsflass. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk mm. må dokumenteres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking:
  Yttertaket er tekket med betongtakstein. Taktekkingen er fra byggeåret. Taket ble besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.

  Utvendig > Nedløp og beslag:
  Takrenner, nedløp og beslag av metall. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er kun snøfangere på taket over del av inngangsparti. Tiltak: Plattform for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det bør etableres snøfangere.

  Utvendig > Veggkonstruksjon:
  Vegger er oppført med trebindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Vegger er utvendig kledd med liggende trebordkledning. Trekledning fremstår med normalt godt vedlikehold og normal aldersslitasje. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
  Saltakskonstruksjon av tre. 1 takoppløft. Arkutbygg på inngangsside i 1. etg. med loft. Undertak av trepanel. Takkonstruksjoner fra byggeåret. Loftene ble begrenset besiktiget fra loftsluker. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Undertaket er misfarget. Undertaket har misfarging på loft over inngangsparti pga. tidligere taklekkasje ved gradrenne/beslag. Råteskade i vindski på taket mot sydøst. Takutstikk over inngangsparti har en marginal nedbøyning/skjevhet. Tiltak: Det må foretas tiltakt for å lukke avviket. Vindski bør skiftes. UTbedring av takutstikk bør vurderes nærmere.

  Utvendig > Vinduer:
  Malte trevinduer med 2-lags glass prod. 1985. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Enkelte vinduer har slitasje med bla. tørkesprekker. Det ble ikke påvist noen punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Vinduene har begrenset gjenværende levetid. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring.

  Utvendig > Dører:
  Entredør i 1. etg. er i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 1984. Entredør i U. etg. er i malt trekonstruksjon. Verandadør i 1. etg. er i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 1985. Balkongdør i 2. etg. er i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 1985. Dørene er fra byggeåret og har bruks-/aldersslitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Balkongdør og verandadør «subber» i terskel. Balkongdør har utvendig slitasje med tørkesprekker. Entredør i U. etg. mangler beslag/tetting ved terskel og har utvendig slitasje. Dørene har begrenset gjenværende brukstid. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Dører må justeres.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Veranda i trekonstruksjon på punktfundamentering/stolper. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Konstruksjon fra byggeåret. Balkong i frittbærende trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Konstruksjon fra byggeåret. Konstruksjoner med normal aldersslitasje. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde er ca. 90 cm. og tilfredstilte datidens krav. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Utvendig > Utvendige trapper:
  Takoverbygd inngangsparti fundamentert på murvange. Spaltegulv av tre. Rekkverk i tett trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyde er kun ca. 68 cm. Tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Gulv i U. etg. er konstruert med betongdekke og tilfarergulv av tre. Gulv/etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag. Gulvkonstruksjoner er fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble påvist planavvik/skjevheter som nevnt over, i alle 3 etasjer. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan manvurdere slik tiltak.

  Innvendig > Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Rom Under Terreng:
  Trimrom har parkett på gulv og trepanel på vegger. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det ble målt relativ luftfuktighet i veggen og det ble gjort visuell inspeksjon. Relativ luftfuktighet ble målt til ca. 76% ved 17 grader. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det ble påvist dampsperre/plast på innsiden av isolasjonen og dette er uhensiktsmessig løsning som vil føre til at evt. fuktighet/kondens fra mur vil stenges inne i konstruksjonen. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Ved evt. oppussing av U. etg. bør dampsperre på vegger/grunnmur under terreng fjernes.

  Innvendig > Rom Under Terreng - 2:
  Bod i U. etg. med gulv av malt betong og vegger med malt murpuss/lettklinker. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i U. etg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Tiltak: Andre tiltak: Ingen umiddelbare behov for tiltak. Konstruksjonen bør observeres jevnlig. Krav til standard og rommenes bruk vil være avgjørende for tiltak.

  Innvendig > Innvendige trapper:
  Tretrapper mellom etasjene. Trappene er fra byggeåret og har normal slitasje. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  Innvendig > Innvendige dører:
  3-speils tredører. 1 innebygd skyvedør og 1 dør med glassfelt i 1. etg. Dørene er fra byggeåret og har normal bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Skyvedør til kjøkken er noe vanskelig å lukke (treg). Tiltak: Skyvedør bør utbedres.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom:
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våt sone er mot yttervegg/grunnmur. Vurdering av avvik: Det er avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier i betonggulv. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Tiltak: Fuktsikring/tettesjikt må etableres ved evt. rehabilitering av vaskerommet.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom:
  Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 15mm. fra gulv ved dør til topp slukrister. Lokalt fall på gulvet under dusjkabinettet ble ikke målt. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: Andre tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Type membranløsning ved oppkant terskel bør undersøkes nærmere.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc/vaskerom:
  Bad/wc/vaskerom består av: Veggmont. wc. Dusjkabinett. Baderomsinnredning med servantskap, overskap, speil og lysarmatur. Vaskekum av metall. Opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Vegger:
  Baderomsplater. Himling: Malt trepanel. Vurdering av avvik: Det er uegnede materialer i våtsoner Det er skråtak med trepanel i våt sone ved badekar.
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Bruken av baderommet vil være avgjørende for evt. tiltak.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc:
  Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet er relativt flatt. Gulvet har fall med totalt 5mm. fra gulv ved dør til topp av begge slukrister. Gulvet har oppkant mot dørterskel som antas å ha membran for lekkasjesikring, dog er dette ikke dokumentert. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Utbedring av fallforhold bør vurderes nærmere. Baderommet har god funksjonalitet med dusjkabinett/badekar. Type membran ved oppkant terskel må undersøkes nærmere da det er viktig for lekkasjesikring av baderommet.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc:
  Bad/wc i 2. etg. består av: Veggmont. wc. Dusjkabinett. Badekar. Baderomsinnredning med servantskap, overskap, speil og lys. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og slette malte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum av metall. Del av benkeplate har fliser. Ventilator med avtrekk. Opplegg for oppvaskmaskin. Fliser på vegger over benk. Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredning har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder). Tiltak: Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
  Naturlig ventilasjon med veggventil. Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc:
  Wc består av: Gulvmont. wc og servant. Oppvarming: El-panelovn. Ventilasjon: Veggventil. Gulv: Fliser. Vegger: Malt strie. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er påvist andre avvik: Gulvfliser har bom, er løse og har sprekker i fuger. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Gulvfliser må utbedres - legges på nytt.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Vannrør av kobber hovedsaklig. Deler av vannrør i U. etg. er av plast (rør i rør) Vurdering av avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger gjelder kobberrør fra byggeåret. Rør i rør anlegget er koblet i rom uten sluk og evt. lekkasjevann fra røranlegget vil dermed ikke ledes til sluk og kan føre til fuktskader. Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
  Avløpsrør av plast. Hovedsaklig fra byggeåret. Deler av avløpsrør er skiftet i forbindelse lekkasje (2017) og i forbindelse med oppussing av bad i 2. etg. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstår på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
  Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. Varmtvannstanken er skiftet i senere tid, dog er ikke årstallet kjent. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold > Drenering:
  Det antas å være drenering med drensrør av plast rundt grunnmur. Drenering er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underet./kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 23.08.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært.Bad i 2.etg: Nytt 2018, Utført av Bademiljø Aarstad & Sønner AS. Dokumentasjon kan fås ved henvendelse til megler. Bad 1.etg fra 2009. NB. Veggplater montert ved egeninnsats, ellers faglært arbeid. Dokumentasjon kan fås ved henvendelse til megler. Arbeid utført av Bademiljø.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Tettesjikt og membran fornyet i forbindelse med oppussing av badet.
  2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei.

  4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Arbeider i forbindelse med fornyelse av baderom. Se dokumentasjon på baderom. Arbeid utført av Bademiljø Aarstad & Sønner.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Bytte av sikringsskap i 2006. Diverse arbeider i forbindelse med fornyelse av baderom som vist til tidligere. Arbeid utført av Aurskog Elektriske.

  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Siste kontroll utført i 2013. Se vedlagt dokumentasjon.

  22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Beskrivelse: Se prospekt..

  23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Beskrivelse: Mindre lekkasje fra et soilrør i 2017. Skaderapport kan fås ved henvendelse til megler.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2010, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Eiendommen ligger i blindvei i et barnevennlig og etablert boligområde på Fosser i Aurskog-Høland kommune. Området har et godt utbygd nett av gang- og sykkelvei, og til barneskolen på Løken er det ca. 2,2 km. Videre ligger det barnehage, bussholdeplass og gode servicetilbud i nærliggende område, samt grendehus og fotballbane.

  På Løken er det blant annet lysløype og idrettshall med kafe og treningsstudio. Idrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter med utgangspunkt i Hølandshallen. Høland Idrettslag har blant annet fotball, ski, sykkel og håndball på agendaen. På området er det også et aktivitetsanlegg.

  Øst for tettstedet ligger Fosståskollen med mulighet for fine fotturer. Her finnes også rester av en gammel bygdeborg fra folkevandringstiden. Området har flere gode fiske- og badevann.

  Det er få minutter å kjøre til idylliske Damtjern, som ligger lett tilgjengelig i flotte omgivelser med gode parkeringsmuligheter. Vannet er godt besøkt av turgåere hele året og av badegjester om sommeren. På Aurskog finner du golfanlegg, mens Bjørkelangen har en liten alpin som er åpen på snørike vintre.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Joker på Fosser samt Kiwi og Rema 1000 på Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Løken senter og Bjørkelangen et bredt utvalg av servicetilbud. Det er ca. 40 minutter å kjøre til Mysen og Lillestrøm, og en drøy time til shopping i Töcksfors og Charlottenberg.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og nærmeste holdeplass er Lundberg som ligger ca. 380 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Løken, 8 min til Bjørkelangen, 34 min til Fetsund, 41 min til Mysen og 42 min til Lillestrøm.

  Fra eiendommen er det gang- og sykkelvei til Løken barneskole. Det er også barnehage på Løken. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten for boligens byggemåte. Se rapporten for fullstendig beskrivelse.

  Saltakskonstruksjon av tre. 1 takoppløft. Arkutbygg på inngangsside i 1. etg. med loft. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vegger er oppført med trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med liggende trebordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass prod. 1985. Entredør i 1. etg. er i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 1984. Entredør i U. etg. er i malt trekonstruksjon. Verandadør i 1. etg. er i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 1985. Balkongdør i 2. etg. er i malt trekonstruksjon med høy brystning og glassfelt med 2-lags glass prod. 1985. Veranda i trekonstruksjon på punktfundamentering/stolper. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Balkong i frittbærende trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Takoverbygd inngangsparti fundamentert på murvange med spaltegulv av tre og rekkverk i tett trekonstruksjon. Gulv i U. etg. er konstruert med betongdekke og
  tilfarergulv av tre. Gulv/etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag.
 • Bolig:
  U.et.: 67 kvm Bra
  1.et.: 78 kvm Bra
  2.et.: 54 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U.et.: Entré, gang, trapperom, kjøkken, trimrom, wc, vaskerom.
  1. et.: Entré, gang/trapperom, kjøkken, spisestue, stue, bad/wc/vaskerom.
  2. et.: Trapperom, stue, bad/wc, 2 soverom.

  Garasje:
  1. et.: 28 kvm Bra

  Lovlighet
  Enebolig
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kjøkken i u. etg. er beskrevet som hobbyrom på tegning. Bod ved vaskerom i u. etg. er ikke beskrevet på tegning. Det er avvik på inndeling av entre/gang/trapperom i u. etg. Bad/wc/vaskerom i 1. etg. er 2 separate rom på tegning. Trimrom er beskrevet som disponibelt rom på tegning. Trimrom i u.etg. har kun lite høytsittende vindu og det er derved avvik i forhold til rømningsvei og dagslysflate.

  Garasje
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Boligen har mekanisk ventilasjon med avtrekksvifte på loft, ventilator på kjøkken og avtrekksventiler på begge bad og vaskerom. For øvrig er det naturlig ventilasjon med veggventiler. Sikringsskap ble ombygd i 2006 og oppgradert i 2009. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt gulvvarme på bad i første og andre etasje. I tillegg er det vedovn og murt peis i første etasje og vedovn i andre etasje.

  Følgende er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: 2 løp. 23.03.21: Feiet.

  Ildsted: Jøtul peis. Monteringsår 1986. Stue. Siste tilsyn: 28.10.2019.
  Ulefoss vedovn. Monteringsår 1986. Stue. Siste tilsyn: 28.10.2019.
  Ulefoss vedovn. Monteringsår 1986. Soverom. Siste tilsyn: 28.10.2019.
 • Eiendommen har en stor tomt med idyllisk beliggenhet omkranset av natur og kulturlandskap. Den usjenerte tomten på over 1,2 mål mål er pent opparbeidet med hage over flere nivåer og gruset gårdsplass. Hagen er inngjerdet og har plen, prydbusker, trær og diverse beplantning.

  Fra stuen i første etasje er det utgang til en stor veranda med spaltegulv av tre, beiset trerekkverk og overbygg på delen som ligger rett utenfor stuen. Fra verandaen er det utsyn over skog og omkringliggende åkre. Loftstuen har utgang til balkong som er bygd i samme stil som veranda med spaltegulv i tre og trerekkverk.
 • Parkering er i en frittstående dobbelgarasje med gangdør, samt to vippeporter i front. I tillegg er det god plass til parkering på egen eiendom. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 113 539 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 008 741 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 20 420 pr. år
  Av dette utgjør kr. 4.026,- eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig datert 06.06.1986.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1984/9547-2/9. Rettigheter iflg. skjøte. 12.12.1984. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 57 Bnr. 78 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 100,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alfred Kjølen
  Andrea Kjølen Ohrvik
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev